- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Podczytuję Was kiedy tylko mogę ale na pisanie już zazwyczaj czasu nie ma, a później im więcej do nadrobienia tym cieżej się zebrac i tak błędne koło
Dlatego pozwólcie że będę samolubna i napiszę wybiórczo co mi się rzuciło w oczy i trochę o sobie
Byliśmy ostatnio na ważeniu, Bartek przybrał 800 g w dwa tygodnie, więc w końcu zaczął rosnać, w sobotę zaczęła mu sie łuszczyć skóra na brwiach i obsypało mu całą buzię takimi jakby wypryskami, dzisiaj nawet wybraliśmy sie pokazać to lekarzowi, ale musielibyśmy czekać z chorymi dziećmi więc odpuściliśmy w końcu bo jest lepiej, skóra już się tak nie łuszczy
Szwagierka powiedziała, że to na pewno skaza, bo jej syn miał identycznie, ale czy ja wiem? Zmiany by się same cofały gdyby to była skaza białkowa? Chyba by się tym bardziej pogłębiały? Sama nie wiem, póki co bedę tylko obserwować
No i moich mini zmartwień matczynych ciąg dalszy (ja to chyba lubie sie wiecznie czymś zamartwiać, dlatego dołączę do grona podziwiajacych przyszłą-mamę za jej siłę i optymizm mimo wszystko ) - tym razem martwi mnie to, że Mały rzadko się uśmiecha, a dziecko w jego wieku nie powinno już mieć tych świadomych uśmiechów? Czasem mu się zdarzy, i to już chyba niby świadomie, ale to baaardzo rzadko
Jeśli chodzi o głużenie to już dawno sobie gada do mamusi, a tych uśmiechów niedobór
Rika, Lucy, Natimp fajne zdjęcia
Aniaw zgrywaj i też sie pochwal co ładnego napstrykałaś
Dorota Ty to masz cierpliwość, ja bym sobie odpuściła chyba to karmienie, miałam dwa razy ten zastój czy zapalenie, sama nie wiem, i myślałam że umrę,a Ciebie bidulko juz cztery razy dopadło
Przyszła mamo aż mi humor poprawiła ta wronia kupa
Co do szczepień to ja szczepię tymi refundowanymi... A co do chrzcin bo ten temat też widziałam to jestem w trakcie szukania lokalu, ale szczerze mówiąc ceny mnie powalają osób wyjdzie 18, a nie ma z czego "okroić" bo to rodzeństwo z rodzinami, rodzice i nasi dziadkowie więc w domu ich nie pomieszczę, myślałam o obiedzie w lokalu, plus kawa, ciasto i do domu, miałam nadzieje ze w 1000 się zmieszczę z organizacja chrzcin bo z kasą w sumie u nas różnie ostatnio, a tu chyba dupa za przeproszeniem - no i mam dylemat, ale szukam dalej
Od rana kosili trawę na osiedlu, to mały o dziwo spał, teraz przestali - obudził się
wiec uciekam
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Od wczoraj ma gorączkę, katar i kaszel , mąż był w nocy w pracy,teraz odsypia,nie muszę Wam pisac ile spałam w takich okolicznościach
Nie wiem juz,co zrobic z tą moja starszaczką- tydzień zdrowa,dwa tygodnie chora ,przeciez to jest straszne Najpierw zachorowala 20 czerwca,do okolo 20 lipca,był spokój przez dwa tygodnie,poszla na półtora tygodnia do przedszkola i znowu, kurczę,już nie daję rady z tymi jej chorobami,a to jest lato,nie chcę myśleć,co będzie zimą
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
takajedna moja Ada ma alergię i to objaiwło się wysypką na twarzy a potem na całym ciele. Miałą też zaczerwiernioną skórę pod brwiami. Myślałąm że to ciemieniucha ale nie - to też był objaw alergi. Gdzieś w połowie lipca odstawiłam nabiał, posmarowałąm ciało maścią TRIDERM i wszystko zlazło. Ale w zeszłym tygodniu znowu zaczeła się delikatna wysypka. I w tej chwili odstawiłam większość jedzenia. Będę próbować stopniowo i może odkryję po czym ją tak zsypało. CHoś zjadłam 5 emememsów i rogala w którym dźem okazał się budyniem czekoladowym i to pewnie po tym...
Na dzień dzisiejszy pije tylko wodę i lurowatą herbatę. Jem bułki z margaryną florą (bo ona nie zawiera czegoś tam) i szynką drobiową albo dżemem . Na obiad rosół i białe mięso z ziemniakiem albo ryżem + gotowana marchew lub buraki bez smaku a na kolacje to co na śniadanie;( ble ble juz mi się to wszystko przejadło. Mażę o bananie ale też na razie odstawiłam. Jedyny plus tej diety to poprawa u Adusi i mniejszy ból brzuszka no i moja waga w dół
- agito11
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 25.09.2002 OLIWIA & 08.07.2011 SANDRA MOJE SKARBY
Co do szczepień po tym artykule
nieszczepie.blogspot.com/2011/04/budowan...rnosci-metodami.html
ZDECYDOWANA JESTEM NIE SZCZEPIĆ!!!
nieszczepie.blogspot.com/2011/03/niewygodny-nop.html
dziwi mnie dlaczego Sandry pediatra nie wpisała w książeczkę NOP-a
tak zamotała rozmową...ale ja jej przypomnę
nieszczepie.blogspot.com/2011/03/niewygodny-nop.html
kolejny link
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Przyszła Mama ja też uważam tak jak dziewczyny, że lepiej, że nie wiedziałaś, że synek ma sepsę. Może dzięki temu mieliście więcej sił, któej Areczek tak bardzo potrzebował. Dzięki Bogu, że jesteście już w domu i Twój Skarb jest już z Tobą. Zdjęcie cudne!
A my wróciliśmy z Kazimierza. Fajnie było trochę wypocząć, choć powinnam tyle zrobić, a nic mi się nie chce...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
takajedna to może od proszku. I najlepiej prasować na dwie strony!! Tak uważa moja mądra teściowa:)!!
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
OLKA KREJZOLKA tak mi się zrymowało HEH
A co do szczepień to ja się nie wypowiadam nawet,bo się na tym nie znam
Bylam dziś z Olą u lekarza,bo znów zaczęła kaszleć ale na szczęście nic jej nie jest i wiecie co ona przybrała w ciągu 2 tyg pół kilo faktycznie ona jakaś duża jest i jaka cięęęężka.No ale jak sie wisi na cycorze średnio co 1 godzine to nie ma się co dziwić
AniaW cieszę się że przyjeżdża bo pomoże i sobie porozmawiamy i opieprz porządny dostanie choćby na dobry początek dnia,ciekawe czy on pamięta że zbliżają się moje urodziny pewnie zapomni łeee
A tak w ogóle fajnie Wasze foteczki
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Aha a jak podawać ten SAB SIMPEX?
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Lucy a ile waży teraz Twoja córcia?
My w środę idziemy do przychodni i też jestem ciekawa ile przybył mój Dominiś, ale on wydaje mi się ciągle taki malutki
takajedna nie przejmuj się tymi uśmiechami. Mój Mały też tylko sporadycznie się uśmiecha. Z Szymusiem też tak miałam, że żadko się uśmiechał na początku i myślałam, że z nim coś nie tak, ale później nadrobił wszystko i teraz uśmiech nie znika mu prawie z buźki
hoborr śmiesznie musi wyglądać bobas udający sen
Rika widziałam już ten filmik, jest superowy
A widziałaś może to:
przyszła_mama masz rację świeże powietrze potrzebne jest by odetchnąć a ja też czasem dostaje głupawki jak mnie coś rozbroi
Oposek super, że troszkę odpoczeliście sobie na wyjeździe, też chce już na jakiś wypad
Dorotas te choróbska i przeziębienia dzieciaczków to dobijające? A Julka dostaje jakieś "uodparniacze" może ode Ciebie?
A my dziś leniliśmy się na maxa i dobrze mi z tym
Nawet chałupki nie posprzataliśmy i był lekki obciach, bo przyszli kontrolować wentylację a ja myślałam, że to dopiero jutro a tu taki nieład Ale co tam, ważne, że przebrałam się chjociaż z piżamy
A tu zdjęcia z wczoraj
Ja i Dominiczek:
oraz mój M z Szymusiem:
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
A Ola wazy 5300kg,a Wasze dzieciaczki ile waza?
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lucy a może warto zagłębić się w ten temat? Przecież tu chodzi o zdrowie a nawet życie TWOJEGO dziecka. Mnie przeraża to, jak ludzie są nieświadomi swoich czynów, postępowań. Wielu pyta mnie dlaczego nie szczepię (o znajomych i rodzinę chodzi) więc ja staram się krótko wytłumaczyć i nie zagłębiać się w temat bo uważam, że jak kogoś interesuje tak naprawdę los dziecka to sam z dobrej woli i chęci powinien zagłębić się w ten temat mimo, że nadal jest on tabu. Tu nie mówi się o szkodliwości szczepień a słychać tylko same ochy i achy i dylemat jedyny jaki jest nieświadomych rodziców to "którymi szczepionkami szczepić? 5w1, 6w1 a może z NFZ?". Prezpraszam ale musiałam to napisać. Przeraża mnie to po prostu, a jak słyszę odpowiedź "szczepię bo inni szczepią", "szczepię bo kiedyś wszyscy szczepili i żyją" - na drugą odpowiedź mówią zwykle żeby tak odpowiedziano komuś, kogo dziecko zmarło wskutek szczepień... no nic. Tyle w tym temacie i więcej się nie wypowiadam bo mnie znienawidzicie. ja nie namawiam do nie szczepienia. Wyrażam tylko swoje zdanie i apeluję żeby każdy Wasz czyn, każda decyzja była mądrze przemyślana.
Aniaw widziałam to kiedyś a to na zdjęciach nie są stawy przy Zielonce i Kobyłce? Świetne zdjęcia
Tak tak to muszę być te stawy przy cegielni
Lucy moja ważyła ostatnio 4 kg a teraz nie mam pojęcia ale w połowie września wybieramy się na bilans więc na pewno się pochwalę