BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 tygodni temu #264209 przez [email protected]
Vestóhó! te sliniaczki są materiałowe ale są super, ale dziwie sie ze dostalas mmsa bo mi napisało ze nie mozna wysać:/
co do poloznej widzisz ja bym chciala zeby do mnie przychodzila. Daro ma teraz taką rogowatą skórkę na czole w brwiach i na uszczch w tymmiejscu gdzie przebija sie kolczyki i nie wiemco to! jak bylam na bilnsie to lekarka kazala smarowac oliatumem bo to sucha skora noworodkowa-ale mu to sie rozrasta:/ chyba pojde jutro do lekarza bo to takie przydkie i pewnie mu przeszkadza, ciągnie skore.
co do wprowadzania produktow to ja już dawno jadłam uszka i smazonego dorsza z kiszona kapusta!
a na sniadanie jem kanapki z zoltym serem i nigdy inaczej-no chyba zejakiej jajo albo tost z patelni i fasolke szparagową tez-wszystko jem smazone i pieczone. no tylko nie jadlam jeszcze kapusniaku ani fasoli zwykłej...

co do drugiego dziecka-to moja mama mowi ze gdybym ja sie nie urodziłą to ona jako matka by chyba zwariowała a z siostry zrobiłaby hipohondryczke heheh więc drugie dzieckoto tez dobre"lekarstwo":P ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #264230 przez vestusia
Sarna ja to mam zapłon z tym mmsem. Musisz mi wybaczyć :D
Ale faktycznie jest fajny, tyle że jeszcze troszkę za duży, ale na pewno wygodniejszy niż taki z rzepem z tyłu.

O, to w takim razie mówisz, że mogę sobie pojeść na Wigilii?
Ja generalnie jadłam już smażone ryby w panierce, schabowe również, co prawda kapusty nie jadłam, ale np. marchewkę z groszkiem, kalafior. Więc może nie będzie tak źle, cio? :D

A co do tego drugiego dziecka, to sama nie wiem.
I najśmieszniejsze jest to, że nie tyle sam poród mnie przeraża - choć ten wiadomo był straszny, ale bardziej te ostatnie 3 miesiące ciąży. Okropieństwo. I nie wiem jak miałabym po raz drugi przeżyć taki nadmiar wagi. Teraz muszę to zrzucić. :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nio i faktycznie jak coś się Darowi robi, to lepiej do lekarza, skoro się pogarsza i jest tego coraz więcej. A u Ciebie położna była raz? U mnie dziś była już 4 wizyta.
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #264248 przez Aleksandra
Cześć kochane.

Wczoraj Nacia łaskawie zjadła 120 mojego o 22.50 i spała do 3.40 :) Dziś odpukać je, co prawda szału nie ma ale je...

Jestem ciekawa kiedy mi się okres pokaże bo już nie karmię cycem tylko odciągam. Mojej siostrze pojawił się po 3 miesiącach od urodzenia a odciągała pokarm przez miesiąc bo mały był w szpitalu i go nie karmiła.

Dziś psiuknęłam Naci wodą morską, żeby jej nosalka wyczyścić i wiem że nie jej się to nie podoba, ale trzeba bo czasami jak ulewa to nosem jej idzie i później ma zatkany...

Sarna ta piosenka mnie powala, muszę ją ściągnąć :lol:
13 lata 3 tygodni temu #264272 przez iva 20
dziewczyny zbiera mnie choroba bo mi jest zimno i czuje sie jak by mnie ktos przejechal :( :( co moge zjesc zeby sie troche podkurowac ??
13 lata 3 tygodni temu #264286 przez chłopek
cherbatka z sokiem malinowym,imbirem i miodem
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #264298 przez vestusia
Sarna ta piosenka rzeczywiście świetna. Właśnie śpiewam i tańcuję przed Zuzią, która leży w wózeczku. Patrzy się na mnie i już kilka razy uśmiechnęła się do mnie :D Pewnie myśli, że ma matkę wariatkę. :D

a, ja ją właśnie ściągam :) ze strony www.wyszukiwarkamp3.eu :) Jakby któraś chciała, to polecam. :D
13 lata 3 tygodni temu #264318 przez Batmanik
hejka
u mnie czasu brak i tak po krotce napisze wam..
Vestusia dzis w rosmanie widzialam opakowanie pamersow 43szt
Sarna - wiem o czym piszesz ja tez usypiam heh
a wczoraj bylo najlepiej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kuz...Vestusia skasc Ty ten bebilon wytrzasnela u mnie nie ma w aptekach:(
lece ogarniac poki dzieci spia
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #264322 przez vestusia
Batmanik - no ja weszłam do pierwszej lepszej apteki i był. Spróbuj w innej aptece, pytałaś w kilku?? :(

No ja właśnie kupiłam te Pampersy 43 sztuk. Myślałam, że może te Białe są też w mniejszych paczkach, ale tylko 78 sztuk, a to za dużo.

Któraś pisała o wyciekaniu z pieluszki. U mnie właśnie z rozm. 2 z Pampersów Zuzi poleciała kupa, no i chyba z Huggiesów jak byliśmy u mnie i Zuzia była tak ślicznie ubrana ha, ha, ha :D
Mojej Zuzi nic po Dadach nie jest, ale fakt, że ja je bardzo często zmieniam i jestem jakoś "przewrażliwiona" jak ma je założone. Dla mnie są one wygodne - fajnie się trzymają, nic nie wycieka itd. Tyle, że np. Zuzia robi rzadziej kupę niż Wasze dzieciaczki - teraz robi codziennie od kilku dni i zawsze słyszę, kiedy to jest, więc od razu zmieniam i nawet jak ma Dadę to nic jej nie jest, bo od razu jest przewijana. Nie wiem, jaka byłaby reakcja jej skóry jakby np. zrobiła kupę w Dadzie i była w pieluszce jakiś czas. Ja na noc nie daję Dady tylko właśnie Pampersy. A w ciągu dnia Huggiesy (zostały mi dwie pieluszki z rozm. 1 i potem niestety ogromna paczka duża rozm. 2, ale na rozm. 2 jeszcze Zuzia za mała - wycieka jej wszystko) i Dady...
13 lata 3 tygodni temu #264334 przez Aleksandra
Iva jeśli nie karmisz piersią to zrób sobie syrop z cebuli, możesz pic ciepłe mleko z miodem no i tak jak pisała chłopek herbatki :)
13 lata 3 tygodni temu #264339 przez vestusia
Tak sobie pomyślałam, że Sarna zapewne bez obaw napiłaby się mojego napoju z ciąży - mleko + miód + czosnek :D :D :D :D
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #264341 przez [email protected]
IWA RUTINOSKORBIN MOZESZ BRAC W DUZYCH ILOSCIACH IDOMOWE SPOSOBY NA CHOROBSKO
no i oszywiście czosnek tonami heheh-Vestusia wie co mowi:D

mówiłam Wam już ze kocham reklamy netii?
ta z konkursu rządzi!!!

www.sadistic.pl/reklama-z-konkursu-netii-vt96399.htm
13 lata 3 tygodni temu #264342 przez chłopek
ja jak Ksawcio był mały kupowałam Pampers, ale od kiedy weszły nowe Dady to tylko one goszczą w naszym domu,małemu nic po nich nie jest. Huggiesy przecekały, a happy moim zdaniem beznadzija
13 lata 3 tygodni temu #264346 przez Aleksandra
Hehehe dobra reklama :)

Chłopek ja też uważam, że Happy są do kitu. Są twarde, a jak sjest odrobina siku to zaraz sztywnieją...
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #264347 przez vestusia
O kurdę Sarna ha, ha, ha :D Ale nie puszczasz takich piosenek Darowi??? Buehehehe :D Reklama powalająca :D

A myślicie, że Zuzia polubi Disco Polo? :D

To fajny kawałek he, he, he :D

O, albo to:

Może polubi w końcu "monie" :D
13 lata 3 tygodni temu #264352 przez Dorciaition
My sobie pospałyśmy, pogadałyśmy ;) i Lenka znowu zasypia.
Piosenka bardzo jej się podobała, jest rewelacyjna. Już ściągam :) Dzięki Vestusia.

A z tymi szwami to sama nie wiem. Dwie położne od razu mówiły, że lepiej nie ściągać tym bardziej, że jest jeszcze to obolałe. Ale zastanawiam się, bo faktycznie byłoby z głowy, a z drugiej strony mam bardzo niski próg bólu i jestem "zesra.." B)
Pomyślę i zdecyduje się do następnej środy.
Sarna mocno bolało?

Kima zadowolona jesteś z tych majtów? Pomagają i chowają troszkę brzuszek?

Sarna jak się planuje to wiesz jak to jest. Następnym razem będzie cudnie :lol: Tylko pamiętaj, na siostrzyczkę jeszcze za wcześnie :silly:

Vestusia ta położna oszalała tak wcześnie. Wcale się nie dziwię, że byłas nie przygotowana. Ale skoro jesteś zadowolona pomimo wszystko z wizyty to najważniejsze. Ona naprawdę jest często u Ciebie.
Funia to rozrabiaka ;) Dobrze, że to nie Pampersy ;) Mądrala- wiedziała, które gorsze ;)
Daisy nic nie tyka małej, nie podchodzi, jak płacze to ucieka do szafy. Nie lubi jej, jej zapachu i mnie przy okazji coraz mniej. W końcu się przyzwyczai, mam nadzieję. Najważniejsze, że nie jest agresywna.

Sarna tak jak Vestusia mówi- skoro Cię niepokoi buźka Dara to faktycznie lepiej idź do lekarza.

Jeju ta reklama przerażająca :laugh: Ja najbardziej lubię "mam piloto mam laptopo..." :)

Co do papmków to Pampersy wg mnie najfajniejsze, ale na pewno wypróbuję Dadda skoro mówicie, że dobre. Mam też 4 wielkie paczki Huggisyów (dostałam w prezencie) "3". Zobaczymy- najwyżej też komuś sprezentuje ;)

Alanek[*] :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka