BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #255585 przez vestusia
Dzień dobry Kochane :)

Oj Empka, jak samochód się psuje, to jest porażka. Ja sama też ostatnio dużo kasy władowałam w auto, a miałam przecież inne wydatki. Byłam zła, ale trzeba było zrobić. Teraz nie mam autka, bo brat wziął je do .nl, za to spłaca mi raty kredytu i jest oki :)
Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się załatwić wizytę u tego pediatry. Ocipieć idzie. Nie nerwuj się zbytnio :)
No i fajnie, że mężulek zajmie się Natalką - będziesz mogła w końcu się wyspać :)

Sarna - foteczki cudne jak zawsze. Masz talent. No i brawo, że w końcu udało Ci się "edytować" post i wkleić kilka fotek jednocześnie :)

Batmanik, teściówka faktycznie zaszalała z tym prezentem. Jak już coś dała, to mogła rzeczywiście to wyprać... no ale miło, że w ogóle coś dała.
No a Twój Mężulek zapewne też widzi jak się męczysz, mam nadzieję, że z czasem (niedługim) będziecie tylko na swoim i nie będziesz się już denerwowała na teściówkę :)

No a moje Dziecię to jest chyba przekochane.
Wczoraj pisałam, że wróciliśmy późno, Piotrek usypiał małą. Zasnęła przed 23. Oboje zaczęliśmy oglądać "Między niebem a ziemią" (czy jakoś tak). Film trwał do 2 w nocy! Nie chciało mi się spać, bo jeszcze u teściów wypiłam kawkę i ona postawiła mnie na nogi. Bałam się, że mała obudzi się ok. 3 na jedzenie... i co? I wstała dopiero o 6!!!!
Ja wiem, że 3 dni to stanowczo za mało, aby mówić o jakimś rytmie dnia i nocy dziecka, ale to już trzecia noc z rzędu kiedy śpi po tyle godzin... :) Ja oczywiście zadowolona, bo pospałam mimo późnego pójścia spać :)
Z rana Zuzia troszkę pomarudziła, ale przed chwilą zasnęła (ciekawe na jak długo). Za chwilę ja się ogarnę, bo planuję dzisiaj z nią wyjść. Po drodze do Rossmanna, pampki trzeba dokupić, chyba farbę do włosów... :) No i ogólnie mam ochotę w końcu wyjść :) Mam nadzieję, że Zuzia nie rozpłacze się na spacerze. Tego zawsze boję się najbardziej... :(

Wkleję Wam za chwilę fotkę Mojej "Żyrafki" :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #255592 przez Dorciaition
Witajcie Kochane.

U nas nocka niezbyt ciekawa, ale wiedziałam, że tak będzie, bo Lenka wczoraj cały dzień spała. A w nocy nie spała od 1 do 5!

Vestusia Krzysiu ze mną kąpie małą (chociaż coś) ;)
Wczoraj obraził się na mnie, bo mu powiedziałam, że Wam napisałam, że on nie wstaje, a Wasi faceci tak :)

Sarna superowe zdjęcia- jak zawsze. Cudne dzieciaczki. A Daro nie bał się Mikołaja, bo on sam mały mikołajek :)
A Ty chudzinka jesteś. Wcale mi nie wygląda na to, że rodziłaś nie dawno ;)

Później odpisze bo Lenka się budzi...

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #255628 przez emkapl84
ja tak sobie mysle, ze tez tak bardzo nie moge narzekac bo co prawda mala budzi sie w nocy co 2.5 godziny ale doslownie na 10-15 minut i po karmieniu zasypia wiec nie musze jakos jej kolysac do snu itp...teraz spi :laugh: w ogole w szoku bylam bo jak plakala to polozylam ja na kanapie...zaczela sie rozgladac itp i za 15 min patrze a ona spi!!!!sama kruszynka mi zasnela :laugh: :laugh: :laugh: za jakies 2 godziny bede dzwonic do pediatry...lepiej zeby juz ustalili wizyte...
13 lata 4 miesiąc temu #255630 przez jo_anna20
czy któraś ma problem z ropiejącym oczkiem? Bo Filipa jedno oczko od 2 dni jest zaropiałe i dziś położna kazała robic jakies masaże, ale nie wiem jak...

A krostki na buzi któraś czymś smaruje? Emka chyba Ty coś skutecznego znalazłaś?
13 lata 4 miesiąc temu #255638 przez Batmanik
jo_anna20 napisał:

czy któraś ma problem z ropiejącym oczkiem? Bo Filipa jedno oczko od 2 dni jest zaropiałe i dziś położna kazała robic jakies masaże, ale nie wiem jak...

A krostki na buzi któraś czymś smaruje? Emka chyba Ty coś skutecznego znalazłaś?

kochana ja mialam z igorem i przecieralam sola fizj.. ia pozniej rumiankiem i troche pomoglo
a trzeba masowac koncik oczka bo moze byc przytkany kanalik lzowy
a wkoncu wyladowalismy w szpitalu na antybiotyku i przeszlo calkowicie
ach pare dni stosowalam sulfamedikum krople ale nie pomoglo - maly mial straszna kolke wiec pojechalam do przychodni a lekarka stwierdzila ze to oczko i skierowala nas do szpitala hehe i tydz tam spedzilismy:)
13 lata 4 miesiąc temu #255655 przez vestusia
Dorcia no to zdenerwowałaś Krzysia. Ale może go to ruszy i będzie się bardziej angażował w opiekę nad Lenką :)

Joanna, mojej małej też ropieje oczko. W sumie od urodzenia to jedno jej ropieje, było troszkę spokoju, a teraz znowu. Przemywam tą solą fizjologiczną, ale pomaga na krótko. Będę musiała lekarzowi o tym powiedzieć, to może jakoś temu zaradzi...

Empka - nio to Natalka może też wpada już w swój rytm dnia :) Możesz sobie coś zorganizować :)

Moje Gumisiątko śpi. Ja się wykąpałam, włosy mokre, muszę je wysuszyć i być zwarta i gotowa do wyjścia. Jak Zuza się obudzi, to ją ubiorę cieplej, nakarmię, wsadzę do wózka i spadamy na miasto :D
13 lata 4 miesiąc temu #255656 przez jo_anna20
Oj tylko nie szpital! juz nam wystarczy... :) na razie kazała kupić świetlika do parzenia i masować, tylko to podobno trzeba dosyć mocno masować! Najwyżej skoczymy do okulisty jak nie przejdzie :(
13 lata 4 miesiąc temu #255661 przez emkapl84
joanna na wysypke najpierw stosowalam nadmanganian potasu..rozpuszczalam jeden krysztalek w cieplej wodzie i wacikiem smarowalam buzie...ladnie wysuszylo wysypke i zbladla..tak robilam raz dziennie przez trzy dni...teraz zaczelam smarowac buzie kremem oilatum(dostepny zarowno w anglii jak i w polsce) i robie to dwa razy dziennie- rano i wieczorem..poprawa jest ale wysypka nadal sie utzrymuje...mysle, ze czasem zadne maści nie pomagaja chyba po prostu trzeba poczekac az sam ten tradzik przejdzie...wiele osob wlasnie nic nie robilo i tradzik sam przechodzil jak przyszedl na to czas...ale wiesz sprobowac mozna mojej znajomej synek mial smarowana buzie tym nadmanganianem i po 3 dniach nie bylo sladu po wysypce:)powodzenia :)
13 lata 4 miesiąc temu #255664 przez emkapl84
chyba ocipieje!!!!!!!!!!!!!!!!1dzwonilam do lekarza nadal nie wyznaczyli daty spotkania!!!!!zalamac sie mozna...jutro mam znowu zadzwonic!!!!
13 lata 4 miesiąc temu #255670 przez jo_anna20
Emka, wielki szacun dla Twojej cierpliwości!!! Nie martw się - wszystko będzie dobrze!!!
Położna mówiła, żeby te krostki smarować sudokremem - miejscowo. Spróbuję, ale ten nadmanganian też kupię!

Dzis przeslicznie spaliśmy w nocy - od 20tej do 1ej, póżniej pobudka o po 3ej i tu był mały kłopocik z zaśnięciem, ale po godzinie sen wygrał i spaliśmy do 9tej :) Teraz też spi! :) Za to wczoraj nie spał od 13tej do 20ej!

Zaraz idziemy na spacerek bo pogoda ładna - tak naprawdę będzie to masz pierwszy spacer, bo na razie to były tylko takie do samochodu i spowrotem :)
13 lata 4 miesiąc temu #255709 przez luska
hej laseczki

My po pierwszej nocce i jest niezle ale ie zachwalam , os rana tez jakos sobie radzimy bo sami już jestesmy B) No ale co zrobić
Rekacja braciszka była super nie spodziewaliśmy się aż takiego entuzjazmu:)

No a ja już śmigam jak bym nie rodziła , mam nadzieje , ze zjawi się lada dzień położna i zdejmie mi szwy bo wkurzają B)

Brzucha wciągnął się już też ładnie no ale takie figury jak Sarna to ja nie mam i miec nie będę.A foty super :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #255716 przez Dorciaition
Moje dziecię już śpi :) Oby nie do wieczora.

Emka współczuję wydatku na auto i to jeszcze przed świętami :/
No to mieliście wesołe przytulańsko, he he :laugh:
Kuźwa i z tymi lekarzami. Myślę, że powinnas tam jechać z mezem jeszcze raz i aferę zrobić. Dla Ciebie to najważniejsza sprawa na świecie, a oni to olewają :angry:

Vestusia śliczna ta Twoją "Żyrafka". Aniołek prawdziwy :) Ucałuj ją od cioci :kiss:

Luśka Twoja Aurelka też cudowna. Chyba do Twojego męża podobna co?
Super, że dobrze się czujesz, ale nie przeginaj znowu. Staraj się w miarę możlwiosci odpoczywać na razie.

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #255766 przez kima
Hej Mamcie,
Kubusiowi też ropieje jedno oczko i jak byliśmy na wizycie u okulisty to pytałam oto i kazał masować kanalik łzowy - mocno, aż do kości wciskać wewnętrzny kącik oczka i przemywać solą fizjologiczną, a gaziki oczywiście jałowe, nie zwykłe.

Batmanik, napisz coś więcej o tym, że myślałaś, że to kolka a to od oczka było :unsure:

Kubuś w nocy budził się co 3, 4 godziny ale niezbyt po karmieniu chciało mu się spać, mój P się go nieźle onosił :P

Menu na chrzciny mam już prawie obmyślone, część rzeczy zlece do zrobienia mamie, a część teściówce, a to co dam rade to sama :)

Sarna, fotki śliczne i zazdroszcze figury po dwóch ciążach, niezła lasencja z Ciebie B)

Idę myć włosy i się ogarnąć, bo potem do lekarza, to trzeba się jakoś prezentować :)
13 lata 4 miesiąc temu #255777 przez emkapl84
Musze sie czyms pochwalic!!!natalka dzis pierwszy raz od dwoch tyg odwrocila glowke w prawa strone !!!!!a wlasnie dlatego czekam na wizyte u poloznej bo nie mogla tego zrobic!!!!!a dzis sie jej udalo...moze to zasluga cwiczen ktore z nia robie a moze po prostu przypadek...ale jestem dobrej mysli!!!!!!obym sie nie rozczarowala...
13 lata 4 miesiąc temu #255795 przez Malina86
Czesc Dziewczynki!
U nas o dziwo nocka w miare- miś od tesciowej zadzialal cuda :) Bylysmy na spacerku tez, Mała tradycyjnie spala, a maszerujemy po niezlych wertepach :)

Michasi tez ropialo oczko i pzremywalam rumiankiem i przeszlo, ale polozna mowila, zeby z rumiankiem uwazac bo czesto uczula i mowila, ze lepszy napar i krople do oczu ze swietlika.

emkapl84 kpina z tym pediatra normalnie, cos czuje, ze nim sie tam dostaniesz to Natalce ustapia wszystkie niepokojace Cie objawy :)

vestusia śliczna Zuzanka w zyrafce :)

Ja na 17:00 lece do fryzjera, mam nadzieje, ze po powrocie nie bede wygladac gorzej niz teraz :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia