BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #319844 przez Dorciaition
Aa Malina nie wiedzialam :P No i te, co nosza staniki to koniecznie na bluzke :silly:
Tylko na noc nie dawaj duzo Misce zeby koszmarow nie miala :blink: Ide spac.
Dobranoc

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319845 przez Malina86
sarna ja jutro jade do playa, bo chyba juz moge przedluzyc umowe i wezme chyba Sony Ericsson Neo V (tez nagrywa z HD), bo Arc S drogo wychodzi w abonamencie ktory chce wziac, poza tym Neo V ma fajne kolorki jest bialy i granatowy.

Ja tez spadam chyba, cicho tu cos u nas, na fejsie tez pustki, chyba sie starzejemy :)

Jakby co to pa :)
12 lata 9 miesiąc temu #319861 przez emkapl84
Dzien dobry :woohoo: :woohoo: :woohoo:
tylko jedna pobudka w nocy :woohoo: :woohoo: :woohoo: ale i tak od 5.30 nie spimy :dry:
sarna mój m ma x-perie ace i jest bardzo zadowolony ja mam x-perie mini pro..tez jest czadzik!!!
Malinawidze, ze wpadłysmy wczoraj na te same zabawy z dziećmi :lol: :lol: a raczej nasi M wpadli....moj to sie teraz cieszy ze cale dnie w tv moga bajki leciec a jego pretekstem do ogladania poraz setny kung fu panda jest-bo natalka lubi bajki :)
lubie patrzec jak natalka sie bawi zabawkami bo juz tak swiadomie bierze je w raczke i patrzy na to co z nimi robi :)
kawka tiramisu o rana :woohoo: :woohoo: :woohoo: mmmmmmmmmmmm
12 lata 9 miesiąc temu #319869 przez katka
witajcie z rana mamutki
Ja padam na twarz po dzisiejszej nocy. Pies mi sie pochorował i co pół godz z nim musiałam na dwór wychodzić a o 1 pojechalam z nim do weta bo już nie miałam siły. Potem oczywiście moje dzieci jak zazwyczaj śpią do 9 to dziś wstały o .... 6 :silly: Paskudy moje. A dziś jeszcze przyjerzdzają do nas moje kolerzanki z pracy więc musze troszku chałupke ogarnąć i coś dobrego przygotować.

Malinka no Miśka cud miód i orzeszki w tych rajstopkach :silly: normalnie sie zakochałam w tej mince.

Emka tiramisu mmmm. Prosze tu nie pisać o pysznościach bo ja na diecie. I ze słodkości to mam tylko owoce :(

Róża ciesze sie że doktorka fajna. My na razie nie musimy iść bo kropeli pomogły. A w adze są zabawki tam w tych hurtowniach wjazd jest od tytoniowej. I powiem ci że ja tam zawsze jeżdze po rajstopy, skarpetki itp. mają fajne rzeczy i dużo taniej.

Sarna daj przepis na tą mase to może bym cosik pokombinowała.

powiem wam że po tym co wy tu piszecie to ja zaczynam doceniać swoją teściową. Ma swoje wady i dziwne poglądy ale jest u nas prawie co tydzień a ma już 80 lat i 17 wnóczków i 6 prawnóczków i jeszcze 1 w drodze. Więc ma kogo odwiedzać ale do nas ma blisko więc jest często a jak przyjdzie to też nie siedzi tylko zawsze mi wszystko poprasuje. A jak musze gdzies na chwile wyskoczyć i nie chce brac Oli to też zawsze z nią zostanie ( tylko musze ją wcześniej nakarmić bo babcia sie boi że jej sie zachłysnie z butelki)A ne mówie już o mojej mamie która jak do mnie wpadnie to mam wszędzie błysk :lol:

Dobra uciekam bo tak tu siedze sobie i pisze a robota czeka :ohmy:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #319877 przez iva 20
Witam mamuski :)
Znowu mnie nie bylo tyle bo ten gowniany avast i wiecie co zrobilam !!!! Usunelam go i wgralam nowego innego antywirusa hahah no i jestem zadowolona ,bo moge wkoncu do was normalnie zagladac :D
Moja dziudzia wlasnie zasnela ,a ja pomylam naczynka i klikam sobie nadrabiac nie bede ,bo bym spedzila tutaj caly dzien:P
Ja bylam z mezulkiem na zakupkach wczoraj ,bo nie mial biletu i powiedzial ,ze nie idzie do pracy, bylam wscielka ale mi przeszlo i mmilo dzionek spedzilismy :)
Kupilam mojej Nadii lale i ja zajada rozkosznie wlkeje wam zdjecie jaka to lala samej mi sie podoba :) i gryzaczka jjej kupilam na te zabki :)
sarna wygladalas super ty chudzino :)
Powiem ,ze wy tu wszystkie narzekacie ,a super wygladacie jak np . Emka jak widzialam zdjecie poprostu bomba i wiele innych dziewczyn wiec macie zakaz gadania,ze brzydko wygladacie !!!!
tutaj wklejam mojej Nadii laleczke i gryzaczka :D
a tu sami powiedzcie ,ze Nadia jest troszke podobna do malej od Katki :D Ostatnio to zauwazylam :D
12 lata 9 miesiąc temu #319880 przez Róża
Witajcie, u nas pobudka o 6, ale noc ładna, tylko o 3 wstaliśmy, a Młodzież zasnęła po 20 :)

Wczoraj siedziałam z pitami do północy, Ł pojechał teraz zawieźć ale skapitulował bo ponad 50 osób przed nim i wraca na kawę :) a na dodatek zaczął nam cieknąć kaloryfer w łazience i to tak fest, no i obwiązywaliśmy go pieluchami, modląc się, żeby nie pękł całkiem, na szczęście dziś rano ze spółdzielni pan przyszedł i naprawił ... a w łazience taki syf, ze zanim tam sprzątnę to minie ...

Dorcia, my też przemywaliśmy wilgotnym gazikiem jałowym, u Was pewnie starczy ale jak u nas te oczka ropieją, to powinno się je dosłownie wypłukiwać, czyli odchylać górna powiekę i lać tam sol morska kilka razy a gazik pod dolna powiekę podłożyć i tylko przetrzeć i wtedy wypłukuje się to co źle i niedobre, a talk to my tylko czyściliśmy po wierzchu oczko i rzęsy ;/

Malinka, no jak się córcia wkurzy to misie będą z karuzelki fruwać po ścianach :)

Sarna, idźcie do okulisty, ja jestem zła na siebie, ze w tej kwestii opierałam się na radach pediatry zamiast isc od razu ;/

Katka, dobrze ze o tej Adze napisałaś, a ja zawsze wszystko w sklepach kupuje, to będę wiedzieć, mieszka człowiek tyle lat w mieście i jest zielony :) ale w sumie wcześniej mnie to nie interesowało :)

Oki, lece, bo my tez mamy gości o 17 a poki co mieszkanie dla gości sie nie nadaje :)
12 lata 9 miesiąc temu #319881 przez emkapl84
katka jejku jejku wspolczuje takiej nocki...wiem jak to jest jak sie cała noc nie spi atu dzien sie zaczyna pełen obowiazków..a słodkosci tez nie jem a od rana to była kwka o smaku tiramisu wiec na to tez mogłabys sobie pozwolić :)
Iva Nadia jest naprawde małą slicznotką!!!!a co do tej zabawki to tez miałam taka sama natalce kupic :)
12 lata 9 miesiąc temu #319889 przez iva 20
W angli widze,ze duzo rzeczy jest podobnych jak w szwecji :) a na ebay tez niekiedy siedze i wiekszosc ciuchow jest wlasnie z Angli :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #319901 przez Dorciaition
Dzień Dobry Mamusie :)

U nas nocka ok, choć zdarzały się lepsze :) Musze spróbo0wać później Lenkę kąpać.

Katka i co z psinką?
Teściowa 80 lat i jeszcze Tobie prasuje? Super, że taka sprawna :)
Moja mama gdyby była w Polsce to też miałabym dobrze. Była u mnie jak urodziłam Lenkę prawie 2 tygodnie. Robiła wszystko, bo ja przez te bóle popunkcyjne nie byłam w stanie nawet wstać z łóżka :/

Iva fajne zakupy. Gryzaczek- stopa :)

Lenia ma taką lalę allegro.pl/lamaze-zawieszka-wrozka-kerry-i2149587959.html Uwielbia ją, cieszy się do niej i potrafi godzine wpatrywać. Jest fajna, bo ma dużo kolorów, różne struktury w dotyku, szeleści. Skrzydła z tyłu ma czarno białe, każdy w inny wzorek. Polecam! :)

NAdulka piękna, co zdjęcie to ładniejsza :)

Róża skomplikowane to czyszczenie oczek :?

U Was też taka śnieżyca?? Chcę wiosnę!

Alanek[*] :(
12 lata 9 miesiąc temu #319983 przez iva 20
Dorcia super ta laleczka co podalas linka :) Teraz to sa naprawde fajne rzeczy dla dzieci :) my wlasnie przyszlysmy ze spacerku :) pospala mala z 30 minut i z 15 chodzilysmy jeszcze i pezyszlysmy do domku :)
Co do pogody to u nas wczoraj stopnial caly snieg a wnocy napadalo i jest na plusie wiec jest ciapaaa :P
Ide z corcia sie pobawic teraz buziaki :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #320107 przez [email protected]
hello hello!

ale pogoda-leje od świtu i końca nie widać. O 6 rano Domiś przyszedł do mnie do sypialni i mówi "Cieść mama obudź juś! deść pada mocio, jajaś buzia bedzie!" co miało znaczyć- cześć mama obudź się już. deszcz mocno pada, zaraz będzie burza:) heheh więc zrobiłam mu te kakao, dałam zinni minis, włączyłam bajki i poszłam dalej spać- ale niestety przyszedł znou i 7 i już nie pozwolił więcej leżeć ehhh. mogłabym odespać teraz, bo Domiś wstanie gdzieś miedzy 15 a 16moze nawet pozniej i Daro też jakoś tak. ale skoro mam wolne to musze popracować ze zdejciami.
Daro od wczoraj robi dziwne kupki takie standardowo żółte ale w nich pełno białych farfocli-śmiejemy się ze to biały ser- ciekawe o co chodzi. w ogole ostatnio Daro robił tylko jedną kupkę dziennie i przy tym strasznie ulewał. a od niedzieli jak był na moim mrożonym mleku to już robi 3 dziennie i prawie nie ulewa-tylko bezpośrednio po jedzeniu- odetkał się chłopak:) tylko skąd ten "biały ser"?

malinka- ja biore w plusie ten telefon ale dopiero w czwartek bo akurat im sie skończyły. sprawdzałam oferty we wszystkich sieciach-fakt plus ma najmniejszy wybór telefonów ale ma najlepszą oferte-a ja i tak myslalam o tym arcS jak nie o iphonie- i phon w erze jest za 1600zł masakra jakaś! i to w ofercie na 3 lata!!! a w plusie arcS jest za 190zł na 2 lata i inernetu 2giga 500 minut i 5 darmowych numerów przy abonamencie 120(a teraz mam 110) więc bore!

emka-dziekuje, dobrze wiedziec bo ja sie nie znam:) ale te HD mnie skusiło i duży wyswietlacz:) na reszcie sie nie znam hehe swietnie ze Natalcia już tak się ładnie bawi. Daro jeszcze sam w rączke zabawek nie bierze, ale za to łapie te na macie egukacyjnej i na leżaczku(te c o nad nim wiszą) i cieszy się ogromnie i gada do nich non stop:) co do bajek hehe ja to mam juz serdecznie dosyc bo u nas lecą od 7 rano do 20!!! Domis ogląda tylko z rana ale potem nawet jak go w salonie nie ma i słyszy ze sie przełączyło to jest taka afera jakbyśmy mu kości łamali! więc kuźwa leca :/

Katka- ło matko to się tesciowa rodzinki dorobiła hehe-takich strszych ludzi łatwiej zrozumiec i wytłumaczyc. Moja tesciowa tez jest niby super babką-uwielbiam z nią gadac, plotkowac, pic herbatke i zajmowac się dupą maryny... ale czasem jak walnie textem to padam na łopatki. i zaopiekowac sie dziecmi tez nie chce-nie mozna na nią liczyć nic a nic- nawet jak jechałam rodzić i miała zostać z Domisiem(co było ustalone już od paru tygodni) to śmiała mi powiedzieć" to żeś mi dzień urządziła" bo miała isc do kosmetyczki na paznokcie!!!! bo ja se kuźwa do SPA jechałam!!!
co do pieska-no bidulek- mam nadzieje ze juz mu lepiej. Moja Fiśka jak była malutka to się pochorowała tak strasznie ze ciągle okropnie śmierdząco srała po całym domu na rzadko-aż smród nas budził!!! wymiotowała okropnie az nei miałą siły chodzić!!! u weta dostała zastrzyki, leki i dietke-potem nie chciała wrocić na karme- bo karmiłam ją ryżem z kurczakiem i marchewkami hehe
a jeśli chodzi o mame to mam tak samo-nie wiem kiedy a ta już-kurze posciera, gzdies pozamiata, pranie reczne zrobi ...a prasowanie to jej specjalnie zostawiam, bo nienawidze ale mama sama sie zaoferowala i tak mi prasuje co jakis czas caaaałe stosy ubrań:P

Iwcia- i dobrze zrobiłaś-rozmawiałam dzis z informatykiem co mi ten nowy komputer składał i on powiedział ze to musi byc błąd programu avast bo to nei mozliwe i ze z forum na komputer nic nie przejdzie. tez bede musiała na dole na laptopie jakis inny anty wgrac bo nie ma szans na kozystanie z forum Ivuś-ja nie mowie ze brzydko wyglądam hehe ale jak sie nie pomaluje to strasze okolice hahah no i boczki musze do wakacji zrzucić bo wychodzą z majtek:P a Nadia jest cudowna!!! dlaczego takiego zdjecia nie dałaś na konkurs? tutaj lepiej ją widac a tam ze smoczkiem mało!
a lala cudna-taka blond pippi:) sama bym chciała!!! JA CHCE CÓRKEEEEEE!!!

róża- kurka wodna to ja tez tylko z wierzchu oczko myłam:/ no ale jak dobrze pojdzie to w czwartek mamy okuliste-babka ma dac znac czy nas wcisnie- a do państwowego nie chce isc bo tam muszą brac wszystkich i zapalenie spojowek i gradówki szaleją jak na dyskotece:/ a prywatni takich wirusów nie przyjmują

Dorcia- pamiętam te Twoje bóle, tak mi strasznie było Ciebie żal-to były przez znieczulenie do cesarki? nie pamietam :/

dzisiaj przyszła do nas Ala-sąsiadka nasza zza płotu. Ala przyszła zaprosić Domisia na swoje trzecie urodziny na sobote heheh ale wspaniale! nawet nie wiecie jak się cisze ze juz zaczynają się mu takie zabawy.
Jak robiliśmy Domisiowi drugie urodziny to było 5ioro dzieciaczków w domisia wieku(jedna dziewuszka o rok starsza) i było cudownie-prócz okrutnego harmideru to dzieci tak cudownie się bawiły!
wyobrazcie sobie że Ala jest tak "cudownym" dzieckiem-jak to sie mówi. ONA JESZCZE NIE UMIAŁA CHODZIĆ JAK JUŻ MÓWIŁA!!! a jak miała 14 miasięcy to już mówiła zdaniami! w wieku rok i 8 miesięcy kolorowała już obrazki i nie wyjezdzała za linie! no geniusz!!!
Ala to ta dziewczynka w białej sukience-tu na urodzinach Domisia- Domiś to ten "Denis rozrabiaka" z tyłu, w spodenkach w kratke i z muchą:)
a Tu Domis solenizant hehe
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #320127 przez [email protected]
no ładnie jak ja mam chwilke to tu jak zwykle pustkowe!!!
12 lata 9 miesiąc temu #320133 przez katka
No obrobiłam sie i tylko na dziewczyny czekam

Psinka dostal 4 zastrzyki i jest ok na razie ale w pt musimy mu usg zrobić bo te sraczki to sie ciągle pojawiają a jest własnie na kurczku z ryżem

No kobitki powiedzcie czy moja Olinka podobna do Nadii Ivy bo według nas tak.

Sarna no powiem ci że mnie to rozbrajają loczki Domisia
12 lata 9 miesiąc temu #320165 przez iva 20
Witam w popoludnie :)

Sarna nie dalam tych zdjec co teraz dalam na forum bo one sa robione nie dawno ,a nie mialam zdjecia zblizonego tylko takie oddalone i wstawilam takie :)
Ja obiadek tez juz ugotowalam , prasowanko malej zrobilam malutka spi wiec zyc nie umierac :D
Czekam na meza ,az przyjdzie z pracy to cos sie napewno porobi ,a ja siedzialam na ebay i kupilam malej fajne skarpeciaki z miskami wszystymi na przodzie co dzwonia hahah mi juz sie chyba nudzi dziewczyny ,bo szukam caly czas jakis dziwnych rzeczy :P
12 lata 9 miesiąc temu #320180 przez [email protected]
Katka-moja Fiśka miała to ponoć od kurzej kości-ja jej nie daje bo wiem Ze nie mozna ale sąsiadka rodziców jej dała iona zjadła zanim zareagowałam i ta kość pokaleczyła jej wnętrzności :( mam nadzieje ze predko sie pieskowi poprawi:*

wiecie co- u nas jest wlasnie zagrozenie powodziowe -masakra jakas!
pamietacie moze jak poltora roku temu byla powodz i zniszczylo Bogatynie?
to koło mnie jest ale o moim miescie i pobliskich wioskach nie pisali. zerwało wtedy tame na zalewie Witka- i jak witka popłyneła to zrównała wioski z ziemią no ale wtedy woda z zawidowa zeszła i tyle u nas tej powodzi było- i odbudowali te tame na witce taka tymczasową i dzisiaj mają spuszczać wode z zalewu! moji rodzice wlasnie pojechali oglądać co tam sie dzieje:/

a tak jeszcze wracając do "fajnych" tesciow

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia