BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 tygodni temu #265093 przez Aleksandra
Malina86 napisał:

Kupilam tez w koncu prezent dla Meza i dla mojej Misi. Dorwalam wczoraj w Smyku taki bialo-perlowy kombinezon z Disney-a z rozowymi kokardkami na nozkach i rekawiczkach, przeceniony ze 100zl na 50zl i w nim Misia bedzie na chrzcie...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Że co??? No litości B) To faktycznie nie ma się czego spodziewać skoro sama tak się ubiera. Twoja Miśka będzie wyglądać jak księżniczka :)

Natalka dziś pierwszy raz piła samą wodę. Byłą troche zdziwiona bo ssała a tu coś innego niż mleko i wypiła 30ml. Na razie wlewam jej 50ml wody bo nie potrzeby więcej jednorazowo.
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #265110 przez Suari
Tyle naskrobałyście przez ostanti tydzień, że nie jestem w stanie was nadrobić :)

gratulację Milla !!!!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego dzionka i w razie gdyby mnie nie było to wesołych świąt wszystkim życzę :) buziaki dla was i maleństw :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #265136 przez Dorciaition
Luśka na pewno będziecie się cieszyć świętami. Wesoło macie tam jak nie wiem co ;)

A z chłopami to widzisz jak jest- szkoda słów B)

Chodzi do Ciebie lekarz? U mnie było tylko raz położna i to tyle.

Zostawię szwe chyba. Skoro u Ciebie wyszły to moze moja też się zlituje i mnie opuści ;)

A co dla meża zakupiłas, jesli możesz zdradzić? :lol:

A Miśka udana z tym smokiem hi hi ;)

Ola a Ty dużo karmisz mlekiem modyfikowanym? Bo nie wiem czy jak daje 1-2 butle na dobe to też dopajać?

Suari ale Igorek rośnie. Ucałuj Go od ciotki i Lenki. Oby szybko choróbsko przeszło.

Moją dziś ważyłam. Ma wg mojej wagi równe 4 kg.

Alanek[*] :(
13 lata 3 tygodni temu #265163 przez kima
Ja już po obiadku i z miasta wróciłam :) Brwi zrobione, od razu inna buzia a na ten masaż to chyb a kiedyś się wybiorę, bo przy moim klocuszku wysiada mi już kręgosłup B)

Dorcia, jak będziesz tak rzadko ściągała pokarm to będzie go coraz mniej. Dobrze zrozumiałam, że przez 10 godzin nie karmiłaś cycem? Mi to by chyba cycki eksplodowały :P Wg mnie jak będziesz często przystawiać i pić odpowiednio dużo płynów, to powinnaś mieć wystarczająco mleka :)

Malina opadły mi ręce, omdlały kolana :ohmy: stanik na bluzkę :unsure: klękajcie narody :laugh:
13 lata 3 tygodni temu #265165 przez luska
Malina hehe usiamialam sie z tego stanika:)
docia u mnie tez chodzi lekarz z polozna , ale u nas ten lekarz jest naprawde supe z powołania, ma teraz swoja przychodnie i naprawde dba o pacjetów.Jak do tej pory połozna własnie była dwa razy a z lekarzem raz .Zapowiedziala sie , ze po niedzieli zajrzy ale jak do tej pory jej nie wiedac

eh moja mała cos ma dzis ciezki dzien znowu marudzia, chyba brzuszek :(
13 lata 3 tygodni temu #265166 przez chłopek
dorcia dobrze kima mówi jak bedziesz małą często przystawiać i pić duzo,np mogą byc herbatki na laktacje to bedziesz mieć pokarm
13 lata 3 tygodni temu #265176 przez Aleksandra
Dorciaition napisał:

Ola a Ty dużo karmisz mlekiem modyfikowanym? Bo nie wiem czy jak daje 1-2 butle na dobe to też dopajać?

Ja daję ok 6 razy na dobę i w międzyczasie mam dopajac.

Ja już prawie nie mam pokarmu. Za to mam na zbyciu trzy herbatki laktacyjne z czego jedna napoczęta - zostało 15 saszetek - jedna w saszetkach druga granulowana Hippa i 3 opakowania wkładek laktacyjnych po 40 w opakowaniu. Jak któraś chce to sprzedam i wyślę pocztą :) Mi są one zbędne...
13 lata 3 tygodni temu #265178 przez Dorciaition
Wypijam 2 l dziennie wody i herbatkę też piję. Karmię Lenkę wieczorem ale nie wystarcza jej mleka więc jest ryk i dopiero butla ją uspakaja. W nocy też butla,bo w cyckach bieda no i rano i cały dzień cycki.
Na początku też miałam nawał, a teraz coraz mniej.

Luśka pewnie nie przychodzą bo już świętami żyja. :blink:

13 lata 3 tygodni temu #265200 przez chłopek
dorcia to moze przez dzien ja karm cycem a na noc butle,
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #265209 przez madziaska
Czesc dziewuszki :) nadrabiam WAS od rana ;)
Jak cudnie, ze milla ma juz paulinke :):):)
U nas ok, choc strasznie mam duzo mleka w cycach. Nie cieknie mi z nich, nie bola, ale jak Hania je to tyle leci, ze nie nadaza polykac. Ksztusi mi sie. Do tego je tak lapczywie, chrumka przy tym jak swinka ;) potem oczywiscie odbijanie, a i tak sie zdaza, ze uleje. Czasami nawet po godzinie slysze, ze pokarm jej sie cofa.... Teraz smacznie spi ;)
Dorcia wedlu mojej wagi Hania tez juz wazy 4 kg... Wogole robi sie pulchniutka, ma takie fajne pucki ;)
Vestusia to masz sie z tym Bobem... Kurka, musisz z nim powaznie porozmawiac...
Emka robisz smaka na kawuche ;)
Ja tez juz brzucha nie mam, tylko tak jak Iva jest on miekki, ale za trzy tyg. porobie brzuszki i chyba bedzie ok ;)
Aaaa i fajnie niektore macie, ze normalnie jecie. A z ta moja dieta nie jest tak zle, jem wszystko oprocz smazonego, pieczonego i wzdymajacych. A jakie owoce jecie??? ja tylko banany i jablka, nie wiem co jeszcze mozna. a z warzyw??? ja jem ziemniaki i marchewke, ta marchewka juz mi sie po nocach sni. No i na swieta nie odwazylabym sie zjesc zadnych potraw... Kurcze chyba jezyk bede miala do pasa ;)
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #265214 przez Malina86

dorcia wypilam ok 21:30 ta lamoke szampana, w nocy odciagnelam troche mleka i wylalam, rano tez, a popoludniowe juz zostawilam, ale ja sciagam tylko tak po 20ml z kazdego cycka, bo tak jak mowilam nie bede juz karmic. Moja gin wczoraj powiedziala, ze sciagane to bezsens, ze jak Mała cyca nie chce to lepiej przejsc na butle i nie denerwowac siebie i jej. Dzisiaj tez mam ochote na tego szampana :lol: To pachnie alkoholizmem :)

Ja Miśce daje herbatke na lepsze trawienie z Hippa.

A wogole to ma jakiegos paprocha w oczku, moge jej sola fizjologiczna przeplukac?
13 lata 3 tygodni temu #265217 przez madziaska
Malinka niezle jej powiedzialas;)
No i sproboj z sola, tylko od kacika oczka do wewnatrz ;)
13 lata 3 tygodni temu #265241 przez iva 20
hejka :*
ja dzisiaj zabiegana ...
wczoraj sie okazalo ze nie zbiera mnie choroba tylko jestem na maxa wyczerpana zadzwonilam do meza zeby przyjchal z pracy bo juz nie daje sily :( jak bylam z nia wczoraj na spacerku to czulam sie jak bym sie miala przewrocic .....
a dzisiaj jest juz lepiej pojechalam do kolezanki zeby nic nie robic w domu ... oczywiscie syf jak nie wiem ale nic nie robie . Ale nie bede sprzatac musze najwidoczniej odpoczywac zeby organizm nabral sil :) jutro moze posprzatam ...
jestem zla ze nie ma mi kto pomoc tesciowa ze szwagirka dwa bloki dalej mieszkaja a tylko by chcialy mala widziec a nic nie pomoga jak urodzilam byly moze ze 3 razy .....
najlepsze jest to ze tesciowa dzwoni i mowi ze fajnie ze przyjde na wigilie a ja do niej cooo ze ja siedze w domu i nie wychodze nigdzie a ona dalej walkuje ze tak a ja do niej juz z nerwami ze powtarzam ostatni raz ze nie ruszam sie nigdzie i w domu robie sama i nie bede sto razy mowic ...
Milla gratulacje :)mala wkoncu z toba :)
a ztymi chlopami to naprawde niekiedy to gorzej niz dzieci jak tak piszecie to jak bym swojego widziala hehe
a ja wstapilam do sklepu i kupilam sobie torebke z adidasa za pare groszy :)
ja karmie tylko piersia i nie dokarmiam jej a pulpecik sie robi z mojej malej hih
13 lata 3 tygodni temu #265253 przez Dorciaition
chłopek napisał:

dorcia to moze przez dzien ja karm cycem a na noc butle,

Tak właśnie robię. W dzień tylko cyc, a w nocy butla.

13 lata 3 tygodni temu #265257 przez Malina86

A wogole to u nas wszystkie prezenty leza juz pod choinka i kusza... :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia