- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Szczęśliwa mamusia :)
nawet niewidze co napisalyscie bo moge odczytac tylko te wczesniejsze posty, oj niewiem co sie dzieje z tym forum.:@
unas kiepsko Pawelek jest chory ma kaszel i katar, tak go meczy kaszelek w nocy ze niemoze spac. Ja tez jestem chora:( jest taka ladna pogoda a ja z Pawelkiem moge tylko wyjsc z rana bo popoludniu jest tak goraca ze Pawelek ma mega kasze od tego goraca:>
dziewczyny w kauflandzie jest promocja na pampersy zielone sa po 35zl.
nieodp zadnej z was bo niewiem nawet co napisalyscie :/
buziaki:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
u nas też pogoda się popsuła, dzisiaj cięzki dzień bo siedzimy ze Stasiem sami, teściowi skończył się urlop i siedzimy w domu, bo boimy się psów, dobrze, zę chociaż taraz jest to mały ma troche odmiany:)
teraz spi,a jak się obudzi, to mały zostanie z teściami,a ja na zakupy, co prawda spożywka/coś do domu,ale zawsze:P
AiF, ja też słyszałam teorie, że bez butów dziecko powinno chodzić, zresztą przedtem buty nie były tak dostępne jak teraz,a nie wszyscy mieli płaskostopie:)
Bidol, u nas to samo, też kaszle, no ale bez gorączki i kupy normalne, mam nadzieje, że dzieciaczkom się nie rozwinie nic z tego,
a remont...przyznams ię nie wiem, chyba już koncówka, bo wczoraj mareczek dzwonil do męza, zeby się upewnić czy dobry kolor daje w przedpokoju, jutro zobaczyny, zresztą chyba będziemy musieli tam przenocować, bo siostry w kr nie ma , będę informować na bieżoco:)
i mam nadzieje Bidolku, że nie będziesz się już opierdzielać i będziesz codziennie pisać

Lusia, jak Niki?
milego!
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
A i Tymi znowu przespał całą noc o 7 przyszedł sobie z całym zestawem do mnie;)
Co do tego alfabetu Tymi raczej traktuje to jak zabawe słowną.to jest tak że ja mówie A i czekam aż powtórzy potem mówie B a on zazwyczaj już mnie ubiega i mówi C:) i tak się bawimy do literki I :)najfajniej mu wychodzi F:)
Spróbuje go nagrać telefonem zobaczymy czy się uda.
Albo ostatnio ciągle spędzamy czas przy ciągniki (prawdziwym)

Lusia -straszne to wszystko co piszesz ale musieliście się wystraszyć.Zaraz mi się przypomina nasza sytuacja jak Tymi potknął się i uderzył czołem w róg łóżka poczym sobie je rozcioł:(też tyle strachu się najedliśmy. Ale jak to mówi babcia nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek-wkońcu to dzieci.Głowa do góry!
Bidol-ojoj czyżby zęby się pojawiały?a może Kame przewiało lekko wiesz jak to teraz z tą pogoda nie wiadomo jak te dzieciaczki ubierać.Dużo zdrówka:* Co do alfabetu to nic jak już pisałam to bardziej zabawa niż jakieś rozumowanie do mowy Kamci Tymkowi ojojoj brakuje a brakuje...
AiF-pierwsze słysze taką teorie;/ Ja znowu słyszałam że właśnie zdrowo jest gdy dziecko chodzi na bosaka bo mu się nóżka kształtuje. Tymi chodzi dużo wsumie w papciach ale teraz gdy będzie już cieplej itp. to na pewno na boso będzie chodził więcej w domku.
Oj widze ze Filipek też chce postawić na swoim?Tymi też ostatnio jest jakiś zawzięty a już był taki grzeczny;/
Krecik-i jak tam alfabet wam poszedł??

Nic mykam laski bo mam dużo roboty a czasu malutko-Tymi wiecznie spać nie będzie:P
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Widze, ze kazdy korzysta z pogody, a ja korzystam bo moje chlopaki spia i sie odzywam:)
niestety jutro musze jechac na wies, bo mareczkowi idzie to malowanie jak krew z nosa i nawet nie mam gdzie jedzenia ugotowac-kuchnia cala ofoliowana, gdy tylko gowniarz sie obudzi to jedziemy cos zjesc, dobrze tylko, ze pogoda dobra, bo musielibysmy gdzies w galerii siedziec, a zbytnio nie chcialam , bo dzisiaj za duze swieto:) jeszcze wieczorkiem podjedziemy na Lagiewniki, to to Sanktuarium Milosierdzia Bozego i tyle u nas:)
Daria z alfabetem nawet nie probowalam, nie chce Tymusiowi robic konkurencji;) moj Stasiu to tez istny traktoholik, moglby godzinami siedziec i udawac ze prowadzi i pstrykac, kluczyki wkladac, etc...
Milej niedzieli!
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tak na szybko znow, lece zaraz odebrac Mirona z przedszkola. Pogoda piekna, wiec przedszkolanka pozwolila mu zostac dluzej, ja w tym czasie posprzatalam mieszkanie.
Miro ostatnio nam spac nie daje, budzi sie w nocy, dzisiaj nawet 3 razy i od 4:50 juz na nogach cala rodzinka.
Co do nocnika - masakra. Nie mam juz pomyslow jak go nauczyc

Dobra, biegne po mlodego, bo mnie panie opier-papier, ze za dlugo byl

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

wracam stęskniona po weeku

Krecik - szybciej chyba by było gdyby Mareczek Stasia popilnowała Ty byś malowała

Daria - chyba to zęby faktycznie - już przed ostatni

Co do mowy Kamci - to spokojnie - jeszcze ją przegoni

Słoneczko - kochana - zdrówka dla Was dużo - widzę że Was nie oszczędza - często chorujecie

My w piątek mieliśmy w Sebcia przedszkolu - dzień zieleni -
czyli porządkowanie terenu przedszkola - wyrywanie chwastów, sadzenie roslin i takie tam, konkursy grill - bardzo fajnie czas spędzony z dziećmi

Tu Sebcio w zrobionym przez Nas Eko kostiumie
...
M89M - powiem Ci szczerze że nie wiem kiedy i gdzie mi umknęło że Miro chodzi do przedszkola

- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jaja sobie robicie - ja wiem ze ładna pogoda - ale nie idzie to w dobrą stronę

2 posty dnia wczorajszego

jest tu jeszcze ktos???
- lusiamamanikosia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mam Swojego Bąbelka :*

Bidolku a co tam u Was jak Kamcia się miewa??

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bardzo sie ciesze ze nosek Nikosia caly - kamien z serca bo to bardzo nieprzyjemna sprawa - moj brat mial zlamany i ma teraz krzywy strasznie

U nas nic ciekawego sie nie dzieje. Kamcia juz nie goraczkuje wiec to pewnie ta 5-tka daje jej e kosc. Poza tym u nas piekna pogoda choc i burzowa. Ale upaly

Lusia - ja ciuszki na mecie kupuje. Jak Kamcia wyrasta to sprzedaje. Kupuje nowe i uzywane. Nie przeszkadza mi to. Byle by nie byly zniszczone. Kupuje tez w moich obslawionych lumpkach - dzis np piekne żółte rorki kilka koszulek i dywan do pokoiku - za cale 6 zl

- lusiamamanikosia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mam Swojego Bąbelka :*

No całe szczęście że to tylko lekkie pęknięcie , ale powiem Ci że był z nami na badaniu też chłopiec 6-7 lat i jego nosek jak dla mnie normalnie wyglądał siniaka nie było widać a nos złamany i do nastawiania

u nas dziś w końcu ładna pogoda była i dwa razy na placu zabaw byliśmy ale ciężko go upilnować by sobie nic w noska nie zrobił , ale tak mi ciężko żeby mu zabronić

a i mój cioteczny brat też miał złamany nos nie poszli z tym do lekarza i teraz ma strasznie krzywy ...
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jak zwykle w biegu, zaraz wychodze z Miro do przedszkola, dzisiaj maja piknik, a ten jeszcze nie ubrany ani sniadania nie zjadl

Bidol super ze Kamcia nie graczkuje juz, najgorsze to to zabkowanie... Miro z kolei mial biegunke przez 5 dni jak mu teraz 3 wychodzila.
Lusia ale ty sie strachu musialas najesc z Nikosiem... na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lusia - u Nas zeby tylko portfel miec wypchany pieniedzmi - tyle w lumpku mamy cudownych rzeczy. Moj rekord to 300 zl :o jednorazowo - hahahah

M89M - fajnie masz z tym przedszkolem - nawet godzina dziennie bez babka to wiecznosc

My w majowke siedzimy w domku. Moze wezmiemy sie za ten pokoik sebcia

- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dla mnie ta godzina jak Mirona nie ma to czasem malo, bo lubie sobie cos ogarnac w domu, a to posprzatam czy poprasuje, a jak on jest w domu to sie nie da nic zrobic przy nim. Dzisiaj Miro byl 1,5h w przedszkolu a ja 6km do sklepu w obie strony prawie bieglam, zeby zdarzyc

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*

U nas mały przełom od kilku dni Tymi zasypia sam na wieczór w łóżku:):)cieszy mnie to bo te sypianie go czasem mnie denerwowało już a teraz ide go położyć,paciorek odmówimy misia mu przysunę do buźki i wychodzę

Oprócz tego mamy też problem taki że Tymi nie umie się bawić z dziećmi ogólnie jak już gdzieś się uda spodkać to na początku si,e przytula do nich a potem jak ktoś ma zabawke to już zaczyna się wojna -zabiera zabawki krzyczy bije no czyste szaleństwo:(nie umie się dzielić:(ale wiem że to nie jego wina bo on dzieci wdzi może raz w miesiącu to skąd ma to umieć:(Potem oczywiście rodzice tamtych dzieci patrzą na nas jak na odmieńców ech..........macie jakąś rade na to?
Ale laski jaki miałam sen o zgrozo!!! Sniło mi się że poszłam do lekarza na konrole( gina) no i mnie tam bada zrobiła usg i mi mówi ale pani jest w ciąży!!!

M89M-ale super takie podwórkowe przedszkole sama bym chciała mieć taką opcje dla Tymka może by się jego zachowanie jako,s zmieniło w stosunku do zabawy z dziećmi
Bidol-ale się zbulwersowałaś:)ale ja też się wkurzyłam jak były te dwa posty kuleje te nasze forum a latem już pewnie w ogóle będzie kicha jak pogoda będzie dopisywać

Ach ty masz te dzieci nieziemsko śliczne:):)a Kamcia te kręcone włoski ma bombowe:)

a co będziecie robić u Seby w pokoju???
A no właśnie udało nam się z koleżanką fryzjerką obciąć Tymcia:) i to bez krzyku i płaczu podstępem go brałyśmy -co prawda ścięcie trwało wieki ale zawsze trochę jest podcięty:)wstawie fotke jak się uda zrobić Dzikusowi:)
My na majówke też w domciu a być może mąż będzie jutro i w piątek pracować:/
buziole