- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewuszki - wczoraj Kamcia ani razu sie nie zsiusiała i ładnie wołała nawet u teściów jak byliśmy
jestem szczesliwa - choc przyznam ze odczuwam ciągły stres - zwłaszcza u tesciów jak bylismy - no i w domu tez - bo nasłuchuje czy mnie nie woła - muzyka wyłączona - cisza jak makiem zasiał - i ja - "kamciu chcesz siku?? - pamiętaj nie masz pampersika - wołaj jak chcesz siku" - to zdanie do znudzenia powtarzam 1000 razy dziennie
no ale takie sa poczatki
Daria - kurier dojechała ale burza sie rozpętała - wiec i tak siedziałysmy w domu
co do przedszkola - moze nabór na inne miesiace niz wrzesien bedzie - albo zrobia swietlice jak u nas - a tez miało byc przedszkole - dosłownie 200m ode mnie - raj na ziemi bym miała
Krecik - wow - co 10 min kama trzyma 1 godz- nieraz 2 az - martwi mnie to troche ale ona i całe noce bez sikania przesypia
Olga - a moze to te 5-tki ?? kama tez tak miała - teraz tez mało je - a ząbki mamy juz wszystkie - ale ja sie nie martwię - dopuki widzę żejest radosna - nie marudzi - nie widac po niej oznak choroby - jest ok
Lusia - co tam u Was? lepszy humorek ??
dzis przylatuje Jędruli siostra z UK z synkiem - na 3 miesiace
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Zeby nam nie bybo za dobrze w sobote jesteśmy od 6.15 na nogach, wysprzatane, salatka przygotowana, bo zaraz kuzynka ma podjechac na kawke, bo jest przejazdem w kr:)
Odezwe sie potem, milego!
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
wybaczcie ze sie nieodzywam ale kiepsko sie ostatnio czuje do tego remont i Pawelek nam bardzo czesto choruje , Pawcio jest tylko z tydz w ciagu miesiaca zdrowy co chwile jest chory ach szkoda slow, nibede wam tutaj sie zalila .odezwe sie jak ogarne sie z tym wszystkim.
pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki:*
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przepraszam, ale jakos nie mam glowy do pisania kazdej osobno dzisiaj. Wszystko mnie boli, jestem niewyspana, mdli mnie na kazdym kroku...
Wczoraj zrobilam te badania, pielegniarka powiedziala, ze do poniedzialku beda wyniki przeslane do szpitala. Mialam tez Mironowi przy okazji zroic badania krwi, ale bez papierka od doktorki powiedziala, ze nic z tego. A maz chyba ten papierek gdzies posial, nie wiem gdzie szukac tego nawet...
Zmykam odpoczywac, poki Miro ma drzemke. Jak bede sie lepiej czula to sie odezwe pozniej.
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
M89m, o Tobie bede szczegolnie goraco myslala, moze gdzies uda mi sie podczytac:*
Spokojnych dwoch ttygodni:)
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
My juz w domku tzn u dziadkow w Polsce:)
Wczoraj caly dzien prsesiedxielismy na dzialce u rodzicow ( pogoda narazie bajeczna 30 st+!
Niestety od popoludnie Filip zrobil die mega marudny I placzliwy no I dzis sie potwierdzilo ze sie przeziebil I z nosa mu sie leje( to pewnie przez ten lot samolotem I temp ). Niby nic takiego goraczki nie ma ale bez przeciwbolowych nie da rady in tak rzadko choruje ze nie przyzwyczajony jest do takiego dyskomfortu I daje ostro czadu
Mignelo mi sie m89m- w ciazy!
Gratuluje I oby wszystko dobrze sie skonczylo a te szpitalu to jakas tragedia.
Bidol- Pokoik Sebcia boski pieknie to wszystko obmyslilas I kolory super nawet dla nastolatka by pasowaly.
Kamilka przecudowna bardzo die zmienila I wyrosla, I te jej loczki !!! Cudo!
Gratuluje sukcesow z nocniczkiem.
Postaram sie doczytac I odpisac ...
U nas bez zmian, Filipek chodzi I "papuguje"juz naprawde potrafi duzo powiedziec I mozna sie z nim fajnie dogadac. Potrafi policzyc do 4 bez pomylki a reszte to jak mu sie uda. Razem do 10 policzymy( ja mowie " jeden" a Filipek "dwa" I tak do 10).
Nocnik/ nakladke na sedes kupuje po powrocie z pl I zaczniemy pierwsze proby wysadzania.
Pogoda byla tragiczna ostatnio wiec pomimo przeprowadzki do domku to z ogrodka raczej tylko sporadycznie skorzystal( ciagle deszcze I raczej zimno jak na jesieni niz poczatku lata).
Lobuzuje bez zmian I ledwo sie wszyscy wyrabiamy zeby jakos ten " zywiol" opanowac
Buziaczki I do wieczorka
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
AF wy tez odpoczywajcie i korzystajcie z pogody Oby Filipkowi szybko przeziebienie przeszlo, bo sie pewnie wszyscy meczycie.. Ale on zdolny, w tym wieku potrafi liczyc
Dziewczyny ja wam chcialam oficjalnie podziekowac za wsparcie w ostatnich dniach - bardzo mi to pomglo, bo teraz czuje sie silniejsza psychicznie
Miro teraz spi, maz poszedl do pracy, a ja siedze i pije herbate non stop, bo tylko to mi pomaga na mdlosci. Nie mam zadnych planow na dzisiaj, poza odpoczynkiem, wiec pewnie poseidze z wami wiekszosc dnia (w miare mozliwosci - przy Mironie za bardzo sie nie da).
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
U Nas dzis plaża upała straszny
jak dla mnie za gorąco
w dodatku jakas straszna chmara komarów na lubelszczyźnie ja i dzieciaki cali zgryzieni
Kamcia bez pampka lata - wpadka - max - 1 raz dziennie wiec jest ok - woła juz sama
teraz Dorę ogląda
KM - super wakacje mieliście - śledziłam Was na fb zazdroszczę - bardzo -
ja Kamcie 30 - stka smaruje
M89M - myśle że z ciążą wszystko jest ok - skoro masz wszelkie ciążowe symptomy to znaczy że hormony rosną - czyli jest ok wypoczywaj tylko dużo
AF - ooo no to nałapcie słoneczka - na cały rok
i oby Filipkowi szybko przeszło
dziękuję - Sebcio juz spory chłopak więc musi mieć już doroślejszy pokoik
Krecik - 2 tyg no wiesz co jak Ty bez Nas wytrzymasz??
Słoneczko - wracaj do Nas !!!!!!!!!!!!!!!!!! brakuje nam tu Ciebie - i to bardzo
zdrówka dla Was - może dawaj Pawełkowi tran - lub jakis zestaw witamin
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
U nas weekend fajny w sobote zrobiliśmy sobie elegancko grilla,cała niedziela na plaży:)
Tymi normalnie zakochany w wodzie plaży itp. ale on tam szalał a jaką radoche miał:)Wczoraj zdarł sobie kolana-płacz nieziemski a dziś gapcio leciał i te same kolano sobie doprawił;/ ale był krzyk jej a jak mu plasterek przykleiłam to już w ogóle-co na niego spojrzy to płacze;/
W ogóle od wczoraj jest nie do zniesienia co chwile coś mu się nie podoba i krzyczy , wyzywa no koszmar jakiś już mi też się udziela ten jego humor!-chyba musze go znowu na plaże zabrać bo tylko tam był do wytrzymania.
U nas upały straszne jak dla mnie za mocno a jutro kulminacja u nas ma być 36 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie wiem jak to wytrzymamy my mieszkamy na poddaszu to u nas jest strasznie!!!
Jutro wybieramy się do Zosi i razem na plaże się wybierzemy.
KM-ach super mieliście wakacje :)ach zazdroszczę!!!!!!!
Bidol-ale macie super z tym wołaniem Kamcia to jest jednak mała mądrala!!u nas to tak łatwo niestety nie będzie-jak mu ściągnę majty i mówie żeby siusiu zrobił to chwyci się za pulka powie si si i chwyta zaraz majty w góre żeby już mu założyć;/ widocznie nie nasza pora jeszcze.
M89M-jestem tej myśli co Bidol symptomy są to i dzidzia jest:) odpoczywaj kochana kiedy to tylko możliwe!!
AiF-super że jesteś No widzisz kochana jak wam dobrze zrobią wakacje w Polsce:) u nas pogoda teraz jak w Hiszpani:P:P:P Mąż was nie pozna jak wrócicie tacy opaleni:P
krecik- wracaj szybko:)
Olga-ciesze się ze Ignaś coś tam sobie zjadł wczoraj tak gorąco ze Tymi tylko zjad ł rano banana potem jakieś paluszki obiadu zero kolacji zero ech już teraz wiem co musisz czuć jak Ignaś nie je-ja cały dzień zmartwiona bylam bo Tymi ma apetyt jak nie wiem a tu taka głodówka-ciekawe jak dziś będzie.
A syropek może a nóż coś wskóra trzeba się wszystkiego łapać w takich momentach.
A jak u was z ząbkami?ile wam zostało?
Słoneczko-kochana fajnie że się odezwałaś. Trzymam kciuki za twoje zdrowie jak i Pawełka-może rzeczywiście jakieś witaminki by wam pomogły troszkę:*
A Tymi już prawie zdrowy troszkę ma jeszcze katarek i czasem zakaszle ale to nic groźnego więc bez lekarza si,e obejdzie-zresztą on to by zaraz sto antybiotyków pozapisywał.
Nic mykam lalunie obiad kończyć Tymi słysze już wstał;/ wiec czeka mnie dłłłłłłłłłługi ciężki dzień z jego humorem;/
Buziaki -jutro mnie nie będzie więc do środy:*
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
Bidolku - może być ... nic nowego , weekend zleciał szybko nawet nie wiem kiedy ... ale wam zazdroszczę że nie musicie już tak pieluszek używać
u nas dziś miało być gorąco ... ale jakoś nie zanosi się chyba na to Niki też Dorę lubi ostatnio oglądać
km - super że wam się wyjazd udał
krecik - 2 tygdnie strasznie długo ale zleci pewnie szybko
M89m - i jak tam sie czujesz??
My dziś będziemy leniuchować , Niki teraz drzemkę łapie a potem pojedziemy na spacer co mojej babci
I chyba Niki jakos za tydzień lub troszkę dłużej pojedzie sam z babcia nad morze na 4 dni bo kasy nie mamy żebym i ja i mąż się zabrali też mama myśli że i ja może pojadę a mąż zostanie w domu ale i ja nawet na siebie kasy nie mam , więc mam nadzieje że się zgodzi i małego zabierze
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny zaczelam sie cofac stronami zeby was doczytac ale masakra chyba nie dam rady wszystkiego nadrobic
Bede pisac na biezaco ok? Wybaczcie prosze
Sloneczko- Biedny Pawelek I Ty razem z nim. Moze jakby klimat zmienic na troszczke to by pomoglo? Filipek aktualne przeziebiony I daje popalic to jakby mi czesto chorowalam to juz bym chyba niewyrobila. Duzo duzo zdrowka I odzywaj sie czesciej..
Daria- Obejrzalam filmik z Tymciem - jaki on bystry I jak ladnie wymawia niektore litereki!!! Super. Zosia sliczniutka. A gdzie wypoczywacie?
Krecik- Udanego wypoczynku I zeby pogoda wam dopisala.
Pochwal sie pozniej zdjeciami mieszkania po remoncie:)
Km- Wow zazdroszcze takiego wypoczynku. Na motorowce to ja bym stracha miala a co dopiero Filip!
Kacperek juz tak ladnie sobie radzi z zalatwianiem!!! Ale my daleko w tyle !!! Bede sie starala was doginic
Lusia- trzymam kciuki za nowa prace I zebys jednak pojechala nad moze z Nikim.
Jak tam burzowo w Warszawie?
Olga- Iganas niejadek!?? Co sie stalo ? Oby pomogl syropek ale chyba dzieci maja takie okresy nie jedzenia I moze to nic takiego . Moze jak sie ochlodzi to I apetyt wroci bo w takie upaly to nikomu sie jesc nie chce.
Bidol- Bedziesz moim wzorem do nasladowania jak zacznie Filipka wysadzania na nocnik
A jak szwagierka z uk? Dalej taka przesadna z wychowaniem dzieci? Jak ten maly usypia teraz?
M89m- Jak tam u Was dzisiaj? Masz jakies wiesci? Jak Ty dajesz rade z Mironkiem jak Cie te mdlosci mecza? Dzielna babka jestes!
U nas upalnie tylko slonce gdzies za chmurami I lekki wiaterek. Narazie w domu siedzimy I ogarniamy wszystko. Po obiedzie juz nas nie bedzie do poznego wieczora...
Filip zaraz sie obudzi wiec zmykam
Milego dnia
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
miłego dnia Wam życzę
Daria - fajnie macie że możecie posiedzieć nad wodą
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
Daria- no takie upały macie to nie dziwie się Ze Tymi nie chce jeść, Kacper też na wyjeździe mało jadł, do 12 prawie nic później tylko obiad i wieczorem drugi obiad na kolacje w hotelu.
m&m-i jak wiesz już coś?
AiF-wypoczywaj ile się da my jeszcze 2 miesiące i też PL
bidol-tak narzekałaś na Kamilke , a tu lada dzień i też juz zapomnisz o pieluchach
lusia-jak nie pojedziesz to przynajmniej sobie odpoczniesz, a nad polskim morzem to ceny masakryczne są , juz chyba za granicą jest taniej
Lece kończyć gulasz, miłego dnia
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przekaze wam tylko co mi powiedzieli w szpitalu. Wyliczyli 7+2tc, jeden plod (na szczescie dla mnie) i serduszko bije. Dostalam zastrzyk z tego wzgledu, ze plamilam i mam grupe grwi RH-
To tyle, klade sie zdrzemnac