BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #256578 przez emkapl84
chlopek skaza bialkowa to to raczej to nie jest ja od tyg.karmie mlekiem mod...a ta wysypka to na bank tradzik ma wszystkie objawy typu zanika jak jest dzidzia na dworze albo jak dlugo spi a pojawia sie taka czerwona jak je placze i generalnie jak jest aktywna...oilatum smaruje od 2 dni...ciekawe ile taki tradzik sie utrzymuje..a co do rzucania urokow to mam kol i po kazdej jej wizycie z natalka cos sie dzialo jak jej mowilam ze ona taka grzeczna kochana ze zadnyc problemow nie mamy to tak sie z zazdroscia patrzyla tak dziwnie...zresztta ona chciala miec coreczke a ma chlopca ktory daje jej popalic..niby nie wierze w to rzucanie urokow to pewnie glupotki jakies no ale....
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #256585 przez iva 20
Chlopek jak dla mnie moglaby wogole nie przychodzic bo tylko przyjdzie zacznie glupia gadke to od razu mnie nerwy biora ..... kazdy chyba lubi tak swoja tesciowa hih zadkosc jest fajna tesciowa ...
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256591 przez chłopek
emka no to sie nie martw taki tradzik jest normalny, możę spróbuj też mąką ziemniaczana z wodą rozrobiona ciepła to przemywać, tak gdzies czytałam, ja w uroki nie wierzyłam no ale teraz wiem że coś takiego jest,
iva moja tesciowa jest spoko czasem mnie wkurza ale nigdy mi sie nie wtracała do wychowania dziecka, i bardzo lubi Ksawcia, zreszta ona ma juz 8 wnuków a w 2012 bedzie już 10 :)
13 lata 1 miesiąc temu #256623 przez vestusia
Dzień dobry Kochane Mamusie :)

Czytam Was od rana ale przez tę moją małą Terrorystkę nie mogę nic odpisać :)

Kredka - gratuluję Mikołaja :D

Anyanka - Bartuś śliczny :) No a co do Twojej sytuacji to mimo wszystko mam nadzieję, że będziesz silna. Dzidzia wyczuwa nasze nastroje no i nie możesz pokazać Twojej mamie, że miała rację - czyli, że nie radzisz sobie. Jesteś silną kobietą i poradzicie sobie z tą trudną sytuacją :)

Sarna, ja też nie wiem dlaczego wcina Ci posty?

Wysłałam zaproszenia na FB dla Sarny i Empki :)

U mnie nocka niestety gorsza od poprzednich trzech. Najpierw pobudka o 1, a potem chyba od 4 do 5:30. Potem znowu mała wstała, nakarmiłam ją, wpakowałam do łóżka i zasnęłam razem z nią do 10:30.

Teraz nie chce spać, ale liczę, że w końcu padnie. O ile to, że nie śpi nie przeszkadza mi, ale jak zacznie płakać, to już mam dość....

Iva, może coś takiego jest w Waszej sypialni, że Nadia nie lubi tam spać?? Sama nie wiem...

Mnie się dziś kompletnie nic nie chce. Pogoda do bani, nawet nigdzie się nie wybieram. Najchętniej poszłabym spać, ale Zuzia coś nie chce :(

Moja Zuzia też ma delikatne krostki (białe) na buźce. Ale położna mówiła, że tak dzieci mają, więc się tym nie przejmuję....

chyba jeszcze coś chciałam napisać, ale zapomniałam :(
13 lata 1 miesiąc temu #256634 przez chłopek
oj dziewczyny jak ja wam zazdroszcze takich maluszków, przy moim to oczy dookoła głowy trzeba mieć, i non stop jest "mama" i chodzi za mną,
13 lata 1 miesiąc temu #256686 przez ann-sunshine
Madziaska jeszcze raz gratulacje, a Hania jest przecudna :)

Kredka, Tobie też gratuluję i witam Mikołaja na świecie :)
13 lata 1 miesiąc temu #256717 przez Aleksandra
Hej dziewuszki :)

My już po szczepieniu. Nie jechałam do koleżanki bo pogoda jest do d...i mi sie nie chciało z małą bujac po Warszawie. Oczywiście Natalka była bardzo grzeczna i dzielna. Popłakała w trakcie szczepienia ale jak ją przytuliłam to szybko przeszło i cały czas się uśmiechała do mnie - już tak świadomie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nocka była taka sobie. Oczywiście cyca nie chciała i skończyło sie butelką. Teściowa przyszła o 4 jak mała płakała i tym razem wymyśliła sapkę, no i że dziecka szkoda jak tak płacze - no szkoda, szkoda ale robimy co możemy tak?! i w ogóle Z wkurzyła swoim gadaniem. A płakała długo bo musieliśmy wodę zagorowac i wystudzic a to się zeszło niestety. Lekarka powiedziała że to dziwne, że w nocy nie chce cyca i że mam przystawiac i w razie czego butle podawac i tyle. Ważne, że chce jeśc. Jeszcze mnie głowa bolała w nocy to już w ogóle miałam wszystkiego dosyc :angry: Dziś czuję, że będzie też marudzic bo po szczepionce tak miała ostatnio, ale może zje cyca bo wtedy się do mnie przytuli...

Weszłam dziś rano na wagę - 70kg :lol: :lol: Jeszcze 4, a najlepiej 5 :)
13 lata 1 miesiąc temu #256744 przez aniaa_
Cześć mamusie

Coś ostatnio rzadko tutaj zaglądam ;) próbuje Was nadrobić ale nie zawsze mi to wychodzi.

Mnie dzisiaj śrenia nocka minęła, bo mały budził sie co 2 godzny i tak nie spał po godzinie albo i 1,5, a spryciarz sie zrobił, bo ja go kładę na boczku a on myk i na plecach już leży :ohmy:

U nas położna była już 3 razy i za tydzien tez bedzie w książeczka mam zapisane, że bedzie chyba 5 czy 6 wizyt, a jest bardzo fajna, jak coś sie dzieję to zawsze moge do niej zadzwonić i cos doradzi.
13 lata 1 miesiąc temu #256785 przez Aleksandra
To u mnie była tylko raz i nie będzie jej więcej chyba, że ja wezwę...
13 lata 1 miesiąc temu #256858 przez Malina86
Witajcie Mamuśki!
U nas wczorajsza noc byla po prostu masakryczna. Zaraz po tym jak napisalam posta, ze Miśka zasnela w kolysce to ona sie obudzila i nie spala do 6:30 :ohmy: Cala noc plakala i to tak strasznie, az sie zanosila. Przysypiala doslownie na 5 min. i znowu ryk. Zasnela jak Maz do pracy wstawal. Oczywiscie jak zasnela o 6:30 to spala do 12:00 i kima caly dzien, nie rusza jej odkurzacz, muzyka nic. Nie wiem juz co robic z nia w nocy- nic nie pomaga, chodzimy jak zombi. Moze jak ochrzcimy to dziecko Rosemary to sie opamieta nasz diabelek wcielony :)
Bylysmy na spacerze z tesciowa bo ma dzis wolne.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu #256873 przez Aleksandra
Malina86 napisał:

13 lata 1 miesiąc temu #256885 przez Malina86

13 lata 1 miesiąc temu #256889 przez Aleksandra

13 lata 1 miesiąc temu #256897 przez Malina86
Vestusia wyslalam Ci zaproszenie na fejsie :)
13 lata 1 miesiąc temu #256899 przez vestusia
Witajcie Kochane :)

Malina - zaproszenie przyjęte :) Nie pomyślałabym, że masz na imię Malwina :) A przecież podobnie do loginu :)

Ja dziś ciężki dzień.
Zuzia spać nie chciała. Jak już zasnęła, to tylko wydawało mi się, że zasnęła. Padła około 16, spała ponad dwie godzinki i wstała. Powisiała godzinę na cycu i znowu zasnęła (chyba). Ja chodzę jak śnięta ryba, nie wiem czemu. Miałam nadzieję, że zdrzemnę się w ciągu dnia, ale Zuzia mi nie dała. Mam nadzieję, że chociaż w nocy pośpi tak, jak przez ostatnie trzy noce (nie licząc dzisiejszej).

Olcia, fajno, że już jesteście po szczepieniach :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia