- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"
Anna77 napisał:
U nas dzień wygląda tak:
Pobudka tak różnie - od 6.15 - 7.30
8.30-9.00 śniadanie - kaszka + pół słoiczka owocków (ewentualnie jogurt z owocami)
9.30 - 10.30 - spanie (tak mniej więcej, bo czasem śpi dłużej)
ok. 11 spacerek
12.15 - pierś i spanie
14.30 obiad
15.30 czasem spanie - jakąś godzinkę do dwóch max.
17.00 pierś
18.45 - kąpanie
19.00 - kaszka
19.15 - spanie
Potem budzi się pierwszy raz między 23 a 1 i tak z 3-4 razy jeszcze - w nocy też karmię piersią.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bidol Mateusz w ciągu dnia pije mleko = cycka na drugie śniadanie i na podwieczorek. Poza tym dostaje tylko w nocy.
chłopek Lubię to, co napisałaś na temat "lubię to"

Agnessa Maksymilian ma superowy uśmiech. I jaki dorosły się wydaje ...
Sandra85 ale fajnie macie na spacerkach. Też Ci zazdroszczę, że nie musisz ubierać tych kombinezonów wszystkich. No i Małemu chyba się spodoba to podniesione oparcie

A ja zostałam w domku, bo nie udało mi się zrobić mojego samochodu, a B nie chciałam jechać, bo też ma do wymiany jakąś uszczelkę czy coś. Trudno.
W ogóle dzisiaj chciałam wyjść, bo musiałam kupić Kamilowi do pokoju taki mały dywanik i musiałam być w domku z powrotem o 19.50, bo mój B chciał iść do kościoła i potem na cotygodniowe zakupy. Wkurzyłam się

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

U mnie maz robi faworki na probe ale jakies koslawe mu wychodza narazie. Nie pomagam zrobi kilka razy sam to sie szybciej nauczy hehe

Sandra - Witaj, sliczna fotka
Maksiu - Wlasnie nie wiem ile Filip wazy cos miedzy 7.500 a 8kg chyba, niedlugo wybiramy sie do pediatry to sie dowiem i napisze. a z tym raczkowaniem do tylu to slyszalam

Majowka - Co do fotelika to ja slyszlam ze firmy Romer sa najlepsze- tak przynajmniej sprzedawcy twierdza. Maxi cosi jest super ze mozna obrocic zeby dzidzie wlozyc- to super ulatwienie. I wazne jest to zeby sie rozkladal wlasnie do pozycji pol lezacej bo maluszki lubia pospac w podrozy.
M89M- Ja gdzies czytalam ze owoce lepiej dawac przed 17 ale to chyba zalezy od tego kiedy maluszek idzie spac. Ja bym sie tego az tak nie trzymala. U mnie tez plan zywienia zmienia sie bo maly ma rozny apetyt i dochodza coraz to nowe rzeczy ale staram sie co 3 h z roznym skutkiem.
Km - Kaszki sie chyba podaje bo sa wzbogacone o zelazo i inne dodatki. I masz raje ze sa bardziej sycace ale nie kazde dziecko najje sie na tym etapie samym mlekiem...
A zdjecie suuuupeeer strasznie mi sie podaoba ta stylizacja i kolejny siedzacy forumowicz

Daria - Jabym sie nie przejowala co mowi ksiadz tylko ile chcesz to daj i tyle wkoncu kosciol jest utrzymywany z naszych( moich juz nie:))podatkow!. Tymus wymiata

Olga - Moj tez sie miesci w foteliku. Podobno glowka ma niewystawac to znaczy ze dobry( na ile jest to prawda to nie wiem).Fajnie masz ze Ignas tyle spi, pomarzyc tylko moge. dzis spal godzine zaledwie- dobrze ze sama nie jestem w domu...
To juz Ignas tyle umie WOW

Anszka - fanie masz, to sobie traz odpoczniesz troche jak mezus w domku.
Chlopek - Sebus niezla ma czupryne,ja raczej dlugo fryzjera nie odwiedze jeszcze

Anna 77 - Ja dzis tak zrobilam ze wyszlam sama pochodzic po sklepach na spokojnie i zostawilam tel w domu. Ojj sie dzialo. Tatus zapomnial o porze karmienia i ogolnie w poplochu troche byl wiec musze to jeszcze dopilnowac zanim do pray wroce

Bidol - Wspolczuje borowania jeszcze taki malec...
MM - Wspolczuje bolu zebow, ale lepiej w pl to zrobic i miec zglowy

- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"

- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mamusie czy kupujecie waszym maluszkom "dopalacze" typu omega3 czy probiotyki. Nam pediatra z Pl zapisal dodatkowo ale nie wiem sama czy podawac. Myslalam zeby probiotyki dac jak mial zaparcia ale chyba samo sie uregulowalo wiec nie wiem czy jest sens go faszerowac.
- dana1983
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- BasiaOlek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Odnośnie kurteczek - my mamy kamizelkę puchową jak się już zrobi za ciepło na kombinezon i nie wiem czy kurtkę dokupić czy nie? Jak radzicie? Mamy cieplutki sweterek pod tą kamizelkę. Jak w kwietniu założe mu kamizelkę to będzie chyba ok?
m_m - ja też jadam pączki tylko w tłusty czwartek!! Zada mi się może jeszcze ze 2 razy zjeść pączucia z biedronki z lukrem, bo są serio pyszne w ogóle nie tłuste.
m89m - zazdroszczę, że możesz sobie tak pospać!! Moje marzenie. W ciązy tak sobie spałam do 10:30 dla zabicia czasu

daria - tych pytań do protokołu jest mnustwo a co jedno to bardziej bez sensu więc szykuj się

bidol - na czworaka!!!!!!???? Ale czad! Ja Olka wabię pilotem do TV, żeby coś się z miejsca przesunął pełzając a ten dupa!! Czasem wkół własnej osi się obróci i dalej nic.
km - witamy serdecznie Synek SUPER!!! Ja mamm synka Olka urodził się 14.07

chłopek - Sebula ma szałowe te włoski mój to chyba na 2 urodziny takie będzie miał

majówka - załamałam się ile Lukasek pochłania szok!! Gratuluje

Ja dziewczyny już dzisiaj nie wiedziałam co dać jeść Olkowi na obiad, bo słoiczków nie chce jeść. Miałam w domu jednego buraka

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- BasiaOlek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
BasiaOlek sebek dzisiaj jadła barszczyk moja babcia zrobila, taki na maślance :

- dana1983
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
pisalyscie o tym czy mezowie sie zajmuja maluszkami, u mnie jak do tej pory to tylko ja, maz po pracy to trochę się bawi ale karmienie (piers), usypianie ( piers) to coz wymaga mojej obecności ale z racji na to że wracam do pracy i już tylko tydzień mi pozostał względnej wolności to zaczynamy ostre cwiczenia przejmowania malucha przez tatę....aż trudno uwierzyć ale blisko 6.5 mies a nawet więcej to mało co ruszałam się z domu, zakupy właściwie wszystkie to mąz załatwiał, a do lekarza to niestety razem w trójkę, przy czym ja szłam do przychodni, a tato z synkiem w aucie a potem szybko szybko moj powrót do auta bo syn na cyca chciał, śmieszne ale tak to wyglądało i po częśi tak jest nadal chociaż odkąd są słoiczki wprowadzane i kaszki to mam trochę luzu wreszcie:P tak że podziwiam Anne77, i inne mamusie ktore karmia piersia a jednak umialy sobie tak ustalić żeby móc wyjść gdziekolwiek bez brzdąca
- dana1983
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Dżasta
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Tak Bidol to ja

Dawno mnie tu nie bylo, jakos sporo sie dzialo i czasu brakowalo na pisanie, chyba jestem jakos malo zorganizowana, ale czytalam was dosc czesto wiec ja tez jestem jedna z tych podgladaczek

Ja wiem mniej wiecej co sie u was dzieje, to moze napisze po krotce co u nas

Maja skonczyla juz 7 miesiecy (wkoncu jest tu najstarsza

Spi bardzo ladnie, przesypia cale noce juz bardzo dlugo choc tez mielismy niedawno epizod z nocnymi pobudkami, ale naszczecie minelo i mam nadzieje ze juz tak zostanie

No od razu daje zdjecie Majeczki, bo po takim czasie moze lepiej zebym sie nie pokazywala bez fotki

Mam nadzieje ze teraz wiecej uda mi sie tu byc

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]
- km
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

MMa moge sie spytac gdzie mieszkasz w Angli bo my w Swindon, zadowolona jestes ogolnie, pewnie ze sluzby zdrowia to napewno nie, ja tylko milo wspominam porod chociaz po 12 godzinach bylismy juz w domku

bidol to chybA wiem gdzie mieszkasz w domku ? Ja w lublinie to an Czubach
BasiaOlek kamizelka jest chyba ok u nas teraz jest 8 stopni to w kombinezonie jzu jest troszke za cieplo, wiec maly jest w korteczce, ale szybko sie zrobi z 14 stopni wiec wtedy kamizelka bedzie ok, pamietam ze na jesien jak bylo tyle stopni to malego tylko w bluze ubieralam ale jakbym miala kamizelke to jeszcze bym mu ubrala

dana sliczny syneczek
AniaiFilipfajnei ze twoj mezus potafi sie malym zajac, moj jeszcze na dluzej niz godzine nie byl z maly, za tydzien wybieram sie na impreze pracownicza wiec bedzie musial

- Dżasta
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]