BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu #324181 przez Dorciaition
Luśka dzieci śpią, to Ty też zmykaj.

Ja padam, więc udaję się do łóżka.

dobranoc :kiss:

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #324221 przez Malina86
Dziękuję za kciuki Dziewczynki, jak wygram to o Was napewno nie zapomnę :)
Ją już w łóżku, pisze z telefonu i przeklinam ten dotykowy ekran.
W nocy śnieg pokazywali u nas - no chyba ich pogielo! Wiosnę zamawialam do cholery!
Dobranoc Mamusie.
12 lata 9 miesiąc temu #324224 przez Dorciaition
Dzień Dobry Dziewczęta!

Dziś nasze święto! Wszystkiego najwspanialszego dla tych tych dużych Kobietek, no i dla małych też :)

Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #324228 przez katka
Wi6tajcie o poranku
Na początak caluski od nas kobitki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Moja Olga dziś zrobiła strajk nocny i od 1 spała tak pół godz drzemka pól godz gadania i tak do rana. około 3 juz sie chyba wyłączyłam bo Rafał ja przytulił i tak spał a ona usypiała i sie budziła i tak wkoło :silly: Rano sie smiałam do rafała że ona czekala już na prezent na dzień kobiet :lol:
Normalnie nie wiecie kobitki jak mi sie nie chce dzis z łóżka podnieść. Zrobiłam sobie kawe i lapkiem w łóżku siedze a moje dziecie gra na zabawce :)
12 lata 9 miesiąc temu #324229 przez vestusia
Dżem dobry :D

Widzę, że tutaj już macie listę prezentów od Maliny. Teraz już rozumiem dlaczego Malinka czeka na tak wielką kumulację :D
Zuzia też by chciała jakąś kieckę, najlepiej w grochy albo w żyrafki :D Malina ma niezły gust, więc wiem, że sukienka będzie świetna. Ewentualnie jakieś pantalonki do pływania, skoro mamy spotkać się nad morzem :D

Dorcia, co się stało z Twoim awatarkiem??? Gdzieś zniknął!

Kuźwa ta zima też mi się gdzieś o uszy obiła. To jakaś paranoja, ja chcę już spacerówkę wyciągać, a tu z powrotem zima? No nie mogę.

Moja Zuzanna to mnie wykończyła dzisiejszej nocy. Normalnie obudziła się o 23:30 na jedzonko, więc spoko luz, zjadła i poszła w kimkę. Godzinę później słyszę, że stęka. Poszłam dać smoka i przewrócić na boczek. I tak co pół godziny aż do 3 w nocy i się poddałam - poszłam do niej do norki spać.
Pisząc "norka" mam na myśli to, że mamy kawalerkę z taką "wnęką". I tam są zrobione takie drzwi przesuwne i wygląda jak taki mały kącik sypialniany. I tam jest właśnie wersalka i Zuzi łóżeczko. No i tam się przeniosłam i Zuzię razem ze mną. Dopiero zasnęła. I powiedzcie, normalne to jest? Ona normalnie wymusza to i wie, co robi. A że ja w nocy nie mam siły na walkę, to w końcu poddałam się i wzięłam ją do siebie.

O 6 dostała znowu jedzonko i zasnęła. Piotrek krzątał się po mieszkaniu, a ja zamiast wstać, to łudziłam się, że Zuzia pośpi jeszcze troszkę. Ale wybiła godzina 7, Zuzia oczy jak 5 zł, zaczęła gadać, więc ze spania nici.

Teraz siedzi w leżaczku, ogląda tv, ja zajadam śniadnko i piję kawkę.

Dziś też na spacerek idziemy, ale muszę ogarnać troszkę mieszkanko i jakieś pranko wstawić.

No i również wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet. Chociaż podobno Kobiety Kobietom nie powinny składać życzeń :D
12 lata 9 miesiąc temu #324230 przez katka
Vestusia e tam nie jak my same sobie nie złożymy to morze być bryndza :silly:
12 lata 9 miesiąc temu #324237 przez emkapl84
Dzien dobry!!!!!!!!!!!!!
BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK I ICH DZIEWCZYNEK :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: CHŁOPAKI NIE MARTWCIE SIĘ TEZ SIE SWOJEGO DNIA DOCZEKACIE I BEDZIEMY ZYCZENIA SKLADAC :lol:
ja rano wstałam koło 6 bo ostatnio natalka nie budzi sie o 4 tylko pozwala mamie na troszke dłuzsze spanie...a w salonie na stoliku prezenty dla mnie i natalki..mała dostała przywieszke- hipopotama- grajaca do wozka albo play maty a ja krem na dzien do twarzy z mojej ulubionej firmy no7 :lol: :lol:
lece ogarnac mieszkanie bo dzis goscie przylatuja
12 lata 9 miesiąc temu #324241 przez Róża
:kiss: :kiss: :kiss: Mnóstwo buziaków dla wszystkich kobiet i kobietek z forum :kiss: :kiss: :kiss: Oby był przed nami naprawdę miły dzień ;)

Malinko, fajnie, że Twojemu mężowi na razie się podoba, oby tak zostało, mój na razie też jest bardzo zadowolony :) na razie przestawia się na tryb pracy 5 * 8 godzin, bo to dla niego nowość :) no i wstajemy już regularnie o 6 a synkowi w to graj, od razu gotowy do zabawy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

w dodatku mam za cienkie ubranko do chrztu, muszę kupić jakiś biały kombinezon dwuczęściowy bo ten polar na nic się nie nada ... i w ogóle jestem w czarnej du*** fryzjer, moje ubranie, szatka itp. ... wszystko w sobote trzeba zalatwic ...

a poza tym wieczorami składamy meble więc chodzimy jak cienie :)

już Wam nie truję, poczytam co tam u Was dobrego :)
12 lata 9 miesiąc temu #324253 przez vestusia
:)

Emcia, ale Ty masz dobrze z tym Twoim mężem. Musi chyba wybrać się na piwko z moim i mu do rozumu przemówić, bo mój to do pięt Twojemu nie dorasta. Aż zazdroszczę tych prezentów. Ja to pewnie nic nie dostanę, bo standardowo "brak kasy" :( Ale kfiotek byłyby miły, nie powiem.

Róża nie martw się, nie tylko Wy macie takie gorsze dni. Ubranko na pewno znajdziecie i wszystko się jakoś ułoży. Po prostu często jest tak (jeśli nie zawsze), że jak się coś wali, to wszystko po kolei, a nie pojedynczo. Więc głowa do góry. A chrzciny w ten weekend???

Macierzyński to prawda, kończy się i to niestety już czuć. Ja aż się boję jak to będzie jak wrócę do pracy. W sumie 1,5 roku mnie nie było, mam nadzieję, że jakoś dam radę.

Zuzia zasnęła więc lecę do łazienki bo mam jakieś 20 minut.

No i my musimy się zacząć pakować, ale za cholerę nie wiem, od czego zacząć :( Może któraś zaopiekuje się Zuzią, to ja nas przeprowadzę? Ja pierdzielę, słabo mi na myśl o przeprowadzce. Kurka.

Dobra tez nie truję, buziole
12 lata 9 miesiąc temu #324281 przez emkapl84
vestusiu :) :) no wiem wiem...w sumie narzekam na niego czasami ale generanie to jest kochany...chetnie zaopiekowałabym sie zuzanka, zebys miała troche spokoju i czas na pakowanie...podejrzewam,ze nie wiesz w co rece włozyc...eh no nie jest łatwo...wytrwałości zyczę..na pewno dasz rade :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #324288 przez Róża
Podrzucaj Zuzię ;) do mnie, jedno jęczydło już mam chętnie przygarnę drugie i będzie parka :D

A tak szczerze, to wiem co czujesz, w ubiegłym roku przeprowadzaliśmy się dwa razy, pod koniec marca i potem w połowie maja, myślałam ze zgłupieje, w dodatku za drugim razem nie wolno mi było nic a nic nosić nawet zakupów ze spożywczaka,wiec byłam tylko pakowaczem, ile to trwało ...

Oj kończy się, ale szybko zleciało prawda? U mnie od 22 kwietnia będzie rok jak mnie nie było i powrót to dla mnie też abstrakcja,w dodatku, że wiem ile się zmieniło, o ile będzie gdzie wrócić ;/ pocieszam się (mam nadzieje) jak jest likwidacja firmy, to są normalnie wypowiedzenia i odprawy płacone, prawda?

Miłego spaceru, ja polece po nastepnej drzemce Szymka ;)

A chrzciny w kolejną niedzielę, ale w ten weekend musze wszystko ogranąc bo zwariuje ...
12 lata 9 miesiąc temu #324290 przez mamakuby
Buziaki Dla Wszystkich Kobiet i Małych Kobietek od KUBUSIA :kiss: :kiss: :kiss:
Czytam Was, ale weny do pisania mi brak niestety :dry:
12 lata 9 miesiąc temu #324359 przez Malina86
Dobry :)

Dziewczynki duze i male udanego Dnia Kobiet Wam zycze. Oby mezczyzni staneli na wysokosci zadania :)

Vestusia wspolczuje przeprowadzki- to jest cos czego nie nawidze- przeprowadzki i remonty. Tez Zuzanne chetnie przygarne jak cos :)

Róża to super, ze Twoj mezus tez zadowolony z pracy, a chrzciny napewno wypadna super.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Odprawy powinni placic.

emka no jaki mily poranek Wam M zrobil! Moze koledzy jeszcze prezenty dla Ciebie wioza :) Daj znac jak ogarnelas tylu chlopa :)

Dziewczynki, a orientujecie sie czy jesli moj Malz nie wykorzystal w poprzedniej firmie tacierzynskiego to czy teraz po zmianie pracodawcy moze to zrobic? Nie powiem przydalyby sie te dodatkowe 2 tyg. :)

U nas dzisiaj pada snieg z deszczem- no super po prostu! Nie wiem czy na spacer pojdziemy. Jak A wroci to musimy jechac kupic Misi kosmetyki do kapieli, bo sie skonczyly.

Acha! Jesli macie karte rabatowa "Dla mamy i malenstwa" do aptek doz.pl to Pampersy Premium Care mozna kupic za 37,48 zl :) Karte mozna na stronie zalozyc i przysla do domu. promocja jest do maja.

Kawe trzeba wypic bo pogoda jest dobijajaca! Niestety nie mam dolce gusto... Jeszcze nie mam... :lol:
12 lata 9 miesiąc temu #324441 przez Dorciaition
Hej Dziewczynki.

Ale mnie denerwuje to forum. Kilka dni temu zmieniłam avatarka. Pojawiał się tylko w Exprolerze, tak ja kzawsze zresztą. Dziś patrzę, że jest jakiś stary, wiec próbowłąam go zmienić. No i dupa. Error się włącza.

Emka ale fajny ten Twój mąż. Ma brata? he he

Róża na pewno chrzciny wyjdą super i wszystko będzie pięknie przygotowane. Główka do góry!
Ja jestem zła, bo wczoraj dotarła kiecka i jest ecri, a ja nie cierpie tego koloru. Na aukcji nic nie napisała, wyglądała jak biała. Ale jak założę Lencę do niej białe rajstopki to strasznie rzuca się w oczy.

Vestusiu na pewno dasz radę w pracy. Pewnie początek będzie dziwny, ale na pewno szybko się we wszystko wdrożysz.

Też chętnie się zaopiekuję Zuzią :) Lenka na pewno by się ucieszyła z koleżanki, gorzej z Daisy ;)

Malina mnie się wydaje, że Twój mąż mógłby wykorzystać tacierzyński. Ale nie wiem czy to dobry pomysł w nowej pracy. No i dla Waszych patelni w :silly:

Dzięki za info o Pampersach.

A ja na Dzień Kobiet sprawiłam sobie prezent i idę do fryca. Pierwszy raz do tego, więc mam nadzieję że prezent będzie udany ;)

12 lata 9 miesiąc temu #324475 przez vestusia
Witajcie Lasencje :)

My byłyśmy na spacerku, Zuzia pospała, wiaterek niezbyt przyjemny, ale spacer zaliczony.
Rano jeszcze wpadła babcia z dziadkiem (o dziwo zapowiedzieli się!) i przywieźli pierogi, bigos, jakieś mięcho. Więc na dziś pierogi ruskie.

Dorcia no to peszek z tym errorem. A ja jak patrzę na tego Twojego avatarka to ciągle myśle, że to ktoś nowy do nas pisze he, he, he :D
No a kiecka faktycznie kiepsko, że ecri. Powinna była napisać. Tym bardziej, że wyglądała na białą...

Jak wszystkie takie chętne na Zuzię jesteście, to ja sporządzę mapkę i trasę Zuzi i będzie wędrowała do Was wszystkich. Zacznie od Anakol w Zakopcu, chociaż ją chyba sobie podarujemy, bo jest sama z Natalką, to i tak ma co robić. Ale potem Zuzia powędruje po każdej z Was, aż dotrze nad morze do Dorci. A Daisy jakoś przekabacimy. Najwyżej dorzucę w paczce słoiczek marchewki :P

Malina dzięki za info. Ja ostatnio w tesco kupiłam pampersy Sleep & Play za 30 zł 78 pieluch :)

Nic mi się nie chce, Zuzia leży w łóżeczku, karuzela jej się kręci. Mogłaby się kimnąć, ale pewnie beze mnie nie zaśnie...

No nic. Miłego dnia Babeńki. Buziole i do napisania.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia