BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #235463 przez Dorciaition
VESTUSIA:

Hallo. No więc jestem w szpitalu, rozwarcie już na 2 palce. Jestem po lewatywie i czekam na rozwój wydarzeń. Pozdrawiam Was ciepło :) i mam już skurcze, tak z ktg wyszło.

A tak się martwiła o ten grudzień ;)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #235464 przez Dorciaition
Emka poprosimy o jeszcze jakieś fotki Twojej Ślicznotki :)

Właśnie rozmawiałam z moim mężem przez tel. Absolutnie zabronił mi rodzić w poniedziałek, bo w ten dzień musi być w pracy ;) Ocipiał ;)

Iva z Nadią w tabelce :) Ukradłam zdjęcie z nk. A co tam ;)

13 lata 5 miesiąc temu #235484 przez Suari
emkapl84 napisał:

Sarna wielkie dzieki za dobra rade :kiss: ..na pewno bede miala na uwadze zeby cos tam sobie w stanik cieplego wlozyc jak wyjde na dwor...
a co do Natalki to wlasnie sie zastanawialam czy ona faktycznie jest taka grzeczna czy to po prostu zalezy od nastawienia...no bo wiadomo, ze czasami placze...budzi sie w nocy...ale w sumie przez 9 miesiecy sie na takie cos przygotowywalam i wiedzialam co mnie czeka wiec teraz zarwane nocki itp sa dla mnie czyms zupelnie normalnym...
Natka wlasnie teraz sobie lezy u taty na rekach i stroi minki:) o i czkawke dostała :lol:
Sarna kiedy najlepiej wybrac sie na pierwszy spacer? bo ja juz sie nie moge doczekac...ale czytalam gdzies na necie ze najlepiej 2-3 tyg spedzic w domku i dopiero pozniej szykowac sie na spacery...
Trzymam kciuki za wszystkie jeszcze nierozpakowane mamusie...dziewczyny juz sie naprawde nie moge doczekac az wy bedziecie zdawac relacje z porodow...wklejac zdjecia maluszkow...ja tez sie wyczekalam...wiec wiem co czujecie
buziaki :kiss: :kiss:

Emka- mi połozna powiedziała żebym małego werandowała tak ze dwa trzy razy i potem już na spacer i nie trzeba wcale czekać te 2-3 tygodnie, tyle, że u nas pogoda się już popsuła i zimno.
13 lata 5 miesiąc temu #235485 przez Milla
Vestusia,trzymam kciuki!!!!!!
Oj Dorcia,nieładnie :lol: żartuję :laugh: Jaka śliczna ta Nadia!Jezu, kiedy ten grudzień? :unsure:
13 lata 5 miesiąc temu #235491 przez Suari
Milla- co do femibionu, to brałam całą ciążę femibion 2 i teraz też biorę, chociaż przy karmieniu piersią to powinny być preparaty gdzie jest więcej DHA, ale zamierzam dokończyć bo niewiele mi zostało i przerzucę się na coś innego. W każdym razie wg mnie jest dobry, bo w ciąży nie miałam żadnych problemów z morfologią, żadnej anemii ani nic :)
13 lata 5 miesiąc temu #235499 przez Milla
Suari napisał:

Milla- co do femibionu, to brałam całą ciążę femibion 2 i teraz też biorę, chociaż przy karmieniu piersią to powinny być preparaty gdzie jest więcej DHA, ale zamierzam dokończyć bo niewiele mi zostało i przerzucę się na coś innego. W każdym razie wg mnie jest dobry, bo w ciąży nie miałam żadnych problemów z morfologią, żadnej anemii ani nic :)

Ja też myślę,źe jest dobry, chociaż drogi.
U mnie wyniki zawsze były super, hemoglobina też ale ostatnio mi spadła do 10,7 (norma wg labor. 12-16). Ale to podobno normalne na tym etapie ciąży. Pamiętam jak rok temu w kwietniu oddawałam krew to hem.wyszła ponad 15 (i to pod koniec okresu :laugh: nie przyznałam się bo by mnie odrzucili :lol: )
Suari a jak Wam nocki mijają?Jak z karmieniem? Ja się tego obawiam, że mała nie będzie umiała ssać, że nie będzie miała za co złapać :dry: Z Hubim poległam mimo, że pokarmu było dużo. Niestety w szpitalu nikt mi nie pomógł i po kilku dniach był już na butli. Z jednej strony cieszę się,że w toruńskim szpitalu kładą nacisk na karmienie naturalne, może mi się uda.
13 lata 5 miesiąc temu #235559 przez [email protected]
Emka-dla mnie pogoda jest tak ładna(tzn nie pada, nie ma mrozu i wiatr nie przenikliwy), że z tygodniowym malenstwem spokojnie poszlabym na pierwszy spacer. Niektore mamy zalecają wyrandowanie-ze dziecko lezy w wozku przy otwartym onie alebo gdzies na ganku-ale to chyba zbedne-tyszanka ze szpitala poszla z wozeczkiem juz do domu (chyba). Tak 3 tygodniowe dzieci to w srodku zimy. Ale co kraj to obyczaj-u nas mamy strachliwe są. Ja ze swoim pojde z pewnoscią najpozniej jak bedzie miał tydzien.

VESTUSIA KOCHANIE TRZYMAMY KCIUKI!!!

a Wy rozmawiacie o ciazowych witaminach-nie odpowiedzilayscie mi wczesniej. ja mam alergie na witaminowe tabsy wszelkiego rodzaju i nic nie biore...ale szok ze to takie drogie!
13 lata 5 miesiąc temu #235575 przez [email protected]
Vestusia napisala ze na razie CHYBA wszystko stanęło i dali ja na oddział położniczy-skurcze ma raczej lekkie więc czeka. moze ruszy sie cos wieczorem albo jutro. w kazdym razie wyglada na to ze zostanie tam juz do rozwiązania!!! napisałą tez ze jest po lewatywie ale dali jej pomidorówę więc nie wie jak to jest-najwyżej zrobia jej jeszcze raz
13 lata 5 miesiąc temu #235580 przez luska
hej

Sarna no mi sie nie spieszy mam jeszcze troszkę czasu :P

Vestusia ja coś czuje , ze 11.11.11 to będzie wielki dzień twojej Zuzi :laugh:

Emka popieram słowa Sarny o tych grzaniu cycuszkow , ja osobiście nie przechodziłam czegoś takiego ale znajoma , no i z opowieść mamy , bo tez przeziębiła B)

Własnie mi z ta pełnia coś nie pasiło .Myślałam , ze to dziś ;)

A ja już od jakiego s czasu pluskam eis w wannie bo pod prysznicem nie mam siły stac hehe.ale woda raczej w miarę.Chociaż wczoraj zrobiłam sobie półgodzinna sesje w solach i gorąca woda i było oki :)

No ja w ta pełnie tez wierze ale mnie pewnie nie uszy hehe.Ale wczoraj jak czytałam książkę (język niemowląt)I sobie wszytko przypominałam to przerażenie mnie ogarneło :ohmy: ;) Wie w sumie mogę i w grudniu rodzic :P

Sarna wow to rzeczywiście masz bliziutko, super bo tam jednak w brew pozorom dużo rzeczy tańszych jak u nas B)

Mailina to się rozkręca:)no i oby jak najszybciej to skacz na czym się da :kiss: Biegaj po schodach , weź gorąca kąpiel i czekam na wieści o rozdwojeniu :lol:

Ania to 3mam kciuki , żeby jednak doktorek stwierdził jakieś rozwarcie:)

Batmanka daj koniecznie znać jak po rozmowie z ordynatorem.Mam nadziej , że się dogadasz :)

Dziewczyny a to się odbiera w aptece jak zamawiacie......nie do domu przychodzi tak?? .Bo mi się właśnie skończyły witaminki tyle , ze ja Prenatalen DHA biorę, ale co to za różnica B)

Mila masz racje , ze ten czas leci jak szalony, a jeszcze jak się ma w domu"chodziaczka" to już w ogóle nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała a tu już 37tc się zaczyna :ohmy:

No i proszę się rozkręca , nasza maruda się rozdwaja a tak się bała , ze będzie przeterminowana:lol:

emka ja z małym tez najpierw werandowanie 3dni a potem na spacer , a jak przyszły mrozy po 30stopni(miała miesiąc) I się wstrzymałam to dostałam opr od lekarki i położnej.Wiec chodziliśmy też:)Także nie ma co przesadzać :)

mila uda się uda , byle by ktoś sensownie pomógł ale raczej laski chwalą opiekę , wiec myślę , ze źle nie będzie :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #235582 przez Milla
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

Vestusia napisala ze na razie CHYBA wszystko stanęło i dali ja na oddział położniczy-skurcze ma raczej lekkie więc czeka. moze ruszy sie cos wieczorem albo jutro. w kazdym razie wyglada na to ze zostanie tam juz do rozwiązania!!! napisałą tez ze jest po lewatywie ale dali jej pomidorówę więc nie wie jak to jest-najwyżej zrobia jej jeszcze raz

To czekamy razem z nią :)
A co do jedzenia szpitalnego to mają wyczucie :lol: ja po porodzie na obiad dostałam gęęęęesty sos i buraczki z octem :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #235583 przez luska
Wlasnie nie kumam po co jej robili ta lewatywę jak i tak ja czyściło B)

No Mila to cie pociesze jak ja mam taka hemoglobinę jak ty to jest oki.Najsłabsza miałam na początku 4 m-ca 6,7 , a na początku ciąży 8 z groszem B) A teraz właśnie 10,7 ale 2 tabsy tardyferonu(czy jakoś tak) + normalnie witaminy B)
13 lata 5 miesiąc temu #235585 przez Róża
Dziewczynki mam pytanie czy dobrze kojarze, że w ciązy z leków przeciwbólowych mozna brac paracetamol? nie łyknęłam żadnej tabletki przez całą ciążę i teraz nie wiem, brałyście coś? Lekarz Wam pozwolił?

Ząb ... leczony kanałowo w zeszłym roku przez 3 m-ce... spaprany i poprawiany razem przez 3 dentystów ...

Odezwe sie potem może trochę minie ...

Trzymam kciuki za Vestusie :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #235586 przez Dorciaition
Luśka jak zamawiasz w aptece DOZ to wybierasz sobie w jakiej chcesz odebrać, no i jak już tam bedzie to Cię poinformują.

Ha ha Milla super danie ;)

U mnie w szpitalu nie robią lewatywy :ohmy:

Róża Paracetamol na pewno można brac, Apap chyba też.

13 lata 5 miesiąc temu #235587 przez Milla
Tak Luśka, zamawiasz przez internet, wybierasz w której aptece odbierzesz a oni dają Ci znać kiedy. Ja zamawiałam wczoraj wieczorem a dziś rano dostałam sms (można ustawić taką opcję w czasie zamówienia by specjalnie nie otwierać poczty) że już jest do odbioru. Nic za to nie płacisz (oczywiście poza kosztem witamin). jak masz kartę dla mamy i maleństwa to jescze można na jakiś rabat się załapać
13 lata 5 miesiąc temu #235589 przez Milla
Róża napisał:

Dziewczynki mam pytanie czy dobrze kojarze, że w ciązy z leków przeciwbólowych mozna brac paracetamol? nie łyknęłam żadnej tabletki przez całą ciążę i teraz nie wiem, brałyście coś? Lekarz Wam pozwolił?

Ząb ... leczony kanałowo w zeszłym roku przez 3 m-ce... spaprany i poprawiany razem przez 3 dentystów ...

Odezwe sie potem może trochę minie ...

Trzymam kciuki za Vestusie :)

Można brać to co ma paracetamol czyli np Apap, Paracetamol, panadol.
Czasami brałam jak mi łeb pękał :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka