BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu #328362 przez emkapl84
mia na TLC chyba o 20.30 leci program o rodzeniu dzieci :lol: :lol: :lol: ang tytuł to one born every minute...moze pod tym tytułem słyszałas o tym programie...razem z malina ogladałysmy to przed ur naszych coreczek i teraz fajnie nam sie to wspomina
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328363 przez Dorciaition
Mia szkoda, że rodzice nie przyjadą. Na pewno bardzo się nastawiałaś. Tak jak ja teraz myśle tylko o przyjeździe mojej mamy, no i chyba bym się na maxa zdenerwowała jak by nie przyjechała. No ale zdrówko dzieciaczków najważniejsze. Na pewno jeszcze nadrobią wizytę.

A z tą kąpielą to nie ciekawie. Może miał gorszy dzień, albo spać mu się mocno chciało.
Moja zawsze po kąpieli zajadała i spać. Dziś podaje jej mleko, a ona w ryk, i to jaki. Myślałam, że za ciepło czy coś. A ona po prostu chciała spać. Odłożyłam ją do łóżeczka i śpi. Przez to pewnie szybko się obudzi w nocy, bo ostatnio o 17 jadła.

Porodówka to taki program na TLC. BArdzo ciekawy. Jak sama nazwa wskazuje kobitki tam rodzą ;) Zawsze ryczę przy tym i smutno mi, że nie widziałam Lenki od razu po porodzie, nie mogłam przytulić.

Alanek[*] :(
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328413 przez mia1082
Dzieki Emcia i Dorcia juz zanalazlam o 21:30. Wiecie jak bylam jeszcze w ciazy i nie moglam spac bo juz brzuchol duzy byl i bezsennosc doskwierala to znalazlam jakis program w odcinkach (brytyjski) cos w tym rodzaju. Nie pamietam niestety tytulu ale moze to bylo to. Jeszcze raz dziekuje i tez chetnie zobacze.

Dorcia z tym przyjazdem to wielka lipa. Jak mi mama powiedziala to az mi lezki stanely w oczach bo juz tak bardzo chcialam odwiedzin :(
Z tym placzem to nie wiem moze byl zmeczony. Spal tylko 2 razy dzis zamiast 3. Jedno spanie mu sie przedluzylo z 30min do 1,5h wiec dlatego. Przed chwilka obudzil sie jak zwykle zeby dojesc. Zawsze jest juz taki zmeczony ze zje troszke i zasnie a po 30 min budzi sie dojada i zasypia gdzies do 22 albo 22:30. Moze tak jak u Ciebie to tylko zmeczenie :)
Dorcia a dlaczego nie mialas Lenki po urodzeniu cos bylo nie tak bo nie wiem :unsure:

Dziewczyny chcialam zapytac czy ktoras z Was probowala podawac gotowe kaszki manny z Hippa
hipp.dodomku.pl/salon_hipp/produkt/28179...ekiem_waniliowa.html
Zastanawiam sie nad nia jesli chodzi o gluten. Zamiast gotowac po lyzce kaszy mannej moze cos takiego podac :unsure: co myslicie :unsure:
12 lata 9 miesiąc temu #328443 przez luska
hej laseczki

Batmnka o ja ale Nadzieje to pyza :lol:

Iva i bardzo dobrze , ze macie zamiar sie przprowadzic:)a fotka to mnie powaliłas , też tak kiedys wygladałam ale to dawno i nieprawda :( I cie udusze , poszukałam fot jak byłam piekna i młoda sprzed zajścia w ciaze i zawyłam sie jak bóbr.......ale jak tu nie wyc 49kg i ciało bez rozstępów, bez cellulitu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mia oj kochana ja bym tez sie zywła jak by sie okazało , ze z takich odwiedzin nici :( :kiss:

emia no to fajnie co sie trafiło , zawsze to pare groszy:)

Ja tez ogladałam porodówke i sie nakrecałam :silly:

Katka no to super , ze Olince teraz tak sie rehabilitacje spodobały:)

Malina kochana dasz rade , 3 maj sie tam :kiss: :kiss: :kiss:

uciekam juz nie mam wiecej siły , raz , ze sie splakłam , dwa meczy mnie dalej ta jeb,,,,,jelitowka .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #328447 przez luska
Mia ja dawałam olkowi ta i z czekolada jeszcze ale mu jakos nie smakowała za bardzo....o dzwio jego ulubione danie to były ziemniaki ze szpinakiem z bobovity i z babydrem spagethi jak już starszy był.ale szczerze to on nie bardzo ogolnie przepadał za sloiczkami
12 lata 9 miesiąc temu #328473 przez Dorciaition
Mia nie dostałam od razu Leni bo miałam cc z pełną narkozą :/

Takiej kaszki jeszcze Lenia nie zajadała.

Wow Luśka ale pięknie! Zdjęcie jak do jakiegoś magazynu.
Ale teraz jesteś szcześliwą Mamusią i to jest najważniejsze. Zresztą nadal bardzo ładnie wyglądasz.

12 lata 9 miesiąc temu #328523 przez vestusia
kurde dziewczyny czytam Was na telefonie ale nie odpisze wszystkim. padam na cyce dzis. Ja mam dla Zuzi te kaszke ale z bananami,jeszcze jej nie podawalam. dzis Zuzia zjadla caly sloiczek zupy jarzynowej z hippa ona taka papkowata,bo mam tez z gerbera i ta jest bardziej taki krem. rzadka w kazdym razie. Boziu jakie z Was laski. ja kiedys bylam tez niezlasztuka he he he. ale nie jest chyba az tak tragicznie. i powiem Wam ze mi sie znowu brzuszka zachcialo :-)

postaram sie cos wiecej na dniach napisac. jutro znowu czeka mnie sprzatanie wiec czasu mam malo. a najdalej w sobote przewoz wszystkich mebli z Olesnicy. Mam nadzieje ze nie wypiszecie mnie z wiary za tak dluga nieobecnosc na forum. Jak w kkncu sie przeprowadzimy to wszystko sie unormuje i wtedy bedemiala normalnie dla Was czas. teraz nie gniewajcie sie na mnie ale mam sporo do robienia a rece mam tylko dwie.

naoisze tylko ze Piotrek zaczal nowa prace. jak nie bylo to siedzial ponad miesiac w domu. a nagle 3 ofert, wlasciwie 4. wybral najlepsza pod wzgledem finansowym i czasowym. zaczal od dzis a jeszcze wczoraj byl na innej rozmowie o prace, a w miedzyczasiw dzwonili z tej co poszedl. mam nadzieje ze w koncu u nas siewszystko ustabilizuje. i mieszkanie i oraca i finanse.

buziaki Mamusie. ucalujcie dzieciaczki
12 lata 9 miesiąc temu #328530 przez Dorciaition
Dziewczyny dostałyście przesyłki z Hippa? Co w nich było? Bo u mnie znowu rozerwana koperta, tzn taka wymęczona. Otwierana i niby zaklejona. A w środku jak zwykle zostały ulotki i łyżeczka.
Kurcze nie wiem czy to u mnie na poczcie tacy złodzieje czy co, bo już któryś raz jak dostałam te promocyjne rzeczy to pozostały mi tylko ulotki :angry:

12 lata 9 miesiąc temu #328534 przez [email protected]
napisze Wam jak to było, wykąpiemy Darusia, poczytam i Wam odpiszę

Więc weszliśmy do szpitala i od razu do informacji turystyczniej gdzie mamy iść-bo ten szpital to jak pół mojego miasta!
poszliśmy na oddział okulistyczny w to miejsce co trzeba a tam babka do nas ze na odetkanie kanalika to o 9 rano powinniśmy być ja na to że jak się rejestrowałam to mówili że między 9 a 11, teraz jest 9,45 (jechalismy prawie 2 godziny) więc zmiescilismy sie w czasie a ona do nas z gębą, że juz za późno i że głupoty opowiadam. wkurzyłam się i mówie że wiem jak się rejestrowałam iżeby mi nie wciskała. łaskawie zjarzała do zeszytu i mówi ze nie ma nas na liście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
od słowa do słowa i kazała nam iśc do rejestracji i zapytać.
w rejestracji(6pięter niżej i labirynt korytarzy) babka stwierdziła że nic nie wie o nas a poza tym płukają tylko w poniedziałki:/
i żebym poszła do pokoju 98 i zapytała pielęgniarki. Tam dziadek nie chciał mnie wpuścić w kolejke, bo stwierdził ze kazdy chce pytać :huh:
no ale weszłam i pielegniarka mowi ze jesteśmy na liście. noto zeby nie denerwować dziadka i innych zaczekałam na koniec kolejki. wchodze z Małym a lekarz do mnie zebym dała karte-ja pytam jaką karte? on ze co ja sobie wyobrazam, że to jest poradnia i kazdy musi mieć karte. to jak zapytałam skąd wziąć te karte to mnie wyśmiali i kazali spowrotem isc do rejestracji i tam karte założyć-nosz ku@#$!!!
więc znowu czekałam 15minut w kolejce po czym babka-o faktycznie jestescie na liście, juz zakładam Wam karte.
z karta do lekarza na badanie-a lekarz stwierdza-trzeba płukać kanalik!
ja mu na to że przecież wiem i ze po to przyjechałam-a on na to-to pani wie? to po co Pani do mnie przyszła?
wiec opowiedziałam całą historie, wyśmiał wszytkich lekarzy do okoła, przepisał kropelki i kazał zarejestrować się na zabieg.
pojechalismy znowu na 6 pietro, dotarlismy na okulistyczny, ababka na to ze trzeba było tak od razu to moze jeszze z kims by zagadała i moze by przeplukali.
ale juz było po 11 wiec za pozno i zapisała na na nastpna srode(nie poniedziałek jak mowili w rejestracji) i ze i tak dobrze ze rejestrujemy osobiscie bo przez telefon raczej tego nie robią-nosz kurwa przeciez tam dzwoniłam i mnie zarejstrowali-tylko gdzie indziej!!!
pytałam ich i potwierdzili ze to ich numer!!!
...tak wiec mielismy wycieczke do Legnicy tylko po to zeby powiedzieli nam to samo co u nas! Adam za tydzień urlopu nie dostanie wiec musze jechać sama...

ok ide małego ubrać i cycowac bo Adam juz wykąpał go
potem Was poczytam i odpisze
12 lata 9 miesiąc temu #328545 przez Batmanik
Dorcia ja teraz nie dostalam z hippa bo rodzilam w innym szpitalu a tu nie daja ale dla Igora dostalam przesylke w kartoniku i byly ulotki i kupony na produkty hippa w rosmanie ach i soczek i lyzeczka a byl tez kupon na odebranie klejnego pudeleczka w rosmanie i tam byla lyzeczka zupka i ulotki...
padam dzis na pysk od tyg mam odwiedziny siostry z siostrzencem a ich dzis nie bylo do poludnia to w tym czasie przyszla sasiadka z corka urwanie glowy normalnie
nabiore sil to rana naskrobie lece sie kapac i lulu poki dzieci spia
12 lata 9 miesiąc temu #328589 przez mia1082
Dorcia no tak to jest z cc :( co do przesylki z hippa to poza pudelkami z rossmana zamiawialam pakiety ze strony internetowej i pierwszy pakiet to taki jak mowisz w drugim byla koperta i dwie probku mleka hipp bio combotic.

Sarenko brak slow pozostawie to bez komentarza bo szkoda sobie jezyk strzepic na ta sluzbe zdrowia :angry:

Vestusiu nic sie nie martw uporzadkuj wszystko a my zaczekamy :lol: chociaz brak mi twoich postow dluuugasnych o poranku :woohoo: dobra porodowka sie zaczela..... az mi sie wszystko przypomnialo juz chyba tak zawsze bedzie :)
12 lata 9 miesiąc temu #328641 przez mia1082
czy Was tez to tak wzrusza?????....... az brak mi slow tyle uczuc.... zmykam do lozka do jutra papa
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328644 przez Malina86
Heloł!

Dorcia tak jak mia pisze powinny byc dwie probki mleka w twj kopercie.

sarna no przeje... z tymi lekarzami! Wyprawa po nic! No tragedia jakas!

Vestusia fajnie, ze Piotrek robote zalapal. Jak nie ma to nie ma, a jak sie zaczna oferty sypac to nie wiadomoc co brac- zawsze tak jest :) Mowisz, ze za brzuszkiem Ci teskno? A jak nie dawno tak napisalam to cos wspominalas, ze tak ciezko Ci bylo i wogole i, ze nie tesknisz hahaha :) Mi tez teskno... Fajnie bylo np. przed zasnieciem poglaskac sie po brzuchaczu i dostac kopa na dobranoc :) Nadal mi troche dziwnie, ze nikt juz w bebzonie nie mieszka.

emka nagrywam sobie "Porodowke" bo You Can Dance ogladam :)

luska, ale laska z Ciebie! Myslalam, ze to jakies foto z CKM-u :)

Misia znowu mi sie przebudza i marudzi... , no, ale pewnie w nagrode pospi do 11:00 jak dzis :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328687 przez [email protected]
Lusia-na wystający brzuch iboczki to w kappahlu sa zajebiste rajtuzy-kosztują jakos ponad 30zł ale sączadowe!-swojego czasu ich uzywałam ipolecam!!! Są bardzo wytrzymałe a jak się podniszczyły to nosiłam je pod inne rajtuzy:P brazowe maja brzydkie kolory ale dają rade-i czarne tez mają.
Lusia-ja też waże 63-a 50kg to chyba juz anorexia-ty sie nie dołuj sama sobą no! Jaktak można! Lusia pomyśl sobie jakie masz cudowne dzieciaczki! A to ciało jakie masz teraz to jest-jak to pole walki przez które pzeszliście żeby te dzici mieć-a i przykre doświadczneia też macie. Nie ma nic za darmo! Są cudowne i kochane dzieci-miłość i sens naszego życia-a ciało jeszcze się naprawi-moze i nie jak pare lat temu-no ale niestety młodsze już nie będziemy:/
Ja też po dzieciach mam cyce do wymiany-i moze kiedys zrobie zobie operacje bo duzo o tym mysle też.
Mówisz jelitówka? Oj biedna...smaruj „oko” tormentiolem-zupełnie jak małym dzieciom, to bardzo fajnie łagodzi przy potrezanej pupie od rowolnienia kwaśnego.
A fotka WOOOOOOW wymiata!!! To i ja dodam swoja z miesiąca miodowego-hehe ważyłam wtedy 66-cyli pyzunia byłam:P

kiedys wam dodam zdjecie z tych wakacji jak juz troszke brzuszek mialam..

Kima-ja to cyckowe chudnięcie tomam chyba w genach-bo moja mama tez tak miała

Batmanik-nie znam tego odplamiacza, ja zawszr robie takim w spreju ariel-jest boski i takimi małymi zielonymi-każda buteleczka jest innego przeznacznia-to sa takie Flecke Teufel(diabeł na plamy) firma chyba dr.beckmann-nie wiem czy dobrze napisałąm:/
A czemu pytasz?

Katka-super ze rehabilitacje tak ładnie Wam ida-dzieci ktore znamto miały zawsze na tym niezłą traumę

Mia-co sie odwlecze to nie uciecze:) niebawem Was odwiedza i bęcie super:) duzo zdrówka zycze dla rodzinki!

Iwa-ty mi tu nie pitol bo widziałysmyTwoje zdjecia po ciążyi nic sie nie zmieniłaś:) laseczka z Ciebie jakich mało!!

Madziaska-nie mam pojecia o solarium, ja nie chodze bo mi skóry szkoda-byłam ostatnio ponad rok temu bo zima na wesele szlismy, ale wtedy juz nie karmiłam

Dorcia-ja Darusia miałam po porodzie ale byłam w takim szoku ze jakoś dziwnie się zachowywałam-załuje ze nie wczułam się wtedy bardziej. A Domisia po porodzie nie miałąm bo się dusił i zabrali go błyskawicznie.

Vestusia-gratulacje dla Piotra! Licze ze Wam się ułoży! I w związku i z pracą i finansowo też!

Malinka-oh ta teścówka, no trza zaciskać zęby i ułożyc jakiś dobry plan! Ja mam na szczescie dwie łazienki plus kibelek-jedna łazienka pomiędzy pokojami dzieci-ich łazienka, a nasza w sypialni i jest dobrze.

Ok zmykam śpiuniac bo dzisiejszy dzień wykończył mnie nerwowo
Buźka kochane mamuty!!!
12 lata 9 miesiąc temu #328701 przez Malina86
sarna Toje foty piekne!

Chcialam Wam tez jakas wrzucic, ale nie mam takich artystycznych zdjec, bo generalnie nie lubie sie fotografowac, a zreszta jak moj maz zrobi fote to klekajcie narody. Takze w stroju kapielowym nie mam zadnej "wyjsciowej" fotki, mam za to w stroju kroliczka hahahaha :) Ale nie wrzuce ;)

Ide spac Mamuski!

Do jutra!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży