BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #209215 przez masuska
Spokojnie, pediartra powinien Cie poinformować o tym, ale nie wiem czemu tego nie zrobił. Ja miałam skierowanie, a okres oczekiwania około miesiąca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #209223 przez Lucy
Różyczko my chodzimy prywatnie i tez czekamy miesiac na wizyte,wlasnie wczoraj bylysmy u ortopedy wszystko ok,pierszy raz bylam po miesiacu.Nie dostalas skierowania w szpitalu?

No bylysmy tez wczoraj u okulisy,biedaczka tak plakala :( zawineli ja w przescieradlo i doktor swiecil jej po oczkach tak mi jej szkoda bylo :dry:

Moja Olcia prawie w ogole nie spi w dzien,tyle co przy cycu czasem na spacerze pol godzinki.Za to w nocy czasem 12godz z przerwa na jedzonko

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #209225 przez Rika
Różyczko nie odzywam się przez Ciebie :P naprodukowałam się żeby napisać Ci co to za ciasto i nawet jak się je robi a Ty nic :(

Różyczka ja też kładę leżaczek na stole i gotuję obiad, sprzątam idt a Ola się bawi i patrzy :) zwykle Zuza wtedy śpi bo im się godziny poprzestawiały, wcześniej razem spały a teraz Ola idzie spać jak Zuza wstaje...

Paulinka właśnie przypomniało mi się, że miałam Ci napisać ze nie powinnaś kłaść tej odżywki codziennie i na godzinę bo Ci włosy wypadną :ohmy: czytałam opinie na forum zanim ją kupiłam i nie na każdego działa w dobrą stronę.

Różyczko my właśnie dzisiaj wróciliśmy z już drugiego badania bioderek i jest OK. Nie wiem czy każdy musi mieć, w każdym razie tu w szpitalu od razu umawiają wizytę każdemu.

Mnie plecy bolą tzn jedna łopatka gdzieś tak w okolicach że czasem nie mogę wyprostować się na maksa ani położyć na plecach prosto bo tak jakby blokada się włącza :(
Nie wiem czemu tak jest ale wydaje mi się że to od noszenia.

Masuska co do masażu to mój mąż ostatnio jak był w sklepie jakimś to znalazł taki masażer co rozkłada się na fotel i Cię masuje. Można ustawić rodzaj masażu i siłę i tak jakby ktoś Cię masował :) 800 zł :dry: ale i tak kupię jak wyjdziemy na prostą :)

Rżóyczko my na USG byliśmy państwowo i tam długo się czeka jakieś 1,5-2 miesiące...

Byliśmy też z Zuza na badaniu bioderek i ogólnie jest OK, musimy kupić buciki za kostkę żeby jej piętka nie uciekała. Takie wizyty Zuzi się podobają ze może po gabinecie biegać z gołym tyłkiem i wiecie co? Nasikała w kacie gabinetu na podłogę :D:D:D

I miała pobranie krwi ale płakała biedna :(

13 lata 3 miesiąc temu #209253 przez paulinka
RIKA dziekuje ze sie o mnie martwisz:)))) powiem ci szczeze ze juz chyba ponad tydzien jej nie kladlam bo zwyczajnie czasu nie mialam!!! Glowe tylko rach ciach szybko mylam i lecialam wiec nie chcialo mi sie siedziec i czekac hehhehe,ale dziekuje ze pamietalas o mnie:)))))

13 lata 3 miesiąc temu #209281 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczko nie odzywam się przez Ciebie :P naprodukowałam się żeby napisać Ci co to za ciasto i nawet jak się je robi a Ty nic :(

co??? :unsure: kiedy??? :cheer: Jezuuuu ja nie widziałam :cheer: :blush: ale to bardzo Cie przepraszam :blush:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #209284 przez różyczka
Dziewczyny to wychodzi na to,ze tylko ja taka glomza jestem z tymi bioderkami :blush:

A okulista tez jest obowiazkowy????

Jezu chryste a jest gdzies jakis wykaz tych badań dodatkowych obowiązkowych??

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209286 przez Rika
Różyczko o tu!!! :D

Rika napisał:

Różyczko ciasto to takie na łatwiznę :) ale jest bardzo pyszne i wszyscy je lubią.

Na herbatnikach ono jest, najlepsze są te z biedronki z 12% masła wykładasz blachę herbatnikami, gotujesz budyń, polewasz na herbatniki później na gorący budyń znów herbatniki i później znów budyń i znów herbatniki i polewa czekoladowa zrobiona z gorzkiego kakao jak na murzynka się robi :) rozumiesz? :D

Hoborr wczoraj miałam Wam to samo pisać i wkleić tu regulamin forum i zapytać jakie przepisy stąd łamiemy :D

13 lata 3 miesiąc temu #209291 przez Lucy
Okulista tylko dla dzieci po fizjoterapii :side:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #209293 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczko o tu!!! :D

Rika napisał:

Różyczko ciasto to takie na łatwiznę :) ale jest bardzo pyszne i wszyscy je lubią.

Na herbatnikach ono jest, najlepsze są te z biedronki z 12% masła wykładasz blachę herbatnikami, gotujesz budyń, polewasz na herbatniki później na gorący budyń znów herbatniki i później znów budyń i znów herbatniki i polewa czekoladowa zrobiona z gorzkiego kakao jak na murzynka się robi :) rozumiesz? :D

Hoborr wczoraj miałam Wam to samo pisać i wkleić tu regulamin forum i zapytać jakie przepisy stąd łamiemy :D

No to wstyd :blush: wychodzi na to,ze do okulisty to ja powinnam się ze sobą udać :cheer: ale żal...

No to wybacz starej i slepej koleżance :kiss:
Co do przepisu (WYDAJE MI SIE,ZE ROZUMIEM :lol: )No to rzeczywiscie ciasto na szybciocha a nie rozwala się?

13 lata 3 miesiąc temu #209295 przez różyczka
Lucy napisał:

Okulista tylko dla dzieci po fizjoterapii :side:

a Ola miała fizjoterapie? z jakiego powodu?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209304 przez Kamilka24
Witam Was kochane :kiss:

Różyczko ja też nie byłam z bioderkami, bo nikt mi nic nie powiedział... :huh: nie wiem kurde co robić... tu nie ma czegoś takiego jak "obowiązkowe badania" tak mi się tu nie podoba ta służba zdrowia, że najchętniej to bym wróciła do Pl, jedyny plus to to, że recepty i dentystę mam za darmo...
Mnie kręgosłup boli cały czas :dry: czasami właśnie tak mocno z tych stron co pisałaś, nie wiem, mnie może od tego, że nie byłam uśpiona w czasie cesarki tylko miałam znieczulenie ZOO w kręgosłup właśnie :unsure:

Paulinko
byliśmy tylko w Windsorze, bo to niecałą godzinkę samochodem- małej nie chciałam męczyć po tej chorobie na dłuższą trasę (bo chcieliśmy początkowo nad morze) ale i tak było fajnie :lol:

A cha i chcę Wam powiedzieć, że zaczęłam tyle jeść słodyczy, że moja waga poszła w górę :ohmy: wiecie ile ważę??? 70,2 kg szooook, ale dla mnie i tak ok, bo dobrze się czuję ale zależy mi na tym aby brzuszka nie było widać- a odstaje jak diabli :angry:

13 lata 3 miesiąc temu #209306 przez paulinka
Kamilka24 dawaj foteczki ,jejku zazdroszcze ja tam kiedys bylam ale bardzo dawno temu!!!!! pieknie jest,

13 lata 3 miesiąc temu #209310 przez paulinka
A byliscie w tym zamku????????? Ja go tylko widzialam z daleka hihii

13 lata 3 miesiąc temu #209318 przez paulinka
Kamilka24 napisał:

A cha i chcę Wam powiedzieć, że zaczęłam tyle jeść słodyczy, że moja waga poszła w górę :ohmy: wiecie ile ważę??? 70,2 kg szooook, ale dla mnie i tak ok, bo dobrze się czuję ale zależy mi na tym aby brzuszka nie było widać- a odstaje jak diabli :angry:[/quote]

A to witaj w klubie ja tez 70 ,mam 171,i tez od slodyczy jestem maniaczka ,uwielbiam,kocham

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209320 przez różyczka
Kamilka24 napisał:

Witam Was kochane :kiss:

Różyczko ja też nie byłam z bioderkami, bo nikt mi nic nie powiedział... :huh: nie wiem kurde co robić... tu nie ma czegoś takiego jak "obowiązkowe badania" tak mi się tu nie podoba ta służba zdrowia, że najchętniej to bym wróciła do Pl, jedyny plus to to, że recepty i dentystę mam za darmo...
Mnie kręgosłup boli cały czas :dry: czasami właśnie tak mocno z tych stron co pisałaś, nie wiem, mnie może od tego, że nie byłam uśpiona w czasie cesarki tylko miałam znieczulenie ZOO w kręgosłup właśnie :unsure:

kamilka wszystkie babki mają znieczulenie w kręgoslup przy cc, ja też je dostałam a uśpiona byłam w trakcie bo źle na nie zareagowałam ale pełna narkoza to sporadyczne przypadki przy cc.
mi sie nie wydaje żeby to było od tego znieczulenia, wiesz? Bo mnie akurat nie boli sam kregosłup tylko właśnie te miesnie po bokach tak jakby one były bardzo spięte :dry:

Od tego znieczulenia częściej kobiety sie skarża na bóle głowy straszliwe. Mi one dokuczały ale tylko przez tydzien po porodzie, teraz już nie.

A z tą służbą zdrowia to no to rzeczywiscie lipa, pamietam jak pisałyscie podczas ciązy razem z green jak tam wygląda :dry:
A własnie co z Green??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka