BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 11 miesiąc temu #278867 przez Batmanik
Suari napisał:

a Igor na tych zdjęciach na kubkach to wygląda na takiego "dorosłego" :)

zawsze wygladal na powaznego
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #278882 przez Suari
Kredka napisał:

Sarna swietne sa te zdjecia... taka sobie biedroneczka z Domisia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nie jesteś wyrodną matką , nie gadaj głupot, cały czas jeszcze "uczymy" się naszych dzieci, każda z nas popełnia błedy, tego nie da się wykluczyć.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278916 przez Malina86
Katka dzieki za przepis na ciacho :)

Moje dziecko od piatej rano praktycznie caly czas placze. Zasnela na 15 min i dalej jazda. Nie wiem o co chodzi :unsure: No po prostu szaleju sie dzisiaj najadla.
12 lata 11 miesiąc temu #278932 przez Dorciaition
Katka zapisałam sobie ten przepis, ale jak dla mnie to chyba za skomplikowane ;) Czy jest możlwiosć aby to nie wyszło? :blink:
W następnym tygodniu spróbuje je zrobić :)
NO i to karmi mąż mi musi dziś koniecznie zakupić. NO tego to nie słyszałam. Chłopek chyba mnie ominęła ta informacja B)

Ja własnie byłam na zakupach, w Almie,pl ;) bo u mnie pada niestety :/

Batmanik fajne te kubki, dużo ładniejsze niż moje B) :) Igor naprawdę wygląda tak inaczej :) W końcu został starszym bratem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alanek[*] :(
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278935 przez Suari
Malina86 napisał:

Katka dzieki za przepis na ciacho :)

Moje dziecko od piatej rano praktycznie caly czas placze. Zasnela na 15 min i dalej jazda. Nie wiem o co chodzi :unsure: No po prostu szaleju sie dzisiaj najadla.

może to skok rozwojowy ?

MAlina- ja mam przepis na sernik bez sera jakbyś chciała :)
12 lata 11 miesiąc temu #278938 przez Suari

12 lata 11 miesiąc temu #278954 przez Aleksandra
Hej dziewuszki :)

Ja już w domku. Byłam w banku i w sklepie kupic Natalce śpioszki :) Jak mnie nie było to Natalka zrobiła taką kupę, że aż po pachy wyszła z pieluchy i Z musiał ją myc pod kranem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak nie ma to nie ma a jak zrobi to na maxa :ohmy:

Batmanik świetny pomysł z tymi majtami, dorzuć do tego jakiś ohydny t-shirt i prezent gotowy :lol:

Suari może faktycznie to "skok rozwojowy", Natalka też prze to przechodziła ale najbardziej w nocy.
12 lata 11 miesiąc temu #278991 przez Malina86
Suari dawaj przepis na ten oszukany sernik :) Moze faktycznie to skok rozwojowy, co nie zmienia faktu, ze nie wiem co robic?! Znowu sie zdrzemnela 10 min i juz steka.

Dorcia, a tego brokula se gotuje do salatki? Bo chyba nie na surowo co nie? Bo jajka mi napisalas, ze gotowane :lol: , a o brokule nie :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278997 przez Dorciaition
Ha ha Malina, tak ugotowana. Jeśli będziesz robiła warstwowo to koniecznie na górę- ładnie wygląda

Ty się stresujesz, że Twoja nie śpi, a ja, że Lenka śpi cały czas, bo już myślę o nocy :S

Alanek[*] :(
12 lata 11 miesiąc temu #279001 przez Suari
SERNIK BEZ SERA

3 szkl. mąki
1 margaryna
5 żółtek
½ szkl. cukru pudru
1 łyżka śmietany
3 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki siekać i wyrobić-podzielić na 2 części
1 część zamrozić
2 część wyłożyć na blachę

Masa serowa
5 białek
1 szkl. cukru +cukier waniliowy
budyń śmietankowy
3 duże śmietany 18% - 400 ml
Białka ubić, dodać cukier + budyń + śmietanę i wylać na ciasto
Drugie ciasto zetrzeć i piec
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279007 przez Moni190
Cześć wszystkim :kiss: Jak bede miala chwilke to musze nadrobić was,a teraz tak szybko bo zaraz znowu spadam.Psiapsiuła z anglii przyleciała i niedługo wpadnie :)
Aleksandra oszczędza mamusie :)
Byłam przedwczoraj u dermatologa na rzaie nie stwierdza AZS wygląda jej to nadal na wyprysk niemowlęcy,a że mały ślini sie jak zwariowany i rączkami roprowadza po buzi to dodatkowo to podrażnia.Smaruje od paru dni bepanthenem i te suche placki schodzą wię dlatego narazie nie podejrzewa AZS.Kupilam krem biodermy prawie 50 zł na podraznienia wokól ust i na szyi musze mu smarować.Mleko naszczęscie na recepte 30%-7.06,ale z ta durna pieczatką i to jeszcze z łaską :angry:Podobno te chrostki powinny mu niedługo zejsc bo mojego mleka od miesiaca juz nie je a te chrostki od moich hormonów.Więc nie jest żle,w przyszłym tyg.szczepienie,mam nadzieje że jak do tej pory przejdzie bez echa-twardy facet z niego po mamusi :silly:
A oto ostatnie zdjecie małego:
Miłego dnia,buzka :kiss:
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #279014 przez Aleksandra
Jaki uśmiech :) Natalka też ma na policzkach czerwone krostki ale smaruję jej kremem Emolium. To są zmiany łojotokowe. Skóra naszych maluszków przystosowuje się do życia poza brzuszkiem i stąd te zmiany :)
12 lata 11 miesiąc temu #279022 przez Moni190
Dzieki :) Powiedz mi dokładnie do czego masz ten krem,bo są rózne-pomaga?
12 lata 11 miesiąc temu #279024 przez Suari
Pewnie to pozostałości naszych hormonów. Ja też mam krem z Emolium- "krem specjalny"- kosztuje ok. 23 zł, u nas pomaga.
12 lata 11 miesiąc temu #279053 przez Aleksandra
Moni to jest zwykły krem emolium do skóry w tubce 75ml. Powiedz w aptece, że dla niemowlaka na buzię to będą wiedziały :) Nam pomaga :) Stosuję 2 razy dziennie.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia