BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #256145 przez Kredka
Czesc dziewczyny! Nie jestem w stanie Was nadrobić.. Gratuluje wszystkim mamusiom które sie wypakowały podczas mojej nieobecnosci.

25 listopada złapały mnie bóle i pojechalismy z moim M. do szpitala. Zostawili mnie juz w szpitalu. Po 6 godzinach ciezkich bóli i braku rozwarcia zrobili mi cc i urodził sie Mikołaj :) Jak go zobaczyłam to ze wzruszenia sie popłakałam..najpiękniejszy widok na świecie ujrzeć takiego małego brudaska i poczuc jego oddech na sobie. Do tej pory jak o tym myslę, to mam łezki w oczach.. Mikołaj ma 3915g i 56 cm :) taki mały pulpecik :)Niestety miał zółtaczkę i musielismy zostac pare dni w szpitalu. Stąd ta moja długa nieobecnosc na forum. Jutro postaram sie wstawic fotkę. Mikuś jest grzeczny, je i śpi - taki aniołeczek. Pozdrawiam buziaki dla Was :kiss:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256172 przez Dorciaition
Kredka gratuluję Kochana! Mamy następnego maluszka! :)

Lecę na Top Madl ;)

Anyanka :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #256236 przez Aleksandra
Cześc kochane.

Ciężko jest was nadrobic :)

Gratuluję Kredka. Koniecznie pochwal się swoim skarbem :kiss:

Dziś szczepienia nie było. Zadzwoniła rano pielęgniarka i przełożyła na jutro. Jadę jutro sama z Nacią i później wstąpię jeszcze do koleżanek :) Byliśmy dziś na zakupach i kupiliśmy prezenty dzieciaczkom, rodzicom Z i szwagierce z mężem. Jak przyjechaliśmy to Nacia dopiero zjadła od 12.50 - a przyjechaliśmy o 18.10 :ohmy: Później my zjedliśmy kolację, prysznic i kolejne karmienie. Teraz obejrzymy film i może trochę się kimnę. Dzisiejsza noc była lepsza od poprzedniej ale bez awantury się nie obyło za to Natalka pogodziła się już z cycem :lol:

Śliczne zdjęcia dzieciaczków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Zmykam na film. Jutro odezwę się jak wrócę. Miłej nocki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256315 przez [email protected]
Kredzia gratuluje!!!
juz sie o Ciebie martwiłam no!
Anyanka-nie mam pojecia ile kosztuje sabsimplex:/ kolezanka mowila ze chyba okolo 40 zl
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256326 przez Malina86
Madziaska sliczna Haneczka!
Kredka gratuluje Mikolajka i spoznione zyczenia imieninowe dla niego :)
Dorcia u Ciebie w miejscowosci jest chyba takie fajne zoo nie? Moze kiedys sie tam wybierzemy :)
sarna tez wysylam Ci zaproszenie zaraz na fejsie :)
anyanka glowa do gory! Mysl pozytywnie, najwazniejsza jestes Ty i dzidzius teraz i nie mozesz sie dolowac bo Maly odczuwa Twoje nastroje. Mam nadzieje, ze jakos Ci sie wszystko pouklada i nastroj bedzie lepszy.
luska pozazdroscic tylko takiego ekspresowego porodu, super, ze poszlo gladko, a tak sie martwilas jak to bedzie :)
U nas wieczorna wojna z zasypianiem i w koncu stanelo na tym, ze Miśka spi w kolysce u nas w pokoju zamiast w lozeczku u siebie, wolalabym zeby zasypiala u siebie, bo w kolysce spi w dzien, a w nocy miala spac w loeczku, ale jak widac jej nie pasi wiec niech juz bedzie- byleby spala.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256339 przez Dorciaition
Doberek!

To już jest choroba! Jest 4:41, a ja przed lapkiem ;)

Moje dziecie nie śpi, a mnie się nie chce ;) Spała od 22 do 3:30, więc ładniutko :)

Malina tak jest zoo, blisko mnie bo w Oliwie. Nie polecam w weekendy.

Anyanka aż 6 razy?? Ooo!

Kochana głowa do góry, wiem, że cięzko, ale najważniejsze, że masz Bartusia dla którego jesteś najważniejsza na świecie.
Cudny jest :)

Buziaki

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #256340 przez emkapl84
ja tez juz nie spie :) u mnie jest dopiero 5 nad ranem...mala mnie obudzila bo troche poplakiwala w lozeczku wiec zerwalam sie na nogi szybko mleko przygotowalam a ona nadal spi!!!!!!!niezly numer mamie wywinela :) :)
dzis znowu bede dzwonic do lekarza :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: moze jak sie im tak bede narzucac to w koncu sie troche pospiesza i laskawie wyznacza wizyte u pediatry!!
Olcia fajnie ze mala tak ladnie ci spi...u mnie to juz jest chyba norma ze mala sie budzi co 2.5 godziny...tak jest od jakiegos tygodnia albo dluzej i pewnie tak juz zostanie...dzis poszla spac o 21, pobudka o 24 i 3.30..
Madzia jak zobaczylam zdjecie Hanki to az sie usmiechnelam takie z niej pogodne sloneczko!!!!!
13 lata 1 miesiąc temu #256360 przez luska
Hejka , my już po sniadamku , dziecieczki najedzone my te wiec chwila dla siebie a co:)

Sarna no kurcze nie wiem czemu nie rozpuszczalne , znaczy w środku ten jeden mam a reszta do zdjęcia i chyba dziś będę dzwonić kiedy zawita położna , bo najdalej w sobotę trzeba to zdjąć B)

Vestusia została tylko Mila :)

Kredeczko gratuluje :kiss:

Anyanka kochana bedzie dobrze , musisz być dzielna dla swojego malucha.
A co do położnej to u nas do roku zagląda ale te ich wizyty to pożal się boże , ale jestem w nowej przychodni i nie wiem teraz co i jak.

Moje dzieciatka w nocy tez nieźle mała ostała cyca chyba coś koło 22 zresztą ona wieczorem ma tak , ze jak do ssa się do bufetu to ssa z 2 h ale potem zsypią na 3-4 h znowu bufet i spać.Wiec dziś pobudka o 6 jedzonko i poszła spać i śpi nadal
13 lata 1 miesiąc temu #256477 przez emkapl84
Wyobrazcie sobie, ze natalka spi od 7.30!!!!!!zaraz sie pewnie obudzi ale juz wiem jak sie czuja te mamy, ktorych dzieci przezypiaja po 4 godz bez przerwy!!!!zazdroszcze wam!!!ja dzis wyjatkowo mialam czas na zrobienie wszystkiego co sobie zaplanowalam!!!jutro czeka mnie sprzatanie kuchni przed swietami a M ma wtedy dyzur przy natalce:)w sobote ubieramy choinke bo moj M to duzy dzieciak i juz sie nie moze doczekac :) zaraz bede dzwonic do lekarza...trzymajcie kciuki :laugh: :laugh:
13 lata 1 miesiąc temu #256498 przez emkapl84
mam czekac na list od pediatry do konca przyszlego tygodnia :( a myslalam ze przed swietami juz wszystko bedzie wiadomo ale pewnie nie :( :( :( :(i jak ja mam sie cieszyc w swieta jak nie bede wiedziec co i jak z moja coreczka??? :( :(
13 lata 1 miesiąc temu #256507 przez Suari
A to nie bedzie szansa na wizytę przed świętami ? ja jutro idę z małym do lekarza, bo chyba jest przeziębiony biedaczek :(

emka- twoja śpi od 7.30 a mój od tej godz nie spał i dopiero co usnął. Ja to zaczynam coś w domu robić dopiero ok. 21.30 jak już mały śpi.
13 lata 1 miesiąc temu #256547 przez emkapl84
suarimoze bedzie ale wole sie nie nastawiac zeby sie pozniej nie rozczarowac... a swoja droga to jest istna paranoja zeby tyle czekac na wizyte z pediatra...a pozniej co???pediatra stwierdzi ze musi ja zobaczyc neurolog bo to przeciez neurologiczna przypadlosc????i tak bede czekac ,iesiacami az sie pozniej okaze ze gdyby areagowalo sie wczesniej to by bylo szybkie do wyleczenia a tak bedzie potrzebna rehabilitacja itp...czasem sie zastanawiam czemu sie takie rzeczy akurat nam ciagle musza przytrafiac???a wysypka wyglada dzis okropnie :( nic nie pomaga :( :( :( powinnam isc do dermatologa ale jak sie tyle na pediatre czeka to dermatologa to pewnie tylko krolowa angielska ma zaszczyt zobaczyc...ehhhh wsciekla jestem :angry: :angry: :angry:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256557 przez chłopek
emka nie wiem jak wyglada wysypka twojej małej ale może ona na mleko jest uczulona, siostrzenica miała ale takie białe pryszczyki ale to normalne, a mój ma takie plamy czerwone na buzi i czasem taka sucha skóra, no i też takie wysypka, tylko że ja smaruje taką robioną maścia co mi lekarka przepisałą jak miał dupcie odparzoną, ale znajoma mi mwiła ze maśc z hydrokortyzonem pomaga na taka wysypke bo ze to skaza jest, własnie tej maści robionej skłąd to hydrokortyzon, miałam gdzies dokładnie skład ale nie wiem gdzie ta kartka,jak znajde to napisze ci skład i może ci sie uda taka maść kupic ona 5 zl kosztuje, no ale musi byc recepta

nie wiem czy karmisz piersia czy butelka ale jak piersia to zastosuj diete eliminacyjną, a możę ma atopowe zapalenie skóry, kup może sobie oilatum
13 lata 1 miesiąc temu #256567 przez iva 20
hejka pialam wczoraj do was i mialam dlugiego posta ale co sie stalo internet mi sie wylaczyl i zwatpilam ...
a ja nocka wspanialaze wszystkich tak z mala walczylam zeby zasnela t o 10 na wieczor dopiero zasnela od godziny 16 po poludniu tyle se z nia cacalam w sypialce nie chciala zasnac a jak ja wynioslami poszlismy do salonu momentalnie zasnela we wozku i ja wzielam do sypialki spala jak zapita ponad 5 godzin a pozniej jak ja nakarmilam okolo 4 godziny wiec sie wyspalam jak nigdy nie wiem juz sama od czego to zalezy i co jej jest moze w sypialce jest jej zle :unsure: :unsure: wiecie co zauwazylam ze jak mala sie widz z moja tesciowa to wtedy ona w nocy jest okropna krzyczy jak by ja darli na kawalki ....
my juz po spacerku i teraz sie tulimy :) moja kochana coreczka :kiss:
Kredka gratulacje i czekamy na zdjecia :)
moja mala sie juz do mnie usmiecha hihi jest slodziutka wtedy :kiss: :lol: :lol: :lol:
Vestusia twoja Zuzia jest super w tych zyrafkach twoja mania ciazowa sie wlasnie ujawnia :lol: :lol: zyrafki ;)
13 lata 1 miesiąc temu #256570 przez chłopek
iva jak teścowa przychodzi to zawieszaj przy małej czerwna wstążkę, :) teściowa uroki rzuca ja tak miałam po wizycie u prababci Ksawcio cała noc krzyczal i tesciowa powiedziala ze uroki rzuciła, ja w to nie wierzyłam ale faktycznie
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia