BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 9 miesiąc temu #895774 przez krecik
Bidol, teraz to się nie dziwie, że taka poddenerwowana chodziłaś, olej to. Mi to tylko mąż wypomina, że dużo tu siedzę, a tak na serio, to tu łatwiej się spotkać, nei trzeba z domu wychodzić, kombinować o której się spotkać,, żeby wszystkim pasowało, zastanawiać się czy brać dziecko lub czy będzie je z kim zostawić , a co do ubrań, rzecz gustu, ale tekst z paciorkiem to mnie rozwalil, powiem nawet że śmiać mi sie zachciało, takie to niedorzeczne. Swoją drogą, to ja też musze zadbać o edukacje mojego małego chrześcijanina, narazie opanował amen i klęka ze mną w Kościele- oczywiście jak mu każe to nie klęknie, ale potem tak:)
Teściowa Ci powiedziała, że Kamilka niegrzeczna, czy raczej powiedziała to komuś, żeby do Ciebie dotarło?A wogóle co to znaczy, że dziecko jest niegrzeczne? zbiła kogoś? zniszczyłą coś? namawiała do złego? nie będę tego nawet komentowała. U nas, z tej racji, że u jednych i drugich Staś jest pierwszym wnukiem, to jest tak wychwalany, że aż uszy puchną
och zazdroszcze tych wakacji, też by się gdzieś znowu pojechalo, mnie czekają już tylko agrowczasy na wsi, aaa i za dwa tygodnie w sobote jedziemy na jakiś piknik rodzinny do wrocławia z męzem ( on musi być taka praca)

M89m, Ty to naprawdę szalejesz, ale należy Ci si ę taka chwila dla siebie:) super, ze mama do Ciebie przyjeżdża, Miro na pewno strasznie się ucieszy:D
U nas to mamy dobre kontakty z rodzinką, z kuzynami tymi starszymi to raczej mniej, bo my zawsze byłyśmy gówniary, ale spotkać się bardzo lubimy, a ich dzieciaczki to uwielbiam. Inna sprawa z moim kuzynkam ze strony mamy, nam paradoksalnie poprawil się kontakt po tym jak ciocia zmarla, sądze, że też ze względu na nią, chcemy, by był dobry
w każdym bądź razie rodziny się nie wybiera i nic nie powinno być na siłe, jestesmy dorosłymi osobami

Staś wkońcu usnął, dzisiaj idziemy na bilans dwulatka, zaczyna się chmurzyć, a chciałąm małemu wycieczke zrobić autobusem w jedną, a spowrotem rowerkiem, zobacze jaka będzie pogoda:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #895888 przez słoneczko
Czesc dziewczyny umnie nic ciekawego oprocz tego ze mam dola ale takie zycie coz :(
Bidol oj co za bezczelne zachowanie ale powiem ci jedno olej ich rob tak jak uwazasz ,nikt niebdzie Tobie mowil jak masz ubierac czy wychowywac dzieci,ty jako matka zrobisz to najlepiej
M89m odpoczywaj sobie ile sie da nalezy Ci sie :) jak sie czujesz?
Krecik widze ze nieodpoczelas na wakacjach ale najwazniejsze ze sie oderwalas od rzeczywistosci,jak tam. Stas?
Co do urodzin to my niewyprawiamy bo niema dla kogo bo chrzestna sie nieodzywa widziala pawelka ostatni raz jak mial 3 miesiace,zas tescie tez maja gdzies pawelka widzieli ostatni raz jak mial 4 mies do tej pory nawet nie,adzwonili i niezapytali o Pawelka.reszta rodziny coz nikt z nikim niegada ,dziwne nieraz dzwonilam i pisalam do kuzynek czy kuzynow ale bylo widac ze im przeszkadzam,jak nie to nie trudno ,powiem wam ze lepsi sa znajomi niz rodzina ale juz dawno temu stwierdzilam ze bardziej moge liczyc na znajomych niz rodzine

10 lata 9 miesiąc temu #895891 przez słoneczko
Sorki ze pisze na raty ale pisze z tel
Majowka jak tata sie czuje?
Daria zdrowka dla Tymcia :)
Olga jak Ignas juz wszystko je?
Anna wszystkiego najlepszego dla Mateuszka :)
Lusia co sie stalo Nikosiowi bo niejestem w temacie?

10 lata 9 miesiąc temu #895919 przez lusiamamanikosia
odezwę się dziewczyny wieczorem , bo Niki został u babci a maż o dziwo mnie chce zabrać na starówkę na fonatnny więc pójde :)
a Słoneczko Niki wsadził sobie kawałek kredki do nosa i po szpitalach jeżdziliśmy późnym wieczorem i szukaliśmy ostrego dużyru laryngologicznego a potem komunikacją wracaliśmy i w domu byliśmy o 2.15 w nocy :P

10 lata 9 miesiąc temu #895924 przez krecik
Sloneczko, najwazniejsze by Pawelek byl zadowolony:) moze caly dzien robienia i jedzenia tego na co ma maluch ochote:)

Lusia, nei wiedzialam, ze bylo tak groźnie

My juz po bilansie, maly wazy 10 kg, a ma 86 wzrostu, l3karka powiedziala, ze malo, ale zeby sie nie martwic kazala mu ograniczyc picie slodkich napojow, on rzeczywiscie bardzo duzo pije, alenie slodze mu bardzo, sadze raczej, ze to dlatego, ze pije z takiego bidonu, ktory trzeba troche possac i to go relaksuje, na dzien pine z normalnego kubka a w nocy jeszcze moze sobie possac:p

Jutro juz weekend, pewnie beda pustki, a ja siedze samo, maz jedzie na szkolenie polaczone z impreza i nie bedzie go na noc, musze sobie zorganizowac jakos czas, jutro obok nas jest piknik lotnikow czy lotniczy, ale tak samej isc, zwlaszcza, ze autem nie ma sensu jechac bo i tak nie bedzie miejsca do zaparkowania

10 lata 9 miesiąc temu #895934 przez słoneczko
Krecik tak wczesnie bylas na bilansie? Cos pytala pediatra ciebie? My chcemy jechac pod koniec sierpnia nad morze to taki prezent dla Pawelka, bo teraz jeszcze remont konczymy.
:)

10 lata 9 miesiąc temu #895951 przez krecik
Sloneczko, stas konczy 2 lata dokladnie za tydzien, my juz w przyszlym jedziemy na wies, wiec moglo by sie okazac, ze musielibysmy specjalnie wracac do kr lub kombinowac kiedy isc, jutro idziemy jeszcze na krew i mocz i przed wyjazdem jeszcze zajrzymy do lekarki,
My tez Stasiowi nic nie kupujemy-byl na wakacjach;) a tak serio, to wlasciwie nic muniepotrzeba, to nic mu nie kupujemy, jeszcze nie rozumie, zreszta teraz tylko mamusia i tatus doszczesciasa potrzebni

Po remoncie koniecznie wrzuc fotki!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #895966 przez AniaiFilip
Hej dziewczyny

Kurcze nie mam czasu normalnie zeby do was zagladac , ciagle w biegu, jak nie w pracy to na zmiane z mama tanczymy wokol Filipka a in tylko rozkazuje :angry:
Taki jest wymagajacy ze mama jest juz wykonczona musze sie wiec sprezac bo Filip by ja zameczyl. Nawet jak ja jestem w domu to by tylko za babcia biegal bo robi co chce.
Z domkiem wychodzimy juz na prosta jeszcze sporo pracy nas czeka w ogodku ale w domku juz jako tako tylko dodatkow typu ramki, poduszki I drobiazgi do lazienek brakuje a tak z grubsza juz ogarniete.
Bede miala wolne w niedziele to znow do ikea sie wybieramy ale postaram sie zajrzec I poodpisywac.

Na szybko

Krecik- Widze ze zaczelas sie udzielac;) Super fotki Stasia!! Co do wakacji to mysle ze odpoczelas na swoj sposob :laugh:

Majowka- Sliczne fotki I przepiekna krajobraz. Chlopaki wygladaja na bardzo Adowolonych. Salvi juz 4 mce Wow!

Bidol- Ale masz rodzinie! Olej to. Mnie I wielu innym dziewczynom bardzo podobaja sie twoje aranzacje I to jsk ubierasz dzieciaczki. Czysta zazdrosci nic innego! To typowe dla naszych rodakow zarowno w kraju jak I za grsnica a rodzina tym gorzej.

Sloneczko- Wyrazy wspolczucia. Czasem lepsi znajomi od rodziny niestety. Beda zalowac...

Lusia- O matko kredki do nosa?! Wy to sie macie z Nikosiem

Daria- Zdrowka dla Tymcia

Olga- Jak Ignas?

M89m-Jak sie czujesz? Mironek grzeczny?

Przepraszam ze nie odpisuje na wszystko ale troche tych inf sie nazbieralo, zajrze w niedziele.
Buziaczki

10 lata 9 miesiąc temu #895971 przez słoneczko
Krecik a czemu badania krwi i moczu? Na bilansie kazala ci zrobic?
AniaFilip to Filipek daje popalic oj lobuz z niego,Pawelek ostatnio sie uspokoil naszczescie.
Lusia ale juz wszystko jest dobrze?

Dobra lece do Pawelka bo juz mnie ciagnie

10 lata 9 miesiąc temu #896039 przez krecik
Hej, my juz po spacerku, u nas dzisiaj wyjatkowo goraco, maz juz pojechal wiec ta sobota niewiele sie rozni od pozostalych dni tygodnia. Chyba po obiadku pofatyguje sie z malym do galeri, a nuz cos ekstra nam wpadnie wrece

Sloneczko, te badania zlecila profilaktycznie, bo krew mial w tamtym roku robiona a mocz na wiosne, dodatkowo kazala mu zbadac zelazo i chyba tarczyce (to musze sprawdzic bo nie jestem pewna), w pon pojde to omowimy wyniki a na wizycie nas o nic szczegolnego nie pytala, bardziej ja, zreszta dziwna ta nasza pediatra, zawsze mowi:"wy rodzice, to zawsze tak panikujecie"

Aif, o tak udzielam sie, bo mam neta, ale we wtorek jadejuz do rodzicow, to pewnie z tydzien mnie nie bedzie.
Ten Twoj Filipek tostrasznie absorbujacy, dobrze, ze jest Babcia to troszke ja wykorzystasz:d super , ze juz po przeprowadzce, ogrodek to ekstra sprawa, maly bedzie mial gdzie szalec:) tez wrsuc pare fotek i obowiazkow Filipka, chetnie bysmy zobaczyly tego przystojniaczka:)

Milego weekendu:)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #896087 przez Olga
Napisałam i wyskoczył i błąd,drugi raz nie mam siły :(
Wróciłam po 4 z baletów,przed 6 poszłam spać,a o 9 Ignaś wywalił mnie z łózka :(

Kilka fotek dla dziewczyn bez fb :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 9 miesiąc temu #896294 przez krecik
Hej, weekend sie konczy to juz mozna sie odzywac, unas wlasnie sie rozpadalo, moze padac cala noc, ale zeby nie w dzien, bo nie wytrzymam z tym malym szalencem;)

Olga, wiedze, ze to byla powazna imprezka, dzieciaczki masz super:)

My dzisiaj bylismy na obiadku u mamusi, akurat byla jeszcze siostra, cicia przyjachala i kuzyn z dzieciakami, to zrobilismy malemu juz urodzinki, nie obylo sie bez dmuchana swieczek i prezencikow, pewnie to jego pierwsza imprezka z okazji drugich urodzin, przewiduje jeszcze dwie:d
Najlepszy prezent byl od mojej cici, mianowice "gietki waz", czy jakos tak to sie nazywa, ma 6 metrow dlugosci, podlacza sie go do wody i tryska z niego woda jak z fontany ile bylo radochy ile fikania, nie przeszkadzal wiatr i lodowata woda, dzieciaki caly dzien mogly by sie tam bawic, jesli macie jakies ogrodki to polecam z calego serca, dawno nic nie przypadlo nam tak do gustu

A i zapomnialam napisac, stasiu sobie lyknal w piatek troche octu, nie powiem wystraszylam sie, strasznie sie darl, bylismy potem na bilansie i lekarka powiedziala, ze nic mu nie bedaie, ale pic nie powinien

10 lata 9 miesiąc temu #896370 przez Olga
Ja dzisiaj wcześnie,jak na moje możliwości.

Olga wyprawiona na kolonie,w tym roku Zakopane :) mały jeszcze śpi z Mariką,a ja już śniadanko zajadam :)

Miłego dnia wam życzę :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 9 miesiąc temu #896431 przez Majowka
Olga, sliczne fotki, Ignas jest przeuroczy!

Sloneczko, tata czuje sie dobrze, dziekuje!

10 lata 9 miesiąc temu #896475 przez bidol
Doberek

My po weselu jesteśmy 2 dniowym...
Jestem ledwo zywa ;)

Dzieciaki byly z nami. W sobote bawily sie do 12.00 w nocy i moj tata je zabral do domu. Kama robila furorę non stop tanczyla nikogo sie nie bala tqnczyla praktycznie z każdym :)
Nie wiem skąd ma tyle energii.
Cale wesele na sucho przeletala. Robila ladnie siku na sedes - uwaga - tylko 3 razy siusiala od 17-stej godziny do północy :o

Olga - super fotki. Gratulacje dla Mariki.
Olga juz wyjechala - wow :)
No i Ignas sliczny chlopczyk - a jakie loczki ma :)

Af - oooo super - koniecznie fotki prosze :) i Filipka tez - obiecalas przecież ;)
Wspolczuje zalatania z nim - ale tym oczom wszystko sie wybaczy ;)

Krecik - wow - juz urodzinki jedne za Wami :) super :)
No i prezenty fajnie ze sie podobaja :) nie zostawiaj nas :(

Sloneczko - Af ma racje - jeszcze beda szukac wiezi ....
To my na weselu doznalismy zaskoczenia - nasza siostra cioteczna z USA przyleciala :o Wyjechala z rodzicami i bratem blizniakiem jako roczne dziecko ;)
Przyleciala po 35 latach do ojczyzny :) do rodziny ktorej nie zna - ktorej na oczy nigdy nie widziala - bo czuje potrzebe i tesknote - czuje potrzebe by nas znac - jest tak sympatyczna i otwarta ze ma sie wrazenie ze zna sie ja od zawsze :)
Ribila wieksza furorę niz para mloda ;)
W czwartek robimy grila - bo Goska i Sebastian (para mloda) wylatuja do domu do UK i chcemy jeszcze ze soba pobyc.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka