BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 tygodni temu #259360 przez emkapl84
Anyanka czytalam gdzies ze najwartosciowszy pokarm z piersi jest w nocy wiec jesli chcesz zeby maly przybrał to karm go wlasnie wtedy
mala dzis sie obudzila z niespodzianka....normalnie eksplodowala jej pieluszka :) :) wszystkie ciuszki brudne a specjalnie ja ladnie ubralam bo znajomi mnie dzis odwiedza....juz drugi raz mi taki numer wykrecila :)
a ja odciagalam pokarm laktatorem i karmilam w nocy piersia...w dzien mlekiem z piersi i raz modyfikowanym i pokarmu mialam fulll tak ze jak nie odciagnelam to piersi chcialy mi wybuchnac :)
Od rana M juz mnie zdarzyl wkurzyc...bo poprosilam go, ze zanim wyjdzie rano przed praca na silownie to niech na chwilke spojrzy na mala a ja te ciuszki musze troche przemyc bo nie wloze przeciez kupy do pralki :laugh: no i walnal focha ze on musi juz wychodzic ze sie spieszy :ohmy: :ohmy: :ohmy: czy ja wymagam az tak wiele...poza tym gadal ze swoim przyjacielem i mu powiedzial, ze cieszy sie, ze ma nadgodziny w pracy i cale dnie jest poza domem bo by ze mna nie wytrzymal w domu :( :( normalnie jak to pisze to mi sie przykro robi...wczoraj w sumie po pracy wykapal mala u ululal do snu...ale i tak nie jest dobrze...
pogoda ma dzis byc ladna wiec lecimy na spacerek bo nie moge wysiedziec w domu
sarna oj tez bym sie porzadnie wkurzyla..strasznie nie lubie jak sobie cos zaplanuje a ktos mi psuje plany.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 tygodni temu #259364 przez Batmanik
Witam,
my dzis kontrole bioderek mamy:/
a tak ogulnie to mam dola przez to mieszkanie tu bo sie dusze :(
u nas koncowka remontu byle by zdazyli do swiat bo sprzatac trzeba choc dzieci wczoraj spaly to okna pomylam
niunia tez sie obudzila z niespodzianka :) zolza mala :kiss:
nocka w miare mala wstawala na karmienie i spala dalej ale z wieczora marudzila nie wiem co jej jest juz chyba 3dzien :unsure:
oo wlasnie Igor sie przebudza i tyle mego pisania:(
anayka nie denerwuj sie bo calkiem stracisz pokarm- a twoja mama sie nie przejmuj - ona miala okazje juz wychowywac dzieci wiec i niech Tobie pozwoli cieszyc sie macierzynstwem...
Suari sliczny Igorek :kiss: :kiss:
ja juz pranie nastawilam i mam lenia dzis:)
lece na kawke
milego dnia!!!
13 lata 4 tygodni temu #259377 przez Suari
Luska- twoj Oluś wygląda na takieeeego wielkiego przy tej Kruuszynce :) ze smażonych rzeczy to jadłam już naleśniki i racuchy, na coś innego jeszcze się nie zdecydowałam, ale kawę piję, taką słabą, czasami nawet dwie dziennie i jest ok.

batmianik- też się duszę w moim mieszkaniu, jest małe i mnie denerwuje, że nie mogę np poukładać rzeczy tak jak chce, ale jeszcze trochę muszę się pomęczyć, a pranie do ja robiłam wczoraj o 23 :laugh: a coś nie tak z bioderkami twojej Niuni ? ja byłam w zeszłą środę, dłużej trwało rozbierania i ubierania małego niż samo badanie, ale wszystko jest ok.

emka- ostatnio jak mój zrobił "niespodziankę" to nie wiedziałam jak się do tego zabrać :lol: przesiąkło wszystko, a jak ściągałąm mu body to ubrudziłam całe plecy, bo inaczej się nie dało, zwłaszcza, że sam sobie narobił do połowy pleców :laugh:
może twój M przechodzi jakiś kryzys? no szkoda, że woli pracę, ale może to minie. też jestem czasami zła na Mojego, bo mógłby mnie np wyręczyć w myciu garów czy czymś innym, ale on woli siedzieć w tym czasie z dzieckiem i chętnie się nim zajmuje, więc już nie naciskam na niego ze sprzątaniem, bo wiem, że tego nie lubi.

ja też się zastanawiam jak ten mój dzidek mierzy ten czas :) w nocy budzi się co 3 godizny na jedzenie, a w dzień co 2 :)
13 lata 4 tygodni temu #259403 przez Batmanik

batmianik- też się duszę w moim mieszkaniu, jest małe i mnie denerwuje,
że nie mogę np poukładać rzeczy tak jak chce, ale jeszcze trochę
muszę się pomęczyć, a pranie do ja robiłam wczoraj o 23 :-D a coś
nie tak z bioderkami twojej Niuni ? ja byłam w zeszłą środę, dłużej
trwało rozbierania i ubierania małego niż samo badanie, ale wszystko
jest ok.

heh suari jakbym o sobie czytala:) mam tak samo meczy mnie ze wszystko trzeba upychav a z pewnych rzeczy rezygnowac z powodu braku miejsca:( ale cieszmy sie ze na glowy na nie kapie:)) inni maja gorzej;)
tak malutka nie dociaga jednego bioderka i musze jej na pampersa dawac szeroko tetrowa pieluche- mam nadzieje ze jej to przejdzie..
a pranie tez czesto robie o 23tej bo zdaza mi sie o tej porze obiad gotowac:)
13 lata 4 tygodni temu #259413 przez aniaa_
Cześć mamusie

Sarna dużo zdrówka , a to Cie teściówka załatwiła ;)

Emka tak jak pisze Ola musisz porozmawiać z męzem na spokojnie.

Ostatnio jak mąż siedział sobie z Wojtusiem w pokoju, jak weszłam do nich to usłyszałam coś takiego, widzisz synu mama to już o tacie zapomniała, nie interesuje się nim tak jak kiedyś, smutno tacie z tego powodu, powiedział to tak żebym słyszała, ale wiecie co ja nawet sobie z tego sprawy nie zdawałam, że mąż czuje się w jakiś sposób przeze mnie zaniedbany. To prawda mniej czasu mu poświęcam, z wiadomego powodu, do tego jeszcze dochodzą jego wyjazdy, ale nie myślałam, że czuje się z tym gorzej, aż mi się płakać zachciało jak to usłyszałam, bo to wszyto nieświadomie i z braku czasu, chociaż nie wiem czy tym można się tłumaczyć.

Kredka ja staram się jeść praktycznie wszystko i obserwuje malucha, ostatnio nawet wyprobowałam kawę z mlekiem i spokojnie jedną mogę wypić bo nic malemu się nie dzieje, słodycze tez wcinam to ciasta, to jakiegoś cukierka w czekoladzie, ale z czekoladą nie przesadzam bo boję się, że może zaszkodzić, ostatnio zjadłam kalafior w zupie, to Wojtuś męczył się wieczorem. A ta to jem rzeczy mało przyprawione i nietłuste.

Suari ale duuuży Igorek

Luśka ale fajnie się bawią Twoje maluchy

Anyanka tak jak pisze Emka, też o tym słyszałam, połozna mówiła, że najlepszy pokarm jest w nocy i to miedzy 3-4 godzina.

U mnie nocka minęła nawet fajnie, bo o 3 było tylko karmienie i później o 6, więc nawet się wyspałam. :laugh:

O kurcze przypomniałyście mi o praniu :silly:
13 lata 4 tygodni temu #259418 przez Suari
No tak upychanie i kombinowanie gdzie jeszcze coś można wetknąć :) , ale cieszymy się, że nam nie kapie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 4 tygodni temu #259439 przez aniaa_

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja to nie wiem kiedy i jak wybiorę sie po prezenty czy zakupy świąteczne :(
13 lata 4 tygodni temu #259445 przez Suari
aniaa_ napisał:

Ja to nie wiem kiedy i jak wybiorę sie po prezenty czy zakupy świąteczne :(

13 lata 4 tygodni temu #259447 przez Batmanik
no ja 3cie pranie wstawione a zaraz i tak pelny kosz bedzie :angry:
Suari swietny pomysl- napewno sie uciesza
a co do prezentow to ja w zeszlym roku zamowilam fotokubki heh i w tym roku przydaloby sie je zaktualuzowac :) bo dziadkowie maja mojego siostrzenca i Igora wiec trzeba mala wkleic i mysle tylko jak :unsure:
mi jeszcze brakuje trzech prezentow ale to drobiazgi bo to dla D..matki i brata wiec wysilac sie nie bede :P
13 lata 4 tygodni temu #259472 przez jo_anna20
Suari ja to samo wymyśliłam dla wszystkich - dla dziadków, pradziadków i chrzestnej :) Jutro tylko muszę zanieść do galerii
13 lata 4 tygodni temu #259476 przez luska
Emka własnie szkoda , ze twoj M woli prace ........ale własnie pogadaj z nim bo on najnormalniej w świecie pewnie nie ma zielonego pojęcia o co co chodzi jak to facet a z czasem mu na pewno przejdzie ale bez rozmowy się nie obędzie..
Moj już po raz kolejny przechodzi ten etap i nie narzekam , juz wie co i jak wiec mnie wspiera.Jak widzi łzy to staje na głowie , żeby mnie wesprzeć , no i jest mega czuły ostatnio :laugh: Z chcia to bysmy sie juz poprzytulali :blush: :silly: No ale .........

Sauri jak wróciłam ze szpitala to przeżyłam szok jaki mój syn jest ogromny :lol: :lol: A swoja droga to żarłok się z niego zrobił i grubasek :P No a prezent fajowy, kurcze mogłam wcześniej pomyśleć i mojej mamce coś takiego właśnie typu kaledarz kubek z wnuczkami kupic :dry: No nic dzien babci przed nami
13 lata 4 tygodni temu #259485 przez Batmanik

Sauri jak wróciłam ze szpitala to przeżyłam szok jaki mój syn jest ogromny

hehe Luska mialam dokladnie tak samo- nie wierzylam ze Igor taki duzy a w ciazy moglam go ciagle nosic na rekach a po szpitalu nie mialam sily
13 lata 4 tygodni temu #259502 przez Suari

większość z was pozmieniała awatarki i teraz muszę patrzeć dokładnie co która pisze :)

przy takich kruszynkach to wasze starsze pociechy wydają się mega ogromne pewnie :) tylko patrzeć jak te kruszynki takie będą :)
13 lata 4 tygodni temu #259537 przez Aleksandra
Cześc kochane.

Ja zdążyłam się przebrac z piżamy, ale nawet się nie umyłam ani nic nie zjadłam bo Natalce się nie chce spac. Może teraz uśnie bo zjadła dużo. Oczywiście jest na butli. Raz je moje raz Bebilon. Nie ma w ogóle mowy o cycu. Na sam widok wrzeszczy a ja jestem już tym zmęczona... Niestety :(

Ja też muszę pranie wstawic. Nasze i Natalki. Dziś była taka kupa, ze za pieluchę wyszła. Czyżby dzisiejszy dzień był pod tytułem "kupa poza terenem pieluchy"?? :laugh:

Śliczne dzieciaczki. Ja muszę pozgrywac zdjęcia Naci na kompa i wam pokazać :)
13 lata 4 tygodni temu #259599 przez Aleksandra
Śniadanie zjedzone. Może pójdziemy na spacerek. Pogoda jest piękna, to trzeba wykorzystac :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia