- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.muumimaailma.fi/en/home
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
ale ożywienie na forum:)
ja już od jutro będę na bieżąco!
remont skończony, brakuje tylko jeszcze paru"elementów", czyli sofy i stołów, zdjęć jak zwykle nie ma, bo było gorąco z mężem rano- nie w takim sensie jak myślicie, i zapomnieliśmy wziąśc, dzisiiaj wysprzątaliśmy wszyściutko i ledwo siedze,
jeszcze się nie nacieszymy mieszkankiem, bo musielismy na wieś wrócić do Stasia i jutro do teściów jedziemy
miłego
i jutro nadrobie:)
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
.aifoj bramki kup koniecznie,ja sobie nie wyobrazam schodow bez bramek tym bardziej ze my nie mamy poreczy. my mamy 2 na dole I gorze,nie m opcji zebyprzez nie dziecko przelecialo ani otwirzylo,a wierz mi ze kacper jest pomyslowy. a na schody ciagnie dzieci bardzo.czasami chodzimt do znajomych co nie maja bramki,to jest poprostu masakra,caly czas wchodzi tylko na te schody.
reszcie odpisze jutro,pierwszy raz pisalam z tel. wiex sorki za bledy
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lusia- wy to macie fajnie, tyle placów zabaw i atrakcji, to dzień dziecka zapowiada się bardzo ciekawie dla Nikosia, w Anglii nie obchodzą dnia dziecka. A z tymi guzami itp. to nic mi nie mów jak byłam sklejać Kacpra głowę w szpitalu to pani powiedziałą żeby zawsze po urazie obserwować , jak zachowuje sie normalnie, nie wymiotuje nie jest senny, to znaczy że nic się nie stało i nie ma co panikować . Jak sobie rozciął Kacper wtedy głowę to też nie wiedziałam jechać czy nie, ale w sumie dobrze że pojechaliśmy po samo by się bardzo żle zrastało. Nie ma to jak przeczucie matki
krecik-no kończ juz ten remont i wracaj do nas
Lecę robic śniadanie Kcprowi, później się jeszscze odezwę
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzisiaj totalnie niewyspana
Krecik czekamy!Super, ze remont skonczony, koniecznie musisz sie pochwalic jak bedziesz miala mozliwosc
KM ja planow nie mam, dzisiaj u nas dzien matki, wiec moim jedynym planem jest to, ze bede sie leniwic Maz obiecal dom posprzatac, o! Na tym targu to nowe te ubranka kupilas czy uzywane, ze tak tanio?
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
aiF- radzę Ci kupić też nocnik, bo nie będzie Ci się chciało latać za każdym razem na górę do toalety, my na dole mamy zwykły nocnik no a na górze nakładkę
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Spróbuję coś napisać,ale jak mnie skasuje,to już chyba zrezygnuję Zresztą przez ostatni miesiąc to nie było z kim pisać,więc nawet nie próbowałam
U nas po staremu,pracuję cały czas,wszystko się jakoś układa,zobaczymy jak to będzie w wakacje,ale szczerze,to już bym nie chciała zrezygnować,bo fajnie mi się tam robi,ludzie bardzo przyjaźni i kaska zawsze się przyda,od razu nam się trochę lżej żyje,bo zawsze coś mogę za to opłacić,zresztą odpadły nam dwa kredyty,to też 500zł na plusie tak jakoś człowiekowi chce się żyć,jak jest trochę lżej
Moja Olga właśnie wróciła z zawodów na basenie-oczywiście 1 miejsce w swojej kategorii,muszę poszukać antyram i pozawieszać jej te wszystkie dyplomy nagrody drobne też były,a ja nie zdążyłam iść,bo jak się człowiek spieszy,to Ignaś sobie do 10 spał zesikany po szyję i nic mu nie przeszkadzało
My też wybieramy się na Dzień Dziecka do zoo do Płocka ze znajomymi-zobaczymy jak się wyprawa uda i oczywiście jaka pogoda będzie,ale Ignaś to już wiem,że z wrażenia będzie w nocy o zwierzakach mówił przez sen
Daria Tumuś jest cudowny i taki inny w tej fryzurce Ignaś też maniak traktorów i koparek ma od jakiś 2 tyg manie spania z zabawkami i to właśnie samochody największe jakie ma on prawie miejsce nie ma w łóżeczku jak je tam powkłada
Kupiłam Ignasiowi rowerek,bo ten co mamy to takie badziewie,pedały ma w przednim kółku i Ignaś się męczy żeby przepedałować,a za nic mu to nie wychodzi ten co kupiłam ma łańcuch i pedały bardziej na środku,czytałam opinie i polecają ten rowerek-zobaczymy a babcia mu na urodziny kupi biegowy
Taki mu kupiłam
allegro.pl/smoby-rowerek-3-kolowy-first-...ine-i4193228543.html
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Wybaczcie weny nie mam odpisywac, probuje sie od samego rana dodzwonic do dentysty, bo mnie zab boli, tutaj maja sprawdzonego to skorzystam, bo bedzie z ki dzieciaczka zostawic:)
A i moj maly potwor przemowil! Moze jest malo slow ale za to jakie! Krowa! bo krowa to jest teraz ulubio e zwierzatko domowe stasia bynajmniej trzeba go namawiac, cos obiecac, zeby powiedzial
I od wrzesnia chce go poslac do przedszkola, pewnie nadwyrezy sporo budzet domowy, ale mam tyle planow, zapisze sie na aqua aerobik juz nie moge sie doczekac!
Milego!
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez nie mam dzis weny, napisze tylko krotko co u nas i zmykam rozczuac sie nad swoim zyciem
Miro jest ogolnie rzecz biorac nie do zniesienia, zbija guze, nie je, nie spi... Pogoda do d... tak jak i moje cisnienie wiec na dwor nie wychodzimy. Do tego zaczelam sie powaznie zastanawiac nad rozwodem, powrotem do PL i obrotem zycia o 180stopni, ale to dluga historia.
Mam nadzieje, ze wasze humory lepiej niz moje
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Laski co ja wczoraj przeżyłam!!! Masakra. Tymi obudził się jak zawsze o 6 i siedział sobie u nas w łóżku rozmawiał itp. a my sobie leżeliśmy z zamkniętymi oczami i odpowiadaliśmy. Leże sobie leże i zaraz wielgachne uderzenie.Prawdopodobnie Tymek jak to Tymek z całej siły rzucił się do tyłu i dostałam jego głową centralnie w noc:( Nawet mi coś chrupło bo nawet mąż zaczął krzyczeć że słyszał chrupnięcie:(Ja cała zalana w krwi poleciałam do łazienki krew mi dosłownie łokciami leciała w łazience jak zobaczyłam krew(a jestem słaba na jej widok) zaczęło mi się kręcić w głowie wszystko z żołądka do gardła mi podeszło i plamki przed oczami więc musiałam się położyć w kibelku.Masakra taki ból ! Nos spuchnięty i siny dziś już wygląda całkiem całkiem ale wciąż boli.Nie jechałam do lekarza bo ruszyć nim mogę itp. a najlepsze to to że w piątek idziemy na wesele ale myśle że do tego czasu będzie już całkiem oki. Ale to było straszne masakra dobrze że mi zębów nie wybił
Olga-fajnie że jesteś nie opuszczaj nas tylko:) Ciesze się że tak ci się ładnie wszystko poukładało z kaską i pracą!
Rowerek bardzo fajny:) Tymi ma też jeden taki że pedały ma w kółku ale na razie do nich nie dosięga a zresztą ma jeszcze ten biegowy więc w rowerki póki co nie inwestujemy:)
Gratulacje dla córci-ale oa kiedyś będzie miała co swoim dziecią pokazywać
Co do dnia dziecka jej nawet jeszcze nie myślałam:) ale może wybierzemy się na taką sale zabaw dla dzieci z kulkami bo jeszcze tam nie byliśmy.
M89M-co ty gadasz rozwód?oj to bardzo poważna decyzja musisz ją sto razy przemyśleć.
Kurcze Tymi już wstał;/ może potem jeszcze coś naskrobie buźka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tak szybko,bo ledwo przyjechałam z odczulania,musiałam małego uśpić,kawa w biegu i mnie Marika już zawozi do pracy w poniedziałek to wszystko w biegu,dobrze,że mamy teraz dwa autka,to mogę od Mariki pożyczyć i zawsze szybciej na to odczulanie się wyrobię
Daria ale miałaś wypadek-bardzo współczuję,od razu mi się przypomina,jak mi Olga z nogi w oko wysadziła,jak się uczyła na rękach stawać ha ha oj z dziećmi to wypadki
m89m oj to nie ciekawie macie,jak takie masz przemyślenia ale ja uważam,że jak jest źle,to nic na siłę tylko trzeba wszystko dobrze przemyśleć
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
dziewczyny ojjj
tyle mam ostatnio na głowie...
muszę mebelki do sebcia zamówić i zastanawiam sie nad kolorem dodatków - wszystkiego bedzie baaaardzo mało bo pokoik maleńki ale chce żeby ładnie było
No i u Kamci chcę tapetę położyć - łóżeczko dziś ma dojechać , i mebelki są w kolorze śmietanki i łóżko czarne - musze to jakoś zgrabnie połączyć
no i malowanie Sebcia łóżka będzie ...
M89M - tak ja myślę że to może być początek lunatykowania - a przynajmniej koszmary współczuję - może mniej bajek przed snem
hmmm- chyba depresja Cię łapie - co Ty mówisz ?? tak źle jest ?? wydawało mi się że dobrze Wam ze sobą ...
AF - przeprowadzacie się ??/ nic nie mówiłaś ?? gdzie? do domku jednak bramki już od ponad 6 miesięcy u Nas zdjęte są Kama sama chodzi po schodach
musiała byś jakieś wysokie już szukać żeby górą nie próbował przełazić
KM - zazdroszczę tego targu - ehhh - dobrze że chociaż sh jest w polsce
Krecik - dobrze że juz po remoncie - ja juz doczekać się nie mogę malowania ścian
Lusia - ale super atrakcje - my pewnie w domku spędzimy dzien dziecka lub u dziadków - rozłożona już jest tam ogggromna trampolina wiec jak tylko bedzie ładniejsza pogoda to dzieciaki beda szalec
Olga - rowerek fajny - my mamy biegówkę ale za duzy jeszcze ciut na urodziny micro hulajnogę Kamci kupimy
Daria - Jędrula pewnie Kamce by w tyłek wlał za to - no bez przesady Biedulka - wiem jak to boli bo Kama mi tak pod Seby przedszkolem zrobiła - oby nos był cały
sebie kolejny ząb wypadł - a dokładnie to tescio mu wyrwał - bo juz pod spodem krzywy kolejny rosnie
no i okulary już w srode ma miec
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
W środę jade z Nikim do Olsztyna do koleżanki z forum sierpniówki i w sobotę wracam na wieczór , ciekawe jak mi Niki wytrzyma w autobusie
M89M - zazdroszczę tego miejsca z Muminkami aż tak źle między Wami jest ?? co się dzieje
Daria - współczuje noska no ból to niesamowity , Niki wiele razy mi z dyńki wali w nos ... oby cały był
Krecik - czekamy na fotki
Bidolku - to fajny masz czas, mebelki , malowanie co do trampoliny to super sprawa - dzieciaki się wyszaleją
km- ale macie fajnie z tym targiem - zazdroszczę
Olga - mi też się rowerek podoba to teraz Ignaś będzie śmigał