BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 7 miesiąc temu #879640 przez mama89muminka
Lusia pomysl swietny! widze ze bardzo duzo ciekawych rzeczy jest i dla malych i duzych dzieci, super :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #879647 przez mama89muminka
Lusia podlsunelas mi pomysl, zabieram Mirona na dzien dziecka do Krainy Muminkow! :D Od nas jest nie daleko, wiec jedziemy tam :)
www.muumimaailma.fi/en/home

10 lata 7 miesiąc temu #879733 przez krecik
witam,

ale ożywienie na forum:)
ja już od jutro będę na bieżąco!
remont skończony, brakuje tylko jeszcze paru"elementów", czyli sofy i stołów, zdjęć jak zwykle nie ma, bo było gorąco z mężem rano- nie w takim sensie jak myślicie, i zapomnieliśmy wziąśc, dzisiiaj wysprzątaliśmy wszyściutko i ledwo siedze,
jeszcze się nie nacieszymy mieszkankiem, bo musielismy na wieś wrócić do Stasia i jutro do teściów jedziemy

miłego
i jutro nadrobie:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #879784 przez km
hej dziewczyny dopiero teraz mam czas wejsc ,pracowalam do 16 a pozniej przyjechalam siorka z corka wiec kacper sie wyszalal,a pozniej usypialam kacpra I oczywiscie zasnelam I wlasnie sie obudzilam o 1 w nocy

.aifoj bramki kup koniecznie,ja sobie nie wyobrazam schodow bez bramek tym bardziej ze my nie mamy poreczy. my mamy 2 na dole I gorze,nie m opcji zebyprzez nie dziecko przelecialo ani otwirzylo,a wierz mi ze kacper jest pomyslowy. a na schody ciagnie dzieci bardzo.czasami chodzimt do znajomych co nie maja bramki,to jest poprostu masakra,caly czas wchodzi tylko na te schody.

reszcie odpisze jutro,pierwszy raz pisalam z tel. wiex sorki za bledy

10 lata 7 miesiąc temu #879791 przez km
Wczoraj ostatnia :) dzisiaj pierwsza, u nas jak zwykle od rana leje :angry: , masakra :angry: , czyli z targu nici, a tydzień temu nakupowałam tyle fajnych rzeczy dla Kacpra po funcie :) no trudno bedzie znowu siedzenie w domu, albo spacer po centrum handlowym :silly: . a wy jakie macie plany na niedziele?

Lusia- wy to macie fajnie, tyle placów zabaw i atrakcji, to dzień dziecka zapowiada się bardzo ciekawie dla Nikosia, w Anglii nie obchodzą dnia dziecka. A z tymi guzami itp. to nic mi nie mów :angry: jak byłam sklejać Kacpra głowę w szpitalu to pani powiedziałą żeby zawsze po urazie obserwować , jak zachowuje sie normalnie, nie wymiotuje nie jest senny, to znaczy że nic się nie stało i nie ma co panikować :) . Jak sobie rozciął Kacper wtedy głowę to też nie wiedziałam jechać czy nie, ale w sumie dobrze że pojechaliśmy po samo by się bardzo żle zrastało. Nie ma to jak przeczucie matki :)

krecik-no kończ juz ten remont i wracaj do nas :)

Lecę robic śniadanie Kcprowi, później się jeszscze odezwę

10 lata 7 miesiąc temu #879802 przez mama89muminka
Czesc

Ja dzisiaj totalnie niewyspana :dry:

Krecik czekamy!Super, ze remont skonczony, koniecznie musisz sie pochwalic jak bedziesz miala mozliwosc :)

KM ja planow nie mam, dzisiaj u nas dzien matki, wiec moim jedynym planem jest to, ze bede sie leniwic :D Maz obiecal dom posprzatac, o! Na tym targu to nowe te ubranka kupilas czy uzywane, ze tak tanio?

10 lata 7 miesiąc temu #879838 przez km
m%m- na targu ludzie sprzedają rzeczy uzywane, których chcą się poprostu pozbyć, tydzień temu kupiłam Kacprowi walizkę dziecięcą akurat na wyjazd, super tablicę na nogach dwustronna na jednej pisze sie flamastrami a na drugiej kredą i jeszcze dużą ciężarówkę :) . Lubie tam chodzić bo wszystko jest prawie za darmo :)

aiF- radzę Ci kupić też nocnik, bo nie będzie Ci się chciało latać za każdym razem na górę do toalety, my na dole mamy zwykły nocnik no a na górze nakładkę :)

10 lata 7 miesiąc temu #879841 przez Olga
Hej mamusie.

Spróbuję coś napisać,ale jak mnie skasuje,to już chyba zrezygnuję :( Zresztą przez ostatni miesiąc to nie było z kim pisać,więc nawet nie próbowałam :(

U nas po staremu,pracuję cały czas,wszystko się jakoś układa,zobaczymy jak to będzie w wakacje,ale szczerze,to już bym nie chciała zrezygnować,bo fajnie mi się tam robi,ludzie bardzo przyjaźni :) i kaska zawsze się przyda,od razu nam się trochę lżej żyje,bo zawsze coś mogę za to opłacić,zresztą odpadły nam dwa kredyty,to też 500zł na plusie :) tak jakoś człowiekowi chce się żyć,jak jest trochę lżej :)

Moja Olga właśnie wróciła z zawodów na basenie-oczywiście 1 miejsce w swojej kategorii,muszę poszukać antyram i pozawieszać jej te wszystkie dyplomy :) nagrody drobne też były,a ja nie zdążyłam iść,bo jak się człowiek spieszy,to Ignaś sobie do 10 spał zesikany po szyję i nic mu nie przeszkadzało :lol:

My też wybieramy się na Dzień Dziecka do zoo do Płocka ze znajomymi-zobaczymy jak się wyprawa uda i oczywiście jaka pogoda będzie,ale Ignaś to już wiem,że z wrażenia będzie w nocy o zwierzakach mówił przez sen :)

Daria Tumuś jest cudowny i taki inny w tej fryzurce :) Ignaś też maniak traktorów i koparek :) ma od jakiś 2 tyg manie spania z zabawkami i to właśnie samochody największe jakie ma :) on prawie miejsce nie ma w łóżeczku jak je tam powkłada :)

Kupiłam Ignasiowi rowerek,bo ten co mamy to takie badziewie,pedały ma w przednim kółku i Ignaś się męczy żeby przepedałować,a za nic mu to nie wychodzi :( ten co kupiłam ma łańcuch i pedały bardziej na środku,czytałam opinie i polecają ten rowerek-zobaczymy :blink: a babcia mu na urodziny kupi biegowy :)

Taki mu kupiłam :)
allegro.pl/smoby-rowerek-3-kolowy-first-...ine-i4193228543.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 7 miesiąc temu #879951 przez Olga
Ja to mam szczęście,zawsze jak coś napiszę,to cały dzień,albo i dłużej nikt się na forum nie odzywa :( cały dzień odświeżam stronę i nic :( jednak chyba już nie ma sensu,nie mogę nigdy trafić na nikogo :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 7 miesiąc temu #879993 przez krecik
Olga, bo to przeciez wczoraj niedziela byla iwszyscy mieli rodzinne obiadki:)rowerek super, jednakze ja zrobie inaczej, w przyszlym roku zmienimy na wiekszy biegowy, bo ten wezmie siostrzeniec i z biegowego prosto na normalny -tak sobie wymyslilam:)

Wybaczcie weny nie mam odpisywac, probuje sie od samego rana dodzwonic do dentysty, bo mnie zab boli, tutaj maja sprawdzonego to skorzystam, bo bedzie z ki dzieciaczka zostawic:)

A i moj maly potwor przemowil! Moze jest malo slow ale za to jakie! Krowa! bo krowa to jest teraz ulubio e zwierzatko domowe stasia bynajmniej trzeba go namawiac, cos obiecac, zeby powiedzial

I od wrzesnia chce go poslac do przedszkola, pewnie nadwyrezy sporo budzet domowy, ale mam tyle planow, zapisze sie na aqua aerobik juz nie moge sie doczekac!

Milego!

10 lata 7 miesiąc temu #880015 przez mama89muminka
Hej

Ja tez nie mam dzis weny, napisze tylko krotko co u nas i zmykam rozczuac sie nad swoim zyciem :dry:

Miro jest ogolnie rzecz biorac nie do zniesienia, zbija guze, nie je, nie spi... Pogoda do d... tak jak i moje cisnienie wiec na dwor nie wychodzimy. Do tego zaczelam sie powaznie zastanawiac nad rozwodem, powrotem do PL i obrotem zycia o 180stopni, ale to dluga historia.

Mam nadzieje, ze wasze humory lepiej niz moje :)

10 lata 7 miesiąc temu #880086 przez Daria23
No wkońcu:) witmam się i ja już myślałam że nie uda mi się wejść bo błąd jakiś wyskakiwał ale już jestem.
Laski co ja wczoraj przeżyłam!!!:( Masakra. Tymi obudził się jak zawsze o 6 i siedział sobie u nas w łóżku rozmawiał itp. a my sobie leżeliśmy z zamkniętymi oczami i odpowiadaliśmy. Leże sobie leże i zaraz wielgachne uderzenie.Prawdopodobnie Tymek jak to Tymek z całej siły rzucił się do tyłu i dostałam jego głową centralnie w noc:( Nawet mi coś chrupło bo nawet mąż zaczął krzyczeć że słyszał chrupnięcie:(Ja cała zalana w krwi poleciałam do łazienki krew mi dosłownie łokciami leciała w łazience jak zobaczyłam krew(a jestem słaba na jej widok) zaczęło mi się kręcić w głowie wszystko z żołądka do gardła mi podeszło i plamki przed oczami więc musiałam się położyć w kibelku.Masakra taki ból ! Nos spuchnięty i siny dziś już wygląda całkiem całkiem ale wciąż boli.Nie jechałam do lekarza bo ruszyć nim mogę itp. a najlepsze to to że w piątek idziemy na wesele ale myśle że do tego czasu będzie już całkiem oki. Ale to było straszne masakra dobrze że mi zębów nie wybił:(

Olga-fajnie że jesteś nie opuszczaj nas tylko:) Ciesze się że tak ci się ładnie wszystko poukładało z kaską i pracą!
Rowerek bardzo fajny:) Tymi ma też jeden taki że pedały ma w kółku ale na razie do nich nie dosięga a zresztą ma jeszcze ten biegowy więc w rowerki póki co nie inwestujemy:)
Gratulacje dla córci-ale oa kiedyś będzie miała co swoim dziecią pokazywać:)

Co do dnia dziecka jej nawet jeszcze nie myślałam:) ale może wybierzemy się na taką sale zabaw dla dzieci z kulkami bo jeszcze tam nie byliśmy.

M89M-co ty gadasz rozwód?oj to bardzo poważna decyzja musisz ją sto razy przemyśleć.

Kurcze Tymi już wstał;/ może potem jeszcze coś naskrobie buźka

10 lata 7 miesiąc temu #880104 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja tak szybko,bo ledwo przyjechałam z odczulania,musiałam małego uśpić,kawa w biegu i mnie Marika już zawozi do pracy :) w poniedziałek to wszystko w biegu,dobrze,że mamy teraz dwa autka,to mogę od Mariki pożyczyć i zawsze szybciej na to odczulanie się wyrobię :)

Daria ale miałaś wypadek-bardzo współczuję,od razu mi się przypomina,jak mi Olga z nogi w oko wysadziła,jak się uczyła na rękach stawać ha ha :silly: oj z dziećmi to wypadki :blink:

m89m oj to nie ciekawie macie,jak takie masz przemyślenia :( ale ja uważam,że jak jest źle,to nic na siłę :blink: tylko trzeba wszystko dobrze przemyśleć :blink:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880122 przez bidol
Doberek

dziewczyny ojjj

tyle mam ostatnio na głowie...
muszę mebelki do sebcia zamówić i zastanawiam sie nad kolorem dodatków - wszystkiego bedzie baaaardzo mało bo pokoik maleńki ale chce żeby ładnie było :blink:

No i u Kamci chcę tapetę położyć - łóżeczko dziś ma dojechać , i mebelki są w kolorze śmietanki i łóżko czarne - musze to jakoś zgrabnie połączyć :blink:

no i malowanie Sebcia łóżka będzie ...

M89M - tak ja myślę że to może być początek lunatykowania - a przynajmniej koszmary :( współczuję - może mniej bajek przed snem :unsure:
hmmm- chyba depresja Cię łapie - co Ty mówisz ?? tak źle jest ?? wydawało mi się że dobrze Wam ze sobą ... :unsure:

AF - przeprowadzacie się ??/ nic nie mówiłaś ?? gdzie? do domku :ohmy: jednak :blink: bramki już od ponad 6 miesięcy u Nas zdjęte są :blink: Kama sama chodzi po schodach :)
musiała byś jakieś wysokie już szukać żeby górą nie próbował przełazić :silly:

KM - zazdroszczę tego targu - ehhh - dobrze że chociaż sh jest w polsce :)

Krecik
- dobrze że juz po remoncie - ja juz doczekać się nie mogę malowania ścian :)

Lusia
- ale super atrakcje - my pewnie w domku spędzimy dzien dziecka lub u dziadków - rozłożona już jest tam ogggromna trampolina wiec jak tylko bedzie ładniejsza pogoda to dzieciaki beda szalec

Olga - rowerek fajny - my mamy biegówkę ale za duzy jeszcze ciut :( na urodziny micro hulajnogę Kamci kupimy :)

Daria - :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Jędrula pewnie Kamce by w tyłek wlał za to - no bez przesady :ohmy: :ohmy: :ohmy: :angry: Biedulka - wiem jak to boli bo Kama mi tak pod Seby przedszkolem zrobiła :dry: - oby nos był cały :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

sebie kolejny ząb wypadł - a dokładnie to tescio mu wyrwał - bo juz pod spodem krzywy kolejny rosnie :( :( :(
no i okulary już w srode ma miec :S

10 lata 7 miesiąc temu #880139 przez lusiamamanikosia
Hej i ja się witam nie mam siły dziś nachodziłam się ....
W środę jade z Nikim do Olsztyna do koleżanki z forum sierpniówki i w sobotę wracam na wieczór , ciekawe jak mi Niki wytrzyma w autobusie :P
M89M - zazdroszczę tego miejsca z Muminkami :D aż tak źle między Wami jest ?? co się dzieje :(

Daria - współczuje noska no ból to niesamowity , Niki wiele razy mi z dyńki wali w nos ... oby cały był :)

Krecik - czekamy na fotki :D

Bidolku - to fajny masz czas, mebelki , malowanie :) co do trampoliny to super sprawa - dzieciaki się wyszaleją :)

km- ale macie fajnie z tym targiem - zazdroszczę :)

Olga - mi też się rowerek podoba to teraz Ignaś będzie śmigał :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka