BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #886674 przez bidol
doberek :)

kochane jestem i ja :)
Daria- sama nie wiem co masz robić - hmm- kup te pielucho majtki z rosmana na dzień moze - łatwiej i szybciej sie je zdejmuje - :)
Co do tablicy - to ja Kamci na ściane taką naklejaną kupuję :)
hahahha z tymi rybami to mnie rozsmiesyłaś - hahahaha- wszyscy to pamietają :) hahahaaha

M89M- ojj biedulko - może faktycznie dziewuszka bedzie :) trzymam kciuki

dziewuszki pokoik sebcia prawie zrobiony :) tylko szafe kupimy - bo szukam idealnej i takiej znalezc nie mogę :P no i lampke do ściany trzba przymocowac - bo na razie zarówka tam wisi :P

oto efekty :)

no i jak widac kama zachwycona :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #886688 przez mama89muminka
Bidol pokoik superasny! Bardzo ladnie go urzadzilas. A Kamcia widac, ze tez zadowolona i jaka minke strzelila do zdjecia :D

10 lata 10 miesiąc temu #886766 przez Daria23
M89- a co Miro taki nie jadek?może zabki? ale jak były te upały Tymi też nie chciał zbytnio jeść latałam za nim z talerzem a teraz znowu ma apetyt jak nie wiem także może ma taką chwilową faze.
No to są duże szanse że może dziewczynka się pojawi:) choć ciąża ciąży nie równa i zawsze jest te 50 na 50 ale trzyma kciuki za laseczke:):)

Bidol-super pokoik:):) bardzo mi się podoba a Kama widze już się na nowe wtrynia Sebkowi:):) słodka jest:)

Laski normalnie szok Tymi siedzi na nocniku-nie robi nic na nim oczywiście ale grunt że w ogóle usiedzi chwile że od razu nie ucieka niestety tylko wstanie to sika na panele;/ on chyba lubi na stojąco nie lubi siedzieć i robić-ech ciężki orzech do zgryzienia;/ Dom dziś tak zalany a par majtek skarpetek itp. nie zlicze.

Szkoda że znowu tylko my tu wpadamy znowu;( ale dzięki że jesteście:)

10 lata 10 miesiąc temu #886768 przez Daria23
laski ja też chce mieć jakiś emblemat a nie taka nijaka tylko powiedzcie mi jak to zrobić na tym "nowym" forum???;/

10 lata 10 miesiąc temu #886814 przez bidol
Daria - pojecia nie mam jak bo ja to zrobilam kilka dni temu jak bylo wszystko ok. Teraz.znowu 1/2 rzeczy poginela :( np emotikonki :(
No to super - a moze taki pisuar mu kup. Widzialam gdzies. Pewnie drogie to nie jest ;)

Co do pokoiku. To bardzo sie ciesze ze juz jest zrobiony. Nie widac ile to pracy nas kosztowalo. Tam wszedzie plytki byly. I na podlodze i na scianach ;) jeszcze tylko ta szafa :)
M89M - a jaka u Was pogoda ?? U nas zimno i leje :( juz mam dosc :(

10 lata 10 miesiąc temu #886852 przez bidol
doberek - :)

ja przy kawce - kamcia spi -:)

gdzie reszta ??

AF - co się dzieje ???

10 lata 10 miesiąc temu #886860 przez Daria23
Witam się i ja:) U nas dziś pobudka o 5:20!!!! jeny te dziecko jest nie możliwe wczoraj siłą go o 22:30 do łózka kładłam bo jeszcze latać chciał a dziś tak wcześnie wstał;/
Pogoda u nas kiepska zimno i szaro buro pewnie padać będzie;/

Bidol-no ten pisuar sama nie wiem bo jak go nauczyć że tam ma siku robić a nie na podłogę?;/ nie myślałam że to będzie takie trudne wszystko;/
Chce jeszcze spróbować kupić inny nocnik może coś na ksztaut krzesełka bo teraz ma zwykły i mu nie wygodnie się na nim siedzi i w ogóle pisiorek jest poza nocnikiem a jaky ładnie na płaskim siedział może chętniej by tam coś zrobił
Wyobrażam sobie te zdzieranie płytek itp. uff narobiliście się...ale efekt jest boski:)

10 lata 10 miesiąc temu #886900 przez krecik
To ja tez witam sie przy kawce:) widze, ze pozostala najbardziej wytrwala trojka:( my wczoraj wrocilismy do krakowa, bo mezowi zmienily sie plany:d

M89m, te gratulacje odnosnie odpieluszkowania trochena wyrost, nam burzy caly schemat , gdy gdzies idziemy i trzeba wlozyc pieluche po czymstakim ciezko znowu gona jocjik posadzic:/ no i wspolczuje samopoczucia, ale moze drugie dzieciatko bedzie przeciwienstwem Mironka i troche odpoczniesz:)

Daria jak juz siedzi to duzy sukces, moj tez lubi sikacna stojaco, ale to tylko na polu, pozatym u nas sprawdzila sie metoda, ze nie wkladamy wogolepampersa, wiem w domu nie bardzo, ale na polku to jak najbardziej:)

Bidolku, pokoik wypasik:d szczegolnie, ze wszystko sami robiliscie! U nas pokoik stasia nawet jie ruszony, nie ma kiedy, a meza doprosicsie o jic nie moge bo tylko praca prAca, praca...

Milego!

10 lata 10 miesiąc temu #886984 przez Daria23
Krecik-ja staram się też nie wkładać ale on sika w galoty non stop na dworze też jak lata to nie zdąże wyczaić i zaraz tylko widze mokre dupsko:/

10 lata 10 miesiąc temu #886995 przez bidol
Daria - ojjj o tej porze to kama na drugi boczek sie przekręca ;)

Krecik - no to tak jak u Nas z pieluszką ;)

Dziś bez pieluszki - jedne mokre majty jak na razie :) raz zawołała sama - poza tym ją pilnuję :)

10 lata 10 miesiąc temu #887024 przez krecik
Bidol, szacun, ale masz refleks! U nas jiestety nie obylo sie bez przykrej niespodzianki

Daria, chyba trzeba cierpliwosci, ja tez czasami z najwieksza lrzyjemnosciazalazylabym mu pampersa, ale powtarzam, ze za rok i tak trzeba bedzie go od pieluchowac

Amoj jeszcze niespal odd rana, a mialam taka ochote zdrzemnac sie razem z nim

10 lata 10 miesiąc temu #887042 przez Daria23
Krecik- ja wiem że trzeba cierpliwości ale mi się wydaje że Tymi jeszcze nie jest dość kumaty na takie sprawy bo nie wiem jak bym miała mu wytłumaczyć że np. trzeba bez majteczek siku robić itp. może za miesiąc będzie mądrzejszy ciut

10 lata 10 miesiąc temu #887047 przez mama89muminka
Hej

Ja po dentyscie juz, nie bylo tak zle jak myslalam, tzn. nie wymiotowalam i to mnie cieszy :P

Daria ja nie wiem, co z nim jest, nie chce jesc i tyle. Dzisiaj na szczescie na sniadanie zjadl musli - swoje i moje tez. Mam nadzieje, ze mu apetyt wraca.
Co do siusiania Miro tez mial taki okres. Siedzial chyba z pold godziny, nawet dluzej i nic, ledwo wstal i albo mokro, albo na dwa...
A w Helsinkach na lotnisku sa takie sedesiki dla dzieci - prawdziwe tylko miniaturowe :D Tak sobie myslalam, ze moze by takie cos do nas kupic i zamontowac, ale nie wiem gdzie takie kupic i czy jest nawet taka opcja :P

Bidol a macie w planach jeszcze jakies remonty?
U nas wczoraj bylo ladnie, dzisiaj niby zimno nie jest, ale bez sweterka ani rusz. Zachmurane, mam nadzieje ze deszcz nas ominie..

Krecik no trojka, a ty gdzie sie podziewasz? :P Siadlabys na tylku i posiedziala z nami troche ;)

Ja sie dopisuje do tych niewyspanych - tak, po raz kolejny. Miro w nocy przychodzil do nas 2 razy, nie spal z pare ladnych godzin pod rzad. Zaczal mi banki mydlane dawac, zebym dmuchala, jaki ryk byl jak mu je zabralam i kazalam isc spac :dry: Nie wyrabiam z nim juz, jakies male zapotrzebowanie na sen ma...

10 lata 10 miesiąc temu #887222 przez krecik
M89mm posiedze, posiedze, ale tylko do niedzieli bo znowu ruszamy w trase:d dobrze, ze miro apetyt powrocil a co do sedesa , nie ma sie co ekscytowac, ze dziecku sie podobalo, podobalo sie bo takiego nie ma jak bedzie mial to nie bedzie mu sie juz podobal, ja jestem zwolenniczka tradycyjnego nocnika:) a Ty przywoluj meza do porzadku i sie wyspij za wszystkie czasy!

Daria, bedzie znowu fala upalow to probujcie na polku, w domu nie ma sie co meczyc:)

Bidol, jak nocjikowe przygody? Kamilka spisala sie na medal?

A ja mialam cale popoludnie zajete, spotklamam na placu zabaw dziewczyny z dziecciakami odemnie z bloku i po spacerku przyszlismy do mnie nawet sobie nie wyobrazacie jak sobie odpoczelysmy, dzieciaki tak sie soba zajely, ze nie bylo co robic:djutropowtorka z rozrywki!
Podziękowania: bidol

10 lata 10 miesiąc temu #887275 przez bidol
Krecik - no kupke eola bez ptoblemu. Czasem tez siku. Czesto za pozno. Ale wszystko na dobrej drodze. Jedynie tak jak mowisz jak sie wychodzi z domu to urok przepada bo pampersa sie naklada :( ale i tak sie ciesze :)
Ale masz dobrze z kolezankami. Mnie dzis mega nogi bola bo za moja to biegac trzeba przy domu :( nie usiedzi chwile. Ale jutro dam jej krede to moze chwile sie zajmie mazaniem na ulicy :)

M89M - a ja to sie jakos szczegolnie nie martwie brakiem apetytu u Kamki. Jeden dzien je malo - ale to strasznie a drugiego caly dzien potrafi cos ciapac ;) spokojnie- jeszcze sie nikt dobrowolnie nie zaglodzil ;)

Daria - ja tez jestem za tym zebys dala sobie i Tymciowi spokoj na jakis czas z nocnikiem. Bo sie wreszcie chlopaczyna tak zniecheci ze dopiero bedzie problem. No i szkoda mieszkanka na sikuta takiego ;)

Ehhh reszta nas olala nawet Olga i AF i lusia ....

Sloneczko, misiowa, kamyczka, anna, juz ich wieki nie bylo.

Widze ze nasze 2 urodziny beda skromne :( ....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka