BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 tygodni temu #259783 przez anyanka
Hej!
Niestety będę musiała ściągać pokarm bo mały nie ściagnął całego pokarmu z piersi i guzy mam znowu :( Teraz mały śpi, szwagier drze morde i malego obudzil :angry: :[ :angry: :angry: kurde!
Bartusiowi się spodobał w końcu smoczek z lovi i chętnie go ciumka ale nie jak ja mu go podaję bo wtedy wypluwa :) cwaniaczek :) wie że mama ma coś lepszego niż smoczek :) :laugh:
Ja już nie muszę chudnąć :) ważę mniej niż ważyłam przed ciążą :) alew chciałabym wrócić do wagi 56kg a na razie nadal jest powyżej 60kg.
Tj Ola napisała ryczałam jak głupia :laugh:
Też słyszałam że dzieci ulewają do 3 miesiąca, choć są wyjątki np moja siostrzenica która ulewała do 6 miesiąca a jadła ohydne mleko nutramigen, blee
Temat został zablokowany.
13 lata 4 tygodni temu #259790 przez emkapl84
mnie jeszcze 2 kg zostaly do wagi sprzed ciazy :huh:
Załączniki:
13 lata 4 tygodni temu #259801 przez Dorciaition
Anyanka, Emka gratuluję wagi.
U mnie też już taka jak przed ciażą, ale trochę pozostało z poprzedniej. Chciałbym jeszcze 7 kg schudnąć. Tak mówię, a własnie ciasteczko zajadam ;)

Ale Natalka się cudownie uśmiecha. Ślicznotka!

Alanek[*] :(
13 lata 4 tygodni temu #259888 przez Aleksandra
Ech...juz jestem ale tylko na chwilkę bo zmykam się myc.

Emka śliczna jest ta twoja Natalcia. A uśmiech rozbrajający :)

Dziś udało mi się doprowadzic stopy do ładu i składu i pomalowałam paznokcie - na razie bezbarwną odżywką ale może juto maznę jakimś kolorkiem :)

Jutro po południu jedziemy na zakupy. Musimy dokupic prezenty i będziemy oglądac meble do kuchni i łazienki. No i może w końcu uda nam sie załatwic becikowe...
13 lata 4 tygodni temu #259898 przez Malina86
Czesc Mamusie!

emkapl84, vestusia i iva 20 piekne te Wasze coreczki! Udały sie te listopadowe dziewczyny :)
vestusia moja Mała czasem dostaje butle w nocy, bo przez jej nocne zycie moje cyce nie zawsze zdaza naprodukowac, poza tym jak ma nerwa to przy cycku jest histeria. Wczoraj w koncu zrobila kupe po czterech dniach. Niby to normalne ze przez kilka dni moze nie robic, ale mam wrazenie, ze ona by chciala, a nie moze. Kupilam dzisiaj Bebilon comfort na kolki i wzdecia i bede jej dawac ten.

Dzisiaj bylismy u ortopedy i na szczescie z bioderkami ok. Mała zacieszala do Pana doktora, normalnie chyba jej w oko wpadl :) Nastepna wizyta za 2 m-ce.

Co do zanikania pokarmu przy sciaganiu laktatorem to ja sie z tym nie zgodze. Jak musialam caly tydzien sciagac i dawac z butli bo Miśka tez nie przybierala na wadze to mialam tyle pokarmu, ze sobie nie moglam poradzic. Laktator wiecej wyciaga niz dziecko, a im wiecej sie sciaga tym wiecej sie produkuje wiec u mnie bylo full. Dopiero teraz jak czesciej Mała przystawiam niz sciagam w miare sie unormowalo wszystko. Ja mysle, ze najwazniejsze, zeby dziecko dostawalo pokarm matki, a czy z cyca czy z butli to juz mniej istotne i to, ze sie lubi karmic piersia niestety trzeba odlozyc na bok dla dobra malucha.

Widze, ze nie bylam oryginalna z prezentami pod choinke- u mnie tez kalendarze z Misia :laugh: Dziewczyny, a co kupujecie swoim chlopom? U mnie totalny brak pomyslu :dry:

Ja tez mam wage sprzed ciazy juz :) Dobrze idzie- moze uda sie wazyc jeszcze mniej niz przed ciaza :) Jakby sie tak jeszcze ujedrnic to byloby super :)

Moje dziecko zasnelo :) Teraz ma nowe godziny szalenstwa- od 2:00 do 8:00, jest moc! :lol:
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259906 przez Aleksandra
Ja nie mam pojęcia co mu kupic. Może perfumy, albo jakąś wodę po goleniu. W zeszłym roku kupiłam mu firmówkę i dopiero niedawno mu sie skończyła...

Idę się myc i spac. Do jutra kochane :kiss: :kiss:
13 lata 4 tygodni temu #259918 przez luska
hej z wieczorka

Eh dzieki dziewczyny za rady i pocieszenie , ja ogolnie ni czuje , zeby pepol smierdział .......no ale fakt troszkę krewki jest i takiej złotawo brunatnej wydzieliny.No i trzyma sie na połowie, wiec myślę , ze lada dzień odpadnie :) No mi też co innego w szpitalu gadali co innego połozna ale raczej słucham siebie :laugh:

Iva jak słodki śmieszek z twojej kruszynki :P

Właśnie rano czytałam ten artykuł :P hehe Docia Deysi ma cudowań miejscówka ale się uśmiałam :silly: A co z pepolem to tez fakt długo 4 tygodnie :dry:

Vestusia kochana brak obiadu to nie koniec świta ale wiem co czujesz tez mnie łapią takie doły :dry: A co do ulewania to przeważnie przechodzi gdy dziecko zaczyna siadać i jeść stale pokarmy czyli okolo 6m-ca.Z tego co tam pisali to niepokojące jest jak dziecko ulewa właśnie po tych 6miesiacach

Anyanka super , że synus obdarzył cie juz usmiechem:)

Emka Natka śliczna no i juz wasze dzieciaczki sie śmieją , moja w sumie tez ale to raczej nieświadomy grymas twarzy hehe ale też cieszy :lol:

Na wage jak na razie wlazłam raz i zostało mi 3kg , chyba nie jest zle ale tak na serio to chciała bym 8 zrzucić , może się uda na wiosnę na jakaś siłownie chodzić bo inaczej to marzenia ściętej głowy B)

Malin ja mojemu kupiłam perfumy z dodatkami i już , nie zaszalałam z pomysłem ale własnie akurat miał deficyt.
13 lata 4 tygodni temu #259921 przez luska
Eh a ja sie boje nocki młoda całe popołudnie przespała..........ja od 4 rno na nogach a od 15 do teraz czyli 22 sma z dwojka , no i musiałam ich razem ululac.........wykapac i nakarmić, mojem kolacje zrobic , samemu cos zjesc, posprztac.Nie wiem jak mi się to udało ,nie padam na pysk jeszcze ale jak zasne to pewnie jak kamien , moj sie zadeklarował , ze sie malenka zajmie ale znajc życie i tak ja bede musiała wstawac B) Uciekam pod prysznic
13 lata 4 tygodni temu #259956 przez Kredka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nam dzis dzien minął leniwie. Spałam po południu razem z Mikołajem. Nie wiem czemu, nocka była dosc łaskawa, a ja nie wyspana :unsure: A tak wogóle nadgarstek mnie boli. Karmie piersią i nic mi nie wolno wziasc zadnej masci ani nic i lipa. Owinęłam opaska uciskowa i zobaczymy co dalej z tego bedzie.
Śnią mi sie koszmary, że dzieci wypadają z okien, rozbijają sobie główki...ehhh brak słów. Za duzo mysle, tyle ze inaczej nie umiem.
Karmie piersią i jak narazie nie odciagam mleczka. Najlepszym laktatorkiem jest Mikuś ;) Mnie pielegniarka powiedziała że jak są duze odstepy w karmieniu (wieksze niz 3-4 godziny) to dziecku bardzo spada poziom glukozy. Kiedys w szpitalu jeszcze usnelismy dłuzej bo 4 godz to jak sie obudzil to tak sie darł jakby go ze skory obdzierali. Nie chciał nawet cyca.Po pół godzinnej walce z cycem pielegniarka dała mu butle. Wydoił i spał jak suseł. Dlatego boję sie takich dłuzszych przerw. Ale jesli Wasze maluszki mają sie dobrze i spia po 5 godzin nawet to moze i ja spróbuje.Moze wtedy to był jednorazowy taki wyskok :unsure:

Mikołaj po woli zaczyna sie rozglądać. Wczesniej tylko spał i jadł, mało co oczka otwierał. A teraz pan towarzyski sie zrobił. Jestem taka szczęśliwa że go mam. No i dziś mój mężuś powiedział mi że od zawsze wiedział że będę dobrą mamą. A teraz jak patrzy jak sie synkiem opiekuje to tylko potwierdza sie to co wczesniej mowił. Miłe prawda?
Idę pospać troszkę bo koło północy pewnie sie młody bedzie domagać bufetu ( spodobało mi sie Luska Twoje powiedzonko, wiec sobie uzyczam ;) ) Dobrej nocki mamusie.

Mila pogłaskaj brzusio ode mnie.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259985 przez Dorciaition
Nie uwierzycie! Odpadł nam pępol! :laugh: Cieszę się, choć oczywiście już nowe zmartwienie. Prawdopodobnie Lenka ma pleśniawki. Za chwile wstawię Wam fotę jej białego jęzorka. No i pępuszek w tym miejscu, gdzie najdłużej się trzymał ma takie brzydkie- chore.
Kurka, jak dobrze, że w piątek idziemy do pediatry.

Ha ha Malina Misia już podrywa przystojniaków. ;) Z tym odciaganiem pokarmu to nie wiem, ale wydaje mi się, że jest tak jak piszesz. Jak ściagałam to też miałam mnóstwo pokarmu. Teraz mam mniej, nie ma co ściagać.

O mamo! Od 2 do 8? W takim razie powodzenia ;) Moja wieczorami daje takie koncerty, że szok. Wczoraj o 1 zasnęła i spała do 7. Dziś Krzysiowi przed chwilą udało się ją uspokoić, choć jeszcze nie śpi.

Malina ja przed chwilą zamówiłam na allegro dla mojego piżamę i kalendarz książkowy z logiem jego firmy.

Ola fajnie, że udało się Tobie coś zrobić z paznokietkami. Ja to mam zboczenie malowania paznokci, wiec zawsze na jakiś kolorek są wysmarowane ;)

Luśka u nas przy pępku, gdy Lenka miała ok 1,5 tyg też pojawiło się trochę krwi. Położna mówiła że to normalne. Dr google tez tak twierdził. ;)

Luśka podziwiam Cię.

Kredka, a co się Tobie stało w ten nadgarstek? Przegapiłam coś czy nie pisałaś?
Ojej co za sny masz okropne! Nie myśl o takich rzeczach. Teraz już wszystko będzie dobrze. Choć taki los Mam- teraz już zawsze będziemy się martwić o nasze pociechy.

A Twój mąż kochany, że tak powiedział. :)

A to moje dziecię

Załączniki:
13 lata 4 tygodni temu #259991 przez emkapl84
Dorcia super ze pepuszek odpadl!!!!!gratulujemy co do jezyczka to jak dla mnie to nie sa plesniawki tylko po prostu bialy osad od mleczka...ogladalam zdjecia plesniawek i i to wygladalo okropnie zwlaszcza na czubku jezyczka takie wypukle babelki...moja ma taki sam jezyczek...moze troszke jasniejszy jest ten bialy osad ale ja bym sie tym nie przejmowala...jak sie dowiesz od pediatry co i jak to daj mi znac....ja nadal czekam na skierowanie do lekarza :( a ja mojej malej myje buzie w srodku w taki sposob ze mocze wacik w cieplej wodzie i delikatnie po dziaslach w srodku itp...ona bardzo to lubi i slyszalam ze to zapobiega wlasnie plesniawkom..
Malina zgadzam sie z toba co do odciagania lakatorem bo mialam dokladnie tak samo jak ty...i nie doluj mnie ze juz masz wage sprzed ciazy :blink: :blink: bo mi jeszcze 2 kg zostaly i nijak nie chca zejsc... :dry:
luska trzymammy kciuki za twoj pepuszek nasz jak mial odpadac to tez troszke krewki bylo...wiec wszystko jest na dobrej drodze...no i naprawde jestes mega, ze tak sobie dajesz ze wszystkim rade!!!!
Kredka mam nadzieje, ze swieta mimo wszystko beda wyjatkowe....ja tez mam straszne teraz problemy w rodzinie...staram sie o tym nie myslec ale i tak snia mi sie glupoty po nocach :( min moja mama wyladowala ostatnio w szpitalu..nerwica depresja itp itd...a to chyba najmniejszy z moich obecnych problemow :( ale staram sie myslec pozytywnie...choinka ubrana...no i jak sie Natalka usmiechnie to sie o wszytskim zapomina...
M wrocil wczoraj przed 20 wykapalismy razem małą...zjadl kolacje ...mala usnela...wiec poszlam spac do sypialni a M gral sobie na sonce...nie bylo okazji pogadac...obudz mnie placz natalki kolo 2 i od tej pory budze sie co chwile..mam nadzieje, ze mala da mi troszke w ciagu dnia odpoczac..
13 lata 4 tygodni temu #259992 przez Dorciaition
O Emka no to mnie pocieszyłaś. Mam nadzieję, że to nie będą te pleśniawki. No i zacznę od dziś też czyścić tak w buźce małej jak Ty.

Kuźwa co za ciołki z tych lekarzy. Naczekasz się :(

Emka święta na pewno będą wyjatkowe, pomimo problemów. życze Wam tego. Najważniejsze, że jest Natalka- Wasze największe szczeście.
Ma dziś 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień hehe :)

Moja wczoraj jak co wieczór zafundowała nam wyjątkowy koncert. Krzysiu ją uśpił, no i jak zasnęła o 23.30, tak obudziła się o 6! Już sama nie wiem czy to dobrze.

13 lata 4 tygodni temu #259993 przez Malina86
Witajcie z rana :)

dorcia moja Mała tez miala bialy jezyk i polozna kazala kupic Cebion, owinac palec wacikiem jalowym, nakropic tego Cebionu i przetrzec jezyk i podniebienie i powiem Ci, ze po trzech dniach zeszlo wszystko. Gratuluje w koncu tego pepka! Juz myslalam, ze Ty tam Lenke na lince holowniczej mialas :lol: O pizama to dobry pomysl :) A misiek juz Ci przyszedl?

emkapl84 co to jest 2kg?! Pikus :) A jak z Twoja laktacja? Masz jeszcze cos w piersiach czy juz rzeka mleka odpynela na dobre :)

Moje dziecko dzisiaj w miare spalo, od piatej sie darla wiec o 6:00 pozapalalam swiatlo, wlaczylam VIVE na fula i przysypia, ja jej musze chyba robic dzien w nocy :)

Milego dzionka!
13 lata 4 tygodni temu #259997 przez Dorciaition
Ha ha Malina :laugh: :laugh:

Oo, to może to faktycznie nie plaśniawki. Ale fajnie by było. Jakoś przeraża mnie smarowanie języczka Lence jej własnym moczem. Czytałam, że to najlepszy sposób.

Misiek jeszcze nie dotarł, a myślałam, że jak kurierem to szybciutko będzie. Nie mogę się jego doczekać. ;)

Malina dobry sposób na usypianie dziecka. ;)

13 lata 4 tygodni temu #260006 przez emkapl84
Malina jeszcze troszke mam pokarmu ale juz w ogole nie musze uzywac laktatora...i jak naciskam sutki to raczej woda leci...poza tym najlepszym dowodem na to ze juz prawie nic tam nie ma jest zmniejszenie biustu z rozmiaru DD na B...
Dorcia faktycznie fajna data na suwczku...nawet nie zwrocilam uwagi..
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia