BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #189391 przez masuska
A możecie mi wyjaśnić o co chodzi z kładzeniem pieluchy przy buźce dziecka przed zaśnięciem? Teściowa chce mi to wmusić mówiąc że wszystkie dzieci tak lubią, a ja na to że wszystkie to nie Piotrek. Ale nie dociera, więc mówię że zasypia bez tego i po co go przyzwyczajać dodatkowo. No ale zauważyłam ze dużo mam tak robi, więc proszę powiedzcie o co cho?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #189393 przez różyczka
heheheh ja też tak robię :lol:
ja odgradzam w ten sposób Misie od bodźców zewn.
ale to nie jest tak, ze każde dziecko to lubi :lol: Moja Oliwia lubiła wręcz nakryć sobie buzię tą pieluszką, przytulała się do niej, a Bianka gdy zasypia i dotkne jej twarzy miękka pieluszką to zamyka oczka o drazu :) No moje dziewczyny akurat lubiły/lubią :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #189395 przez różyczka
Ty ale Piter to jak kulturysta normalnie wygląda!! :laugh: Nawet kaloryfer ma na brzuchu.....jedno-żeberkowy :lol:

Dziewczyny czy Wy tez nie mozecie wejść w OSTATNIE DYSKUSJE?? Bo ja już od dłuższego czasu nie moge i smutno mi bo lubiałm sledzić inne watki, patrzec co słychać u staraczek, sierpniowek itd. :(

13 lata 4 miesiąc temu #189397 przez dorotas29
Różyczko- masz rację,stwierdziłam,że jak będę karmić Kubusia mm to nie będzie to czyniło ze mnie przecież gorszej matki,co nie?Pewnych spraw się po prostu nie przeskoczy...

Masuska-moja teściowa ma fisia z tą pielucha przy buzi,jak Julka była mała,to kazała jej kłaść,bo dzieci tak lubią,że niby córka mojego męża brata lubi i Julka pewnie też,nie dałam sie przekonać... :) -ona miala 5 lat i jeszcze spala z pieluchą. Wolę ,jak Julcia teraz wybiera do snu misia lub lalkę.Masz rację,po co przyzwyczajać do czegos na siłę?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #189424 przez masuska
różyczka napisał:

Ty ale Piter to jak kulturysta normalnie wygląda!! :laugh: Nawet kaloryfer ma na brzuchu.....jedno-żeberkowy :lol:

Dziewczyny czy Wy tez nie mozecie wejść w OSTATNIE DYSKUSJE?? Bo ja już od dłuższego czasu nie moge i smutno mi bo lubiałm sledzić inne watki, patrzec co słychać u staraczek, sierpniowek itd. :(

A ja dziś czytałam, sierpniówki, wrześniówki, też dziewczyny z października i listopada:) dam Ci linka do staraczek:)
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...Page-994.html#189350

We wrześniówkach jak się ładnie dzieciaczki rodzą, a w sierpniówkach jeszcze dwie zostały w dwupaku:)

Dorotas i Różyczka dzięki za wyjaśnienie z tą pieluchą, czyli wychodzi na to że jak synek śpi ładnie bez niej to po co mu dostarczać wrażeń:) Koniec i kropka:)

Pioter rośnie jak na drożdżach głównie wszerz jak widac było na zdjęciu, no ale ja chudnę a on tyje więc oboje jesteśmy zadowoleni.
Właśnie sobie leży na moim łóżku i gada do siebie:)

Jeszcze tyle zdjęć bym chciała wam pokazać mojego bąbla, ale już mi głupio że tak wrzucam co rusz:P

13 lata 4 miesiąc temu #189438 przez różyczka
No bóg zapłac Masuskowa za :kiss: link
A Tobie się otwieraja OSTATNIE DYSKUSJE?? Niesprawiedliwe... :(
Ja na starczkach mam serdeczna kolezankę, która własnie zaciazyła :)Sama ją namówiłam na to forum, przekonywałam, ze na bank zafasolkuje jak się tu wbije na nasze staraczki :) No i proszszsz...

Dawaj te zdjecia i nie marudź :) Zarąbiscie się takie foty oglada :)
Ja jakoś nie mam weny do fotek, a Bianka tak szybko rosnie i boje się, ze bede potem żałowac, ze nie robiłam codziennie :dry:

A ja nie chudnę nadal :angry: czuje sie źle, wydaje mi sie, z enie mam czasu jesc a co wejde na wage to cały czas tyle samo :(

13 lata 4 miesiąc temu #189449 przez masuska
a ja nie wchodzę w ostatnie dyskusje, tylko w www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/wykaz-for.html i tam na dole masz różne nicki i przez profile różnych osób można przejść do tych tematów w których się udzielają:)

Dziś już zdjęć nie dodam, bo synek mi nie pozwoli:P Jak coś to jutro:) A zdjęcia robię codziennie, bo zawsze jest coś ciekawego jak dla mnie:P

13 lata 4 miesiąc temu #189458 przez różyczka
Ale nigdy nie wchodizłas na OSTATNIE DYSKUSJE?? Czy teraz nie wchodzisz bo nie możesz tak jak ja?
Bo tam zawsze były wyświetlone wszystkie watki, w ktorych aktualnie trwala jakas dyskusja w tym dniu i ja bardzo lubiłam tam sobie wchodzic i klikac na te watki co mnie interesowały.
Bo tak przez poszczególne osoby i nicki to juz nie takie fajne :(

13 lata 4 miesiąc temu #189460 przez różyczka
Lucy czytasz? :) napisz jak wrażenia :)
Aski coś dawno nie było.... i Kaski....

13 lata 4 miesiąc temu #189461 przez różyczka
Kobiety ile ja mam teraz czasu!!! Dziekuję ci TRACY HOGG :lol: :lol: :lol:
CHYBA MI PALMA Z TEGO SZCZĘSCIA ODBIJA :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #189463 przez takajedna
Masuska zdjeć nigdy dość, zwłaszcza takiego przystojniaka ;)

Dorota ja też na początku czułam sie gorsza ze przechodzę na mm... Ale w końcu dałam sobie spokój z tym samobiczowaniem, Maly też by nie był szczęśliwy jakby musiał wisieć na piersi całe dnie i i tak być głodnym, a tak było
Teraz właściwie mam jeszcze mleko w piersiach, ale Bartek się denerwuje przy cycu...Jednak z butelki lżej :dry: i jak do tej pory dokarmiałam go ze dwa razy piersią, tak chyba przestane w ogóle - odciąganie raczej odpada, bo jak chcę odciągnąć to mi się udaje sladowe ilości

Różyczko rzeczywiście Ci ładnie Twoja smerfetka przybiera ;) kupiłam tę książkę, i przez Ciebie nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie :P

Rika no i patrz, tyle nerwów przez zwykłe nieporozumienie! :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #189464 przez takajedna
A w ogóle kupiłam Małemu używaną karuzelę Fisher Price z projektorem i melodyjkami za grosze - tyle że mam problem - nie wiem jak się uruchamia kręcenie! To się powinno włączyć automatycznie czy jak, wiecie może? Bo nie wiem czy ja taka niepojętna czy karuzela zepsuta :dry:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #189483 przez aniaw
Cześć dziewczyny :)

Ło matko trochę mnie nie było a tu tyle :) tron natrzaskanych, super :lol:
Ja troszkę podczytywałam ale nie było nawet kiedy coś skrobnąć ;)
Bo albo jeden bobas, albo drugi bobas coś, wczoraj wizyta w przychodni i szczepienia, przedwczoraj wizyta mojej mamy i trochę mieliśmy spraw do załatwiania ;)
Poza tym staram się pomóc znajomym moich znajomych i szperam i szukam coś coby tu pomóc kotkowi leczonemu od dwóch miesięcy z którym jest nieciekawie.

Muszę też troszkę czasu znajdować na ćwiczenia (zazwyczaj brzuszki wieczorami), bo coś kiepawo z tą figurą u mnie :( Wy to wszystkie takie laseczki a ja to pożal się Boże :P

Odkupiliśmy też ostatnio rower od takich ludzików i też chciałabym jakoś czas znaleźć, żeby wreszcie zadbać o swoją kondycję :P

A przyszły tydzień spędzam w pracy w zastępstwie za koleżankę i już nie mogę się doczekać :)

Oj ostatnio dzień jest dla mnie za krótki, bo ciągle coś wymyślam i tyle rzeczy bym chciała jeszcze zrobić :) Mam też kilka kuponów na darmowe 1dniowe wejściówki do klubu fitnes i za chiny nie mam kiedy tam się wybrać jak na razie :P (a to tylko do końca września).

Przyszła_mama natimp nie bijcie, nie bijcie, juz jestem :laugh:

Przyszła_mama jestem z Ciebie bardzo dumna :)
Areczek na pewno też :) Widzę, że każdą wolną chwilę poświęcasz na zgłębienie wiedzy o immunoprofilaktyce. Jasne wszystko na spokojnie sobie przemyśl, przeanalizuj, pytaj jak najwięcej osób, lekarzy a wtedy wszystko zacznie się układać w całość i będziesz mogła na równi ze wszystkimi wyuczonymi dyskutować i sama będziesz mogła rozsądnie wybrać.
Rika wielki szacun za ogromną wiedzę o szczepieniach! Rok zgłebiania wiedzy i pewnie cały czas trzymasz rękę na pulsie jeśli chodzi o nowinki i nowe technoloogie w przygotowaniach i konserwacjach szczepionek.

O tych szczepieniach ciężko mi się teraz zebrać i wypowiedzieć. Sorki. Ale na pewno o ludzkich szczepieniach przyznam szczerze nie mam takiej wiedzy jak Rika :(
Trochę mi głupio, bo na studiach o każdej szczepionce dla zwierzaków uczyliśmy się bardzo szczegółowo zarówno o budowie szczepionki, mechaniźmie działania, reakcjach poszczepiennych, o skuteczności szczepionek i dalszych badaniach i udoskonaleniach wszystkich preparatów.
Może Rika ma rację, że studia trochę wypaczają i to przez te lata wyrobiło mi się już zdanie na temat immunoprofilaktyki ;)

Ale na razie skończę ten temat może znajdę jeszcze czas, żeby coś naskrobać...

A co tak poza tym...

Masuska Piotruś cudny :) I nie stresuj się kochana, bo Mały najbardziej lubi na pewno Twoje mleczko :)
Zdrówka Tobie życzę :)

Różyczko dużo słyszałam o tej książce i nawet myślałam, żeby ją zakupić, ale jakoś zupełnie o tym zapomniałam ;)
Super, że Bianka książkowo się zachowuje :)
Potwierdzam, że przyszła_mama pisała o tej książce i nawet wówczas przypomniało mi się o niej, ale jakoś na krótko, bo kurcze tyle spraw i obowiązków :dry:

Lucy ja mam tą książkę "Pierwszy rok życia dziecka" i ona jest super :)

Dorotas przykro mi z powodu tej Twojej piersi, ale masz rację, że karmienie MM to przecież nie przęstępstwo :) To też nie umniejszy Twojej roli cudownej mamusi :)
Ja też od czasu do czasu muszę dokarmić MM mimo że piję te herbatki mlekopędne, ale jakoś wyrzutów sumienia nie mam :) Ważne, żeby Dominiś był szczęśliwy :)
A z tą pieluszką przy buzi to np u mnie jest tak, że ja pieluszką przytrzymuję smoczka Małemu, bo inaczej wypluwa :P I czekam wciąż kiedy przyjdzie do mnie ten zamówiony smoczek z przyczepioną maskotką :)

Dobra spróbuję dalej Was ponadrabiać, więc na razie :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #189529 przez aniaw
Różyczko ja też nie mogę włączyć tych ostatnich dyskusji i też nie mogę wejść cały czas w wątek przyszłe mamy tylko kombinuje przez mój profil i ostatnie wiadomości :(

basba awatarek superowy i to zdjęcie "łóżkowe" też genialne :)
Oj mi też czasu wciąż brak ;)

natimp niezłego masz cwaniaczka :)
A gdzie dla nas zdjęcia z chrzcin? :)

Dorotas ja też kombinuje, żeby chrzciny skromne zrobić i tylko tak 10 osób max liczę a jak wyjdzie zobaczymy ;)

Kamilka super zdjęcie rodzinne :) Ale Wy chudziaki, ja też tak chcę :)

Agito z Ciebie też niezła laseczka a córcie też przesłodkie :)

Piernikarczyk ja już sobie darowałam prasowanie :P

Oposek zdjęcie słodkie śpiącego synka i ciekawe jak wygląda w okularkach :)

Rika a teraz Olę nosisz w chuście? :) Fajne zdjątko :)
I super, że to tylko nieporozumienie z mężem :)

Hoborr właśnie co Ty tam teraz wciamujesz? Ciągle dieta?

takajedna ważne, że Maluszek toleruje MM i się nim najada i fajnie, że już się tym nie przejmujesz, bo kurcze w naszym kraju to jakiś nacisk jest na to karmienie piersią :angry:

Green mój Dominiś ma egzeme a konkretnie atopowe zapalenie skóry. Bo egzema to taki zbiorczy termin dla różnych stanów zapalnych skóry.
Niestety AZS jest niewyleczalne. Można tylko łagodzić objawy i nie dopuszczać do infekcji skóry.
Skóra jest wrażliwa i trzeba mieć to na uwadze przy stosowaniu jakichkolwiek środków pielęgnacyjnych czy środków do prania ubranek.
Dostaliśmy Rp na maść cholesterolową i mamy stosować emolienty zarówno do kąpieli jak i codziennej wielokrotnej pielęgnacji.
Mamy skórę smarować smarować i jeszcze raz smarować ;)
U nas jakoś tragedii odpukać nie ma. Co jakiś czas pojawiają się krostki na buźce a zazwyczaj jest w miarę ładnie.
Ale skóra jest szorstka i sucha na całym ciałku nawet zaraz po smarowaniu :dry:
Pod szyją, za uszkami , w zgięciach kolan, pod paszkami robią się odparzenia, więc tam inaczej skórę musimy pielęgnować i tam mamy emulsję na bazie cynku, talku i garbników.
A u Ciebie jak wygląda skóra córci?
I jeżeli chodzi o figurę to ja też czuję się wciąż jak hipcio i stąd moje codzienne ćwiczenia brzuszków i kobinacje jak tu znaleźć czas na rower a i jeszcze moja siora zaproponowała mi, że możemy razem wieczorami biegać :) muszę się rozdwoić :P

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #189548 przez masuska
Różyczko kiedyś wchodziłam tak jak Ty, a teraz mam biały ekran (prawie) no i kombinuję jak mogę.

Druga sprawa odpuściłam sobie książkę Zawitkowskiego, same oczywiste rzeczy opisuje o pielęgnacji, więc nie będę tego męczyć. Za to zabrałam się za Tracy Hogg i jestem zachwycona jej podejściem, oraz podoba mi się język w jakim książka jest pisana! Czytam chętnie:)

AniuW a u mnie taki piękny Orbitrek stoi a ja zapomniałam że można na nim ćwiczyć. Niby myślałam że nie mam czasu, a ja nawet nie robię połowy tego co Ty i nie mogę znalesć czasu na ćwiczenia:P Postaram się wziąć za siebie.

Aniu i Lucy też mam tą książkę "Pierwszy rok życia dziecka" w formie elektronicznej. Przeczytam po Tracy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka