BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #208943 przez różyczka
Paulinka spirala to nie jest zwisajacy w pochwie drucik :)
Wkładke, która jest maleńka umieszcza się w macicy a wejscie z pochwy do macicy jest wielkości łebka od szpilki, takze jest ona tam mocno umocowana, jedynie po włozeniu spirali lekarz zostawia przez tą maleńką dziurkę takie niteczki (kilka), za które można ją potem wyciągnać gdy juz sie konczy jej waznosć lub gdy juz nie chcesz jej miec poprostu. Te niteczki sa bardzo krótko przycięte i sa bardzo cieniutkie wiec wogóle ich nie czujesz ani partner równiez. No mi nigdy nawet nie udało sie ich dosięgnąć palcami choc próbowałam :)

A w ogóle to Hoborr ma racje po co czekać? :) czasami naprawde długo schodzi zanim sie zajdzie w ciąże, nie wszystkim tak sie udaje szybko jak Masusce :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #208946 przez różyczka
Oposku no i mam kolejny problem :( Młoda dziś stekała w nocy i wydawała dziwne dźwięki, zapaliłam wiec lampke (spimy po ciemku) i podchodze do lózeczka a ona....WCIŚNIĘTA TWARZĄ W OCHRANIACZ!
Ja nie wiem już co robić z tą moja lunatyczka/wedrowniczką :dry: okazuje sie,z e ochraniacz na całosć wcale moze nie rozwiazac problemu, tzn. nie wykreci sobie reki czy nie poobija głowy przynajmniej ale przyciskanie sie twarzą do miękkiego tez jets dl aniej groźne :dry:

A w ogóle to o co kaman z tą ślubną strona Oposków? :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208963 przez aska27
Różyczko a pamiętasz jak kiedyś pisałam o wałeczkach dla niemowląt? Na pewno pomogłyby ,ale jak już pisałaś mało komfortowe.. no nie wiem... na pewno są bezpieczne i jednak podobno wygodne...moze na noc coś takiego.. w dzień możesz ją upilnować przeciez. Ja bym spróbowała, nie zaszkodzi chyba :blink:

www.malyrys.pl/bezpieczne-waleczki-niemo...54e0f07c96a074a7985e

13 lata 3 miesiąc temu #209018 przez masuska
Bo Masuska tak hop hyc i Piotr już jest:)

ROK NIE PALĘ i jeden dzień, a za 3 dni powstał Piotr:) Jak ten czas leci...

Nie zrobiłam wczoraj ciacha, ale zrobię dziś.

A dzień mam bardzo podobnie poukładany, ale to Synek sobie sam ustawił.

Dziś Piotr nie chciał mi jeść z prawego cyca!? nie wiem why?

13 lata 3 miesiąc temu #209049 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko a pamiętasz jak kiedyś pisałam o wałeczkach dla niemowląt? Na pewno pomogłyby ,ale jak już pisałaś mało komfortowe.. no nie wiem... na pewno są bezpieczne i jednak podobno wygodne...moze na noc coś takiego.. w dzień możesz ją upilnować przeciez. Ja bym spróbowała, nie zaszkodzi chyba :blink:

www.malyrys.pl/bezpieczne-waleczki-niemo...54e0f07c96a074a7985e

Kurcze no pamietam jak pisałas ale nadal uwazam, ze to musiało by byc mega niewygodne dla niej bo tak sobie wyobrazam jak ja bym sie czuła gdyby ktos mnie uwieził w jednej pozycji hmmm :huh: zwłaszcza, ze ona nie spi na boku, uwielbia spac na wznak jedynie głowe ma w jedna lub druga strone...
rozumiem przesłanie tych wałków bo wiadomo, ze zadławienie sie pokarmem tez jest bardzo niebezpieczne i wtedy ta pozycja na boku jest niezbedna dla bezpieczenstwa dziecka...

no sama nie wiem...moze kupie je na próbe...w koncu nie kosztuja fortuny...

ale nie wiem dlaczego kojarzy mi sie to z przwiazywaniem do lózka zeby człowiek lezał w 1 pozycji cały czas :unsure: ja i mąz tez sie sporo wiercimy i pewnie ona ma to po nas hehe :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #209059 przez aska27
różyczko skoro Bianka lubi spać na wznak to połóż ja na plecach między tymi wałeczkami, myślę,że się spokojnie zmieści, po prostu jak położysz dziecko tak będzie leżeć na wznak czy na boku, obojętnie :)

Wiesz mój Mikołaj też się przytulał do ochraniacza w łóżeczku :) ale juz tego nie robi hihi bo śpi z mamą ;) ale pomalutku planuje kłaść go do łóżeczka :)

13 lata 3 miesiąc temu #209062 przez różyczka
Aska -przekonałas mnie :)

Masuska gratuluje nie palenia :) u mnie w sierpniu był rok od kiedy rzuciłam i przyznam szczerze, ze już baaardzo rzadko mnie ciagnie, jakos w ciązy bardziej :blink:

Dziewczyny a jak to jest z tym badaniem bioderek? Kazde dziecko musi miec? Bo ja nie chodze do przychodni, bo oprócz szczepienia nie mam po co i tak sie zastanawiam czy jest jakis czas odpowiedni, w którym powinno się odbyc to badanie? Bo lekarz przy szczepieniu w 6 tyg. nic mi nie mówił :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #209075 przez aska27
Pierwsze badanie bioderek powinno odbyć się zanim dziecko skończy dwa miesiące, potem jeszcze chyba trzy razy idzie się do lekarza. Z tego co wiem to badanie jest obowiązkowe.

13 lata 3 miesiąc temu #209081 przez różyczka
Od 15 min lałam sobie wode do wanny i biegne w koncu zakrecić a tam może ze...3 cm na dnie :angry: korek źle włożyłam :dry:

Słuchajcie...od jakiegoś tyg. strasznie bola mnie plecy, nie kręgosłup tylko tak jakby po obu stronach kręgosłupa...nie wiem to sa chyba te mięsnie grzbietowe. Czy którąś z Was tez tak bolą plecy? Czy to jest od noszenia dziecka? A może źle ją podnoszę :unsure:
Okropny to jest ból :(

chyba jakiegoś masazyste przystojnego zamówie do domu :blink:

13 lata 3 miesiąc temu #209088 przez masuska
aska27 napisał:

Pierwsze badanie bioderek powinno odbyć się zanim dziecko skończy dwa miesiące, potem jeszcze chyba trzy razy idzie się do lekarza. Z tego co wiem to badanie jest obowiązkowe.

Zgadzam się!

Różyczko, ale wody zmarnowałaś! Nie ładnie!

A ja w niedzielę pierwszy raz od ponad 3 miesięcy wzięłam kąpiel w wannie, jaki relaksik.... malinka... Bo tak to ciągle prysznic i prysznic... A dziś do Gina, ale się denerwuję.Brokat już schowałam, coby się nie pomylić:P

13 lata 3 miesiąc temu #209091 przez masuska
Różyczka ja też chcę masażystę... Męża jutro pomęczę:)

13 lata 3 miesiąc temu #209120 przez różyczka
O jezuu dziewczyny ale sie teraz wystraszyłam :cheer: i co teraz skoro nie poszłam w tym 2 m-cu? A Wy chodzicie ze skierowaniem na NFZ? Czy prywatnie?

13 lata 3 miesiąc temu #209132 przez różyczka
masuska napisał:

A ja w niedzielę pierwszy raz od ponad 3 miesięcy wzięłam kąpiel w wannie, jaki relaksik.... malinka... Bo tak to ciągle prysznic i prysznic... :P

a czemu tak?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209190 przez aska27
różyczka napisał:

O jezuu dziewczyny ale sie teraz wystraszyłam :cheer: i co teraz skoro nie poszłam w tym 2 m-cu? A Wy chodzicie ze skierowaniem na NFZ? Czy prywatnie?

My chodzimy prywatnie,ale na kase chorych też można wystarczy się zapisać... kurcze no i lepiej bo tak czy siak z małymi dziećmi mamy przecież pierwszeństwo w kolejce.

a ortopeda do którego chodzimy jest oryginalny,wypytał kiedy jaką witaminę podać, jak ciemoączko małe to co trzeba robić, opieluszkowaniu i takie tam... uśmiałam się na taj wizycie :) tylko mojemu mążowi do śmiechu nie było,bo facet o wiek mnie pytał,co robię itp.. na koniec z tekstem do męża,że ma mnie pilnować :unsure: echh... żarty żartami..a ja i tak małego nie pieluszkuje, ale cały czas biej się z myślami czy dobrze robie.

Ostatnio myślę dużo o pracy,bo czeka mnie zmiana... już w marcu wracam,ale na 1/2 etetu ze względu na Mikołaja..najchętniej zostałbym w domu z nim przez te 3 lata,ale jak mus to mus!

13 lata 3 miesiąc temu #209204 przez różyczka
Aska własnie kolezanka do mnie dzwoniła, przed chwila sie rejestrowała na te bioderka z synkiem i ma termin na koniec listopada :ohmy:

no to chyba ta pierwsza wizyte musimy zaliczyc prywatnie bo to za długo zeby czekac kurdeee :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka