- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aska - mój śpi tak : po każdym karmieniu ok 45min go godziny, a potem na kazdym spacerku jakies 20 min drzemki-a jak wyjdę na spacerek po karmieniu to jakies 2h by spał . karmienia pilnuje by miał te przedwieczorne ok 17:30 i wtedy ma drzemke jakies 20 min potem 19 kąpanie z karmieniem i spanie jakos tak do pierwszej . teraz bede próbowała przed moim pójściem spac kole 22:30 mu dac cyca zobacze czy przedłuży mu to spanie.
mi lekarz na bioderkach nie kazał pieluszkować jeśli wszytsko jest ok, więć nie masz co sie przejmować
masuska ja już 14 miesięcy - ale znając mnie jak wróce do pracy i przestane karmić później to wróce do palenia
rózyczka my bylismy z bioderkami w 7 tż a potem po 5 tż
kurcze , młody się obudził napisze jeszcze co chciałam pewnie wieczorkiem
buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
No to już rozumiem.
Moja starsza córka była naświetlana prawie 2 tyg. po urodzeniu bo zółtaczka strasznei długo sie utrzymywała i ciagle sciagała łapkami ta opaske z oczu.
Gdy miała 5 lat nagle zaczeła sie o wszystko potykać, włazic w ściany itd. okazało sie,ze wada jest naprawde spora - w 1 oku chyba wtedy wyszło +6,5 dioptrii w 2 oku +8. Od tamtej pory nosi cały czas okulary. Moim zdaniem to moze mieć zwiazek z tym naświetlaniem.
Pamietam jaka byłam zdziwiona bo wczesniej też jej sprawdzałam ten wzrok i było ok, aż tu nagle taki szok! Ale okulista mi powiedział,ze czasem podczas takiego zwykłego badania nie da sie wykryć u dzieci wady bo one potrafią tak "wysilić" oko i tak nim pracowac, ze z pozoru jest ok. Dopiero własnie to badanie dna oka, po zakropieniu jej atropiny pokazało prawidziwa wadę u niej.
Ale czemu w takim razie juz koljen aosoba dostala mniej kasy to w ogóle nie ieści mi sie w głowie
Moja córcia dalej śpi Od 11 a jest już 16.30! Cycki mi eksplodują chyba
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Różyczko, zazdroszczę basenu, ja bym chętnie popływała z Mężem i Piotrem, ale u nas jest tylko basen w Szkole Policji i nie sądzę żeby były zajęcia dla dzieci. Oglądałam w DDtvn o takich kursach na basenach i zalecenie jest takie, aby dowiedzieć się ile stopni ma woda w basenie dla dzieci i stopniowo obniżać temperaturę wody w kąpieli, żeby dziecko oswoić z chłodniejsza wodą. Reszty nie pamiętam:P
Rika mam taką matę co się zakładaną na fotel, ale coś się w niej schrzaniło bo strasznie głośno chodzi...
Ładny ma za to kolor i nauczyłam się rozpuszczać czekoladę na parze:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pod koniec sierpnia dostałam podwójną wypłatę tj od 05.07-31.08 i była bardzo duża. teraz dostałam już normalną za wrzesień od 01.09.-30.09. Może wy miałyście mniej bo też poprzednia była płacona z kawałkiem lipca?
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do wypłat to ja się nie orientuje bo kasa na konto idzie i nie sprawdzam.
Co to znaczy PIELUSZKOWANIE??????
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pieluszkowanie polega na usztywnieniu stawu biodrowego poprzez wciśnięcie dziecku między nogi dodatkowego obciążenia, czyli pieluchy tetrowej, nawet 2 i 3 słyszałam. Dzięki temu dziecko ma nóżki szeroko. Ja miałam takie zalecenie ale każdemu je daje i zakaz kładzenia dziecka na brzuch do 3 miesiąca życia, głupota!
Odnośnie pieluszkowania to dam taki przykład. Moja koleżanka miała problemy z córką (9 lat temu), dokładnie to z bioderkami i lekarz kazał jej pieluszkować(ten sam co nam teraz) na wizycie kontrolnej mówi tak, Pani należy się medal, tak pieluszkowała że nie było śladu po problemi (a ona wcale tego nie robiła, żadnego pieluszkowania)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wszystkich wymiotło. Ten dzień był jakiś dziwny. Chyba na niepogodę! Adusia nie chciała spać, Jadła co 1,5 godziny... I mnie tez cycki bolą.
ehhh
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Wczoraj jak bylam w przychodni to karmilam Ole a bylo dwoch starszych panow(dziadkow) ale mieli atrakcje,tak krazyli kolo mnie ze sie babki smialy,heh mam branie
Rika dziwne ze jeszcze nie dostalas kasy,no fest
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dostałam piguły te cerazette czy jakoś tak i od jutra łykam, a później Nuvaring jak przestanę karmić,a po Bogusi Miren (czy jakoś tak) - ta wkładka. A piguły kosztowały około 25 zł, nie wiem ile bo Mąż kupował.
Wsio ok, ale okazało się że mam hemoroida:( No ale kazał się nie martwić.
Rika a tak Cię sprawdzają czy co?
Aleście wsiąkły, ja zaraz idę spać... Tzn Męża pomęczę i spać
Lucy ucałuj od nas Olę Już 3 miesiące, jak ten czas leci. Wiesz ja chyba dokończę opakowanie witamin bo mam KiD, ale jeszcze zadzwonię i dopytam.
No to kolorowych.
PS. Mój gin zyskał nową pacjentkę, prywatnie, ale kurczę lubię go:) Bo Ci państwowo to porażka, nie ma drugiego takiego jak Ordynator:)
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
A co z tymi soczewkami? Nosi je? Ja na poczatku bylam zadowolona,ale ostatnio mam problem z wyjeciem ich
Wsio ok, ale okazało się że mam hemoroida:( No ale kazał się nie martwić.
Masuska ja tez mam,tzn powrocil wczoraj i boli
ps.cenkju za caluski
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
nie odzywalam sie, bo mialam taki tydzien ze uhhh... jezdzilam do Lesnej gory dziekowalam lekarzom, rozmawialam, umawialam mlodego na dalsze wizyty do poradni chirurgicznej, bo bedziemy pod ich opieka pozostawac przynajmniej rok i bardzo sie ciesze z tego powodu, tylko mam nadzieje ze nastepne wizyty juz nie beda tak stresujace...
bardzo przezylam ten wyjazd, w koncu bylo tak jak chcialam, pojechalam sama, na spokojnie, podziekowac porozmawiac, bez dramatow.. lezka i tak mi sie nie raz zakrecila ale to juz z radosci jak weszlam na intensywna terapie przezylam wszystko wlasciwie jeszcze raz..
strasznie wazny byl dla mnie ten wyjazd i jestem szczesliwa.. naprawde duzo mi dal.. mam nadzieje ze pomoga kazdemu z tych dzieciaczkow, ktore byly na ojomie w inkubatorkach wczoraj tak jak Arus i mam nadzieje ze pomoga i wszystkim ktore tam trafia w przyszlosci, ale oby jak najmniej dzieci chorowalo i oby nie musialy zadne dzieci walczyc o zycie tak jak moj Arus..
ale jest pozytywnie bardzo pozytywnie:)wszedzie mnie milo przyjmowali, ogladali zdjecia malego i kazdy tak sie szczerze cieszyl razem ze mna... wiecie jaka to radosc widziec szczera radosc, i zyczliwosc w oczach ludzi tak wyksztalconych, prawdziwych specjalistow, ludzi nauki? bezcenne :)obiecalam ze jak bede z mlodym na wizycie wstapimy na intensywna pokazac maluszka naszgeo i tak tez uczynimy
ja sie bede teraaz nie tak czesto odzywala bo mam prace, duzo planow i pomyslow do zrealizowania oczywiscie przede wszystkim wychowuje synka mojego cudnego ale dzieki rodzinie, ich zyczlowosci i zrozumieniu mam tez szanse robic cos dla siebie, jestem im ogromnie wdzieczna i... korzystam z tego
postaram sie nadrobic wasze wpisy chociaz sporo sie tego pewnie nazbieralo
caluje was i sciskam, wszystkie i kazda z osobna
Aniu, na maila zadalam ci troche pytan jesli chodzi o skok ze spadochronem, ale moze tu bys mogla odpisac, moze ktoras tez z was sie skusi??:P