BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #210186 przez różyczka
natimp1 napisał:

hej dziewczyny..
mam odłożyć póki co kozi ser i zobaczymy.. ja odkładam też saba- zobaczymy jak z brzuchem będzie i wymyślimy

Różyczka - ja chodziłam z Maksim na basen i nic mu nie było więc spoko, każde dziecko jest inne-specjalnie też go nie przygotowywałam. najbardziej się cieszył jak było nurkowanie,

kurcze chciałąm odpisać ale młody szaleje po szczepieniu troszku. .. hmm nic czasu nie mam

Natipm to Ty zamieszczałas te fotki z basenu czy Basba? bo ja już zgupiałam
w każdym razie chciałam spytać: a od kiedy zaczęłas chodzić z Maksem? ile miał m-cy? i jak sie myje dziecko potem po zajeciach? pod taki normalny prysznic wchodzi sie razem czy pod kranem tak jak w szpitalu? czy w domu dopiero?

A to już było II szczepienie u Was tak?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #210190 przez różyczka
Hoborr, Masuska naprawde polecam lezak do kąpania :)

strasznie smutne te historie :(
zaraz wejde na nk.

Aska jesli ktokolwiek wyolbrzymia problem to ja a nie Ty kobieto! :laugh:
Bardzo Ci dziękuję, ze sie tak przejęlas tematem i że starasz sie mi pomóc. Cały czas myślę co zrobić, narazie wyjęłam jej klin, który miała pod materacem żeby tulów był uniesiony (chodziło o jej ulewanie) i zjeżdżała z niego a teraz lezy zupełnie płasko i tej nocy nie było tak źle, czekam tez na ochraniacz na cale lóżeczko...no zobaczymy...

13 lata 3 miesiąc temu #210199 przez różyczka
A w ogóle dziewczynki to prosze mi sie tu nie smutać.
Bierzcie przykład z niego:

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210200 przez różyczka
ojj dodało się dwa razy :)

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210204 przez aska27
ech.. ja już dzisiaj sobie ze smutami poradziłam..nakrzyczłam na męża.. ulżyło ;)

różyczko co za fotka! :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #210242 przez Lucy
OOOOObrazita sie na Was!!!

Nikt nie spytal mnie o NK!

A ja mam konto fikcyjne chyba :unsure: Kiedys usunelam :dry:

Ciekawe czy kros przyjmie zaproszenie :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #210245 przez aska27
Lucy a właśnie dzisiaj Cię szukałam... i jakoś wydawało mi się,że pisałam tutaj na forum do Ciebie w tej sprawie hmm.. ech ostatnio jakoś zakręcona jestem. :blush:

13 lata 3 miesiąc temu #210246 przez Lucy
Wyslalam zaproszenia,no zobaczymy kto przyjmie,ale chyba nie wszystkim :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #210249 przez Lucy
Aska wyslalam Tobie zaproszenie,ale mam konto fikcyjne narazie nie spieszno mi wrzucac zdjecia jakos mnie wkurza te NK,a O FB nie wspomne

13 lata 3 miesiąc temu #210252 przez aska27
Lucy napisał:

Aska wyslalam Tobie zaproszenie,ale mam konto fikcyjne narazie nie spieszno mi wrzucac zdjecia jakos mnie wkurza te NK,a O FB nie wspomne

Dzięki :)
mnie też denerwuje NK,ale wrzuć zdjęcia :) chciałabym zobaczyć Olkę :)

13 lata 3 miesiąc temu #210255 przez basba
różyczka napisał:

Ach Lucy Tobie chodziło w takim razie o FOTOTERAPIE, tak? :)
No to już rozumiem.

Moja starsza córka była naświetlana prawie 2 tyg. po urodzeniu bo zółtaczka strasznei długo sie utrzymywała i ciagle sciagała łapkami ta opaske z oczu.
Gdy miała 5 lat nagle zaczeła sie o wszystko potykać, włazic w ściany itd. okazało sie,ze wada jest naprawde spora - w 1 oku chyba wtedy wyszło +6,5 dioptrii w 2 oku +8. Od tamtej pory nosi cały czas okulary. Moim zdaniem to moze mieć zwiazek z tym naświetlaniem.
Pamietam jaka byłam zdziwiona bo wczesniej też jej sprawdzałam ten wzrok i było ok, aż tu nagle taki szok! Ale okulista mi powiedział,ze czasem podczas takiego zwykłego badania nie da sie wykryć u dzieci wady bo one potrafią tak "wysilić" oko i tak nim pracowac, ze z pozoru jest ok. Dopiero własnie to badanie dna oka, po zakropieniu jej atropiny pokazało prawidziwa wadę u niej.

Ale czemu w takim razie juz koljen aosoba dostala mniej kasy to w ogóle nie ieści mi sie w głowie :S

Moja córcia dalej śpi :ohmy: Od 11 a jest już 16.30! Cycki mi eksplodują chyba :huh:

Różyczka a córka myśli o jakiejś operacji związenj z tą wadą??? Ja co prawda miałam "-" na każdym oku po 7 ale 5 lat temu miałam operację laserową LASEK i terazmam "0"...

13 lata 3 miesiąc temu #210257 przez basba
różyczka napisał:

Basba chyba Ty zamieszczałas te superr fotki z basenu, prawda? Czy mogłabyś napisać czy coś sie działo po basenie? chodzi mi o te wszystkie moje lęki odnosnie chorób różnych, podrażnienia chlorem itd.

Rózyczko absolutnie nic się małemu nie działo... tylko ze tam nie była chlorowana woda tylko ozonowana. Mały był zachwycony, wcale nie chorował. Zresztą dopiero kilka dni temu podałam mu pierwszy w jego życiu antybiotyk. No i oswoił się z wodą na czym bardzo nam zależało. Trzeskał łapkami w wodę tak że wszystkim dookoła w oczy woda chlapała :) a on uśmiech pełną gębą miał :)

13 lata 3 miesiąc temu #210258 przez Lucy
Aska pomysle,jak juz to zrobie to dla Was :silly:

Brakuje mi BASBY,OPOSKA,TAKIEJ JEDNEJ hmm kogo jeszcze Przyszla mama ma NK?

spiaca jestem,juz nie kumam

Dobranoc Laseczki Moje

13 lata 3 miesiąc temu #210271 przez Rika
Ja na chwilkę

Nie mam jeszcze macierzyńskiego bo szef się tym nie zajął, później powiedział że się zajmie i zajął się tak, ze wszystkie papiery były źle wypełnione... a właściwie połowa w ogóle nie była wypełniona...
Księgowa namieszała i w końcu tydzień temu powiedział że sama mam się tym zająć. Ale ja nie mogę sama tych papierów wypełnić co nie znaczy że tego nie zrobię bo jak będę liczyć na niego i księgową to w życiu tych pieniędzy nie zobaczę...

W poniedziałek jeszcze tylko pieczątkę muszę wziąć od niego i koniec... mam nadzieję... byłam w ZUSie sama zobaczyć co jest nie tak i babka mi wszystko ołówkiem napisała jak to powinno być to nawet to mu ciężko zrobić...

Aniaw napaliłam się na skok ze spadochronem :) i jak wyjdziemy na prostą to skoczę :)

Różyczko Bianeczka sliczna i jaka duża :)

A ciasto na herbatnikach lepsze jest :)

Moje dziewczynki też mają takie body :) i teraz jeszcze Zuzi dodatkowo zamówiłam kilka ubrań na zimę bo wczoraj mieliśmy do lekarza a pogoda była jaka była... otwieram szafkę a tam zonk! Ani spodenek nie ma ani bluzeczki, bucików nic :( ale już zamówiłam jutro pokażę.

I rajstopki ze spódniczką też Zuza ma i body ze spódniczką :)

Co za dzień... Dobranoc

13 lata 3 miesiąc temu #210276 przez różyczka
dzień dobry
U mnie leje masakrycznie a Mała nie spi od 5 :ohmy: oczy mi sie zamykaja a ona fika, no to wzięłam kompa do lóżka bo jak przysypiam to ona zrzędzi :dry:

Lucy dziewczyny nawoływały żeby sie zgłaszać kto ma NK :)
ale to nie fair, że Ty nie masz zdjeć :angry: :blink:
z tego co kojarze to Przyszła_mama nie ma NK

Rika no to niezly ten Twoj szefuńcio B) zabiłabym gołymi rękoma :ohmy:

Basba pytałysmy lekarza ale powiedzial nam, ze przy (+) nie ma takich spektakularnych efektów po operacji :S a Ty miałaś +7??
Kurde ale jestem pozytywnie nakręcona z tym basenem :) tyle, że u nas tylko chlorowana woda niestety wchodzi w grę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka