BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #229780 przez aniaa_
Kima napusała

Kubus urodzony przez cc waga 3510
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #229782 przez vestusia
Kuźwa, pisałam posta i gdzieś mi stronę wcięło :angry: :angry: :angry:

Jo_anna no to masz taką małą namiastkę tego, co Cię czeka na sali porodowej :D

Empkapl - fakt, i tu są plusy i minusy, podobnie jak u Ciebie. Nio ale tak, jak zostało napisane - jak u nas idziesz państwowo, to też masz badania za darmo itd. No ale to jest nasz wybór i jeśli idziemy prywatnie, to mamy dodatkowo ten pakiet usg, zdjęć i w ogóle. Tak więc wybór zależy od nas i zawartości naszego portfela.

Dorcia, ja bym nie szła na Twoim miejscu do żadnego lekarza. Za chwilę znowu usłyszysz coś innego i będziesz się znowu zastanawiać i tylko denerwować. Nie wiem czy jest Ci to teraz potrzebne?

A Daisy niezła. Chociaż dla mnie to niepojęte, że startuje z zębami. Ja bym jej pokazała swoje zęby i nie byłoby jej tak wesoło :D A fotki rewelka he, he, he, aż się uśmiałam z tej psinki. Taka mała, a taka groźna he, he, he :D

Madziaska, a tam do 40 tygodnia. Czemu mi tak długo życzysz. Coś mi się zdaje, że Ty rozpakujesz się za tydzień, a ja za jakieś 3. Tak na przekór :)

No i kupiłam piłkę! Ale pompki nie mam. W sklepie kosztowała 32 zł, więc zrezygnowałam. Jutro wyślę Piotrka na stację benzynową, niech mi ją napompuje. Sama nie jadę, bo coś namodzę i tylko zrobię z siebie pośmiewisko :)

Najadłam się krokiecików i chyba się położę. Wstałam wcześnie, więc chyba organizm się domaga snu :D
13 lata 5 miesiąc temu #229784 przez aniaa_
No kurcze Dorcia też bym sie bała :ohmy: Daisy :ohmy: Rzeczywiście strach do niej podejść :ohmy:

Ja wczoraj chyba z 5 razy wchodziłam na swoje 2 piętro i nic, im bliżej porodu tym mniej objawów zauważam u siebie, a przecież moze to być już na dniach.

Ja na Twoim miejscu naprawdę nie szła bym do drugiego gina, bo po co??? Tak jak mówie wyjdzie co innego, bo inny sprzet i w ogóle, najważniejsze, że malutka zdrowa i brzuszek tak jak powinien, po co mieszać sobie w głowie, teraz tylko Dorcia czekac spokojnie na rozwiązanie.
13 lata 5 miesiąc temu #229786 przez vestusia
aniaa_ napisał:

Kima napusała

No coś Ty!!!! No to moje gratulacje!!!

Ej, a czy któraś urodzi siłami natury? Coś same cesarki :P
13 lata 5 miesiąc temu #229790 przez jo_anna20
Dorcia - spoko - mój tydzień temu ważył 3500, więc jutro pewnie usłyszę 3700. Ważę 57kg, mam 158 cm, luzik - szybciej chyba mi uszami wyjdzie :)
13 lata 5 miesiąc temu #229791 przez aniaa_
Też właśnie tak o tym pomyślałam, narazie tylko Suari dała rade.

Ale Kima na fajnie!!! Pierwszy listopadowy maluszek sie pojawił :)
13 lata 5 miesiąc temu #229793 przez jo_anna20
BRAWA DLA KIMY!!!! :)
13 lata 5 miesiąc temu #229794 przez emkapl84
aniaa ja tez tak mialam, ze im blizej daty porodu to czulam sie coraz lepiej i zadnych objawow u siebie nie zauwazalam...no i juz kilka dni jestem przeterminowana...
przed chwila odwiedzila mnie polozna...sprawdzila serduszko Natalki i stwierdzila, ze jest bardzo zadowolona dzieczynka i dobrze jej u mamy w brzuchu..zrobila mi tez masaz szyjki i szyjke juz mam skrocona i rozwarcie na 2 cm....zobaczymy czy cos z tego bedzie..
Kima gratulacje i buziaki dla maluszka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #229796 przez aniaa_
emka to super, że cos sie ruszyło i jest już rozwarcie :) Teraz bliżej niż dalej, oby szybko sie rozkręciło :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #229800 przez Dorciaition
aniaa_ napisał:

Kima napusała

O WOW!!! :) :) :)
SPORY CHŁOPAK

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #229807 przez emkapl84
:) :) oby sie rozkrecilo do piatku wieczora bo jak nie to wywolywanie..
zrobilam sobie cappuccino marcepanowe :) :) mniam mniam mniam ja w ogole bez kawy nie moge zyc!!!!probowalam ograniczyc w ciazy ...bez powodzenia.
Nie mam pomyslu na reszte dnia...jakbym byla w Polsce to juz bym pewnie u mojej siostry blizniaczki na ploteczkach siedziala...a tak wszyscy znajomi sa w pracy wiec pozostaje mi tylko laptop i telewizor :dry:
13 lata 5 miesiąc temu #229808 przez Dorciaition
No to chyba faktycznie nie pójdę do innego gina... Sama nie wiem. Może następny mi powie, że noszę w sobie chłopaka z wagą 4500 :blink:

Teraz muszę Daisy na rękach nosić. Nie wytrzymam z nią długo. Nie mogę już!

Joanna damy radę! Kurka, jeszcze wczoraj martwiłam się, że Lenka jest mała, a dziś, że duża. Myślę, że prawdziwą wagę poznamy dopiero przy porodzie.

Empa no to już coraz bliżej skoro rozwarcie jest. Trzymam kciuki.

Vestusia jak u Ciebie coś ruszy po tym skakaniu to też kupię piłkę ;) Też jakoś czuję, że Madziaska szybciej od nas się rozpakuje B)

Madzia fryz gotowy? :)

Ciekawe dlaczego Kimie cc zrobili. Faktycznie tylko nasza Sprinterka na razie dała radę ;)

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #229819 przez vestusia
Dorcia ja nie mogę z Daisy he, he, he :D

Nie idź do gina bo faktycznie znowu usłyszysz coś nie tak, albo że waży jakieś 2800g i Cię lekarz nastraszy, że dziecku spadła waga. Lepiej się już nie stresuj na sam koniec.

Urodzimy dzieciaczki. Mam kumpelę, 157 wzrostu i urodziła synka 61cm i waga 4200kg. Więc spokojnie. Damy radę. Jak wlazło to i wylizie (tylko, że troszkę większe :P)

empkapl - trzymam kciuki, żebyś była następna!

A waga Kubusia Kimy chyba w normie :) Taki akurat pączuś :D

Kuźwa, Wy się wszystkie wypakujecie a ja tu zostanę z tą moją piłką. Chyba se w łeb strzelę he, he, he :D
13 lata 5 miesiąc temu #229821 przez luska
Joannka bóle krzyżowe to jakaś masakra :dry: No u ciebie to juz w każdej chwili moze sie zacząc to już 40 tydzień :ohmy:

Docia fajnie , ze cie nie zostawili i też mi sie wydaje , że nie masz sie co martwic kochana:)Na pewno wszystko bedzie oki.No a wagą Lenki to mnie poraziłas, ale super :laugh:

Docia znalazła stare wyniki i był dodatni :dry:
hehe CHYBA ale cie pocieszył :silly: I dasz kochana urodzic :laugh:
A no właśnie i zgadzam się z Ania , że nie ma sensu się umawiać na dodatkowa wizytę bo ci znowu namieszają w głowie ja sobie tez odpusciłam

Wow ale mnie rozbroiłaś tymi fotami Daisy, no chyba jednak musi dostać po tyłku bo to nie do pomyślenia , żeby was tak terroryzowała i to jeszcze teraz kiedy lada dzień może na świat przyjść Lenka :ohmy:

Kimus gratuluje i WoW Kubus jaki duży
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #229831 przez Malina86
Witam Listopadowe Mamusie :)
Najwyzsza pora, zebym i ja do Was dolaczyla, gdyz termin porodu mam na piatek. Przez dluzszy czas z usg wychodzilo, ze termin bedzie 31.10, no, ale potem termin usg zrownal sie z terminem @ i wychodzi, ze 4 listopad, chociaz oczywiscie nic sie nie zapowiada i idac sladem pazdziernikowek, w ktorych sie udzielalam bede kolejna przeterminowana :)
Gratuluje wszystkim Dziewczynom, ktore juz od pazdziernika sie rozpakowuja :)
Ja w piatek mam wizyte u gina, jak nic sie nie posunelo do przodu to jeszcze tydzien bede sie kulac, a potem dopiero do szpitala. Oj bardzo bym juz chciala, ale jak widac Dzidziol sie nie spieszy :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia