BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 tygodni temu #258999 przez iva 20
Te dzieci to naprawde takie male a cwane jak nie wiem .... hehe ja juz jestem zmeczona jak nie wiem a tu jeszcze nocka pewnie nie przespana bedzie bo tak czuje .... nawet nie mam nikogo zeby mi pomogl tylko wszystko sama niekeidy mam chec wyjsc od tego wszystkiego i sie przejsc na spacer no ale ja niestety nie moge bo jak malej nie zostawie samej ...
Temat został zablokowany.
13 lata 4 tygodni temu #259011 przez jo_anna20
Iva dasz radę!!! Ja dziś pierwszy raz sama byłam cały dzień i na całe szczęście dzisiaj Filip był w miarę grzeczny, ale na pewno jeszcze nie raz da mi w kość i wiem co czujecie, jak dzieciaczki nie chcą usnąć, albo budzą się po10 minutach! Też mam ochotę wyjść i nie wrócić :) Moja mama mówi, że ja tak spałam - 15 minut i koniec, i w dzień i w nocy. I nie wiem jak ona to wytrzymała! Dopiero teraz ją podziwiam i zaczynam doceniać.
Jesteśmy mamami i kiedyś jak ten potworek przytuli się do Ciebie i powie "kocham Cie mamo" to nie będziesz już pamiętać tych nieprzespanych nocy!

Swoją drogą, pamiętacie jak w ciąży często się skarżyłyśmy, że budzimy się w nocy i nie możemy zasnąć? Ja zostałam cudownie wyleczona - zasypiam jak tylko moja głowa zetknie się z poduszką :)
13 lata 4 tygodni temu #259012 przez Aleksandra
Jo_ann my jesteśmy teraz super-kobietami :) Damy sobie ze wszystkim radę, wyrastają nam dodatkowe ręce i mamy nadludzką siłę :)

Moja Natalka pokazuje po prostu nam swój charakter. Jest Wagą, tak jak moja mama... :S
13 lata 4 tygodni temu #259017 przez jo_anna20
A jeszcze mi się coś przypomniało: pzedwczoraj w nocy jak Filip tak wojował i spać nei chciał, po 2 godzinach noszenia mój mąż nie wytrzymał, ubrał go w kombinezon, zapakował do fotelika i w ciągu 2 minut Filip spał :) Rozebrał go przełożył do łóżeczka i już było dobrze. Młody śpi na spacerach i w samochodzie cały czas!

Zastanawiam się nad czyms takim: allegro.pl/fisher-price-relaksacyjny-mot...044-i1956860447.html

Tylko trochę to drogie a tez chciałabym kupić takiego misia (a właściwie krowę) co śpiewa te kołysanki.
13 lata 4 tygodni temu #259025 przez aniaa_
Hejka

Dziewczyny dacie sobie radę, ja caly poprzedni tydzień byłam beż męża i dzisiaj znowu wyjeżdża, co prawda moja mama jest ale przy Wojtusiu ja wszytko robie, bo przecież go mi nie nakarmi i nie będzie do niego w nocy wstawała.
Nie jest lekko zwłaszcza w nocy, bo jak mąz jest to chociaż wstanie raz czy dwa i przewinie małego, a tak to wszytko muszę robić sama. Ale kto ma dać radę dziewczyny jak nie my :)
13 lata 4 tygodni temu #259029 przez Aleksandra
Jo_anna ale mi pomysł podsunęłaś z tym fotelikiem samochodowym !! :kiss: Moja przecież też śpi i na spacerach i w samochodzie. A ten fotelik z allegro jest fajny ale faktycznie drogi...
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259037 przez jo_anna20
To jeszcze Ci coś podpowiem: podobno nie ma dziecka, które nie uśnie jeśli jest miziane za uchem. Niestety mój syn jest wyjątkiem :) Natomiast dzisiaj odkryłam, że usypia (choć nie na długo) jak miziam ten dolny płatek jego ucha :) Kolejną metodą działającą na mojego Filipa jest nagrzanie ciemiączka - kładę rękę na ciemiączku i jak się rozgrzeje to usypia, później nakrywam mu główkę kocykiem, żeby nie zmarzło i śpi :)

I tak jak już pisałam, musi być szczelnie opatulony, żeby mu nawet jeden paluszek u nózki nie wystawał, natomiast nie można mu przykryć rączek - są zawsze na wierzchu, jak je przykryje to zaraz je wyjmuje :)
13 lata 4 tygodni temu #259044 przez Aleksandra
To z nagrzanie ciemiączka to i ja czasami stosuję, ale o uszku nie słyszałam :) Natalka usypia tez czasami jak palcem przesuwam od góry czoła do końca noska, albo linią prosta albo lekkim zygzakiem. Robię też przy tym delikatne okrężne ruchy wokół oczu i łączę to z noskiem. Często pomaga, ale wypróbuję toż to z mizianiem za uszkiem i dolny płatek uszka :)
13 lata 4 tygodni temu #259046 przez emkapl84
iva ja juz od 3 tyg jestem sama :( m wychodzi o 6.30 wraca o 19.30....i moja mala tez prawie w ogole nie spi w dzien takie 15 min drzemki sobie ucina wiec wszystko musze robic na raty...do tego dochodza te problemy z jej glowka i szyja :( :( ktore mnie totalnie doluja :( :( ciesz sie ze chociaz twoja nadia jest zdrowa ja bym w tej chwili wszystko oddala zeby juz sie malej polepszylo...moge nawet tygodniami nie spac...
a z M znowu dziwnie...tacy jacys dalecy sie nagle dla siebie zrobilismy...malo jest usmiechu teraz u nas w domu :( niby mi pomaga ale robi to czasami jakby mi laske robil ze sie dzieckiem zajmuje...jak wychodzil do pracy to zawsze buzi na dowidzenia itp...dzisiej tylko rzucil narazie i wyszedl...na smski odpisuje "ok" "dobrze" itp...a ja sie z tym wszystkim samotnie czuje...wiem, ze tez nie jest latwo ze mna wytrzymac zwlaszcza gdy wlacza mi sie opcja"marudzenie i narzekanie" :) :) :) ale po 13 godz samej z dzieckiem mam po prostu dosc!!!!
kurde juz drugi raz dzisiaj mala prawie usnela i obudzil ja telefon!!!!!!!!!!!!!!oszalec mozna :angry:
mam tylko nadzieje,. ze na swieta wroci mi optymizm bo tyle na nie czekalam i chcialabym zeby fajnie nam bylo w trojke :)
13 lata 4 tygodni temu #259048 przez emkapl84
dzieki dziewczyny za fajne sposoby na usypianie :kiss: :kiss: :kiss: zaraz je wyprobuje :laugh: :laugh:
13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259062 przez Aleksandra
emkapl84 napisał:

a z M znowu dziwnie...tacy jacys dalecy sie nagle dla siebie zrobilismy...malo jest usmiechu teraz u nas w domu :( niby mi pomaga ale robi to czasami jakby mi laske robil ze sie dzieckiem zajmuje...jak wychodzil do pracy to zawsze buzi na dowidzenia itp...dzisiej tylko rzucil narazie i wyszedl...na smski odpisuje "ok" "dobrze" itp...a ja sie z tym wszystkim samotnie czuje...wiem, ze tez nie jest latwo ze mna wytrzymac zwlaszcza gdy wlacza mi sie opcja"marudzenie i narzekanie" :) :) :) ale po 13 godz samej z dzieckiem mam po prostu dosc!!!!
mam tylko nadzieje,. ze na swieta wroci mi optymizm bo tyle na nie czekalam i chcialabym zeby fajnie nam bylo w trojke :)

Kochana ja ostatnio tez przez to przechodziłam, ale po rozmowie jest ok - ciekawe tylko na jak długo. Dziś obiecał, że jak przyjedzie z prazy to najpierw przyjdzie do nas na kąpiel, zajmie sie małą i ja będę mogła zając się sobą a później pójdzie na budowę. Może porozmawiaj ze swoim mężem, powiedz mu co cię boli. Niech wie co czujesz. Ja też siedzę sama w domu ( prawie, bo jest szwagierka ale ona ma swoje dziecko), bo Z wychodzi o 7 i wraca o 19-tej. Powiedziałam mu, że nie zawsze jest tak słodko wtedy gdy on jest w domu, że Natalia daje popali niekiedy cały dzień i mam dosyc. Nacia jest spokojniejsza przy nim, bo jest rzadko w domu i dla niej to atrakcja :)

A gdzie reszta dziewczyn?? Pewnie maluchy dają popalic i nie mają głowy ani czasu do forum...
13 lata 4 tygodni temu #259141 przez Aleksandra
Macie może ochotę na słodycze? Ja ostatnio muszę zjeśc raz dziennie jakiegoś batona typu mars, bo mam po prostu chcicę :silly: Ja nigdy nie miałam takiej chęci na słodycze (od podstawówki) :lol:
13 lata 4 tygodni temu #259166 przez luska
Sarna to zdrowka dla ciebie i kobietko nie wściekaj się tak , nie wpuszczaj już teściowej do domu hehe :silly:

Olu ale masz rebusa z tym cycem..........kurka ciekawe o co malej wtedy chodzi.No i dokładnie ja twoj Z mówi jestes uparta i oby tak dlaej nie podawaj sie i tak juz tyle wywalczyłas i szkoda by było to skreslić

kurcze zazdroszczę wam tych spacerów tez chce ale u nas pogoda najgorsza jakby mogła trafic na wychodzenie z noworodkiem B) Jutro będzie położna to sie zapytam jej jeszcze co on o tym myśli

Emka poczatki i dla ciebie i dla twojego menia na pewno nie sa łatwa tym bardziej , ze on tyle po za domem spędza czasu no i właśnie brakuje tej chwili na szczera rozmowe od serca ktora na pewno by pomogła, a z ta łaska to chyba większość facetów tak ma........w koncu oni wielcy żywiciele rodziny a my karmicielki B)Mam nadzieje , ze w świeta wróci ci nastrój i beda to jedne z najpieknieszych swiat jakie przezyjesz :kiss:
olu ja non stop je słodkie , wogole mam apetyt za trzech B)
13 lata 4 tygodni temu #259167 przez emkapl84
olcia nie jakos nie mam...ale ja za to pije duuuuuzo slodkich kaw typu latte z karmelem itp :laugh: :laugh:
13 lata 4 tygodni temu #259168 przez luska
No a moj sie w koncu postarał dostałam laptopa;0 Chciałam bizuterie ale od kąd zgubiłam obraczke nie chce mi nic kupic , obraza do dnia dzisiejszego
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia