BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #230112 przez Aleksandra
Sarna czasami lubiłam posłuchac czegoś głośniej, szczególnie jak mi sie gdzieś fajnie jechało. Ogólnie uwielbiam jeździc samochodem. Przez ponad miesiąc nie jeździłam, a jak wsiadłam to dostałam skrzydeł :silly: Dzisiaj usłyszałam swoją ostatnio ulubioną piosenkę to jak miałam jej cicho słuchac?! :lol:

Moi teściowie raz dali kasę na rzeczy dla Natalki, jak jeszcze była w brzuszku a ja w szpitalu. Też nie ma euforii. Poza tym to mają już 4 wnucząt (licząc z Nacią). Na szczęscie teściowa się nie wtrąca. Moi rodzice za to zwariowali :) Moja mama kiedyś mi mówiła, że ona moich bachorów bawic nie będzie, że to będą obcy ludzie i ona nie znosi dzieci, ze mną się umęczyła i ja też się umęczę i po co mi to i w ogóle i w ogóle.....Jak jej powiedziałam o ciąży to jej pierwsza reakcja była "czy ty zrobiłaś to z premedytacją?!?!" ale później się ogarnęła bo chyba tata jej coś nagadał z babcią. A teraz!!!! Szał...!!! Wnusia i wnusia. Dzwoni do mnie 2 razy dziennie (czym mnie już czasami irytuje), przyjeżdża co drugi weekend no i przywozi pyszne jedzenie, a teraz w sobotę jedziemy kupic wózek :)
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #230121 przez madziaska
Sarna zaznasz tekst, ktory chcesz ukryc i kliknij tam na gorze w takie dwie glowki...
a tesciowej to Ci nie zazdroszcze...
Dorcia u mnie juz kilka usg po rzad pokazalo termin na 26 listopada ;)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230124 przez Dorciaition
Sarna to Vestusia zrobiła sobie wczoraj Spa. Nie ja :( Zazdroszczę Tobie nawet tych 10 minut ;) He he też musze sobie naśliżdzyć ciało :laugh:

Zabraliśmy Daisy jeża to było jeszcze gorzej. Wiec oddaliśmy. Starałam się być twarda, ale Krzysiu wymiękł.

Twoja teściowa nie ciekawa. Kurka, jak może takie rzeczy mówić, albo kazać Tobie dźwigać? Oszalała czy co? Pocieszę Cię, że moja też nie pytała mnie (do wczoraj) jak się czuje i ogólnie, nigdy nic nie mówiła na temat ciąży. A jak dowiedziała się, że w czerwcu leciałam do Anglii to powiedziała "skoro chcecie żeby znowu stało sie to, co się stało i nie zależy Wam na dziecku to niech leci". Ryczałam cały tydzień. nie zapomnę jej tego nigdy.
A Twoja na pewno za nowym wnuczkiem pewnie będzie szalała tak jak za tym. Moja też, ale boję sie wtrącania. Rozumiem, że jest Tobie przykro, że nie pokazuje zainteresowania i nie chodzi właśnie o kupowanie prezentów, ale o same słowa. One są bardzo ważne.

Ola a jaka to piosenka? Ja ciągle ostatnio ciągle słucham

Hehe Ola babcia zakochała się w Natalce :)

Madzia nie chcę tak późno. Na szczęście na ostatnim usg w szpitalu wyszło tak samo jak wg OM.

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #230145 przez zaguś
Sarna instrukcja rysunkowa poniżej
13 lata 2 miesiąc temu #230157 przez Batmanik
no jestem...
wizyta u lekarza z igorem jestem usatysfakcjonowana:)) anemia moze byc z tego ze on szybko rosnie...
Kredka ja tez nie mam si na takie spacery ledwo szlam ale dalam rade ale gorzej bylo jak wrociismy porazka nie moglam stanac wogole...
zreszta u mnie jest dobrze jak siedze a jak sie poloze i trzeba wstac jest masakra nie moge sie podniesc:( a dzis rano mnie taki skurcz w nodze zlapal ze moj sie obudzil hehe - pewnie myslal ze rodze:)
hehe macie ochote seksic sie...podziwiam ja z igorem tak mialam a teraz matko nogi by mi sie nei chcialo podniesc;)
a do tesciowej to ja sie nie wypowiadam hehe
KIMA GRATULACJE!!!!!
Tyszanka trzymamy kciuki za jutrzejszy dzien:))
uciekam sprzatac a jutro z rana pobudka musze na 8 rano auto odstawic do mechanika:( i musze zaciskac poslady dopoki nie odbiore auta;)
haha a przygode mialam wczporaj na cmentarzu - zapalilam znicz nie na tym grobie co trzeba bo poszlam na latwizne i nie sprawdzilam dokladnie nazwiska a koncowka nazwiska zgadzala sie i imie :S a dzis wybralam sie na zakupy bez portfela a no i do lekarza tak samo :side: co za dzien....
Dorcia nei ma co chodzic do innego gin bo mozna zawriowac....
dobra uciekam do napisania !!!
13 lata 2 miesiąc temu #230170 przez aniaa_
witajcie

Ale sie rozpisałyście, ja byłam na ktg i co dziwne powychodziły skurcze, O KURCZE :ohmy: :ohmy: :laugh: :laugh: a wcale ich nie czułam, a jak wtedy co mi sie tak brzuch napinał to dupa blada wyszła, dziwne to wszytko, no ale coś zaczyna sie dziać i sie ciesze.

Tyszanka trzymam kciuki :)

A co do opuchniętych dłoni to ja mam tak samo juz z miesiąc nie nosze obrączki, bo nie wiem czy ja bym ściągnęła.

Dorcia szkoda mi tej Twojej Daisy, ale chyba nie będziecie mieli wyjścia i będziecie musieli w końcu sie przełamać i być twardzi, bo inaczej nie przejdzie :(
13 lata 2 miesiąc temu #230179 przez Aleksandra
Dorcia ja ogólnie mam ostatnio fazę na Pitbulla, a teraz jest nowy kawałek z jego co prawda nie wielkim udziałem Qwote feat. Pitbull & Lucenzo -- Throw Your Hands Up (Dancar Kuduro)
13 lata 2 miesiąc temu #230200 przez [email protected]
Dorcia-przepraszam, z tym spa mi sie pomieszalo:)no zycze zeby i Tobie sie udało:) szkoda ze Krzychu wymiękł z tym jeżem, ale jak się tak głębiej zastanowić to cholera wie jakie rozwiązanie będzie najlepsze. Trza poczytac w inernecie moze albo weterynarza zapytac?
co do wykozystania Krzycha, to sie mu nie dziwie ze sie czuje jak na zawolanie hahaha, ale moj Adas ma w ogole wielkie opory bo jak twierdzi :głupio mu tak przy dziecku:/
Olcia-ja oczywiscie zartowalam z tą licealną ciążą:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniaa super ztymi skurczami, oby to już blisko było, ana kiedy masz termin?
13 lata 2 miesiąc temu #230226 przez Kredka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sarna no to miałaś kąpiel z przygodami ;) wesoło musiało być... owocowa kąpiel w pianie hehe

Batmanik na skurcze łydek dobry magnez - bierzesz?? A ja jak rano wstaje to wyglądam jak stara babka hehe :dry: zgarbiona, kulawa hehe :cheer: ale potem jak cos nabieram juz obrotów i jest lepiej.
Masz prawo być zakręcona :silly:

Dorcia oj nie dobrze, trzeba byc twardym a nie miętkim ;)

Aleksandra ja też lubię słuchać w samochodzie głośno muzę. CZęsto i w ciąży słuchałam głośno - a co niech się młody uczy gustu muzycznego od małego :woohoo: FAjnie że babcia zakochała się we wnuczce. Taka kolei rzeczy.

Vertusia Ty to umiesz sobie relaks zrobić. Ja dawno już nie zażywałam kąpieli.. A co mi tam własnie nalałam wody do wanny (po same uszy) zapalę świece i będę leżec aż mi dupsko odmięknie :P Przed ciążą często robiłam sobie takie kąpiele.
Dobra mykam, odezwę się póżniej no chyba że się zaklinuję w tej wannie :silly:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 2 miesiąc temu #230233 przez aniaa_

Ja mam termin na 12, ale wg tego usg o któreym Vestusia pisala to na 19 :ohmy: :ohmy: :ohmy: mam nadzieje, że sie nie sprawdzi ta wersja, chociaż jak robiłam to usg, to lekarz też mi mowił, że trzymamy sie tej daty 19, ale ja nie chce :woohoo: a 13 mam urodziny i mam nadzieje, że synek zrobi mamie prezent :) i będziemy świętować podwójnie :)
13 lata 2 miesiąc temu #230269 przez Batmanik

Batmanik na skurcze łydek dobry magnez - bierzesz?? A ja jak rano wstaje to wyglądam jak stara babka hehe zgarbiona, kulawa hehe ale potem jak cos nabieram juz obrotów i jest lepiej.

jakbym o sobie czytala:)

Kredka pije magnez i chyba jak dla mnie to mala dawka bo zawsze mnie zlapie a jak nie lydek to w pachwinach - porazka jak emerytka sie czuje- nie raz prosze mojego zeby mi pomogl wstac czy obrocic sie na drugi bok ale jak juz wchodze na obroty jest git...
ja lubialam glosno sluchac ale odkad igor sie urodzil to kocham cisze:)) i jak spi to lubie posiedziec w spokoju i odetchnac od krzykow piskow hehe bo lubi sie klocic z telewizorem:))
13 lata 2 miesiąc temu #230274 przez Milla
Hej.
Ja się poryczałam.Oglądałam przed chwilką na TLC Porodówkę. Jaki ten moment narodzin jest wzruszający. Chciałabym mieć już małą w domku.
Olu ja też ostatnio lubię słuchać Pitbulla. Poza tym Roberta M. Uwielbiam słuchać muzy w samochodzie :laugh:
Aniaa, mi dziś położna powiedziała, że z tymi skurczami na ktg różnie bywa, nie warto wierzyć temu urządzeniu na 100% :)
Uciekam na Tap Madl :lol:
A Iva cały czas milczy. Dziwne to. Przecież chociaż napisałaby co u niej... :unsure:
13 lata 2 miesiąc temu #230327 przez emkapl84
z moimi tesciami to dopiero jest masakra...z mama mojego M w ogole sie nie odzywamy..nie mamy zadnego kontaktu bo ona sobie ubzdurala, ze jestem z Marcinem tylko dlatego, ze wyjechal za granice i zaczal zarabiac pieniadze..ale to tylko jedna z przyczyn, dla ktorych sie nie widujemy...z tata M mamy jako taki kontakt ale ona raczej sie nie interesuje tym, ze jestem w ciazy...moi rodzice znowu tez ostatnio odwalili kilka nizbyt fajnych numerow i tez nie mam z nimi za dobrego kontaktu :( przykro mi z tego powodu no ale coz takie zycie....mozemy wiec liczyc z M tylko na siebie...moze to i lepiej...a co do prezentow itp to mialam wielkie szczescie bo mam super kolezanki z pracy i wyprawily mi baby shower i dostalam wtedy prawie wszystko czego mi potrzeba :laugh: :laugh: poza tym pracuje w przedszkolu i rodzice jak sie dowiedzieli, ze jestem w ciazy to tez mnie prezencikami obsypali :laugh: od jednej z mam dostalam nawet prawie nowy wozek i fotelik do samochodu :laugh: :laugh: :laugh:
a wieczor mija mi przy kominku :) i ogladaniu serialu Dexter...relaksuje sie przed piatkiem :)
13 lata 2 miesiąc temu #230330 przez Aleksandra
Sarna wiem, że żartowałaś :)

Ja nie chciałam małej w brzuchu narażac na basy. Na urlopie jakb byliśmy na mazurach były szanty i też stałam daleko od sceny (a raczej krążyłam między jedzeniem :silly: ) bo jak podeszłam za blisko to aż mi brzuch wibrował. Nacia też chyba lubi Pitbulla bo jak słuchałam go w ciąży to bardziej się ruszała, a przy Adele uspokojała się :)

Milla ja też ryczałam na tym. W wakacje to też leciało.

Idę się odciągac bo po karmieniu czuje, że jeszcze coś tam mam a Nacia już najedzona. Następna pobudka po 24-tej, później Zbyszek wstaje a ja dopiero o 6 :)

Jutro odezwę się wieczorkiem bo jedziemy załatwiac sprawy.

Dobranoc kochane :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #230369 przez Kredka
No i jestem! Wymoczyłam sie za wszsytkie czasy. Golenie graniczy z cudem :cheer: wyczyn akrobatki. W wannie się jeszcze mieszczę /uffff ;) / więc nie jest jeszcze tak żle...

Empkapl84 jest jeszcze nadzieja, że jak Natalka pojawi się na świecie to zmiękczy ich serca. Dzieci potrafią rozbić choćby największe mury między rodziną. Czas pokaże..

Batmanik ja biore codzień witaminy, żelazo Tardyferon Fol, magnez 3 tab (500mg na tab). Mnie lekarz powiedział że magnez w ciąży nie szkodzi i spokojnie można wziąść większą dawkę. NO chyba że na raz połkniesz całe opakowanie Mg to wiadomo że na zdrowie nie pójdzie. Ale tak 3-4 tab spokojnie.

Mila, Aleksandra ja też jestem wrażliwa na takie filmy..często oglądam "ciąże z zaskoczenia", "licealne ciąże" i również przy nich płaczę. Ostatnio na tvn style (chyba) dosc pózno w nocy oglądałam poród (ze zbliżeniami na pipkę i wychodzące malenstwo) i aż byłam w szoku że tak szczegółowo było pokazane :ohmy: Popłakałam się jak widziałam te wzruszające chwile spotkania maleństwa z rodzicami... Pózniej nie mogłam usnąć z przejęcia.

Aniaa_ życzę Ci abyś na swoje urodziny dostała najpiękniejszy prezent - dzidziusia

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia