BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #318049 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - u nas 400 zł :)

Anszka,ooo to więcej, ale może więcej spotkań przewidują.U mnie chyba za wcześnie,a nie wiem kiedy zbiera się grupa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318051 przez anszka
Olga - Twój lekarz, szpital i szkoła rodzenia to jak z innej bajki :) fajnie tam u Was. Tak powinno być wszędzie, chociaż podobno pobieranie opłat za poród rodzinny jest nielegalne (mogą policzyć tylko rzeczywiste koszty, np. za fartuch).

Kamyczka - 6 spotkań po 2-3 godz., u nas przyjmują po 23 tyg.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318055 przez Olga
Właśnie powiem wam,że jak czytam,że to macie płatne i tam to,albo że czegos tam nie chcą zrobić,u mnie nie ma żadnych problemów i miasteczko wcale nie jest duże.Ze szpitala,lekarzy czy położnych byłam bardzo zadowolana,no i szpital w miarę ładny i czysty.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #318060 przez anszka
Może hasło "rodzić po ludzku" nie jest im obce :)ale miło poczytać, że gdzieś jest naprawdę dobrze.

12 lata 10 miesiąc temu #318068 przez Olga
Dlatego może nie boję się porodu,ani leżeni w szpitalu w razie czego.Na kazdym oddziale tak jest,bo dziecięcy kilka razy z dziećmi zaliczyłam i też było wszystko ok.I muszę powiedzieć,że dużo rodzących przyjezdża z Włocławka,dużo większa miejscowość od mojej i szpital tam nie jeden,więc coś w tym jest.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #318135 przez bidol
łooo matko, ale naskrobałyście :)

Anszka
- tak - głaskanie brzuszka wywołuje skurcze :( mnie jeszcze męczą, ale może troszkę mniej :)

daners - z tego co ja wiem jeżeli ciąża prawidłowo się rozwija - to na rowerku treningowym można - na zwykłym rowerze nie można - bo można się przewrucić :(

Co do wózka- to mój jest używany i kupiony na allegro- działa bez zarzutu :)

my już po spotkaniu z logopedą :blink: Okazało się że Seba kiepsko mówi bo jest oburęczny :dry:
kurcze aż mnie brzuch rozbolał na wspomnienie z prze 4 lat - jeszcze się męczyłam a przecież od 8 rano już tyle czasu zleciało ;)

Olga - zazdroszczę zawziętości :cheer:

M_M - :woohoo: kochane bo nasze :woohoo: :woohoo: :woohoo:

a dziewczyny nie wiem jak Wy - ale ja bym uważała z ciemnymi kolorami wózka - bo w lato słońce bardzo będzie grzało ;)

Kamyczka - dla pocieszenia - dzisiaj spotkałam dziewczynę z o 2 tyd. młodszą ciążą - czyli gdzieś jak Ty - i brzyszek płaski jak deska miała :)

12 lata 10 miesiąc temu #318136 przez Kamyczka
bidol napisał:

Kamyczka - dla pocieszenia - dzisiaj spotkałam dziewczynę z o 2 tyd. młodszą ciążą - czyli gdzieś jak Ty - i brzyszek płaski jak deska miała :)

Bidol, ja już się uspokajam z tym brzuszkiem :) koniec świrowania!

12 lata 10 miesiąc temu #318140 przez chłopek
kamyczka ja nie wiem czym ty sie stresujesz, zobaczysz juz niedługo brzuchol bedziesz miec a nie brzuszek :) a mnie głowa boli :(

12 lata 10 miesiąc temu #318149 przez Kamyczka
chłopek napisał:

kamyczka ja nie wiem czym ty sie stresujesz, zobaczysz juz niedługo brzuchol bedziesz miec a nie brzuszek :) a mnie głowa boli :(

Chłopek, a od czego cię boli?to połóż się.odpocznij bo pewnie biegasz i coś robisz ciągle.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318169 przez An83
wrocilam bo nudy.. mąż dzis do 22 w pracy

Ja też mam za darmo szkołę rodzenia i poród rodzinny (dla tych co decycują się na taki)
Dziwne, że u Was nie ma. Przecież to powinno być zapewnione dla kazdej kobiety za darmo wszedzie, bez względu na miejsce zamieszkania, tym bardziej, że chyba nie mieszkacie w całkiem małych miasteczkach, a moje miasto tez nie jest duże, wrecz przeciwnie.

W szpitalu w ktorym bede rodzic (w Tarnowie sa dwa i nie wiem jak z tym drugim jest) jest też ta "akcja" rodzić po ludzku, kolezanka, która rodziła w styczniu mówiła, że przede wszystkim chodzi o to, zeby dali ci dziecko po porodzie do przytulenia od razu. Tyle, że ona lubi być pewna nawet tego, co ma za darmo i dała coś połoznej :) żeby tamta pamiętała..

12 lata 10 miesiąc temu #318186 przez chłopek
kamyczka glowa mnie boli bo mam migreny :(

12 lata 10 miesiąc temu #318191 przez Olga
An83 to u mnie w szpitalu też tak jest od lat,ja miałam od razu dziewczynki położone na brzuszek i od razu piersi szukały ha ha.I jak idę na wizyty do poradni,to bardzo często takie prezenty dostajemy (takie niewielkie paczuszki,ale bardzo cieszą),po porodzie taką większą się dostaje.

12 lata 10 miesiąc temu #318197 przez chłopek
olga ja tez dostałam ostatnio tak paczke,ale to tylko jak na NFZ masz wizyty to to jest
a w szpitalu to 2 paczki dostałam

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318208 przez An83
Olga napisał:

An83 to u mnie w szpitalu też tak jest od lat,ja miałam od razu dziewczynki położone na brzuszek i od razu piersi szukały ha ha.I jak idę na wizyty do poradni,to bardzo często takie prezenty dostajemy (takie niewielkie paczuszki,ale bardzo cieszą),po porodzie taką większą się dostaje.

:) Pewnie wspaniałe uczucie.
U mnie "prezenty" dostaje czasem u gin: takie "reklamówki" z książeczkami, reklamami, kilka próbek i numer Claudii (co dziwne, aktualny).. w jednym zestawie była płyta cd o karmieniu (jeszcze nie wlaczalam nawet) ale do gin chodze prywatnie

Ale w szpitalu też tak jest jak u Ciebie, że później się dostaje takie pudełko z róznymi książeczkami, próbkami i nawet smoczkiem dla dziecka (to miała w zestawie ta koleżanka) a wypełnia się też jakis formularz czy coś i dostajesz później do domu co miesiąc chyba, numer mojego dziecka czy mamo to ja - któregoś z tych magazynów :)

Fajna sprawa

12 lata 10 miesiąc temu #318215 przez chłopek
an no własnie fajna sprawa i takie paczki do rok czasu wysyłają
ale mnie pachwiny bolą :( jeszcze dzidzia caly czas mnie po pęcherzu kopie masakra jakby szpileczki wbijali

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka