- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #255585 przez vestusia
Dzień dobry Kochane 
Oj Empka, jak samochód się psuje, to jest porażka. Ja sama też ostatnio dużo kasy władowałam w auto, a miałam przecież inne wydatki. Byłam zła, ale trzeba było zrobić. Teraz nie mam autka, bo brat wziął je do .nl, za to spłaca mi raty kredytu i jest oki
Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się załatwić wizytę u tego pediatry. Ocipieć idzie. Nie nerwuj się zbytnio
No i fajnie, że mężulek zajmie się Natalką - będziesz mogła w końcu się wyspać
Sarna - foteczki cudne jak zawsze. Masz talent. No i brawo, że w końcu udało Ci się "edytować" post i wkleić kilka fotek jednocześnie
Batmanik, teściówka faktycznie zaszalała z tym prezentem. Jak już coś dała, to mogła rzeczywiście to wyprać... no ale miło, że w ogóle coś dała.
No a Twój Mężulek zapewne też widzi jak się męczysz, mam nadzieję, że z czasem (niedługim) będziecie tylko na swoim i nie będziesz się już denerwowała na teściówkę
No a moje Dziecię to jest chyba przekochane.
Wczoraj pisałam, że wróciliśmy późno, Piotrek usypiał małą. Zasnęła przed 23. Oboje zaczęliśmy oglądać "Między niebem a ziemią" (czy jakoś tak). Film trwał do 2 w nocy! Nie chciało mi się spać, bo jeszcze u teściów wypiłam kawkę i ona postawiła mnie na nogi. Bałam się, że mała obudzi się ok. 3 na jedzenie... i co? I wstała dopiero o 6!!!!
Ja wiem, że 3 dni to stanowczo za mało, aby mówić o jakimś rytmie dnia i nocy dziecka, ale to już trzecia noc z rzędu kiedy śpi po tyle godzin...
Ja oczywiście zadowolona, bo pospałam mimo późnego pójścia spać 
Z rana Zuzia troszkę pomarudziła, ale przed chwilą zasnęła (ciekawe na jak długo). Za chwilę ja się ogarnę, bo planuję dzisiaj z nią wyjść. Po drodze do Rossmanna, pampki trzeba dokupić, chyba farbę do włosów...
No i ogólnie mam ochotę w końcu wyjść
Mam nadzieję, że Zuzia nie rozpłacze się na spacerze. Tego zawsze boję się najbardziej... 
Wkleję Wam za chwilę fotkę Mojej "Żyrafki"
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oj Empka, jak samochód się psuje, to jest porażka. Ja sama też ostatnio dużo kasy władowałam w auto, a miałam przecież inne wydatki. Byłam zła, ale trzeba było zrobić. Teraz nie mam autka, bo brat wziął je do .nl, za to spłaca mi raty kredytu i jest oki

Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się załatwić wizytę u tego pediatry. Ocipieć idzie. Nie nerwuj się zbytnio

No i fajnie, że mężulek zajmie się Natalką - będziesz mogła w końcu się wyspać

Sarna - foteczki cudne jak zawsze. Masz talent. No i brawo, że w końcu udało Ci się "edytować" post i wkleić kilka fotek jednocześnie

Batmanik, teściówka faktycznie zaszalała z tym prezentem. Jak już coś dała, to mogła rzeczywiście to wyprać... no ale miło, że w ogóle coś dała.
No a Twój Mężulek zapewne też widzi jak się męczysz, mam nadzieję, że z czasem (niedługim) będziecie tylko na swoim i nie będziesz się już denerwowała na teściówkę

No a moje Dziecię to jest chyba przekochane.
Wczoraj pisałam, że wróciliśmy późno, Piotrek usypiał małą. Zasnęła przed 23. Oboje zaczęliśmy oglądać "Między niebem a ziemią" (czy jakoś tak). Film trwał do 2 w nocy! Nie chciało mi się spać, bo jeszcze u teściów wypiłam kawkę i ona postawiła mnie na nogi. Bałam się, że mała obudzi się ok. 3 na jedzenie... i co? I wstała dopiero o 6!!!!
Ja wiem, że 3 dni to stanowczo za mało, aby mówić o jakimś rytmie dnia i nocy dziecka, ale to już trzecia noc z rzędu kiedy śpi po tyle godzin...

Z rana Zuzia troszkę pomarudziła, ale przed chwilą zasnęła (ciekawe na jak długo). Za chwilę ja się ogarnę, bo planuję dzisiaj z nią wyjść. Po drodze do Rossmanna, pampki trzeba dokupić, chyba farbę do włosów...

Wkleję Wam za chwilę fotkę Mojej "Żyrafki"

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 4 miesiąc temu przez vestusia.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255592 przez Dorciaition
Witajcie Kochane.
U nas nocka niezbyt ciekawa, ale wiedziałam, że tak będzie, bo Lenka wczoraj cały dzień spała. A w nocy nie spała od 1 do 5!
Vestusia Krzysiu ze mną kąpie małą (chociaż coś)
Wczoraj obraził się na mnie, bo mu powiedziałam, że Wam napisałam, że on nie wstaje, a Wasi faceci tak
Sarna superowe zdjęcia- jak zawsze. Cudne dzieciaczki. A Daro nie bał się Mikołaja, bo on sam mały mikołajek
A Ty chudzinka jesteś. Wcale mi nie wygląda na to, że rodziłaś nie dawno
Później odpisze bo Lenka się budzi...
U nas nocka niezbyt ciekawa, ale wiedziałam, że tak będzie, bo Lenka wczoraj cały dzień spała. A w nocy nie spała od 1 do 5!
Vestusia Krzysiu ze mną kąpie małą (chociaż coś)

Wczoraj obraził się na mnie, bo mu powiedziałam, że Wam napisałam, że on nie wstaje, a Wasi faceci tak

Sarna superowe zdjęcia- jak zawsze. Cudne dzieciaczki. A Daro nie bał się Mikołaja, bo on sam mały mikołajek

A Ty chudzinka jesteś. Wcale mi nie wygląda na to, że rodziłaś nie dawno

Później odpisze bo Lenka się budzi...
- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 4 miesiąc temu #255628 przez emkapl84
ja tak sobie mysle, ze tez tak bardzo nie moge narzekac bo co prawda mala budzi sie w nocy co 2.5 godziny ale doslownie na 10-15 minut i po karmieniu zasypia wiec nie musze jakos jej kolysac do snu itp...teraz spi
w ogole w szoku bylam bo jak plakala to polozylam ja na kanapie...zaczela sie rozgladac itp i za 15 min patrze a ona spi!!!!sama kruszynka mi zasnela
za jakies 2 godziny bede dzwonic do pediatry...lepiej zeby juz ustalili wizyte...

- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255630 przez jo_anna20
czy któraś ma problem z ropiejącym oczkiem? Bo Filipa jedno oczko od 2 dni jest zaropiałe i dziś położna kazała robic jakies masaże, ale nie wiem jak...
A krostki na buzi któraś czymś smaruje? Emka chyba Ty coś skutecznego znalazłaś?
A krostki na buzi któraś czymś smaruje? Emka chyba Ty coś skutecznego znalazłaś?
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255638 przez Batmanik
jo_anna20 napisał:
a trzeba masowac koncik oczka bo moze byc przytkany kanalik lzowy
a wkoncu wyladowalismy w szpitalu na antybiotyku i przeszlo calkowicie
ach pare dni stosowalam sulfamedikum krople ale nie pomoglo - maly mial straszna kolke wiec pojechalam do przychodni a lekarka stwierdzila ze to oczko i skierowala nas do szpitala hehe i tydz tam spedzilismy:)
kochana ja mialam z igorem i przecieralam sola fizj.. ia pozniej rumiankiem i troche pomogloczy któraś ma problem z ropiejącym oczkiem? Bo Filipa jedno oczko od 2 dni jest zaropiałe i dziś położna kazała robic jakies masaże, ale nie wiem jak...
a trzeba masowac koncik oczka bo moze byc przytkany kanalik lzowy
a wkoncu wyladowalismy w szpitalu na antybiotyku i przeszlo calkowicie
ach pare dni stosowalam sulfamedikum krople ale nie pomoglo - maly mial straszna kolke wiec pojechalam do przychodni a lekarka stwierdzila ze to oczko i skierowala nas do szpitala hehe i tydz tam spedzilismy:)
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255655 przez vestusia
Dorcia no to zdenerwowałaś Krzysia. Ale może go to ruszy i będzie się bardziej angażował w opiekę nad Lenką 
Joanna, mojej małej też ropieje oczko. W sumie od urodzenia to jedno jej ropieje, było troszkę spokoju, a teraz znowu. Przemywam tą solą fizjologiczną, ale pomaga na krótko. Będę musiała lekarzowi o tym powiedzieć, to może jakoś temu zaradzi...
Empka - nio to Natalka może też wpada już w swój rytm dnia
Możesz sobie coś zorganizować 
Moje Gumisiątko śpi. Ja się wykąpałam, włosy mokre, muszę je wysuszyć i być zwarta i gotowa do wyjścia. Jak Zuza się obudzi, to ją ubiorę cieplej, nakarmię, wsadzę do wózka i spadamy na miasto

Joanna, mojej małej też ropieje oczko. W sumie od urodzenia to jedno jej ropieje, było troszkę spokoju, a teraz znowu. Przemywam tą solą fizjologiczną, ale pomaga na krótko. Będę musiała lekarzowi o tym powiedzieć, to może jakoś temu zaradzi...
Empka - nio to Natalka może też wpada już w swój rytm dnia

Moje Gumisiątko śpi. Ja się wykąpałam, włosy mokre, muszę je wysuszyć i być zwarta i gotowa do wyjścia. Jak Zuza się obudzi, to ją ubiorę cieplej, nakarmię, wsadzę do wózka i spadamy na miasto

- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255661 przez emkapl84
joanna na wysypke najpierw stosowalam nadmanganian potasu..rozpuszczalam jeden krysztalek w cieplej wodzie i wacikiem smarowalam buzie...ladnie wysuszylo wysypke i zbladla..tak robilam raz dziennie przez trzy dni...teraz zaczelam smarowac buzie kremem oilatum(dostepny zarowno w anglii jak i w polsce) i robie to dwa razy dziennie- rano i wieczorem..poprawa jest ale wysypka nadal sie utzrymuje...mysle, ze czasem zadne maści nie pomagaja chyba po prostu trzeba poczekac az sam ten tradzik przejdzie...wiele osob wlasnie nic nie robilo i tradzik sam przechodzil jak przyszedl na to czas...ale wiesz sprobowac mozna mojej znajomej synek mial smarowana buzie tym nadmanganianem i po 3 dniach nie bylo sladu po wysypce:)powodzenia

- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255670 przez jo_anna20
Emka, wielki szacun dla Twojej cierpliwości!!! Nie martw się - wszystko będzie dobrze!!!
Położna mówiła, żeby te krostki smarować sudokremem - miejscowo. Spróbuję, ale ten nadmanganian też kupię!
Dzis przeslicznie spaliśmy w nocy - od 20tej do 1ej, póżniej pobudka o po 3ej i tu był mały kłopocik z zaśnięciem, ale po godzinie sen wygrał i spaliśmy do 9tej
Teraz też spi!
Za to wczoraj nie spał od 13tej do 20ej!
Zaraz idziemy na spacerek bo pogoda ładna - tak naprawdę będzie to masz pierwszy spacer, bo na razie to były tylko takie do samochodu i spowrotem
Położna mówiła, żeby te krostki smarować sudokremem - miejscowo. Spróbuję, ale ten nadmanganian też kupię!
Dzis przeslicznie spaliśmy w nocy - od 20tej do 1ej, póżniej pobudka o po 3ej i tu był mały kłopocik z zaśnięciem, ale po godzinie sen wygrał i spaliśmy do 9tej

Zaraz idziemy na spacerek bo pogoda ładna - tak naprawdę będzie to masz pierwszy spacer, bo na razie to były tylko takie do samochodu i spowrotem

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 4 miesiąc temu #255709 przez luska
hej laseczki
My po pierwszej nocce i jest niezle ale ie zachwalam , os rana tez jakos sobie radzimy bo sami już jestesmy
No ale co zrobić
Rekacja braciszka była super nie spodziewaliśmy się aż takiego entuzjazmu:)
No a ja już śmigam jak bym nie rodziła , mam nadzieje , ze zjawi się lada dzień położna i zdejmie mi szwy bo wkurzają
Brzucha wciągnął się już też ładnie no ale takie figury jak Sarna to ja nie mam i miec nie będę.A foty super
My po pierwszej nocce i jest niezle ale ie zachwalam , os rana tez jakos sobie radzimy bo sami już jestesmy

Rekacja braciszka była super nie spodziewaliśmy się aż takiego entuzjazmu:)
No a ja już śmigam jak bym nie rodziła , mam nadzieje , ze zjawi się lada dzień położna i zdejmie mi szwy bo wkurzają

Brzucha wciągnął się już też ładnie no ale takie figury jak Sarna to ja nie mam i miec nie będę.A foty super

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255716 przez Dorciaition
Moje dziecię już śpi
Oby nie do wieczora.
Emka współczuję wydatku na auto i to jeszcze przed świętami :/
No to mieliście wesołe przytulańsko, he he
Kuźwa i z tymi lekarzami. Myślę, że powinnas tam jechać z mezem jeszcze raz i aferę zrobić. Dla Ciebie to najważniejsza sprawa na świecie, a oni to olewają
Vestusia śliczna ta Twoją "Żyrafka". Aniołek prawdziwy
Ucałuj ją od cioci 
Luśka Twoja Aurelka też cudowna. Chyba do Twojego męża podobna co?
Super, że dobrze się czujesz, ale nie przeginaj znowu. Staraj się w miarę możlwiosci odpoczywać na razie.

Emka współczuję wydatku na auto i to jeszcze przed świętami :/
No to mieliście wesołe przytulańsko, he he

Kuźwa i z tymi lekarzami. Myślę, że powinnas tam jechać z mezem jeszcze raz i aferę zrobić. Dla Ciebie to najważniejsza sprawa na świecie, a oni to olewają

Vestusia śliczna ta Twoją "Żyrafka". Aniołek prawdziwy

Luśka Twoja Aurelka też cudowna. Chyba do Twojego męża podobna co?
Super, że dobrze się czujesz, ale nie przeginaj znowu. Staraj się w miarę możlwiosci odpoczywać na razie.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255766 przez kima
Hej Mamcie,
Kubusiowi też ropieje jedno oczko i jak byliśmy na wizycie u okulisty to pytałam oto i kazał masować kanalik łzowy - mocno, aż do kości wciskać wewnętrzny kącik oczka i przemywać solą fizjologiczną, a gaziki oczywiście jałowe, nie zwykłe.
Batmanik, napisz coś więcej o tym, że myślałaś, że to kolka a to od oczka było
Kubuś w nocy budził się co 3, 4 godziny ale niezbyt po karmieniu chciało mu się spać, mój P się go nieźle onosił
Menu na chrzciny mam już prawie obmyślone, część rzeczy zlece do zrobienia mamie, a część teściówce, a to co dam rade to sama
Sarna, fotki śliczne i zazdroszcze figury po dwóch ciążach, niezła lasencja z Ciebie
Idę myć włosy i się ogarnąć, bo potem do lekarza, to trzeba się jakoś prezentować
Kubusiowi też ropieje jedno oczko i jak byliśmy na wizycie u okulisty to pytałam oto i kazał masować kanalik łzowy - mocno, aż do kości wciskać wewnętrzny kącik oczka i przemywać solą fizjologiczną, a gaziki oczywiście jałowe, nie zwykłe.
Batmanik, napisz coś więcej o tym, że myślałaś, że to kolka a to od oczka było

Kubuś w nocy budził się co 3, 4 godziny ale niezbyt po karmieniu chciało mu się spać, mój P się go nieźle onosił

Menu na chrzciny mam już prawie obmyślone, część rzeczy zlece do zrobienia mamie, a część teściówce, a to co dam rade to sama

Sarna, fotki śliczne i zazdroszcze figury po dwóch ciążach, niezła lasencja z Ciebie

Idę myć włosy i się ogarnąć, bo potem do lekarza, to trzeba się jakoś prezentować

- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255777 przez emkapl84
Musze sie czyms pochwalic!!!natalka dzis pierwszy raz od dwoch tyg odwrocila glowke w prawa strone !!!!!a wlasnie dlatego czekam na wizyte u poloznej bo nie mogla tego zrobic!!!!!a dzis sie jej udalo...moze to zasluga cwiczen ktore z nia robie a moze po prostu przypadek...ale jestem dobrej mysli!!!!!!obym sie nie rozczarowala...
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #255795 przez Malina86
Czesc Dziewczynki!
U nas o dziwo nocka w miare- miś od tesciowej zadzialal cuda
Bylysmy na spacerku tez, Mała tradycyjnie spala, a maszerujemy po niezlych wertepach 
Michasi tez ropialo oczko i pzremywalam rumiankiem i przeszlo, ale polozna mowila, zeby z rumiankiem uwazac bo czesto uczula i mowila, ze lepszy napar i krople do oczu ze swietlika.
emkapl84 kpina z tym pediatra normalnie, cos czuje, ze nim sie tam dostaniesz to Natalce ustapia wszystkie niepokojace Cie objawy
vestusia śliczna Zuzanka w zyrafce
Ja na 17:00 lece do fryzjera, mam nadzieje, ze po powrocie nie bede wygladac gorzej niz teraz
U nas o dziwo nocka w miare- miś od tesciowej zadzialal cuda

Michasi tez ropialo oczko i pzremywalam rumiankiem i przeszlo, ale polozna mowila, zeby z rumiankiem uwazac bo czesto uczula i mowila, ze lepszy napar i krople do oczu ze swietlika.
emkapl84 kpina z tym pediatra normalnie, cos czuje, ze nim sie tam dostaniesz to Natalce ustapia wszystkie niepokojace Cie objawy

vestusia śliczna Zuzanka w zyrafce

Ja na 17:00 lece do fryzjera, mam nadzieje, ze po powrocie nie bede wygladac gorzej niz teraz

Moderatorzy: ilona