BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 11 miesiąc temu #278476 przez chłopek
ja tez taka robie :) i najlepszy majonez Kielecki
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278477 przez vestusia
Nio chłopek sama jestem ciekawa, cio tam w brzuszku siedzi :D Stawiam na Dziewuszkę :D

chłopek he, he, he a dla mnie najlepszy Winiary he, he, he :D
12 lata 11 miesiąc temu #278479 przez chłopek
vestusia moja siostra powiedziała ze mój brzuch jej cipeczkę przypomina i bedzie dziewczynka :) ale wymyśliła
12 lata 11 miesiąc temu #278486 przez vestusia
o kurdę, no takiego określenia to ja jeszcze nie słyszałam he, he, he :D Musisz nam foto zrobić i same ocenimy czy wygląda na pipuszkę czy na siusiaczka :D :D :D
12 lata 11 miesiąc temu #278489 przez Aleksandra
Ja też dodaję Kielecki - mój ulubiony bo prawie w ogóle nie trzeba po nim doprawiać sałatek, a selera nie lubię - seler zabija :silly:

Chłopek a jakie masz przeczucie, że będzie chłopak czy dziewczynka?? Ja od początku byłam przekonana, że będzie chłopak bo w sumie każdy mi to mówił i mi wmówili. Czułam się rewelacyjnie, urody mi dzidziuś nie zabierał i inne takie z przesądów a na usg sama się zdziwiłam :) Ale pozytywnie :lol: W sumie podejrzewałam, żę będzie dziewczynka bo u mnie w rodzinie są bardzo silne geny żeńskie - moja siostra jest wyjątkiem bo ma synka - jako jedyna z naszej rodziny, z naszego pokolenia urodziła pierwszego synka.
12 lata 11 miesiąc temu #278491 przez chłopek
ja tez nie słyszałam o czymś takim ona to chyba na poczekaniu wymyśliła :)
12 lata 11 miesiąc temu #278497 przez Batmanik
czytalam czytalam i nie wiem ktora o cos na imprezke pytala
ja oprocz salatek robie tez koreczki:
-3-4 parowki drobiowe
- 3 kromki chleba tostowego( obkrajam go ze skorek)
- ser zolty
- ogorek konserwowy
- majonez ikeczup
parowki ciacham na plasrty grubsze
ser i chleb w kostke
ogorek rozwniez w kostke i nabijam na wykalaczke chleb ser ogorek parowke mieszam 3 lyzki majonezu i 2 keczupu i podaje w miseczce obok koreczkow zeby mozna bylo sobie maczac
a zamiast keczupu i majonezu uzylam ostatnio sosu czosnkowego i cyganskiego- pychotka
Vestusia co do taabsow to lekarz tez nie kazal mi czekac do kolejnej @ tylko od razu zaczac brac ale dodatkowo zabezpieczac sie przez dwa tyg...
juz skonczylam opakowanie - od dwoch dni nie biore i @ nie mam...ale tym tez nie kazal sie przejmowac i po 7 dniach przerwy brac dalej
ale tak mysle ze tabsy sa nie dla mnie bo czesto zdarzalo mi sie zapomniec:/
u mnie juz wszyscy spia wiec lece sie kapac i poki moge tez sie legne
ach zdjecia do kubkow dzis wyslalam i juz sa gotowe:))
milej nocki!!!
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278509 przez vestusia
Ja tam stawiam na Winiary + seler :D

Olcia - a ja bardzo chciałam dziewuszkę, niby się tak czułam i (nie)wyglądałam przede wszystkim, ale potem zwątpiłam i już uwierzyłam, że będzie Antoś, bo to byłoby zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe :D

Batmanik - ja mam takie tabsy, które biorę cały czas, przez 28 dni i potem od razu kolejne opakowanie, bez tej 7-dniowej przerwy. Nazywają się Cerazette :) A Ty jakie masz??

Ja generalnie też boję się, że zapomnę wziąć, ale będę musiała się bardzo pilnować, bo jakoś do spirali nie jestem przekonana i jakoś się jej boję. Może sam fakt, że NIE CHCĘ teraz zachodzić w ciążę będzie dla mnie dodatkową motywacją, aby pamiętać o tych tabsach :)
12 lata 11 miesiąc temu #278512 przez chłopek
aleksandra właśnie zadnego przeczucia nie mam, z Ksawciem miałam przeczucie że to chłopak poprostu byłam pewna, a teraz to w sumie też mi sie wydaje że chłopak ale mam nadzieję ze bedzie dziewczynka
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #278513 przez Batmanik
chlopek a kiedy mialas ostatnio wizyte??
mi z igorem powiedzial w 15 tyg ze chlopak
a z mala w 15tym nie widzial nic- i na 100% powiedzial mi dopiero w 20tym jak dobrze pamietam jakis tak...i raczek z wrzesniowek - przepowiedziala mi ze jak dlugo nie widac tzn ze bedzie dziewuszka bo nic nie wyroslo hehe
a 15-16 tyg juz sa jajka:)
takze ja tez stawiam na dziewuche:))
12 lata 11 miesiąc temu #278515 przez vestusia
chłopek, będzie dziewuszka, jak nic :D

Co prawda ja tutaj pipuszki na podstawie brzuszka jeszcze nie widzę, ale takie mam przeczucie :D
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278518 przez Batmanik
ach a ja mam z 7 dniowa przerwa - moze dlatego ze nie karmie... ja maam asubtele
a miala ktoras z Was plastry?? jakos nie wieze w atykoncepcje przez skore jakos abstakcyjne to dla mnie jest:)
12 lata 11 miesiąc temu #278522 przez vestusia
Batmanik, coś w tym jest. Ja też słyszałam, że dziewuszki są wstydliwe i moja też nie chciała się pokazać w tym 16 tygodniu (czy jakoś tak). Tzn. nie było wtedy nic między nogami widać, więc "raczej" dziewczynka. Miałam się przekonać za miesiąc. A za miesiąc nie pokazała w ogóle nic, bo zasłoniła się z każdej strony. Dopiero znowu za miesiąc rozkraczyła się pięknie i od razu powiedziałam, że będzie dziewczynka, bo była piękna szparka :D

Może dziewczyny pamiętają moją fotę z usg, jak robiłam do niej opis gdzie jest szparka, a gdzie dupcia ha, ha, ha :D
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278524 przez vestusia
Batmanik napisał:

ach a ja mam z 7 dniowa przerwa - moze dlatego ze nie karmie... ja maam asubtele
a miala ktoras z Was plastry?? jakos nie wieze w atykoncepcje przez skore jakos abstakcyjne to dla mnie jest:)

O, no to pewnie tak. Ja, bo karmię, to dostałam takie. I rzeczywiście na ulotce jest napisane, że one są też m.in. dla kobiet karmiących piersią :D No to żeśmy się dogadały hi, hi, hi :D

Ja nie miałam plastrów i również wydaje mi się to abstrakcyjne, żeby działało. W ogóle nie lubię się tak obnosić z antykoncepcją :D Po co wszyscy mają to widzieć he, he, he :D No i jakoś mało higieniczne mi się to wydaje.
12 lata 11 miesiąc temu #278525 przez Dorciaition
Malinka sałatka gyros warstwowa:
piers kurczaka w kawałkach usmażona z przyprawą do gyrosa czy tam kebaba,
kukurydza,
ogórek konserwowy,
papryka
kapusta pekińska
Na każdej warstwie majonez i ketchup. Włocławek :silly:

Sałatka brokulowa, też ładnie wygląda warstwowo:
jajka (ugotowane) :silly:
por,
kukurydza,
szynka,
brokuła,

sałatka makaronowa:
makaron,
szynka,
papryka,
ser feta
i to wszystko w sosie czosnkowym (jogurt naturalny, majonez, czosnek, koperek)

Ostatnio robiłam też sałatkę grecką i takie galaretki z piersią, marchewką i groszkiem Coś podobnego.
www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/galaretka_drobiowa

w sylwestra zrobiłam tez kawałki kurczaka w takiej kupnej panierce pikantnej, do tego sos czosnkowy i zeszło jako pierwsze.

Fajne są tez różne rzeczy, np piers, pieczarki i jakieś warzywa) zawinięte w ciescie francuskim. pokroisz na kawałki i jest pyszne.

Nie wiem co jeszcze. Aa, czesto tez bagietkę czosnkową kupuje i podgrzewam w piekarniku.

Ha ha Chłopek no koniecznie pochwal się brzuszkiem :)

Alanek[*] :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka