- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Takajedna nie łam się! Moze to tylko gorszy dzień był...i mam nadzieje , ze się nie skusiłaś jednak na peta...ja też walczę ze soba jesli chodiz o zapalenie czasami także znam to uczucie...
Ja dziś np. tez mam taki stan napiecia w sobie/choć Młoda nie daj mi jakoś specjalnie popalić, poprostu marudzi troche wiecej i nie ucięła sobie drzemki po śniadaniu jak zwykle, ale czuję, ze jak nie wyjde dzis choć n achwilke bez dziecka z domu to OSZALEJE Juz zadz. do męża, ze jak wróci zpracy to musi z nia zostać bo ja chce wyjsc choćby na solarium albo samotną przejażdżkę autem...na szczęście rozumie....bo od kiedy moja starsza córka poszła od wrzesnia do szkoły to jetsem całe dnie sama, mąz wraca wieczorem a wychodiz rano, córa wraca późnym popołudniem....to się okazało trudniejsze niz sadziłam
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszła_mamo chyba bym psychicznie nie dała rady ugoscić teraz tylu osób, podziwiam więc i nie zazdroszcze, bo to sporo zamieszania jednak...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika a kto to Romcio??
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Romcio Atomcio to partner mojej mamy pomaga nam przy remoncie i od kiedy pomaga na górze to w końcu zaczęło to przypominać mieszkanie a nie burdel na kółkach... No i płytki w kuchni już mam
Później Was nadrobię
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Przyszła_mamo chyba bym psychicznie nie dała rady ugoscić teraz tylu osób, podziwiam więc i nie zazdroszcze, bo to sporo zamieszania jednak...
Różyczko, sama sobie nie zazdroszcze
ale wiesz, nas w domu jest wlasciwie 6 osob, wiec gosci 10, z trzech domow. a z wielu wzgledow bardziej nam wygodnie juz raz to urzadzic, niz 3 razy jak kazdy chce Arusia poznac. bo dla nas takie male odwiedziny to rowniez duzy naklad pracy i duzo zamieszania.. a maz pracuje na 3 zmiany, wiec to juz calkiem. Dlatego lepiej jest nam juz to zorganizowac raz, w wiekszym gronie, niz 3 razy.. mam nadzieje, ze jakos to bedzie i ze przetrwam psychicznie.. jakos z mezem damy rade mam nadzieje
taka jedna ale sie wyglupilam, no ladnie, ja Ci tu wyklad dalam taki a Ty sama szybciutko doszlas do takiego prostego wyjasnienia
Rózyczko, wspolczuje obecnosci robotnikow.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Któraś pytała o odczyn poszczepienny po gruźlicy. Mieliśmy taki paskudny, 1,5 cm i ropień straszny, w końcu pękł i już ładnie schodzi, prawie nie ma zaczerwienienia. O pielęgnacji to kazano nam omijać to miejsce przy kąpieli i nie smarować NICZYM!!! Nie chcieli dopuścić do pęknięcia, ale nie wyszło.
A dziś dziewczyny mam wolną chatę
Rodzice na imprezie, Małż na kawalerskim na domku (z zakazem powrotu - jak będzie pijany) no i jeszcze mam furkę, nawet zatankowaną, tylko nie mam gdzie jechać, wszyscy zajęci, a koleżanka o której myślałam trafiła dziś z synkiem do szpitala, z zapaleniem oskrzeli. I co ja mam biedna robić? Spakuję się i jadę w odwiedziny do Różyczki, po drodze wezmę Rikę i Anię z dzieciakami, hehe:P I po Kaśkę zajadę do Suwałk:)
Rozmarzyłam się, ale jak by było blisko, tak do 100 km to bym się wprosiła. Nawet tablice rejestracyjne mi pasują bo mam jeszcze GKW:)
Na wieczór przygotowałam sobie Lays prosto z pieca solone (mała paczka) i Lecha Free 0,3 (mam ogromną ochotę) do tego 3 ciasteczka owsiane:) Niezłe balety:P
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszla_mama rodzina powinna zrozumieć że potrzebujecie spokoju. jak ja urodziłam Zuzę to tęsciowa chodziła i wszystkim mówiła żeby przez miesiac nie przychodzili bo ja sobie nie życzę a jak zaczęli przychodzić to pojedynczo a nie całą ekipą
Ja jestem zdania że dziecko powinno od początku uodparniać się na różne zarazki, wiem wyrodna jestem ale np jak Zuzi spadnie bułka na podłogę w domu to bierze sobie i dalej ją je Ale np jak byłam w Piszu to już tam te zarazki są "inne" plus pies więc nie mogła tego robić.
Jeśli chodzi o Arka to na pewno najlepiej będzie jak rodzina nie będzie Wam robić takich wycieczek bo nie chodzi tu o chorobę czy coś tylko o stres z tym związany. Jeśli wszyscy są zdrowi to nie ma problemu do odwiedzin ale chorego z głupim katarem już bym nie wpuściła. Co innego jak Ty masz katar lub Twój mąż. Wtedy ten katar jest taki "domowy".
A co do noszenia na rękach to babcia mojego męża ciągle chce nosić Olę. To samo było przy Zuzi. Chodzi mi o to, że ona przyjdzie, weźmie Olę na ręce wtedy kiedy ja mam mnóstwo zajęć a jak jej się znudzi to odkłada ją i idzie a ja muszę się z nią "użerać"... 100000000000000000000000000000 razy jej mówiłam ze jak dziecko leży spokojnie to niech nikt jej nie bierze, niech sobie leży, co innego jak płacze. Tylko ze jak Ola jest niespokojna to jakoś nie jest taka chętna aby mi pomóc.
Natimp ok 4-5 godzin utrzymuje się dany składnik w pokarmie. Wiem bo żarłam ostatnio pomidorówę i Oli nie posmakowała :/ przy Zuzi miałam tak z sosem czosnkowym.
Różyczka spokojnie możesz go wyparzyć i umyć w płynie i wyszorować aby to zniknęło. Jak nie zniknie to na śmietnik niestety
Różyczka tyrzeba było zjechać tego gościa od góry do dołu. frajer jeden.
A Romcia Ci nie oddam bo ja w końcu chcę się wprowadzić do tego mieszkania... kurde już mieliśmy tam mieszkać w grudniu 2009... i nic, później jak urodziła się Zuza miało być gotowe... i nic... później jak urodzi się Ola miało być gotowe... i nic... Ola już ma ponad 2 miesiące i kurw@ dalej jedno wielkie NIC!
Ale Romcio jest więc idziemy do przodu
Dzisiaj wylewali już drugi raz łazienkę i niedługo podłogi, farby... mam nadzieję.
Masuska Ty nie możesz się doczekać aż będziesz dawać papki??? I kupki będą ładniejsze??? Ty nie wiesz co mówisz
Jak ja zmieniam Oli pieluchę z kupką to normalnie pachnie ona!!! A u Zuzi to spinacz na noc i heya! Jak Zuza zaczęła jeść obiady z nami normalnie od ok 7-8 miesiaca to te kupy się zmieniły i nie dość ze wyglądają jak u dorosłego to i śmierdzą... przepraszam za dosłowność
A ja dzisiaj na Reddsiku pojadę. Chciałam obejrzeć walkę Adamka ale nie będą jej emitować na TV analogowej zła jestem jak cholera bo zamiast pokazać to tylko pokażą tym co zapłacili... wiedzą chamy na czym zarobić
Przepraszam za błędy ale wczoraj z nudów obcięłam moje 1cm paznokcie i mi dziwnie łyso się teraz pisze
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika jeszcze nie wiem co znaczy zmieniać taką "popapkową" kupę, ale nie mogę patrzeć na te żółte luźne coś. Może i pachnę, pewnie później będę żałować że tak pisałam:P
Ciekawe czy ja walkę obejrzę, a na jakim kanale?
A w sukienki to pewnie w żadne nie wejdę, widać po wadze:(
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A walka nawet nie wiem na czym będzie. Musisz w necie sprawdzić. Ja tylko wiem, że na polsacie nie bedą emitować a jak będą to bedą zakodowane
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no ładna jestes jak ta lala...nawet bez głowy hehe
ja przy Tobie to tufta normalnie
walka Adamka i Kliczki chyba na kazdym kanale wyłacznie za opłata do obejrzenia niestety
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska może Ty wiesz jak ten Tommee Tippy laktator rozłożyć zeby wyjać tą harmonijke z pompki?
A w ogóle to wpadaj na kawe a Rika na wakacje takie jesienne bo akurat trawe mam do skoszenia i rak do pracy brakuje