- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Hallo. No więc jestem w szpitalu, rozwarcie już na 2 palce. Jestem po lewatywie i czekam na rozwój wydarzeń. Pozdrawiam Was ciepło

A tak się martwiła o ten grudzień

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Właśnie rozmawiałam z moim mężem przez tel. Absolutnie zabronił mi rodzić w poniedziałek, bo w ten dzień musi być w pracy

Iva z Nadią w tabelce

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Sarna wielkie dzieki za dobra rade
..na pewno bede miala na uwadze zeby cos tam sobie w stanik cieplego wlozyc jak wyjde na dwor...
a co do Natalki to wlasnie sie zastanawialam czy ona faktycznie jest taka grzeczna czy to po prostu zalezy od nastawienia...no bo wiadomo, ze czasami placze...budzi sie w nocy...ale w sumie przez 9 miesiecy sie na takie cos przygotowywalam i wiedzialam co mnie czeka wiec teraz zarwane nocki itp sa dla mnie czyms zupelnie normalnym...
Natka wlasnie teraz sobie lezy u taty na rekach i stroi minki:) o i czkawke dostała
Sarna kiedy najlepiej wybrac sie na pierwszy spacer? bo ja juz sie nie moge doczekac...ale czytalam gdzies na necie ze najlepiej 2-3 tyg spedzic w domku i dopiero pozniej szykowac sie na spacery...
Trzymam kciuki za wszystkie jeszcze nierozpakowane mamusie...dziewczyny juz sie naprawde nie moge doczekac az wy bedziecie zdawac relacje z porodow...wklejac zdjecia maluszkow...ja tez sie wyczekalam...wiec wiem co czujecie
buziaki![]()
Emka- mi połozna powiedziała żebym małego werandowała tak ze dwa trzy razy i potem już na spacer i nie trzeba wcale czekać te 2-3 tygodnie, tyle, że u nas pogoda się już popsuła i zimno.
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja też myślę,źe jest dobry, chociaż drogi.Milla- co do femibionu, to brałam całą ciążę femibion 2 i teraz też biorę, chociaż przy karmieniu piersią to powinny być preparaty gdzie jest więcej DHA, ale zamierzam dokończyć bo niewiele mi zostało i przerzucę się na coś innego. W każdym razie wg mnie jest dobry, bo w ciąży nie miałam żadnych problemów z morfologią, żadnej anemii ani nic
U mnie wyniki zawsze były super, hemoglobina też ale ostatnio mi spadła do 10,7 (norma wg labor. 12-16). Ale to podobno normalne na tym etapie ciąży. Pamiętam jak rok temu w kwietniu oddawałam krew to hem.wyszła ponad 15 (i to pod koniec okresu

Suari a jak Wam nocki mijają?Jak z karmieniem? Ja się tego obawiam, że mała nie będzie umiała ssać, że nie będzie miała za co złapać

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
VESTUSIA KOCHANIE TRZYMAMY KCIUKI!!!
a Wy rozmawiacie o ciazowych witaminach-nie odpowiedzilayscie mi wczesniej. ja mam alergie na witaminowe tabsy wszelkiego rodzaju i nic nie biore...ale szok ze to takie drogie!
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Sarna no mi sie nie spieszy mam jeszcze troszkę czasu

Vestusia ja coś czuje , ze 11.11.11 to będzie wielki dzień twojej Zuzi

Emka popieram słowa Sarny o tych grzaniu cycuszkow , ja osobiście nie przechodziłam czegoś takiego ale znajoma , no i z opowieść mamy , bo tez przeziębiła

Własnie mi z ta pełnia coś nie pasiło .Myślałam , ze to dziś

A ja już od jakiego s czasu pluskam eis w wannie bo pod prysznicem nie mam siły stac hehe.ale woda raczej w miarę.Chociaż wczoraj zrobiłam sobie półgodzinna sesje w solach i gorąca woda i było oki

No ja w ta pełnie tez wierze ale mnie pewnie nie uszy hehe.Ale wczoraj jak czytałam książkę (język niemowląt)I sobie wszytko przypominałam to przerażenie mnie ogarneło

Sarna wow to rzeczywiście masz bliziutko, super bo tam jednak w brew pozorom dużo rzeczy tańszych jak u nas

Mailina to się rozkręca:)no i oby jak najszybciej to skacz na czym się da

Ania to 3mam kciuki , żeby jednak doktorek stwierdził jakieś rozwarcie:)
Batmanka daj koniecznie znać jak po rozmowie z ordynatorem.Mam nadziej , że się dogadasz

Dziewczyny a to się odbiera w aptece jak zamawiacie......nie do domu przychodzi tak?? .Bo mi się właśnie skończyły witaminki tyle , ze ja Prenatalen DHA biorę, ale co to za różnica

Mila masz racje , ze ten czas leci jak szalony, a jeszcze jak się ma w domu"chodziaczka" to już w ogóle nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała a tu już 37tc się zaczyna

No i proszę się rozkręca , nasza maruda się rozdwaja a tak się bała , ze będzie przeterminowana:lol:
emka ja z małym tez najpierw werandowanie 3dni a potem na spacer , a jak przyszły mrozy po 30stopni(miała miesiąc) I się wstrzymałam to dostałam opr od lekarki i położnej.Wiec chodziliśmy też:)Także nie ma co przesadzać

mila uda się uda , byle by ktoś sensownie pomógł ale raczej laski chwalą opiekę , wiec myślę , ze źle nie będzie

- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
To czekamy razem z niąVestusia napisala ze na razie CHYBA wszystko stanęło i dali ja na oddział położniczy-skurcze ma raczej lekkie więc czeka. moze ruszy sie cos wieczorem albo jutro. w kazdym razie wyglada na to ze zostanie tam juz do rozwiązania!!! napisałą tez ze jest po lewatywie ale dali jej pomidorówę więc nie wie jak to jest-najwyżej zrobia jej jeszcze raz

A co do jedzenia szpitalnego to mają wyczucie

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

No Mila to cie pociesze jak ja mam taka hemoglobinę jak ty to jest oki.Najsłabsza miałam na początku 4 m-ca 6,7 , a na początku ciąży 8 z groszem

- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Szymcio jest już z nami ;)))
Ząb ... leczony kanałowo w zeszłym roku przez 3 m-ce... spaprany i poprawiany razem przez 3 dentystów ...
Odezwe sie potem może trochę minie ...
Trzymam kciuki za Vestusie

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ha ha Milla super danie

U mnie w szpitalu nie robią lewatywy

Róża Paracetamol na pewno można brac, Apap chyba też.
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Można brać to co ma paracetamol czyli np Apap, Paracetamol, panadol.Dziewczynki mam pytanie czy dobrze kojarze, że w ciązy z leków przeciwbólowych mozna brac paracetamol? nie łyknęłam żadnej tabletki przez całą ciążę i teraz nie wiem, brałyście coś? Lekarz Wam pozwolił?
Ząb ... leczony kanałowo w zeszłym roku przez 3 m-ce... spaprany i poprawiany razem przez 3 dentystów ...
Odezwe sie potem może trochę minie ...
Trzymam kciuki za Vestusie
Czasami brałam jak mi łeb pękał