BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #319653 przez mamakuby
Anda spróbuj robić ciepłe okłady na ucho. Po wyrwaniu zęba miałam to samo, i pomogło.
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #319667 przez madziaska
anda może do lekarza się wybierz,z uchem nie ma żartów.

Emka Twój mąż na pomysły, fajnie, wesoło macie ;)
12 lata 10 miesiąc temu #319702 przez Dorciaition
Sarna ale zdolniacha z Ciebie. :) A ja właśnie szukam cukierni, która mi zrobi tort na chrzciny :silly:
Rewelacyjnie to zrobiłaś :) Aż żal kroić.

Malinka
, no to poszalałaś. Fajnie. Byłam wczoraj w Realu i nie widziałam tego mleka, szkoda. Były dwójki.

Emka
Twój mąż niezły jest :laugh: Nową modę wymyślił :blink:

Anda
aż tak? Oj kurcze :/ Ja to mam problem, bo jestem uzależniona od czyszczenia uszu patyczkami i przez to mnie też mnie bolą. Ale wtedy kładę się na tą stronę i przechodzi.

Uwaga- jutro sanepid (czyt. teściowa) przyjeżdza. B)

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #319707 przez madziaska
Dorcia wysprzątałaś chałupkę? ;)
sarna zainspirowałaś mnie, chce zrobić sobie tort na ślub. Zawsze robiłam takie rzeczy z masy solnej, mam juz pomysł ;)
12 lata 10 miesiąc temu #319720 przez Dorciaition
Madzia własnie nie, bo nie dawno się dowiedziałam. Od rana zacznę ;) Musze się przygotować do nalotu.
Pewnie mnie zdenerwuje komentarzami, że nie karmię. :/ Powinnam karmić tak jak ona 3 lata i 3 miesiące ;) Ciekawe która z Was ją pobije? ;)

Madzia ambitny plan. Kiedy znajdziesz na to czas Kobieto? :)

12 lata 10 miesiąc temu #319738 przez madziaska
Dorcia jakoś dam radę ;) Ja Twojej teściowej nie pobiję ;) Powodzenia w sprzątaniu. A co to za okazja, Benzyna chyba nie potaniała ;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319742 przez Dorciaition
Ha ha, nie potaniała ;) Ale jadą do znajomych, którzy mieszkają blisko nas, wiec przy okazji (jak zawsze) wjadą i do nas.

Madzia mam nadzieję, że nie pobijesz, bo wg mnie to juz przegięcie. Krzysia nie karmiła to z córką nadrobiła ;)

12 lata 10 miesiąc temu #319783 przez Róża
Cześć dziewczynki, najpierw napisze co u mnie a potem Was poczytam, padam z nóg ;/

Po pierwsze - z rana padł komp, powód - wirus, pochodzenie na 99% nasze forum, ale już po naprawieniu systemu i działa :D

Po drugie dziś mieliśmy drugie usg bioderek, na szczęście wszystko pięknie, Mały będzie mógł tańczyć lambadę, jak to stwierdził mój mąż :D

Po trzecie, dziś byliśmy u okulisty, bo jak zobaczyłam rano oczki Szymka to się załamałam, było już pięknie, tydz temu byliśmy u pediatry, nic nie było widać, odstawiliśmy krople nawet, a dziś masakra już wczoraj w zasadzie wieczorem ..,. oczy pełne łez, zaropiałe, totalna porażka, jeszcze pozacierał sobie rączkami w kącikach :( Katka, dziękuję jeszcze raz za namiar na tą okulistkę, bardzo fajna babka, wszystko nam pokazała i wytłumaczyła, np jak przemywać oczka, położna kazałą wilgotnym gazikiem, a to trzeba robić zupełnie inaczej ;/ ... no i pobrała wymaz z oka (takim cienkim drucikiem zakończonym wacikiem, który wsadziła jakoś w różek oka :( straszne to było :( mam czekać na telefon co wyjdzie i dobierzemy antybiotyk ... okazało się, ze dawkowanie tamtych kropelek było złe, i jednych i drugich lekarka kazała nam za mało dawać, inaczej mogłoby być już dobrze, a poza tym powinniśmy masować przed każdym karmieniem, okulistka wierzyć nie chciała że pediatra nam nie kazała ... no i podobno zdarzają się przypadki że te kanaliki mogą nawet pozostać zatkane do 6 lat ... no a zabieg w centrum zdrowia dziecka, a kiedy to zależy od tego jak długo wytrzymają rodzice

Poza tym przerzuciłam pół tony prasownia i kolejne pół przede mną, nigdy się z tym nie uporam i jeszcze muszę dokończyć wypełniać pity, żeby były na rano, cały dzień przebiegaliśmy dziś ... a w nocy nie spaliśmy od około 3 prawie wcale, no może łapaliśmy takie 20-to minutówki ;/

Jedna miła rzecz , kupiłam w Rossmanie ostatnią PRZYTULANKĘ :) sama chciałabym mieć taką, milusia :)

no i z Bebilonu przyszła mi paczuszka, próbka mleka, duży śliniaczek i jakiś poradnik :) Dorcia jak kiedyś dostałaś Misia na pewno też Ci przyjdzie :*

A teraz czytam Was przy zielonej herbatce z pomarańczą ;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319804 przez Malina86
anda mi na bol ucha pomaga olejek kamforowy- pare kropelek na wate i do ucha.

Dorcia- toz to miracle jakis!!! Tesciowa przyjezdza! Pewnie jakis talon na benzyne wygrala!
Ten Bebilon to nie byl w promocji- tyle normalnie kosztuje i stal na polce. To jest takie kwadratowe pudelko kartonowe, a w srodku dwie paczuszki mleka.

Mi dzisiaj przyszla przesylka z Hippa, a zamowilam chyba w piatek! Ekspresik!

Miśka dzis jadla bananka i troche lepiej jej wchodzil niz jabluszko, ale bez szalu. Soczek bananowy za to wciagnela jedna dziurka.

Katka specjalnie na Twoje zyczenie wklejam nasze ostatnie zabawy z Misia-Mopsem! Emka pozdrawiam Twoje Malza :) Tylko prosze mi sie nie smiac z mojego dziecka! Czolo jej na powieki troche opadlo :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319810 przez Dorciaition
Róża to na pewno nasze forum. Mam tylko, że kompy nam całkowicie przez to nie padną.
Super, że z bioderkami Szymka wszystko ok :)
Jak kazała Wam przemywać oczka? Ja zawsze wacikiem :/
Oo to mam nadzieję, że też coś do mnie przyjdzie :)

Malina ha ha ale Miśka wygląda extra. Co to za nowa moda, my zacofane w najnowszych trendach ;)

Ha ha jutro zapytam czy paliwo potaniało ;)
Aa, myślałam, ze w promocji to mleko. W "moim" sklepie gdzie było najtańsze, dziś już kosztowało 43 zł.
Zakupiłam też marchewkę, ale jeszcze nie dałam. Poczekam na weekend żeby Krzysiu zdjecia robił.

A ten soczek to też z Hippa?

12 lata 10 miesiąc temu #319813 przez Róża
Dorcia, zaczęłam przeżywać chrzciny wczoraj, a w zasadzie fakt, ze to tylko 3 tyg., a ja kompletnie nie jestem gotowa, nie wiem co założę, nie mam ubranka dla Szymka, nawet u księdza jeszcze nie załatwiliśmy ;/ mam nadzieję, ze zdążymy ze wszystkim ... nie martw się, na pewno wszystko się uda :*

Katka super, ze udało się zakupić gryzaczek :D Nie wiedziałam że w Adze są zabawki, wiesz, nigdy w sumie tam nie była, kiedyś jak był fryzjer, a tak kojarzę, że tam jest sprzęt sportowy tylko , to moze tam sobie jakoś zajrzę :)

Emka, Szymek nie przekręca się na bok, ale nóżki podnosi do góry i dziś kopał w zabawki wiszące na macie, nie wiem czy celowo ale oczywiście stałam i się zachwycałąm :D ale jak ja go przekręcam, to się siłuje i głowę podnosi, nie wiem czemu i czy to dobrze ale wcześniej tak nie robił

Sarna, zgłodniałąm przez Ciebie, dzieła sztuki te Twoje łakocie :D !!! Jak Ty to robisz? ?!?! Cudeńka :)

Malinka, mamy Tk Maxa, tylko jak tam byłam ostatnio to tak mało było rzeczy dla niemowlaków, nie to co w wakacje jeszcze, nie wiem czemu ;/ może będzie jakaś dostawa :D

Ja dziś zahaczyłam o lumpeks, i znalazłam super spodnie dżinsowe z Disneya z tygryskiem na podszewce,miodzio i dresik Adisdasa, za grosze :D dosłownie kilka złotych i jeszcze ze dwie pary spodni, kórych mam już mnóóóstwo :)

Czekam na wypłatę, juz jutro i też napadam na reala po promocyjne pampki :) a wczoraj dostaliśmy od znajomych takie wielkie pudło 4, 3 razy economy :) ale się ucieszyłam :)

emka i Malinka, wasze uszaste córeczki są wyglądają czadowo :D

Mia, ciesze się że Kacperkowi już lepiej :*

Lece wypełniać te pity bo mnie północ zastanie :*
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319824 przez Malina86
Dorcia soczek z Hippa- rozcienczam z woda i daje Miśce.
To mleko sie oplaca bo 800g po przeliczeniu wychodzi za 40zl, wiec chyba taniej nigdzie nie ma juz.
Ja kupila jablko z bananem razem i banany z brzoskwiniami. Wogole to jak tak dalej pojdzie to nic innego nie bede robic jak karmic dziecko :) Mleko co 3 godziny, w miedzyczasie herbatka/soczek i pomiedzy sloiczek.

Róża moja Miśka okopuje nogami misie z karuzeli w kolysce :) Oby Szymkowe oczeta szybko wrocily do normy :)

Moja zajebi*** sasiadka pierze na calego!
12 lata 10 miesiąc temu #319826 przez Malina86
No Dorcia nowa moda, rajtuzy na leb, a czapka na dupe :silly: :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #319837 przez [email protected]
hello z wieczora-ja jak zwykle tylko na sekunde(a siedziec pewnie bede ze 2 godziny:P)

madziaska- to jest masa cukrowa, ale roznie na nia mówią- masa cukrowa/lukier plastyczny i jeszcze jakos...mozna tez robic z marcepany ale tym robi sie łatwiej moim zdaniem i przede wszystkim jest smaczniejsza ta masa. no i ja mam całą palete barwników spozywczych. a te mase mozna kolorowac tylko barwnikami w żelu w paście albo w proszku-wodnymi nie mozna bo sie wtedy psuja cała. jak bedziesz chciała przepis to pisz:)
no i kurcze pomysl jak z tym slubem bo ja to robiłam w sobote i do dzisiaj rąk nie moge z czarnego domyc- jeszcze tak nie miałam:/

róża- ja tez ide z Darusiem do okulisty. jak mowisz raj jest lepiej a raz gorzej czasem nie ma ropy prawie w cale a czasami nie moze oka otworzyc bo ropa rzesy poskleja. no i co najgorsze to to ze niemoze spac na tym oczku-tzn nie moge go kłaść na lewy boczek bo wtedy rano ma okropnie spuchniete te oko bidulek malutki moj :(

Dorcia-szykuj chałupke. ja to niby jak moi tesci ida to twierdze ze dla "Panów" sprżtać nie będę ale im blizej wizyty to panikuje i latam na szmacie bo ciągle gdzieś jakiś brud znajduje-a wydawał się ze mam czysto hahah. i wkurza mnie niesamowicie cos takiego-jadą teści do znajomych a do Was przy okazji- no chore to!!! do znajomych powinni przy okazji a tu wnusia przeciez syn i synowa- no nie czaje...my na ulicy tez mamy znajomych tesciow-i u nich są czesciej niz u nas:/ kij im w nos!!!

anda-biegaj do laryngologa-zeby to zapalenie ucha nie było bo sie nacierpisz biedna:(

malina-super Twój mały mopsik- ubawiłam sie-no i ja zadna chudzika!!! fajne zakupki zrobiłaś-ja kurcze na razie nie kupuje bo mam mnostwo po Domisiu-a i tak dziecko w kocyku i w kurtce albo w konbinezonie wiec ladnych ciuszkow nic nie widac:P głupio to brzmi heheh ale jak bedzie cieplej to wiecej mu bede lupowała- no i ja bardzo dbam o te ciuszki i one nie wyglądają na znoszone, wiec tez wiekszego sensu nie ma zebym kupowala-choć oczka się święcą heheh

Olcia-powodzenia-obyscie przeprowadzili si ejak najpredzej!!!

a te wirusy to tragedia jakas-avast w ogolre nie pozwala mi wejsc na forum!!! pewnie jakiś wściekły mąż zapuścił wirusa bo żonkę mu wciągnęło hahahah
a tak na serio to siedze wlasnie na strychu na nowym komputerze ktory ma zalediwe tydzień i aż się boje co to będzie jak mi tu wirus wejdzie-chyba ze mam tak zajebistego antywirusa tutaj:/ nie wiem

bylam w zgorzelcu przejrzalam ofery telefonow i abonamentow z kazdej sieci... i kurcze nie wiem co robic i phona nie chce bo to za droga zabawka a nie wiem co w nim takiego boskiego. zastanawiam sie nas sony erixonem xperia ace S nie mam pojecia co to za madafak ale robi zdjecia i filmiki w hd hehe
kurde musze was jeszcze raz przeczytac bo nie pamietam!!!...ale to juz jutro ide do wanny do Adama-popluskamy sie razem a potem hm hm hm może co i bedzie :P
heheh
dobranoc moje najmilejsze!!!
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319841 przez Dorciaition
Aa Malina nie wiedzialam :P No i te, co nosza staniki to koniecznie na bluzke :silly:
Tylko na noc nie dawaj duzo Misce zeby koszmarow nie miala :blink: Ide spac.
Dobranoc
P.S. Sarna pewnie masz racje ze tego wirusa wprowadzil tutaj jakis wkurzony maz;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka