BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 11 miesiąc temu #278053 przez Dorciaition
Anakol, Ty wariatko, ja Ci da w średnim wieku :P

Pewnie jest sporo racji w tym co napisałaś. Ja na razie jestem w szoku, bo było to dziwne... bardzo dziwne. B)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #278055 przez emkapl84
u nas sie rozpogodzilo wiec juz zaliczylysmy spacer...ale jaka jest natka marudna po tym snie....ja niestety nie moge sie za nic zabrac poki corcia nie usnie bo jak tylko ja zostawiam sama to ryk :huh: :huh: :dry: mam nadzieje, ze zaraz usnie i bede miala chwilke dla siebie..
dorcia super fotki i swietne ubranko!!!!!
12 lata 11 miesiąc temu #278058 przez emkapl84
czasami mam ochote ja na chwilke zostawic i zrobic cos w domu bo przeciez nie moge byc 24 godziny na dobe tylko z nia ale jak widze jak jej lzy splywaja po policzku jak jest sama i placze to nie moge i mam wyrzuty ze ja zostawilam na chwilke...eh robi ze mna co chce :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #278061 przez Dorciaition
Emka ja tak wczoraj miałam, cały dzień ani chwili dla siebie. Tyle co na forum weszłam.
Natalce lecą już łezki? Lence łzawią oczka jak płacze, ale jeszcze nie spłynęły.

12 lata 11 miesiąc temu #278122 przez emkapl84
tak juz jej leca lezki..nie jakos duzo ale jak placze to jedna czy dwie splyna po policzku
12 lata 11 miesiąc temu #278142 przez kima
Hej, melduje się tylko na chwileczkę, że u okulisty wszystko dobrze, oczka Kubusia są wporządku! Tak się ciesze!

Dziewczyny mojemu Kubuniowi ropiało oczko i okulistka kazała mi masować jego kanalik łzowy - czyli wciskać kącik oczka tak mocno, do kości. Teraz mu tylko łzawi, ale też niewiele, czyli masowanie bardzo pomaga, obyło się bez kropelek, myślę, że po jakimś czasie i łzawić przestanie, bo takim maluszkom łzy nie powinny jeszcze lecieć, tak mi mówiła okulistka.

Dorcia, Lenka jest boska :kiss: te ciuszki zamawiałaś na necie? też bym sprawiła takie coś mojemu małemu B)

potem postaram się jeszcze wejść i coś więcej skrobnąć, może się uda, a jutro wizyta w p.kardiologicznej z serduszkiem, trzymajcie kciuki!

buziaczki :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #278172 przez Dorciaition
Kima zamówiłam u tego gościa przy okazji zakupu kubków dla dziadków
allegro.pl/listing/user.php?us_id=2380475
Wzięłam też puzzle dla chrześniaka z jego zdjęciem- fajna sprawa.

Body gatunkowo nie jest rewelacyjne, ale ogólnie fajne :)

U Dara Sarny wsio ok. Są lekkie szmery, ale to przejściowe, zaniknie.

12 lata 11 miesiąc temu #278183 przez vestusia
Hiellou :)

Dorcia i jak tam Lenka dziś spała?? :D
A tak się zastanawiam, jak Lenka tak długo w nocy śpi, to Ty wstajesz i odciągasz pokarm?
No i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale Wy kąpiecie Lenkę jak ona śpi?? Bo my Zuzię jak nie śpi… He, He, He :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anakol to faktycznie dieta bardzo ograniczona… ja jakoś muszę się przyzwyczaić do ulewania Zuzi. Może po prostu z czasem jej to minie…. :(

Sarna – przy tylu oknach to chyba bym kogoś wynajęła do sprzątania He, He, He :D Okropnie masz ich dużo :D
Cieszę się, że jesteście już w domku i że z serduszkiem jest wszystko w porządku. Ale na pewno stresu mieliście sporo no i ten pobyt w szpitalu. Fajnie, że warunki socjalne bardzo dobre no i dobrze Adaś zrąbał tę babę. One tam na IP są zazwyczaj mało przyjemne i wydaje im się, że są tam osobami decydującymi o wszystkim. Głupia pinda i tyle. No i zakupy były też potrzebne na odreagowanie. I widzisz – butki przynajmniej spadły z ceny i mogłaś sobie zaszaleć :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oj Kredzia, aż współczuję. To mi też wygląda na problemy z brzuszkiem. Biedny Mikuś męczył się pewnie okropnie…

Emka pochwal się fryzurą :laugh: No i fajnie, że mężulek wstawał do Natalki :D Przynajmniej pospałaś sobie :) To ile Natalka spała? :P
Moja Zuzia dziś najpierw 6 godzin a potem 3 i potem znowu 2,5 (do 9 nad ranem) :laugh: :lol: :lol:

Darkdream – ale z Kubusia przystojniaczek :D Chyba musi poznać moją Zuzankę :D No a diagnoza bardzo oczywista. He, He, He :D

Nio właśnie Malinka – wszystkiego Najlepszego dla Michaśki z okazji ukończonych 2 miesięcy!!! Jej, jak ten czas zasuwa ! :D

Dorcia, ale masz sny…
Mnie się ostatnio śniło, że Zuzia umarła. Otworzyłam oczy w środku nocy, nasłuchiwałam czy ona tam dycha, ale nic nie słyszałam, więc zerwałam się do jej łóżeczka i sprawdzałam czy oddycha… masakra :(

Iva Ty sportowa babko. Wpędzisz mnie w poczucie winy He, He, He :D Ja to mogę teraz liczyć tylko na te dziki :P

Suari bidulko, to Ci Igorek przyszykował super nockę :D Ale czasami i takie są. Myślę, że dziś da Ci bardziej pospać :D

Nie wiem co faceci mają z tymi włosami. Mój też nawet nie myśli o obcięciu włosów. Chyba by się też do mnie nie odzywał, bo raz ścięłam i mu się nie podobało. Chociaż i tak mam krótkie i w sierpniu podcięłam. Krzywił się. I teraz krzywi się jeszcze bardziej, bo mam ciemne włosy, a on woli blond…

Dorcia no jaki cudny bodziak ma Lenka!! Superowy!!! Cudna jest :D

No i ja tak, jak Ty – chodzę teraz na spacer bez względu na pogodę :D (ale jestem mądra, wcześniej na 4 piętrze siedziałam w większości w domu). Ale teraz albo spacer na dworze, albo werandowanie na balkonie. Niech się hartuje. A co. I w sumie póki co, odpukać, nic jej się nie dzieje. :)

Zuzia jak się nieraz drze to łzy lecą jej po policzku. Ale pewnie z ich nadmiaru :P

A Zuzia wstała o 9, ubrałam ją, nakarmiłam i poszłyśmy do koleżanki. Tam posiedziałam ponad 2 godzinki, Zuzia usnęła, więc ubrałam ją i wróciłam do domu. Teraz śpi w wózku na balkonie. A co, ma jeszcze niecałą godzinkę, a potem wjadę wózkiem do mieszkania.
Dziś też cały czas jesteśmy na cyckach. Właściwie to już 3 dzień na cyckach nie licząc tej jednej butli przedwczoraj, ale to już z musu. Jakoś chyba pokarmu mam więcej, bo Zuzia jak już ma dość to wypluwa cyca. Ale zobaczymy jak wstanie. Ja zaraz zjem kawałek ciasta, a co. Zjadłam zupkę i odpoczywam chwilowo. Piotrek ma być po 16, musi się wykąpać i jedziemy na ten przegląd podwozia. Aż się boję… trzeba jakieś tablety zacząć jeść. Bo Piotrek cały w strachu He, He, He :D

A mojego konika morskiego dla Zuzi nadal nie ma i zaczyna mnie to już irytować. Akurat listonoszkę dziś spotkałam i nic dla mnie nie miała. Zapłaciłam 5 stycznia a dziś jest 11. Niby wysyłka w ciągu 24h. Rozumiem, że było święto a potem weekend, ale w poniedziałek mogli już to wysłać, to dziś by pewnie było. Lipa i aż jestem już zła. Napisałam maila z zapytaniem do sprzedającego. Ciekawe co mi odpisze i kiedy :angry: :angry: :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #278189 przez Dorciaition
Vestusia Lenka zasnęła o 00:30 B) Potem obudziła się o 5, zjadła troszeczke i spała do 9, więc nie tak kolorowo. Za to w dzień więcej dziś śpi.
No co Ty? He he, nie kąpiemy Lenki jak śpi. :) Specjalnie nie wstaje żeby odciągać, o nie. Robię to jak Lenka sie budzi. Mam mało pokarmu, ze nawet gdy całą noc nie karmie to nic nie cieknie :(

Nie widziałam Ciebie w ciemnych włosach. Pokazuj, i to już :silly:

Fajnie, że masz teraz towarzystwo i możesz sobie poodwiedzać koleżanki. Zazdroszczę. Mnie ostatnio trochę znajomych odwiedziło, więc fajnie, ale chciałabym właśnie tak na luzie, iść do kogoś na kawkę.

Uprzeć Psiapsiółe żeby podkładów nie kupowała :laugh:

Jak nie dojdzie konik do końca tygodnia to opiernicz ich. Niektórzy to tak fajnie szybciutko wysyłają, a inni ociągają się jak muchy w smole :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #278196 przez vestusia
Dorciaition napisał:

Co do kąpieli w dzień to mi się czasami udaje. Jak już wiem, że Lenka mocno zasnęła to śmignę tak szybko. Ostatnio jest to niemożliwe bo nie śpi w dzień.

No albo ja głupia albo naprawdę odczytuję to tak, że jak nie śpi, to niemożliwe jest jej kąpanie he, he, he :D

A dziś Lenka pewnie będzie pięknie spała :D

Tak sobie myślę, że może jakbyś wstawała w nocy odciągać pokarm, to może byłoby go więcej? Sama nie wiem. U mnie, odpukać, idzie świetnie od tych 3 dni. Chociaż nie powiem - butelka wygodniejsza w ciągu dnia... no i na pewno mniej razy szła w ruch niż moje cycki.... no ale.

Dorcia - Ty masz przecież windę, więc też nie tak źle z wyjściem z domku. Chyba że koleżanki mieszkają daleko. Ja tutaj na szczęście wszystkich mam blisko siebie :)

No i uprzedziłam Psiapsiółę o tych podkładach. Podzielę je między nią a tę, która mi te podkłady kazała kupić ha, ha, ha :D

A zdjęcia boję się zrobić :( Ja taka brzydka jestem.
A, i weszłam u tej koleżanki na wagę - 63,5kg. Licząc, że ubrania ważą z pół kilo, to wychodzi, że ważę te 63kg :( Ja pitolę. Jeszcze jakieś 4 kg do tego, co przed ciążą, a w ogóle to chcę schudnąć do lata 13 kg. Tylko nie wiem, jak ja to zrobię :(

Zaraz wyciągam moje Dziecię z balkonu. I tak śpi :)
12 lata 11 miesiąc temu #278198 przez emkapl84
no nic to moje dziecko nie chce dzis spac....przysnela na 5 minut z zegarkiem w reku i to by bylo na tyle!!!!a najsmieszniejsze jest to, ze po tych 5 minutach snu obudzila sie taka wypoczeta i usmiechnieta i tylko by gaworzyla i gaworzyla..normalnie jakby z 4 godziny przespala!!!!masakra jakas normalnie..moja mama jutro przylatuje a dom nadal nieposprzatany :( chyba bede w nocy sprzatac mieszkanie :huh:
a wiec vestusia moja mala spala dzis od 21 do 1.30!!!!!! a pozniej co godzinke sie budzila :dry: :huh: :huh:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278199 przez vestusia
Ha, ha, ha Dorcia - teraz dopiero skumałam o co z tą kąpielą chodzi. Chodzi o Ciebie, a nie o Lenkę hahahahha :D :lol: :lol: :lol:

Emka - nio to Natalcia ładnie spała w nocy :D
A w ciągu dnia to aż współczuję, bo mam zazwyczaj to samo. Gdyby nie spacer, to Zuzia też zapewne by nie spała. Ona ucina sobie tylko kilkunastominutowe drzemki na rączkach i to wszystko. A na balkonie albo spacerku pięknie śpi.
12 lata 11 miesiąc temu #278206 przez Dorciaition
Ha ha Vestusia :laugh: :laugh: A bo tak to napisałam, że mogłaś sie pogubić ;)

W nocy nie mam siły żeby wstawać B) Jakiś tydzień temu w dzień odciągałam co godzinę i nie pomogło.

Koleżanki mieszkają daleko. Moje miasto rodzinne jest 80 km stąd. Mam kilka koleżanek w trójmieście, ale żadna blisko mnie. Czasami się odwiedzamy, ale ja to bym chciało kogoś właśnie tak bliziutko.
W następny weekend jedziemy w nasze strony i już jestem poumawiana, wiec się cieszę.

Kurde szkoda, że Ty tak daleko mieszkasz bo bym Cię palnęła za te bzdury, które wypisujesz.
Ja ważę 69 kg! I co?? Tym bardziej nie powinnam robić sobie zdjęć. Ty chudzina do mnie jesteś!

Emka moja wczoraj tak samo się zachowywała. Fajnie, że już jutro będzie Twoja mama.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278210 przez Malina86
Czesc Kochane, zaraz Was nadrobie bo tylko rzucilam okiem.

W kazdym razie widzialam Lenke w zajefajnym stroju!

Dziekujemy tez za zyczenia, nie wierze normlanie, ze to juz 2 m-ce.

Na szczepieniu masakra, moje dziecko strasznie plakalo i oczywiscie zaniosala sie tak, ze ledwo dech zlapala :( Tym bardziej utwierdzilam sie w tym, ze bede szczepic 5w1 i minimalizowac jej to cierpienie. Dzisiaj dostala zoltaczke jako takie "probne" szczepienie, za miesiac 5w1.

Zrobie obiad i siadam Was doczytac :)

Fotke mojej dwumiesiecznej modelki wklejam :)
No powiedzcie czy jej oczy nie sa hipnotajzing? :lol:
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #278211 przez luska
hej laseczki

Ostatni to mam problem w nadrabianu was :dry:

[/hide]
Kredeczko buziaki dla Mikusia biedny sie nameczy i nacierpi no i tym samym ty tez......a ja bym sprobowala na ten bole mu tez dac cos przeciwbolowego, moze troszke mu ulży

Vestusia no to dawaj na dietke moze Zuzia przestanie ulewac:)

no a co do wdy to mam jak sie okazlo +3 ale cylidryczne czyli
0,+3 , nie chyba to nie przez porody mi sie pogorszyło , bo z tego co mi lekarze mówili to jest albo wrodzone albo od urazu głowy.......i wada sie nie zmienia nie zmijszy sie nie powiekszy .Sadze , ze od pocztku miałam za słabe , bo ciezko mi to wskalowac by sie przydało szklo pomiedzy 2.5 a 3 (z tym , ze 2.75 widze gorzej jak 2,5)zreszta to jedno oko mam niezle wlniete bo w 3 tez do dupy widze a powyzej 3 to juz porazka :P

Sarna w koncu jestes , najwazniejsze , ze zdrwi i tam kontrola też na pewno oki wyjdzie
a dobrze , ze Adam zjebała ta kobiete eh niektorzy ludzie to zero wyczucia

Dark ale przecudny przystojniak na ciebie czekał hehe ale jak mucha :lol:

emka no a propa miałam wam sie dzis pochwalic , ze mała ma za saba pierwsze proby ruszenia maskoteknad soba byłam w szoku ale jeszce jej to sprawnie nie idzie raczej jest na etapie "co sie stało"

Katka ja zawsze przz painta zmiejszam i dopiero wrzycam, oj to sobie narobiłas z ta kosta u mnie odpukac jak na razie jedna tabletka przecio bolowa i jakos daje mi to gowno funkcjonowac

Naj naj dla Michasi :kiss: :kiss: :kiss:

hehe dokładnie ja mam to samo moj jak ide do frca to mnie przstrzega ,że mam sie nie robic na cimno a bron Boze scinac , ale ja nie moge miec na krotko wlosow bo wygladam jak chopen po nieudanym koncercie hehehe

Docia Lenka wprost cudnie wyglada ale zajebiste body ska masz takie :lol: :lol:

Wiecej nie nadrobie młody wstała a mała piska , nie wiem co on maja za manie budzenia sie talk samo B)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia