BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 tygodni temu #262333 przez vestusia
Witajcie :)

No, no Empka :D To się musiało wczoraj dziać :lol: :lol: :lol:
Mężulek w końcu się postarał no i Ty zregenerowałaś swoje siły :) A on w pracy na pewno sobie poradzi. To duży chłopiec :D

Kima fajnie, że jedziecie tylko na cycku. Tak teraz pomyślałam sobie, że ja rzeczywiście mało ostatnio piję, bo jakoś brakuje mi ciągle czasu. Może to dlatego nie mam aż tyle pokarmu. Postaram się dzisiaj pić zdecydowanie więcej.
A co do tego zagęszczacza - no to Zuzia bardzo ładnie się po nim załatwia. Co więcej - to już czwarty dzień z rzędu, kiedy robi kupkę codziennie. Wcześniej miała przerwy. No i ja też nie piję już tej herbatki koperkowej więc może, tak, jak u Madziaski, Zuzia załatwia się lepiej? Sama nie wiem. W każdym razie po tym zagęszczaczu zdecydowanie mniej ulewa.

Ja ocipieję któregoś dnia. Weźcie mi dziewczyny powiedzcie co ja robię kurdę nie tak i co ja mam zrobić z tym moim dzieckiem.
Luska, w tej książce rzeczywiście (z tego, co do tej pory zauważyłam) duży nacisk kładą na szacunek itd., imienne zwracanie się do dziecka). Tylko mnie czasami niestety nerwy puszczają i jestem zła. Jak np. teraz. Od rana nie śpi, najedzona, przewinięta i nie wiem, co jej nie pasuje. Na rączkach ok, a w żadnym innym miejscu jej nie pasuje. I ryk. Chyba oszaleję za chwilę :( :(
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #262338 przez Malina86
Witajcie mamusie!

U nas nocka rewelacja! Misia zasnela o 21:00, obudzila sie o 1:30, jedzonko i o 2:00 juz spala i tak do 5:00 i potem pobudka o 8:30- jest bosko, moze w koncu moje dziecko zalapalo, ze w nocy sie spi :)

emkapl84 fajny wieczorek mialas, ale tak sie zastanawiam czy ta bielizna to oby nie byl bardziej prezent dla mezulka :lol: Cwaniak dwie pieczenie przy jednym ogniu upiekl :)

vestusia mi tez czasami nerwy puszczaja i potem mnie sumienie gryzie, ze sie denerwowalam na moja Malutka, ale jestesmy tylko ludzmi, w dodatku np. ja jestem nerwusem i z tego co widze to Misia takze wiec niekiedy obie mamy nerwy :)

Dzisiaj w planach farbowanie wlosow mam, ze spaceru chyba znowu nici bo pogoda okropna, za chrzciny musimy isc zaplacic. Mezus do 12:00 w pracy, a potem weekend na calego :)
13 lata 3 tygodni temu #262339 przez Dorciaition
Hej Dziewczyny.

Nie chcę Was denerwować, ale nasz nocka minęła cudownie ;)
Ale teraz próbuję Lenkę wybudzić, tak jak doktórka mi kazała, a ona nie chcę. Potrzęsie rękami, krzyknie na mnie i dalej śpi.

Kima gratuluję wagi. Kubuś przybiera fajno.
A tak się zastanawiam, bo piszecie o kupkach, że nie robią, albo raz dziennie, a Lenka robi po każdym jedzeniu. Może to źle? Przecież jak bym robiła po każdym posiłku to bym Tap Madl mogła być...

Malina blondynka ze mnie. Napisali na łapkach, a ja, że to na rękach misia. Na nóżki wcale nie spojrzałam ;) he he
Super ten misio, bardzo jesteśmy z niego zadowolone- obie ;)
Tylko nie śpiewa jak Lenka zapłacze.

Emka kochany Twój mężuś :)

Vestusia a może Zuzia chętnie jakiejś muzyczki uspakajającej by posłuchała?

Buziaki

Alanek[*] :(
13 lata 3 tygodni temu #262342 przez Malina86
Dorcia moj tez nie reaguje na placz, nie wiem czy zbyt cichy jest czy co, musze sprobowac wrzasnac tam do niego i zobaczyc czy sie zalaczy :) Fajnie, ze jestes zadowolona. Ja przy okazji sie jakis kolysanek nauczylam :)

Moje dziecko przykimalo o dziwo na lozko, na brzuszku sobie spi wiec pora jakies sniadanie zjesc :)
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #262350 przez vestusia
A ja chyba nie nadaję się do roli mamy :( Jak są poranki to po prostu mam dość. Jeszcze troszkę i zapakuję dziecko, zawiozę ją do teściów a sama pójdę chyba się nawalić.

Nie wiem co mam z nią robić. Wszędzie źle.
Dorcia, muzykę też puszczałam.
Czytam różne książki, są różne wersje dlaczego dziecko płacze.
Nie wiem. Zuzia leży w łóżeczku, była chwila spokoju i znowu ryk. Chyba idę się umyć, bo już nie mogę słuchać jej płaczu. I tak mam dzień w dzień z samego rana. O żadnej innej porze dnia tak nie ma, tylko od rana jak się obudzi. Ech.

A jakiego misia macie? Macie jeszcze gdzieś link do niego?? On uspokaja dzidzię? Chyba zaraz go zamówię.
A z cycków leci mleko, bo Zuzia płacze. Tylko, że ona głodna już nie jest.
13 lata 3 tygodni temu #262360 przez luska
hej laseczki u nas tez nocka w miare , nie narzekam w każdym badz razie:)

Emka heh dokladnie dwie pieczenie przy jednym ogniu :P

Dziewczyny wlasnie jestesmy tylko ludzmi i czasem tez mam prawo do slabszych dni to raz a dwa cierpilowsci idzie sie nauczyc , moj to mnie tak wyszkolił , ze naprawde jestem w stanie wiele zniesc ;) wiec jak na razie do malutkiej ani razu nie straciłam cierpilowosci ale to lutra to.........przed chwila siedzial w lazience za krzyki teraz wylazł obrazony wydzoera sie na gorze a ja cierpliwie czekam az zlezie sie przytulic :P

Docia moja to wali jak oszalała w te pamki przed i po karmieniu ;) Vestusia dokadnie na moja dzialaja wszelkiego rodzaju melodyjki, no i uwielbia lezec na stoliku do przewijania i najlepiej jej sie tez tam spi :unsure: a moze potrzebuje poprostu sie przytulic......moja z rana to standardowo minimum 30 minutowy spacer po domu a potem luzik przechodzi :)

Dziewczyny a o jaki misiu wy piszecie bo mnie chyba znowu cos omineło :blush:
13 lata 3 tygodni temu #262361 przez luska
Dziewczyny a myslicie , ze z tym pepolem moge mała na brzuszku klasc??bo jak na razie miałam opory ,zeby cos sobie jeszcze w niego nie zrobiła..........
13 lata 3 tygodni temu #262367 przez vestusia
Ech, uczę się cierpliwości, ale czasami z tej bezradności po prostu nie wyrabiam. Chciałabym, żeby ktoś był tutaj od rana, wtedy byłoby mi łatwiej... :(

Fajnie Luska działasz z Olem. Popieram. Na pewno za chwilkę przyjdzie, przeprosi i się przytuli. :)

No i tuliłam Zuzię, wtedy w miarę spokój.
Przeczytałam, że może płacze dlatego, że nie potrafi się wyciszyć. No to zaniosłam ją do łóżeczka, wyłączyłam chwilowo muzykę, otuliłam w rożek i wyszłam. Uspokoiła się i zasnęła. Śpi już chyba z 15 minut więc idę się w końcu umyć.
Ja po prostu na razie nie wiem, o co tej mojej Zuzi może chodzić. Jak płacze, to najczęściej zapewne chodzi jej o cycka. Ale jak widać nie zawsze. Teraz chyba chciała już spać....
13 lata 3 tygodni temu #262369 przez vestusia
Luska, ja kładłam swoją Zuzię na brzuszku zanim odpadł jej pępolek. Ale to było na chwilę, może tak na 5-10min
13 lata 3 tygodni temu #262382 przez Dorciaition
Dziewczyny o tym miśku mówimy allegro.pl/spioszek-lampka-spiewa-kolysa...roz-i1984979108.html
Jest bardzo fajny :)

Vestusia może Zuzia musi sobie trochę popłakać? Jak Lenka płacze a wiem, że głodna nie jest to muzę ją włączam albo masuje. Ona nadal płacze, troszkę ją zostawiam i zasypia.

Chyba masz dziś gorszy dzień. Też musza takie być. I nie pisz takich bzdur Kochana. Jesteś cudowną mamusią.

Luśka czytałam, że dopóki pępol jest to nie powinno się kłaść dziecka na brzuszek, ale ja też na chwilkę kładłam.
Nie możemy wszystkiego robić tak jak piszą, róbmy tak jak czujemy bo też można od tego zwariować.

Luśka pytałas o moja wade. Mam minusy- 3 i 3,5 B) Zmieniłam oprawki, czekam na nie z niecierpliwością, ale trochę mam stracha, bo zawsze takie delikatne miałam, a teraz wzięłam pełne. Najwyżej w starych będe chodzić ;)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #262384 przez Dorciaition
Pokażę Wam moją pipulkę ;)

Załączniki:
13 lata 3 tygodni temu #262397 przez vestusia
Chyba rzeczywiście mam dziś gorszy dzień :(

Zuzia śpi, ja wzięłam prysznic, pomalowałam się i słucham kołysanek dla niej.

Tego misia zaraz zamówię, tylko pooglądam jeszcze inne przedmioty tego sprzedającego, może coś jeszcze wpadnie mi w oko.

No a Lenka cudna. Te usteczka ma zabójcze :D Oj chłopaki będą się o nią bili :D

No i te skarpeteczki :D Zuzia też takie dostała :D:D:D Lalunia z Lenki :) Ucałuj ją od cioci Vestusi i Zołzy :D
13 lata 3 tygodni temu #262403 przez luska
Vestusia a widzisz jednak sie udalo i wlasnie niue pisz glupot.masz gorszy dzien i tyle :kiss:

a slodki ten misiu :lol:

Docia tez sie musze wizas za te okulary bo porazka normalnie, ja mam cylidry i to tez spore bo na jedno oko 2 a na drugie 2,5 B)

moj malusia znowu spi.......ciekawe jak nocka nam minie jak ona od rana tak spiocha

no Olek tojest mistrz w sprawdzaniu mnie......od małego.A na początku potrafilam go nazwac podłym bachorem :blush: tak nam dawal w kosc ,wiec spoko na prawde idzie sie przyzwyczaic i podejsc do wszystkiego z wiekszym dystansem :)

no a bunt dwultaka hehe ciezko jest ale idzie tez sie usmiac z wielu sytuacij...........noa jak mlody nam pyskuje to na dobra sprawe za jego plecami sikamy ze smiechu :silly:
13 lata 3 tygodni temu #262405 przez luska
Docia a Lenka ustak to ma przecudowne a beda chlopaki walczyc o caluski :kiss: :lol:

Ja uspie lutra i tez musze sie ogrnać
13 lata 3 tygodni temu #262423 przez aniaa_
Dzień dobry mamusie

Tak piszecie o tych kupkach, Dorcia Wojtuś też robi po każdym jedzeniu, a czasami nawet w trakcie i jeszcze raz po, ale gdzieś czytałam, że to jest całkiem normalne i z czasem będzie mniej.

Kima ale Kubuś duuży, my w poniedziałek idziemy do pediatry, mam okaże się ile ta moja chudzina przytyła, ale coś mi się wydaję, że niewiele.

Dorcia a waga Lenki rzeczywiście jest ok. też ładnie przybrała.

Vestusia moje cycki tez reagują na płacz Wojtka i mi z nich leci. Czasami jak Wojtus płacza to też nie mam pomysłu dlaczego, ale uspokaja się często na rękach, czasami mam wrażenie, że domaga się już towarzystwa i zainteresowania

Luska ja też małego kładłam na brzuszek zanim pepek odpadł, ale na chwilkę.

Dorcia Lenka boska i te usteczka

Od wczoraj jest już mój mężulek i powiem Wam, że wczoraj miała czas nawet żeby się przestać w dzień, było bosko i wypoczęłam, bo mąż zajął się młodym i dużo mi pomaga. Byliśmy wczoraj na spacerku całe misto obeszliśmy, i dobrze że skorzystaliśmy z pogody bo dzisiaj już lipa, pad i wieje.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia