BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #191185 przez paulinka
witam wszystkie mamusie:)

jestem tu nowa i kompletnie nie mam zielonego pojecia jak pisac na forum hhih ,ale mysle ze to kwestia wprawy.

Moze sie przedstawie: mam na imie Paulina, biore tabletki ,ale juz mysle ze nie dlugo bo chcemy starac sie o dzidziusia, puki co mam mnowstwo pytan :)) , wiedze ze sa tu dwie dziewczyny z UK ( o ile dobrze znalazlam Green i Kamilkka24?) i wlasnie do was mam pytanie,a nie wiem czy lepiej tak na forum czy prywatnie? To moze takie najwazniejsze pytanka zadam tu,jak wam przeszkadzam to mnie pogoncie :lol:
1 jak tu jest z warunkami w pracy? Chodzi o to ze ja dopiero niedawno zaczelam prace,ale mysle ze zanim zajde to juz troche popracuje, ile tyg trzeba pracowac zeby byc upowaznionym do urlopu platnego macierzynskiego?
2. Moja praca jest dosyc ciezka,tzn duzo stania to jest cos w rodzaju kelnerki,praca z ludzmi ,musze serwowac jedzenie,kawke itp, a wy co robicie? jaki rodzaj pracy? Czy nie pa problemu jakbym musiala odpoczac, tu pewnie zalezy od pracodawcy

3 ile czasu musze czekac po odstawieniu tabletek zeby zajsc w ciaze,bez ryzyka powiklan po tabletkach?

Z gory dziekuje i przepraszam za takie wtargniecie,ale jak pisalam jestem narazie zielona heheh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #191188 przez paulinka
A i jeszcze jedno! jak wygladaja wasze cialka po ciazy? moja kolezanka straszyla mnie ze cialo jest obwisle ,cycuchy tez (chociaz ja i tak ich prawie nie mam:)) ,czym smarowac? Jejku strasznie sie wszystkiego co zwiazane z dzidziusiem,a do tego jestesmy tu sami i nie wiem czy sobie poradze sama z opieka,dlatego tak sie wstrzymuje z decyzja:/

13 lata 3 miesiąc temu #191190 przez różyczka
Cześć Paulinka :) zapraszam na wątek STARANIA O CIĄŻE :)Bardzo fajne są tam dziołchy i na pewno odpowiedzą na Twoje pytania odnosnie starań :)

Przyszła_mamo a jakie foto dasz na tej banderoli? Arka? i jaki tekst myślisz dać? bo tam same "kocham Cie" i "obraczki" :dry: a mi sie tak spodobała ta bombonierka, ze tez dla swojego gina chyba kupię tylko nie wiem czy na tych czekoladkach tylko DZIEKUJĘ wydrukować czy dac foto dzidzi czy jak :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #191192 przez masuska
Wczoraj wcinałam kiełbachę z grilla i wzięłam tak troszkę do smaku musztardy, bo była Rikka:), więc musiałam:)

Wiecie co dobija mnie jeden temat, jak komuś w kółko powtarzam, że nie musi mi mówić co robić przy dziecku (tj. "może jest głodny") to wielce obrażeni są. Może chociaż wy mnie zrozumiecie, bo albo przewrażliwiona jestem, albo na prawdę muszę się do psychologa wybrać. Też tak macie że ktoś się zajmuje dzieckiem, bawi się itd, a jak tylko miałknie to może głodny, może przebrać, może to i tamto...
2 miesiące znosiłam takie pytania, aż w końcu powiedziałam co mi leży na sercu (może zbyt agresywnie, bo warknęłam) i dowiedziałam się że się dziwna zrobiłam, że się zmieniłam, ale czemu oczekuje się ode mnie że będę wiecznie uśmiechnięta, wypoczęta, cierpliwa i wszyscy mi na głowę wejdą, mimo że mam dziecko, nie przespane noce, co jakiś czas płacz, nawet często nie mogę się sobą zająć, a nikomu podrzucać młodego nie chcę. Ba nawet usłyszałam że tempa jestem, bo nie rozumiem że ona chciała dobrze a ja naskoczyłam.

Smutno mi, bo pokłóciłam się z najbliższą mi osobą - z moją siostrą, która sama mówiła, że mam pokazywać granice innym, żeby mi na głowę nie weszli później. Nawet przeprosiłam ją, mimo iż nie uważam się winną tego zajścia. A najśmieszniejsze jest to że w sobotę to ona na mnie warknęła, żebym do salonu nie wchodziła w butach, bo ona umyła podłogę dla gości, a ja nawet nie miałam zamiaru wchodzić bo tylko chciałam przekazać 2 zdania od mamy.

Musiałam się wygadać, bo nie mam komu no i temat myślę że Wam nie obcy.

13 lata 3 miesiąc temu #191194 przez paulinka
rozyczko dziekuje z amile przyjecie, ale bardziej mi zalezy na opinii mamus ,ktore juz maja dzidziusie bo wiadomo sa bardziej doswiadczone:))))

a i jeszcze jedno ja przed ciaza chcialabym zrzucic ok 10kg, waze 70 przy 170cm,wiec jak zajde to juz bede poezna hehehe ,jakie sa lub byly wasze sposoby na chudniecie po ciazy???

o Kamilka24 ty masz taka malenka niunie a wcale nie widac ze bylas w ciazy!!!!! Jak wy to robicie? Ja nie jestem w ciazy a nie umiem schudnac:///

13 lata 3 miesiąc temu #191203 przez masuska
Kamilka, gdzie wy żeście wlazły? Pewnie bocianów szukałyście:) Super fotki, ślicznie wyglądacie:)

13 lata 3 miesiąc temu #191205 przez różyczka
Masuska nawet nie wiesz jak DOSKONALE Cię rozumiem.
Mam powyżej dziurek w nosi tzw. "dobrych rad", nie kumam czemu ludzie daja sobie prawo do wtrącania się do cudzego zycia, postępowanai z dzieckim itd. Wszyscy tacy eksperci wielcy czy jak :unsure: :angry: A najbardziej wkoorwiają mnie moje kumpelki, szczególnie te co maja małe ale ciut starsze od mojej córci dzieci i wydaje im sie, ze wszystkie rozumy pozjadały- ciagle słysze "teraz to wiesz....ale potem to dopiero zobaczysz!". Już ostatnio sie wkurzyłam i mówię: "to Ty dopiero zobaczysz, bo ja już jedno dziecko odchowałam i przeszłam wszystkie etapy aż do nastolatki i wiem, ze ten okres gdy dziecko jest małe jest naparwde cudny, szybko mija a powiedzenie MAŁE DZIECI - MAŁY PROBLEM, DUŻE DZIECI- DUZY PROBLEM jest prawdziwe :)"

13 lata 3 miesiąc temu #191209 przez różyczka
Kamilka WOW!!! Córcia śliczna a figura....podziwiam i zazdroszczę! :)

Laktatora nie moge domyc (tej harmonijki) wiec do wywalenia raczej :(

Jejkuuu jaka ta moja Misia jest cudnaaa :lol: głupio tak własne dziecko chwalić ale normalnie zacałowałabym ją :side: a szczególnie jest fajan rano jak się budzi usmiechnieta :)

13 lata 3 miesiąc temu #191211 przez masuska
Różyczko, ja słyszałam tak " Jak dziecko jest małe to jest taki słodkie że aż chciało by się je zjeść, a jak podrośnie to się żałuje że się tego nie zrobiło":)

13 lata 3 miesiąc temu #191213 przez Rika
Wy ślepe jesteście??? :cheer: Przecież ja na tym zdjęciu jestem w ciąży :D:D:D:D:D:D:D :P

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #191214 przez różyczka
Masuska heheheh :laugh: no dokładnie :laugh:

Nie no tak gadam tylko- ja i tak mam szczęście, bo bóg mi podesłał naprawde fajne dziewczyny :) Ale gdy ktoś kto ma 1 roczną dzidzię i gada do mnie, wtrąca się, krytykuje i daje nieproszony rady jakby był ekpertem w wychowywaniu dzieci no to mnie to troche śmieszy :) i wkurza...

Co innego gdy ja czegoś nie wiem i szukam rady i pytam kogos - tak jak Was :) Moje kochane :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #191218 przez różyczka
CO???????? W jakiej kurna ciązy??? :laugh: chyba na plecach :lol: :lol:
albo korespondencyjnie :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #191230 przez Kamilka24
Masuska U mnie jest jeszcze lepiej z tymi radami, mojego brata dziewczyna ciągle mi mowi jak mam się zajmować małą... co robić jak płacze, jak nosić, jak karmić i w ogóle ona myśli, że na wszystkim się zna! A najlepsze jest to, że nie ma dzieci i nic o nich nie wie :angry:
To tego jest taka mądra, że ostatnio pytała sie na serio: UWAGA! Gdzie rośnie cebula :ohmy: Albo co Ci "kopacze" na Śląsku robią tam pod ziemią :ohmy: Mój Boże aż mi żal mojego brata, że jest z taką idiotką!

Różyczka nic w tym dziwnego, że chwalisz swoją Bianeczkę, dla każdego własne dziecko jest najpiękniejsze i zawsze tak będzie- nawet jak podrośnie- Ty powinnaś coś o tym wiedzieć :blink:

Rika ale jaja to Ty nie wiem gdzie miałaś wtedy te brzuszek- chyba naprawdę na plecach :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #191236 przez paulinka
ja sie wlasnie boje tych rad niedoswaidczonych,dlatego pytam was juz mamuski:))))

mam taka kolezanke co to jest bardzo perfekcyjna,i mowi ze jak bedzie miec dziecko to bedzie zawsze czysciutkie,nie placzace itp,ale z kad taka ma wiedziec skoro nie jest mama? i nie ma dziecka?

I ciooooooooooo napiszecie jak dbacie o figurki??????? jejku jak wam zazdroszcze tych dzieciaczkow i tego ,ze to juz za wami,chociaz z pewnoscia ciaza to piekny okres:))

13 lata 3 miesiąc temu #191241 przez różyczka
Paulinka ja jestem po cc więc jak do tej pory nie podjęłam jeszcze żadncyh ćwiczeń choc bardzo bym chciała, boję sie jednak, ze moze coś sie stać gdy za szybko zacznę, połozna zabroniła tez dźwigać przez 3 m-ce wiecej niż 5 kg./choc to nierealne bo moja niunia już wazy 5kg, a z fotelikiem np. to nawet nie wiem ile/. Myslałam tez, ze karmiac piersią waga zacznie lecieć na łep na szyje a niestety tak nie jest- waga stoi w miejscu :( a ja karmiac jestem mega głodna i ciagle coś jem więc to pewnie też nie słuzy, z drugiej strony karmiac piersią nie można się odchudzać więc już nie wiem za bardzo co robić żeby zgubić zbedne kg.

Dla mnie osobiście ciąża to był piekny czas :side: choc na koniec już było cięzko i się troche dłuzyło...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka