BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 tygodni temu #261186 przez chłopek
dziewczyny mój brachol tez mial z nim problem ale nie zapłacił, coś im tam napisał że w regulaminie nic nie było ze sie za konto płaci

kurde Ksawcia wysypało po lekarstwie na biegunkę :(
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #261194 przez Aleksandra
My juz po spacerku :)

O rrany wielka ta dziewczynka :)

Chłopek zdrówka dla Ksawcia. Może wapno mu daj na wysypkę i skontaktuj sie z lekarzem.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 tygodni temu #261201 przez luska
Wow ale kolosik z tej dziewczyni :lol: a raczej dzieychy heheh

Chlopek slodka ta twoja fasolka :lol: a co bys wolała teraz dziewczynke czy chlopczyka??
Biedny ten twoj Ksawcio, taka dziecina to przy jelitowce sie okropnie nameczy :(

eh z moj dogadalam sie w koncu z zakupami pojedziemy tu do nas jutro , bo w sobote to bedzie penie jeden wielki sajgon bo to ostatnia sobota przed swietami :dry:

Wow Docia to co ci oni tam zle zrobili :unsure:
13 lata 3 tygodni temu #261212 przez [email protected]
DZIEWCZYNY WIECIE ILE WAŻY MOJE NAJMŁODSZE???
4700!!! GRUBENS MÓJ KOCHANY haha
ale zaszalał na mamusinych cycuszkach-cycuszkach? na BIMBAŁACH moich!!

Chłopek-dużo zdrówka życzę,oby maluszek się tylko nie odwodnił skoro pić nawet bidulek nie chce. U nas w maju było podobnie-ale skończyło się szpitalem bo to rotavirus był i Domis był tk silnie zakwaszony ze 4 dni niemogli tego ani troche zbić!
No i gratuluje ciąży!!! Ktory to juz tydzien?
Olcia-heheh ubawiłam się z tej anorekcyjnej koszulki
Vestusia-Zuzia śliczniusia...tak patrze na te Wasze zdjecia córeczek i mysle ze chyba nie bede czekała pięciu lat tylko zaraz sobie córkę zrobie heheh
Widzisz u Ciebie z tą stronką dało się jeszcze zadziałać a te ciule obciążyli mój rachunek i koniec!!
W sobote bede we wrocku i ide z kolegą na policje to zgłosić bo on sie zna na takich sprawach

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lusia-schowaj ze 2 pampki zebyś miała jak mężu pojedzie na zakupy hehe zeby nie było ambarasu:P on o tych ukrytych nie musi wiedzieć :P
Dorcia –ja pierdziele jakie monstrum!!! Ciekawe czy taka waga bedzie rzutowac na jej przyłość
13 lata 3 tygodni temu #261218 przez Dorciaition
Vestusia pocieszę Cie, że mój podobno tez miał być dziś wcześniej. I co? Dupa!

Vestusia ja to bym chyba wolała żeby Lenka nie spała w dzień a w nocy tak. Godzinę temu się obudziła, zjadła i już śpi. A w nocy za nic nie chce zasnąć.
Oj staraj się jej za dużo nie brać na ręcę, bo jak już bedzie miała 10 kilo to będzie ciężko. Mnie tak mama straszy ;)

Alanek[*] :(
13 lata 3 tygodni temu #261221 przez Dorciaition
Sarna, a to masz dużego faceta w domu! Nieźle przybiera na Twoich bimbałkach :silly: :laugh:

Alanek[*] :(
13 lata 3 tygodni temu #261225 przez jo_anna20
Wczorajsza noc była kiepska, zwłaszcza, że cały czas ja karmiłam, a męża tylko obudziłam raz na przewinięcie bo szedł na 7 do pracy, wczoraj w ciągu dnia Mały Gad spał tylko 4 godziny! I dzisiejsza noc była boska - o 2ej mąż się zlitował i ja nie wstawałam a o 5.30 byłam wyspana jak nigdy, więc ja wstałam, a później przed 9tą! :O

Teraz po spacerku śpi już 3 godzinki :) ale już się wierci.
Jak czyścicie noski? Tą wodę morską to macie jakąś dla niemowląt czy taką normalną dla dorosłych? Ja czyszczę patyczkiem polanym tą wodą ale Filip charczy i zaczęłam mu psikać, ale mam stresa jak to robie. Używacie może aspiratora do noska Frida? Bo mam zamiar kupić tylko nie wiem czy to działa, bo zwykła gruszka jest do kitu!

Mój waży już ok 4500, ale tylko z mężem się ważyli,więc niezbyt dokładnie pewnie to wyliczone. Do lekarza na szczepienia idziemy 28ego, więc wtedy dopiero będzie ważony. Dziś kończy 5 tygodni, ale ten czas leci :) Choć chciałabym juz, żeby był to czas, kiedy w nocy wstaje jeden jedyny raz :)
13 lata 3 tygodni temu #261228 przez emkapl84
Widze ze poruszylyscie sprawe seksu po porodzie..kurcze mi juz mija 5 tygodni...niedlugo bedzie 6 ale nadal sie boje...M pewnie przez to chwilami taki dziwny jest bo od pazdziernika posucha a przed porodem to dosyc czesto szalelismy :laugh: :laugh: :laugh: ale przeraza mnie mysl, ze moze jeszcze sie wszystko nie zagoilo i ze bedzie bolalo..wizyte u lekarza mam dopiero 5 stycznia a przeciez milo by bylo na swieta sie troche poprzytulac :) :) chyba sie bede musiala jakos przemoc bo mam juz tez straszna ochote....tyle ze sie boje :(
buziaczki dla Zuzi na 1 miesiac :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #261237 przez [email protected]
Joanna-jak Dato miał katarek to fridą odciągałam i wodę psik w nosek. jak gile nie chciały się odciągnąć to najpierw psikałąm zeby się rozpuściły troche i zaś fridą. a ta woda to disseni mar czy kakoś tak. psikam prosto w nosa i sie nie pitole bo to mu pomaga. teraz jak czasem mu bulgocze to tylko frida i po krzyku, albo jak za suche powietrze to mu takie twarde odciągam. Alefrida cholernie cięko-czasem nawet Adam nie daje rady :/

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261244 przez vestusia

Sarna no gratuluję wagi!! Jak Ty to robisz????? He, he, he :D Nieźle, nieźle.
A co do tej sprawy to trzymam kciuki, abyście to załatwili. To jakieś nienormalne i aż współczuję.

Joanka, będziemy miały tego samego dnia szczepienia maluchów.
Ja nie wiem, które wybrać, ale chyba jednak te skojarzone 5 w 1. Lekarka informowała mnie jeszcze o jakichś 6 w 1 i o zalecanych tych na rotawirusy itp. Ale my raczej zdecydujemy się na te 5 w 1, koszt to jakieś 100-120 zł, więc idzie przeżyć. No i Zuzia nie będzie tyle razy kłuta. Mam nadzieję, że będzie ok.

No i odciągałam przed chwilą pokarm, żeby zobaczyć, ile tego wychodzi. Fakt, że nie mam laktatora, ale tę taką gruszeczkę do ociągania pokarmu. I z prawego cyca zeszło mi praktycznie 90ml, a z lewego tylko jakieś 40ml. Łącznie 130ml. To chyba zdecydowanie za mało?? :(

No bo Sarna to odciąga po 120ml z jednego ha, ha, ha :D
13 lata 3 tygodni temu #261248 przez vestusia
A no i Sarna - jak najbardziej nie czekaj 5 lat. To za długo :D Tylko żeby nie było 3 synka he, he, he. A do ilu razy będziecie trafiać w dziewczynkę? :D :D :D
13 lata 3 tygodni temu #261250 przez jo_anna20
Co do szczepień to my też chyba te 5 w 1, ale u nas są jakieś dwie szczepionki z tego do wyboru (firmy) i co do tego to już nie mam pojęcia które... ale niedługo ma wpaść koleżanka mojego męża-jest pediatrą to ją wypytam, a ma wpaść uciszyć moje wszelkie wątpliwości, za które wczoraj od Was wszystkich dostałam ochrzan, że się nakręcam :) Ale nie umiem inaczej! oddałabym wszystko, żeby moje dziecko było zdrowe, a tu patrzę, że jedną rączką więcej macha, i to lewą więc może będzie leworęczny, itd :) Tak już mam i dopóki nie zacznie sam chodzić, mówić, pisać i czytać o spokojnie nie zasnę :) Mam koleżankę, ktora jest po pedagogice specjalnej i logopedii, pracuje z dziećmi głuchymi i które mają inne dolegliwości i zawsze bacznie ją obserwuję jak patrzy ma Filipa, czy coś ją zaniepokoiło czy jest ok, bo sama mi tego i tak nie powie :) Na początku tylko mi właśnie powiedziała, że za mocno i za wcześnie odchyla główkę i już miałam kilka dni z głowy, no i uznała, że nic mi nigdy już nie powie :) Dlaczego nie dostałam przy porodzie instrukcji obsługi??? Gdzie to mogę zgłosić? Może mi doślą? :)

Sarna ja mam Hypomer isotonic-ja to używałam jak byłam w ciąży, ale mam wrażenie, że to z takim ciśnieniem wali, ze mały jest w szoku:) Znalazłam coś takiego:
allegro.pl/frida-sol-woda-morska-do-noska-i1945675070.html
i zamierzam to zamówić. Bo strasznie mi rano charczy!
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261265 przez [email protected]
joanna-ja psikam tym
www.doz.pl/apteka/p6735-Disnemar_woda_mo...osa_dla_dzieci_25_ml
nomocno psika ale niuśkowi szybciutko pomaga
a gile odciągam tym
www.nokaut.pl/szukaj/nosefrida-aspirator-do-nosa.html
ale sciagnelam te czerwona koncowke i troche łatwiej ssac

Vestuśka- no kurcze, jak będzie trzeci chłopak to pokocham jak swoje hahah
nie no zartuje. Chłopaki są cudne i kochaniutkie więc nie bedzie problemu, chce miec trojne dzieci-co nie zmienia faktu ze ucieszyłabym się ogromnie jakby udało nam się zrobić Florkę :D
vestuśka napisałam do Ciebie na fb o znajomych z olesnicy-odpisz prosze:)

co do szczepien to Daro za 2 tyg bedzie szczepiony Hexą-tak jak Domiś. to jest chyba 5 w 1 i kosztuje 160zł
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261268 przez aniaa_
Jo_anna ja też normalnie psikam wodę morską mam Sterimiar, na poczatku sie balam ale kiedyś była położna, normalnie psiknęła małemu nic nie było nawet nie zapłakał i jz sie nie boje od tamtego momentu :) , po psiknięci kładę Wojtusia na brzuszku i wszystko ładnie samo wylatuje, jak coś zostaje to odciągam fridą.

A co do mojego psiaka to od niedzieli jest mojego taty, bo nie wyrabiałam :( ale jutro go odbieramy bo mąż dzisiaj w nocy wraca, to będzie lżej :) i mam nadzieję że znajdę troche czasu dla siebie, a psinka podobno bardzo tęskni, bo ciągle piszczy a w nocy nie może znaleść dla siebie miejsca :(

A położna nie przyszła :angry:

My też bedziemy szczepić 5w1, 6w1 też fajne, ale kurcze 2 razy droższe niż 5w1.

Jo_anna ja tez jestem tak bardzo przewrażliwiona, ostatnio ja tak miałam z nóżkami malego jak ty z rączkami, mąż mnie ochrzanił dlaczego chce z dziecka zrobić kalekę i juz przestalam wypyślać, ale widomo ciągle sie martwie, codziennie mierze małemu temp czy nie ma gorączki, bo ma katarek i sie boje że może sie jakieś choróbsko przybłakać.
13 lata 3 tygodni temu #261270 przez vestusia
Sarna Kochana, ja odpisałam Ci na tę wiadomość około godziny temu :P

A powiedzcie mi, bo ja już zgłupiałam. Jak psikacie do noska tą solą morską, no to potem to odciągacie czy po prostu samo wypływa? Bo ja przyznam, że nie odciągam. No i muszę też kupić taką fridę, bo mam taki aspiratorek, ale to takie małe g*wno, że niewiele wyciąga :angry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia