BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu #335115 przez Malina86
Hejka!

My juz po spacerku, piknik niestety byl bardzo krotki, bo wiatr taki zimny, ze zmarzlam normalnie pomimo pieknego slonka. Malz oczywiscie przed wyjsciem powiedzial, ze jest goraco. No moze i mu bylo goraco jak dymal za pilka :)

Teraz A robi obiadek, a Miśka spi i obawiam sie, ze jej sie cos dzien z noca dzis pomylil, bo musze ja wybudzac na jedzenie i tylko zje to dalej w kime idzie. Juz drze przed noca.

Po obiadku zajrze.

Haha patrzcie na to:
Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #335120 przez mia1082
Malina he he he superancki ten maly :woohoo: wiesz co do spania to u mnie to samo Kacper jak zasnal o 13.30 to do teraz spi :ohmy: :ohmy: :ohmy: tak mu sie jeszcze nie zdarzylo zaraz beda 3 godz tez go chyba zaraz pojde obudzic bo nie wiem co w nocy bedzie robil....

Szkoda ze z pikniku nici :( to tak jak u nas z ta pogoda tez bardzo zimny wiatr wieje...
12 lata 9 miesiąc temu #335127 przez Malina86
No dobra to teraz dopisuje co pominelam :)

madziaska my bylismy na kontroli bioderek ok. 6 tyg zycia Misi, a potem mielismy sie zglosic po skonczonym trzecim miesiacu wiec bylismy w lutym, a na nastepne badanie Michaśka ma przyjsc juz na wlasnych nogach ok. 12-18 miesiaca w zaleznosci kiedy bedzie juz dobrze chodzic.

sarna filmik z Domisiem za mocny! Hahaha biedny, normalnie zamieralam jak sie chwial.

Kredka super, ze w koncu to becikowe dostalas. Po naszym zostalo tylko wspomnienie.

Suari zdrowka Ci zycze.

Wczoraj pod wieczor poszlismy z psem, a ze byla piekna pogoda to chcielismy Misie jeszcze zabrac, a nie chcialo nam sie wozka taszczyc to malz wzial ja w nisidlo- ale byla zadowolona! Z takim zaciekawieniem obserwowala swiat, no happy byla bardzo :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335144 przez Malina86
Chcecie foty? Chcecie czy nie i tak wrzucam :lol:

Zdjecia z dzis:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #335148 przez luska
Mia masz poprostu takiego mami synka :P i tylko cyc mamusi i koniec.

U nas tez dzis taki wiatr , ze szkoda gadac .Kisimy sie z tego powodu w domu i oczywiscie sami , bo mój jak zwykle musiał wyj......wrrr.Mial chociaż Ola ze soba zabrać ale zawsze jakis powod jest dobry ,że by jechac samemu

Malina a ty jak zwykle z Misia pieknie wygladacie :lol: Patrze tak na was to az mi głupio ja na spacery wychodze w trepach starych drechach i Ł bluzie ,czasem to nawet się nie uczeszę :P
12 lata 9 miesiąc temu #335156 przez katka
Witajcie
Malinka ale super zdjęcia, szkoda że piknik krotki ale u nas też strasznie wiało dzis.

Luśka ja na razie tylko góre posprzątałam jeszcze dół mi został ale mam nadzieje ze w tym tyg sie wyrobie.

My dziś bylismy u R siostry i było b. przyjemnie posieddzieliśmy przy kawce i ciasteczkach. Miło tak sobie razem posiedzieć i poplotkowac.
12 lata 9 miesiąc temu #335167 przez vestusia
Dżem dobry wieczór :)

Zuzanka śpi we własnym pokoju :)

Przez zmianę czasu rozwiązał mi się problem i próba kładzenia Zuzi spać o około 19 :D Bo wyszła ta godzina ha, ha, ha :D

Dziwnie mi troszkę, że ona będzie spała gdzieś tam, bo jakoś nie wiem czemu martwię się, że coś stanie. Chociaż to pewnie głupie :) I nie wiem czy obrócić ją na brzuszek, ale chyba tak zrobię, bo tu przecież też spała ;-) Głupia jestem, wiem :)

Aurelcia cudaśna i jaka zainteresowana matą. I Oluś tam się też do niej wbił :D

Malina normalnie laska z Ciebie i Miśki. Jak patrzę to sobie myślę, że ja owszem - również przed wyjściem maluję się itp. ale tak pięknie to ja nie wyglądam. Ta fryzurka jest po prostu genialna. Znowu mi się zachciało zmiany i chyba pogadam z kumpelą fryzjerką ;-)

Suari - zdrowiej Kochana i odpoczywaj troszkę. Chociaż wiem, że jak Igorka tato wziął na spacer, to Ty z checią chciałaś posprzątać, bo przy dziecku to bywa trudne.

Katka - fajna, rodzinna niedziela :)

My też poszliśmy na spacer, też wiało, ale poszliśmy do lasu. Zuzanka pospała troszkę i w sumie też mnie zdziwiła, bo ranna drzemka trwała godzinę (a zawsze tylko pół godziny), na spacerku może z pół godziny pospała, a potem kolejna drzemka 1,5h.

No i dałam jej dziś na obiadek ziemniaczki ze szpinakiem i wrąbała cały słoik, chociaż troszkę na początku jej nie podchodziło. Mnie zresztą również he, he, he :D

No a potem dałam jej kaszkę ale z miseczki, tak jak Malina i zjadła około 120ml. Też nieźle i lepiej jej szło niż z butelki.

No i przed chwilą zasnęła więc wieczór dla nas :D

Jutro czeka mnie porządkowanie szaf i ciuchów, masakra ile tego jest. Mam nadzieję, że się pomieścimy ze wszystkim i w końcu zacznie tutaj wyglądać jak w normalnym mieszkaniu, a nie jak w jakiejś noclegowni :D

Kurdę, mam fotki w telefonie ale nie wiem czemu mój komp nie odczytuje telefonu gdy podłączam go kablem. Też tak macie dziewczyny, te, które macie Samsungi?? Wkurza mnie to, bo teraz nie mam tutaj stałego łącza i nie mogę połączyć się z kompem poprzez WiFi i przesłać zdjęć. Nie wiem jak mam to zrobić i mnie to wkurza :angry: :angry: :angry:

Miłego wieczorku życzę.
A, i dziś obejrzałam Ciążę z zaskoczenia na TLC. Normalnie na początku nie dowierzałam jak opowiadałyście, ale faktycznie bywa, że kobiety są zaskoczone. Dziś jedna urodziła dziecko w pracy i kuźwa wpadło ono do kibla!!!!! A one stały jak te idiotki i nie wiedziały co zrobić!!!! Dopiero dyspozytorka przez telefon kazała wyjąć to dziecko z tego kibla. No szok.
A druga jak rodziła to dziecko upadło na podłogę w jakimś kiblu przy polu namiotowym. Normalnie jestem w szoku.
12 lata 9 miesiąc temu #335177 przez mia1082
Witam

Luska chyba masz racje straszny mamin synek mi rosnie ..... masakra jak on bedzie taki jak moj brat byl :ohmy: mama nawet do lazienki nie mogla isc sama :ohmy: zobaczymy

Malina wy jak zwykle dwie gwiazdy :laugh:

Vestusia to super ale wiesz nie dziwie Ci sie ze swirujesz jak Zuzka w innym pokoju ma spac. Ja tez jakos nie wyobrazam Kacperka z dala od siebie :laugh: moze to i glupie no ale coz tak juz mam :laugh:
hehe jak powiedzialas o tym programie to przelaczylam i akurat leci faktycznie te kobiety sa jakies zakrecone ze nie wiedzialy..... maskra jak mozna nie wiedziec nie kapuje tego.... :ohmy:

Jakos dziwnie z ta zmiana czasu tak jasno jeszcze bylo jak moj szkrabek zasnal... az sie balam ze moze nie zalapie ze to juz spanie na noc bo nie jest ciemno hehehe

My jutro rano na usg bioderek jedziemy
12 lata 9 miesiąc temu #335191 przez luska
Katka no ja juz dól tez zaliczyłam :P

Vestusia Olo to uwielbiał te ziemniaki ze szpinakiem :laugh: Powiem ci , ze ja na bank teraz bym młodej nie wyeksmitowała do innego pokoju a juz na pewno nie kładła bym ja spać na brzuszek , bo bym chyba zwariowała B) Tym bardzie , ze ostatnio Ł ja położył u Oleśia w pokoju i sie w trakcje snu przekręciła.Wylądowała nosem w poduszce , jak zajrzałam do pokoju i to zobaczyłam to myślałam , że umre.
Z samsunkiem nie pomogę , bo mam motorole ;)

Mia to musisz się wziąć za niego, bo bedzie ciężko.Chociaż mała moja to tez taki cycek mamy.Ale pracujemy nad nią ;)
12 lata 9 miesiąc temu #335215 przez Suari
Mia- no niestety słoiczek nie przejdzie jako osobny posiłek. Zazwyczaj daję z godzinę po cycu, czasami wytrzyma po nim godzinę, a czasami już po pół godzinie musi doprawić cyckiem.

Malina- śliczne z was dziewczyny :)

A my we wtorek idziemy na badania- krew i mocz, a w piątek do alergologa. Więc rano we wtorek będę stała i łapała siuśki i mam nadzieję, że uda mi się nałapać wystarczającą ilość :laugh: Kiedyś pisałam, że jak próbowałam umówić nas nas na wizytę to w jednej poradni nie było miejsc na ten rok, a w drugiej dopiero na czerwiec. Ale w końcu podjechałam do jednej- prywatnej, ale mają kontrakt z NFZ i tam po małej wojnie udało się nas zapisać na 30 marca.

Vestusia- nioe zazdroszczę tego porządkowania :) ja nie wiem jak to jest, że mieszkanie np jest małe, a jak przyjdzie do przeprowadzki to tyle wszystkiego się namnaża, że tych klamotów starcztłoby spokojnie na pięć pokoi :laugh:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335217 przez Malina86
Dobry wieczor Babenki :)

Moja Michaśka spi- miejmy nadzieje, ze do rana :)

Znowu poszlismy wieczorem z psem z Misia w nosidle. Chyba to bedzie nasz codzienny rytual :)

Vestusia fryzurke polecam. Mycie glowy, suszenie i ogolnie "zrobienie" fryzury zajmuje mi teraz 15 min., a wczesniej to trwalo godzine. Tylko ten kolor mnie dobija. No nie czuje sie w nim kompletnie. Jak przechodze kolo lustra to, az sie wzdrygam bo wydaje mi sie, ze ktos obcy mi po chacie lazi. Cos czuje, ze kolejna farba pojdzie w ruch :) Zawsze zostaje zgolic sie na lyso :)
Ja mialam wczesniej Samsunga i bez problemu sie laczyl przez kabel. A masz plyte z oprogramowaniem czy nie? Moze trzeba zainstalowac? Przeslj zdjecia do Boba i zgraj od niego :)
Nie stresuj sie tym osobnym pokojem Zuzi- Miśka spi w osobnym od urodzenia, mysle, ze my bysmy jej tylko przeszkadzali, no i na brzuchu tez spala jak byla malutka. W akcie desperacji innego wyjscia nie bylo- spala tylko na brzuchu, albo wcale.

luska Aurelka cudowna!!!

Ciekawe jak chrzciny Lenki przebiegly. Dorcia dzisiaj juz Ci odpuszcze, ale jutro relacje musisz zdac koniecznie!!! I foty!!! :)

Fajnie po tej zmianie czasu, tak dlugo jasno :) Nie moge doczekac sie lata :)

Dobranoc Dziewczynki, spijcie dobrze.
12 lata 9 miesiąc temu #335219 przez Róża
Cześć babeńki :)
wracam :)

Trochę Was podczytuje czasem, to myślę, ze jestem tak w 70% na bieżąco :)

Całuski, miłych wieczorków :)

Vestusia, ja Ci się wcale nie dziwię, my przenosimy teraz łóżeczko co wieczór do Nas jak się już kładziemy, bo kołyska już za mała na szkraba i przedwczoraj jakoś nam się przysnęło, obudził nas płacz koło 2 w nocy, jak się zerwałam z łóżka to pędziłam do małego pokoju jak głupia!

Malinka, ale Wy śliczne jesteście :D

Jak mój nie będzie kompa potrzebował to jeszcze potem wejdę, opowiem Wam o wczorajszych odwiedzinach teściów, mi to ciśnienie tak skoczyło, ze prawie eksplodowałam, ale Wy może się chociaz pośmiejecie :)

a jutro jakieś fotki wkleję, może z chrzcin coś będe już miała, bo szwagier powinien nam wysłać, no i z naszej pierwszej marchewki, nie wytrzymałam i dałam, od 5-ego m-ca można zacząć wprowadzać, a to już za chwilkę :) moje dziecko prawie przy tym jedzeniu płakało z żalu i cierpienia :)

Całuje Was :*
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335221 przez Suari
A to mój brzdąc :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 9 miesiąc temu #335230 przez emkapl84
Malinka naprawde ładnie wygladasz w tych włoskach!!!!!!!zreszta tak jak chyba vestusia mowila..ladnemu we wszystkim ladnie :)
Ja dzis cały dzien spedziłam w ogródku...u nas było tak ciepło, że wskoczyłam w bikini i sie zaczełam opalac..M oczywiscie cyknał mi kilka fotek, po których nastapiła chwilowa załamka :laugh: :laugh:
Jutro o 9 m idzie do pracy...niby na rozmowe ale potrzebuja kogos od zaraz i najprawdopodobniej juz cały dzien bedzie tam pracował...poki co jest to praca b dobrze płatna ale na telefon....narazie potrzebuja ludzi wiec M bedzie mogl tam pewnie byc prawie codziennie a w miedzy czasie poszuka czegos na kontrakt..musze mu jutro napisac list motywacyjny...po angielsku :lol: :lol: :lol: ciekawe jak sobie poradze :)
Moja malutka jest taka kochana, ze daje jej na wieczor mleka wychodze z pokoju ona sobie do siebie pogada i za chwilke usypia :lol: :lol: :lol: złote dziecko
miłego wieczoru mamuski :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #335237 przez Malina86
Gapy! Gapy! Gapy z nas!
Mikołajku wszystkiego najlepszego! Calusy od cioci Malinki i Misi!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia