BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #548266 przez chłopek
dżasta suwaczek zmien bo twoje maleństwo ma juz 7 miesicy a nie 40 tygodni :)
ja chyba nie odczytałam KM skąd jesteś ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #548272 przez AniaiFilip
BasiaOlek - Ja nie probowalam bo kupuje gotowe skomponowane juz posilki.

BasiaOlek/MM - Na pocieszenie moj Filip tez ne przepada za obiadkami. Praktycznie siedze i daje az zje. Jak zaczyna sie zloscic robie przerwe, daje wode do popicia i po chwili znowu daje obiadek. tym sposobem prawie zawsze je zimne wiec niby jak ma mu smakowac ;) czasem trwa to dobre pol godziny zanim zje.

MM - Ja az sie boje pomyslec co to bedzie jak do pracy wroce. Ale musze mu przyznac ze sie bardzo stara tylko jakos mu niewychodzi ;) Oli juz do przodu raczkuje :ohmy: :ohmy: :ohmy: :woohoo: Gratulacje, musisz byc bardzo dumna z synka, ja to bym chyba z dumy pekla a co juz mowic maz :laugh:
wrzuc nam filmik jak juz wrocisz do siebie, koniecznie.

Dana - Przesliczny jest twoj synus, uroda taka troche nietypowa, bedzie lamal serca niewiastom :laugh:

A i zamowilam ten kubek doidy o ktorym pisala Anna bo Filip nadal wody nie chce pic z niekapka tylko gryzie. A jak mu daje lyzeczka to tak sie cieszy i bardzo mu sie podoba i tez wlasnie taki dumny jak paw jest jak przelyka. Druga rzecz w kolejnosci po deserku ktora mu smakuje :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #548273 przez km
Dziewczyny mam do Was pytanie odnosnie spacerowek, czy polecacie wozki z kubelkowym siedzenie, bo szuma spacerowki dla malego, bo ta moja jakos mi sie nie widzi, i wiekszosc jets z kubelkowym siedzeniem, a jakos nie za barzdo jestem do nich przekonana, chodiz mi o to jak w nim amluchy spia,czy im to nie przeszkadza, bo ich sie chyba nie da na plasko rozlozyc tylko pochylic i nogi wtedy zostaja w gorze jakos dziwnie to dla mnie wyglada :unsure:

mi sie strasznie podoba mamas and papas sola
www.mumsnet.com/reviews/pushchairs/strol...317-mamas-papas-sola

oczywiscie uzywany bo nowka to z 200 funtow kosztuje a na ebayu ostatnio za 53 funty taki poszedl zaluje ze go nie kupilam

albo taki
www.amazon.co.uk/Bambini-Cinque-Verde-st...hchair/dp/B005FF4FO2

tylko tego cos uzywanego nie moge znalezc a troche szkoda mi tyle kasy wylozyc, chyba ze po chrzcinach :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #548283 przez Olga
Hej nie mogłam nadazyć z czytaniem,bo co jeden wpis przeczytałam,to mnie Marika zagadał i już było pełno kolejnych :)

Fajniutkie są te wasze maluszki :) wszystkie śliczne i kochane :kiss:

Nie pamiętam,co kto napisał,ja jakoś tak nie potrafię wszystkiego zapmiętać ;) starość :lol:

Mały wytrabił 240 kaszki i padł po 21 ;) muszę mu teraz tyle robić,bo wczoraj po 210 był mega płacz,bo mało było :lol:

Jejkuś,byłyśmy z dziewczynami o 20.30 w sklepie,ale fajnie na dworzu,normalnie wiosna.Czapki nawet nie założyłam,wiaterku żadnego.UWIELBIAM TAKĄ POGODĘ,OBY JUTRO TAK BYŁO,TO SPACEREK PIĘKNY BĘDZIE

km mi się bardzo kubełkowe podobają i tez na wiosnę małemu kupię,miałam spacerówkę Bebe Confort dla Mariki i byłam bardzo zadowolona,ale to od każdego z nas zależy ;)

AiF ciekawe jak małemu ten kubek podejdzie,daj znać po próbie :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #548287 przez km
Chlopek pytalas sie z kad jestem, z Lublina, ale aktualnie mieszkam w UK

12 lata 2 miesiąc temu #548288 przez AniaiFilip
Dana - Ja jakos nie mialam problemu z karmieniem, po prostu wszedzie zabieralam malego ze soba i tyle. Jak gdzies jechalismy to w aucie zawsze mozna nakarmic w centrach handlowych sa pokoje dla matek podobne na lotniskach. Jak maly mial 3,5 miesiaca bylam w pl i poszlam do kina na Bonda a on troch dlugi i juz wysiedziec nie moglam na tym filie tak sie martwilam czy czasem sie nie obudzil ale zdazylam ;) . Czekali juz na mnie synus i tatus i od razu jeszcze w butach zabralam sie za karmienie. ostatnio jak wracalismy od pediatry to myslalam ze wytzryma zanim do domu dojedziemy ale na autostradzie zaczol plakac i musielismy zjechac i po prostu na zjezdzie stanelismy przy drodze i 5 min i jechalismy dalej. Rozumiem jednak co masz na mysli i mnie tez nie bylo latwo. Teraz tylko tak sie lekko pisze a pamietam ze na poczatku to prakcznie z domu to wyjsc nie moglam i wydawalo mi sie ze nic inneg nie robie tylko karmie

12 lata 2 miesiąc temu #548290 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #548291 przez Olga
Jak tak opisujecie to karmienie,to jak przy moich córkach kiedyś.Też wszędzie je karmiłam,nawet Marike na cmentarzu ha ha.Cycolina 24 na dobe :blink: a z Ignasiem jest całkiem inaczej,nigdy go jeszcze nie musiałam np.na spacerze dokarmiać,zostaje ze wszystkimi,bez różnicy mu z kim :) jest całkiem inny pod względem karmienia i on był taki,że jak zjadł,to przez 3-4 godz.nikt mu na siłę by piersi nie włożył,musiała nadejść jego pora,a dziewczyny,to mogły by cycka na okrągło w buzi trzymać :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #548293 przez bidol
Nie no własnym oczom nie wierze.
Dzasta - no nareszcie. Wiesz kiedy ostatnio pisalas?? Po urodzeniu Majci i to jeszcze w szpitalu :ohmy: A Majcia boooska - no taka smieszna. Cudnaa jakie włoski ma :) no a ile wazy??

Chłopek - no wiesz. KM to moja ziomalka prawie z podworka - z lublina :lol: ale w swiat ja powialo do UK

Dana - ale piekny Szymcio :laugh: taki idealny. Mama mija kolejny przystojniak i jak tu sie Kamka ma zdecydowac :laugh:

Ania - no kobieto :laugh: ooj to se B nagrabił :laugh: hahaha

KM - no oba fajne z graco jeszcze jest jak ten mamas&papas. A wiec ja mam kubełkowy quinny buzz i jest super. Jest to wozek po Sebku i extra sie sprawdzał. Ja osobiscie uwielbiam spacerowki kubełkowe sa bardzo wygodne. Mam jesze quinny senzz i nie jest kubełkowy i nie wiem jak sie przestawie :blush:

BasiaOlek - a no Kamcia niby taka kluseczka ale.sobie dobrze radzi :blush: slodko to wyglada bo sie tak buja do przodu i do tylu :blush:

M_M - no ze Olinek juz raczkuje dopiero sie dowiaduje :side: ojjj. Prosze nagranie nawet z telefonu :) Nasz maly spryciula :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #548294 przez AniaiFilip
KM - Ja wole tradycyjne modele. Ja mam 3 czesciowy wozek wiec spacerowke mam i narazie zostaje(musze ja chociaz wyprobowac bo jeszcze i tak w gondoli jezdzimy). Jak juz to bede szukac wozka typu parasolka. Jakbym nie miala spacerowki to wymarzony wozek to mammas&pappas Urbo. Widzialam ostatnio babka w sklepie smigala i tak mi sie spodobal ze zagadnelam i pogadalysmy troche. N str nie wyglada na taki super ale na zywo jest rewelacyjny. Nie jest to typowa parasolka raczej spacerowka ale o zaletach parasolki. Jest naprawde super, minusem jest cena naprawde powala. Dla mnie istotne bylo aby sie latwo skladalal, mala waga, maly po zlozeniu, szerokie i wygodne siedzisko, budka duza i oslaniajaca od wiatru czy slonca, reg podnozek, rozkladana na plasko, przekladane siedzisko, reg raczka, wszystkie kola amortyzowane, przednie skretne z blokada. Praktycznie wszystko co potrzebuje moglam odchaczyc .I w dodatku super stylizacja. Ach wozek marzenie...

12 lata 2 miesiąc temu #548296 przez chłopek
bidol ja pewnie to czytalam ale jakos skleroza i mi umkło:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #548297 przez Majowka
czesc dziewczyny

mi sie wlasnie wydaje, ze ten moj to gloduje :laugh: zobaczcie, Anna pomiedzy moimi posilkami karmi jeszcze piersia, chyba bede musiala jakas butle wprowadzic w ciagu dnia, lub ten jogurt moze pomoze...
Anna, wy juz zupki z mieskiem, prawda?

Nasz lucasek, jak mial 3m wypijal butelki 180ml, teraz na noc robie 210ml.

Ale piekne dzieciaczki nowych mamusiek, Szymek i synus Sandry, sliczni! no i Majeczka jaka slodka!

Bidolku gratuluje osiagniec Kamilki! czyli do raczkowania "jeden krok" suuper!

12 lata 2 miesiąc temu #548298 przez km
mmno tutaj maja zupelnie inne podejscie o ciazy,ale w sumie uwazam ze w pl to az za bardzo wszystko sprawdzaja, ciagle badania ginekologiczne, tutaj ani razu nie bylam badana,w pl odrazu daja zwolnienie, ja niesttey musialam pracowac do prawie konca 8 miesiaca i w zyciu by mi polozna nie dala zwolnienia, jak na poczatku zachorowalam bo w pracy bylo 10 stopni to polozna powiedziala zabym sie cieplej ubrala :ohmy: albo jak do 4 miesiaca zygalam po 3 razy dziennie to ze tak to jzu jest w ciazy :laugh: . U mnie porod byl ok rodzilam w takim centrum gdzie nie ma lekarzy tylko polozne tam nie ma zadnego sprzetu do badan ktg itp. nie ma znieczulenia, u mnie w miescie rodzi sie tam jak nie ma problemow w czasie ciazy, ja na poczatku nie chcialam tam rodzic i jak mialam skurcze to pojechalam na normalny oddzial ale jak sie dowiedzieli ze wszystko bylo ok to odrazu odesllai mnie do tego centrum. denerwowalo mnie tylko to ze 2 rzy mnie do domu odsylali, najpierw przyjechalam jak mialam skurcze co 5 in i odeszly mi wody to polozna powiedziala ze za wczesnie, wiec wrocilam jak juz mialam co 2 minuty to mi powiedziala zebym poszla na lunch albo na spacer :ohmy: :ohmy: a ja juz ledwo chodzilam i plakalam z bolu, ale nie dalam sie wygonic i po 3 godzinach urodzilam kacperka siedzac na kanapie, bo tam nie bylo lozek szpitalnych tylko rodzilo sie w pokoju gdzie byla lazienka pilka liny do rodzenia kolyska dla dziecka i kanapa, troche smiesznie to wyglakdalo bo ja siedzialam na kanapie a polozna lezala na podlodze :lol: :lol: . o 19 :25 kacperka urodzilam a o 8 rano jzu w domu bylismy :woohoo: :woohoo:
Ale sie rozpisalam sorki

AniaiFilip ten urbo wozek to prawie identyko jak ten sola, te wozki mama and papas wszystkie sa podobne

12 lata 2 miesiąc temu #548301 przez AniaiFilip
KM /MM - To ja tez sie dolacze. Ja swoj porod mialam w Irlandii bo jestesmy tu juz z mezem cos kolo 8 lat. I mnie tez nastraszyli w szpitalu, ze brzuszek nie rosnie, reszta tak a obwod brzucha ponizej 10 centyla. Kazali przyjsc za 2 tyg. njpierw mnie nastraszyla a potem kazala mi sie nie martwic -no nic tylko palnac w leb. Oczywiscie placz, dr google na okraglo, poszlam w koncu prywatnie i wiecie co ..Obwod brzuszka jak najbardziej poprawny a nawet najwiekszy proporcjami :laugh: . I za te dwa tyg wracam do szpitala na badanie i ta sama kobieta co ostatnio, mierzy mierzy i cos jej nie wychodzi. W koncu wydrukowala wszystkie badania i tlumaczy mi, ja patrze ze sa wporzadku i sie pytam czy juz jest dobrze a ona na to ze tak i ze "z tymi badaniami usg to jak z przewidywaniem pogody probujemy przewidziec ale tak naprawde niewiadomo, i ze trzeba by wyjac dziecko i zmierzyc to wtedy by wiedzieli na 100%".
I z tego co wiem to nie ja jedna mialam taka hstorie. Mojej znajomej wmawiali ze pali paperosy a ona niepalaca bo niby dziecko za male a skad to wiedzieli?po wielkosci brzucha :lol: zalosne wrecz. OPIEKA PODCZAS PORODU REWELACYJANA, zieczulenia jakie sie chce i bardzo pomocni i zyczliwi. Ja mialam porod wywolywany wiec sie nacierpialam ze 30 h a na koniez cc. Bardzo chcialam naturalnie ale nie wyszlo :(

12 lata 2 miesiąc temu #548302 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka