BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #209334 przez Rika
Różyczko też myślałam że będzie się rozwalać ale nie :) ja kupuję wszystko w biedronce bo i herbatniki są lepsze (grubsze) i budyń ok a ciasto też lepiej smakuje.
Ja to ciasto trzymam w lodówce. Jak wylejesz gorący budyń na herbatniki to wszystko się fajnie sklei :)

Aska żadne badania nie są obowiązkowe. Jeśli ktoś nie chce to nie musi robić badań ale jak jest to za darmo to lepiej sprawdzić i mieć pewność że wszystko jest OK :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #209353 przez różyczka
A w ogóle tak siedze i sie zastanawiam jak to możliwe, ze dostałam mniejszą wyplate w tym m-cu :unsure: mi akurat macierzynski wypłaca firma no i za sierpien dostałam inaczej i za wrzesień inaczej (mniej)- zastanawiam co jest grane? i czy tak mozna?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #209364 przez Oposek
Różyczka nam powiedzieli, że usg bioderek między 6 a 8 tygodniem, a że termin był na 4 miesiac to w końcu wykupiliśmy Filipowi abonament i poszliśmy prywatnie. Wszystko wyszło ok, ale idziemy jeszcze w 3 miesiacu profilaktycznie, bo tak zalecają. Okulista dla dzieci, których mamy nie miały przeciwciał na cytomegalię i toksoplazmozę, wtedy się robi badanie dnia oka. Albo kiedy oczko ropieje, żeby zbadać kanaliki. I usg przezciemiączkowe, jeśli jest asymetria, problemy z napięciem. Neurolog, jeśli się dziecko nie uśmiecha...
Najgorsze jest to, że każdy lekarz mówi co innego i nie wiadomo czego się słuchać. Mnie na przykład o tym, że mamy podawać witaminy nikt nie powiedział, gdyby nie forum to bym nie wiedziała.
Strona "oposków", przy czym oposki to tak naprawdę opos i mamut;) www.slub-litkow.ovh.org/

13 lata 3 miesiąc temu #209367 przez Oposek
Różyczka ja też dostałam w tym miesiącu mniejszą wypłatę!!!! i też mi firma wypłaca. Różnica jest trochę ponad 100zł, a u Ciebie?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209370 przez Kamilka24
Różyczko aaaa chaaaa myślałam, że jest albo znieczulenie ZOO albo senek, ale wiesz ze mnie znawca jak z koziej du.y trąba :silly:
Mnie tak pobolewa cały czas ten kręgosłup, ale od czasu do czasu tak mnie zaczyna boleć, że małej nie mogę wziąć z łóżeczka ani nic i trzyma z 4 dni- masakra jakaś :huh:

No tez mnie ciekawi jak tam Green sobie radzi :woohoo:

Rika jak ty ładniutka jesteś (nie to, że się zakochałam, bo wiesz ja wolę chłopców :lol: ale naprawdę masz śliczną buźkę)

A to z Windsoru :S

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #209377 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczka ja też dostałam w tym miesiącu mniejszą wypłatę!!!! i też mi firma wypłaca. Różnica jest trochę ponad 100zł, a u Ciebie?

DOKŁADNIE!

13 lata 3 miesiąc temu #209412 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczka nam powiedzieli, że usg bioderek między 6 a 8 tygodniem, a że termin był na 4 miesiac to w końcu wykupiliśmy Filipowi abonament i poszliśmy prywatnie. Wszystko wyszło ok, ale idziemy jeszcze w 3 miesiacu profilaktycznie, bo tak zalecają. Okulista dla dzieci, których mamy nie miały przeciwciał na cytomegalię i toksoplazmozę, wtedy się robi badanie dnia oka. Albo kiedy oczko ropieje, żeby zbadać kanaliki. I usg przezciemiączkowe, jeśli jest asymetria, problemy z napięciem. Neurolog, jeśli się dziecko nie uśmiecha...
Najgorsze jest to, że każdy lekarz mówi co innego i nie wiadomo czego się słuchać. Mnie na przykład o tym, że mamy podawać witaminy nikt nie powiedział, gdyby nie forum to bym nie wiedziała.
Strona "oposków", przy czym oposki to tak naprawdę opos i mamut;) www.slub-litkow.ovh.org/

Cudny pomysł mieliscie z ta strona! :) Nawet nie wyobrażasz sobie jak sie wzruszyłam czytajac to co o sobie napisaliscie... :side: idac, ze tworzycie zgrany duet...a właciwie juz tercet :blink:

w 3 m-cu idziecie 2 raz, tak? czyli jakoś tak teraz bo własnie leci Filipkowi 3 m-c

No a z ta wypłata to ide do ksiegowej naszej w poniedz. wyjasniac :angry: no bo kurde tak chyba nie można robić i to bez uprzedzenia. Tyle, ze my mamy taka mega zakrecona ksiegowa niestety i jak do niej dziś dzwoniłam 6 raz sie pytac czy wyliczyla mi w koncu kiedy konczy się macierzyński i wracam do pracy to ona na to: no jeszcze masz tak pare tygodni :ohmy:
Ja mówie jej - chyba pare m-cy a ona, ze oj naprawde nie ma czasu mi tego policzyc al epostara sie na poniedz. Zobaczymy....

Kamilko super fotki! :) U Was tak ciepło?

13 lata 3 miesiąc temu #209415 przez różyczka
A i chciałam sie pochwalić, ze zapisaliśmy się na zajecia dla niemowląt na basenie :) zaczynamy pod koniec października jak Młoda skonczy już 3 m-ce :)

13 lata 3 miesiąc temu #209436 przez paulinka
Kamilka24 a gdzie ty nosisz te 70 kg????????? To ile ty masz wzrostu? W ogole po tobie nie widac,szczulutka jestes i nogi masz dluuuuuugie az do samej ziemi heheh :silly:

13 lata 3 miesiąc temu #209437 przez paulinka
Rozyczka bedzie malutka Bianka miala frajde w wodzie hihhih i ty tez sobie nozki troszke wymasujesz:))

13 lata 3 miesiąc temu #209443 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczko też myślałam że będzie się rozwalać ale nie :) ja kupuję wszystko w biedronce bo i herbatniki są lepsze (grubsze) i budyń ok a ciasto też lepiej smakuje.
Ja to ciasto trzymam w lodówce. Jak wylejesz gorący budyń na herbatniki to wszystko się fajnie sklei :)

aaa ja kiedys potkałam sie z podobnym przepisem:
oliwkawczekoladzie.blogspot.com/search/l...ta%20bez%20pieczenia
tyle, ze tam budyń samemu sie robi, w sensie że nie z paczki, no ale po co komplikowac sobie zycie, co nie?

A w ogóle to powinnam dostac dzis jakąś nagrodę za to,ze tak sie udzielam na forum w dniu dzisiejszym i że podtrzymuje frekwencje :lol:
a tak seryjnie to moje dziecko cały czas spi :dry: poszła drzemać gdzies tak o 11, zazwyczaj około 13 jemy i idziemy na dwór a tu 15 a ona cały czas spi :dry: w lezaku w dodatku...

13 lata 3 miesiąc temu #209446 przez różyczka
paulinka napisał:

Rozyczka bedzie malutka Bianka miala frajde w wodzie hihhih i ty tez sobie nozki troszke wymasujesz:))

Nie nie :) ja z tym moim cellulitem to publicznie sie nie rozbiore ale za to tatko bedzie mógł się wykazać :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #209475 przez Oposek
Różyczko jesteśmy zapisani na drugie usg na 7 listopada, wtedy też robimy znowu usg przezciemiączkowe, a nie chiało mi się jeździć dwa razy...
Ja już dzwoniłam do mojej dyrektorki w kwestii tej kasy, nie odbierała, więc napisałam Jej maila. Mam nadzieję, że odpisze i że to jakieś nieporozumienie... Ja powinnam wrócić do pracy 1 stycznia, a Ty masz przecież więcej wolnego! 9
Nie wiem, jak będą liczyć mi urlop, czy od skończenia studiów (absolutorium) wtedy juz bym miała 26 dni, czy dopiero dwa lata od obrony czyli nadal 20...
Mój synek też śpi i śpi. W dodatku na balkonie, bo zasnął na spacerze, nie chciałam Go rozbierać i budzić, wiec śpi w kombinezonie. Ale cały jest zakryty i cieplutki karczek, więc chyba Mu nie zaszkodzi?
My też na pewno się zapiszemy na basen, na razie od wtorku idziemy na rehabilitację:)

13 lata 3 miesiąc temu #209476 przez Oposek
A strona ślubna to pomysł mojego męża, On ię bawi takimi rzeczami. Fajny pomysł, tylko jak zwykle zrobiony w ostatniej chwili;) No i dziękujemy za komplementy :blush:

13 lata 3 miesiąc temu #209482 przez Lucy
Różyczko moja Ola byla naswietlana,miala nasilona zoltaczke,a wiecie ze w holandii dzieci z zoltaczka kaza opalac na sloncu :ohmy:

Mi placi zus macierzynski i tez dostalam mniej :angry:
O co tu chodzi :unsure:
Dziady jedne no :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka