BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336671 przez Malina86
Czesc Mamusie!

Ja juz pofarbowana i po spacerku. Wrzuce Wam foty zaraz.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia a robilas takie kotlety: piersi kroisz w kostke, marynujesz i w ciescie nalesnikowym i smazysz tak jak placki z jablkami? Ja lubie je bardzo.

Wrzucam foty z dzisiejszego spaceru (ja to Was zadreczam :silly: ) :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #336716 przez madziaska
Mia ja nie pieluchuje podwojnie. Wlasciwie po co masz to robic skoro u Kacperka z bioderkami ok? Hania w 6 tyg. zycia miala usg bioderek, lewe idealne 1a, prawe troszke gorsze 2a+. Ortopeda kazal nosic "na zabke", powiedzial zeby nie pieluchowac podwojnie. Ostatnio bylismy i oba bioderka idealne, czyli 1a. Mamy zglosic sie jak Hania skonczy 6m.

Dorcia ja robie takie placki jak Malina polecila, ale jak placki ziemniaczane. Tzn. kroje piers z kurczaka w kostke, marynuje. Potem na patelnie wylewam to "ciasto" jak na placki ziemniaczane, ukladam na to kilka kawalkow kurczaka, smaze z obu stron. Do tego jakis sosik, suroweczka i palce lizac ;)

Malina jak zawsze piekna :) Super kolor, ale w tych ciemnych chyba lepiej ;)
12 lata 9 miesiąc temu #336720 przez Dorciaition
Katka zdrówka dla Olinki :kiss:

Malina oo dzięki za pomysł :) Smażyć normalnie na oleju tak?

Ty jak zwykle pięknie wyglądasz. Kolorek fajny :) Miśka tez cudna.
3 fotka naj mi się podoba (kolorystyka).
No i zadręczaj ile wlezie. Lubimy to :)

Alanek[*] :(
12 lata 9 miesiąc temu #336725 przez mia1082
Dzieki za info Madziaska :)

Dziewczyny z przepisami fajne pomysly chyba tez wyprobuje ;)

Malinko jak zwykle zdjecia super i wygladacie slicznie ale dolanczam sie do Madziaski i jesli mam byc szczera to w tych ciemniejszych chyba bardziej mi sie podobalas ;)
12 lata 9 miesiąc temu #336757 przez madziaska
Katka zdrowka dla OLINKI :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336782 przez Malina86
Oj Wy jedne mowicie, ze czarna Malina ladniejsza? Eeee tam, wogole sie w takich ciemnych nie czuje niestety. Zdjecia troche przeklamuja ten obecny kolor.

Dorcia to tak:

4 piersi kroisz w kostke
cebulke kroisz w kostke
mieszasz razem, dodajesz lyzke vegety, lyzke octu, trochę oleju i tam jakie przyprawy lubisz (tylko soli juz nie dawaj jak vegete dajesz). Najlepiej odstawic na troche do lodowki.

ciasto:
2 jajka
2 lyz. maki ziemniaczanej
2 lyz. maki zwyklej
sol, pieprz
Ciasto ma byc dosc geste.

Wrzucasz mieso do ciasta, mieszasz i kladziesz lyzka na patelnie jak placki. Smazysz na oleju.

katka zdroweczka dla Olinki :kiss:

Ide na "Przepis na zycie".
12 lata 9 miesiąc temu #336808 przez Róża
Cześć dziewuszki :)

Dorcia,ślicznie wyglądaliście :) Lenka jak księżniczka :) super foteczki, no i mama też gwiazda :) i jak fajnie że Lenka dostała prezenty, my tylko od brata ciotecznego Łukasza, który jest księdzem taką śliczną biblię obrazkową i obrazek nad łóżeczko,a reszta koperty, cieszę się, ale takie pamiątki też lubię ;)

Mia, mówisz o tym szerokim pieluszkowaniu, tak? nam powiedział na pierwszej kontroli bioderek lekarz, żeby robić, szczerze? ponieważ powiedział też, że bioderka są ok, to tylko kilka razy wkladałam Szymkowi dodatkową pieluszkę, trochę potem się bałam, ze pokpiłam sprawę ale na następnej kontroli było super, i nie kazał dalej ... a pediatra, ani w w szpitalu, mi nic nie mówili

Katka, zdrówka dla Olinki :*

Malinka,w tym kolorku też jest Ci ślicznie :*

Przepis zapisałam, wygląda super :) a ja takie uwielbiam, zaraz Wam wkleję tez fajny na placki z piersią kurczaka :)
12 lata 9 miesiąc temu #336822 przez Róża
Szybkie placki z piersią z kurczaka :)

2-3 łyżki mąki (ja daję więcej)
2-3 łyżki majonezu
starty ser zółty (duża garść albo więcej)
sól, pieprz do smaku
podwójna pierś z kurczaka
2 jajka
ew. łyżka śmietany

Mąkę połączyć z majonezem, dobrze wymieszać łyżką, dodać roztrzepane jajka, wrzucić ser, sól, pieprz, pierś (ja wcześniej solę pierś), smażyć na rozgrzanym oleju tak jak placki ziemniaczane, jeść z suróweczką :) Podczas mieszania najpierw robią się grudki, ale jak się dobrze rozmiesza jest ok, ciasto ma być gęste

Jak nie mam piersi to robiłam też np. z szynką pokrojoną w kostkę i zielonym groszkiem, albo z pieczarkami :)
12 lata 9 miesiąc temu #336928 przez Malina86
O Róża też fajny ten Twój przepis. Chyba jutro zrobię :)

Jest 23:20, a moja poj... sąsiadka pierze. Szlak mnie z nią trafi. Co za głupia sucz! Nie zasne póki nie skończy, a jak dojdzie do wirowania to i Misia się obudzi zapewne.

Vestusia czemu się nie odezwalas po szczepieniu?

Pewnie już spicie więc dobrej nocki!
12 lata 9 miesiąc temu #336936 przez [email protected]
Ok pisze kolejny raz i nie mogę wysłać,!!!
Piszę z komórki
Jest 3 w nocy a ja z Darusiem należymy w szpitalu
O 1 trafiliśmy na pogotowie bo Daro tak strasznie wymiotowal, dziewczyny ja byłam w szoku
Szarpał nim miał suche torsje jak już nie miał czym zwracać. Normalnie jak dorosły.
Idę spać bo już nie mam siły.
Papa
12 lata 9 miesiąc temu #336937 przez [email protected]
Hej dziewuszki

Jest 2,30 w nocy a ja jestem z Darusiem w.szpitalu.
Przed 24 zaczął strasznie wymiotowac, potem go szarpał strasznie co chwilę aż zolcia zwracal i miał suche torsje. Jak zalatwilismy mojego tatę do domisia to pojechaliśmy na pogotowie o 1
Wiedziałam że zostaniemy więc przyjechałam tu już z walizką.
Już pobierali mu krew i dostaje drugą kroplówkę..
Biedactwo jest blady jak ściana!!!
Jak pisałam wam że wymiotuje to było coś zupełnie innego jakby obfite ulewanie i kupy jakieś rzadsze. Ulewanie przeszło ale kupy były coraz bardziej niepokojące. Ale to zwracanie dzisiaj w nocy. No tragedia, jak u dorosłych. Od razu zaczęłam nas zbierać i i na pogotowie.
Chyba ma wirusa Rota, ale muszą pierwszy kupę.pobrać żeby sprawdzic.
Spróbuje jutro was nadrobić ale nie wiem jak to na komórce będzie
Ok idę spać.
Buzka dla was kochane
I dużo dużo zdrowka dla waszych malenstw... Wiem co mówię:)
12 lata 9 miesiąc temu #336940 przez mia1082
Witam tak wczesna pora :laugh:

jestem, tu tylko cialem bo moj duch jeszcze spi :laugh: Kacper oszalal nie spal w nocy za dobrze ciagle pobudki co 30 min i poplakiwaniw a o 5:30 oczy jak 5 zl. Dziewczyny on sie za szybko regeneruje :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja tak nie potrafie.....padam z nog pojde z nim dospac jak zasnie.

Sarenko ojjjjjj :( :( :( miejmy nadzieje ze szybko zadzialaja zdrowka zyczymy :kiss:

Malina nie zlosc sie w tych wloskach tez bardzo ladnie wygladasz. Zreszta ktos juz wczesniej pisal ladnemu we wszystkim ladnie....

narobilyscie mi smaka z tymi placuszkami dzis mam jeszcze carbonare ale zrobie na 100% bo wygladaja z opisu na smakowite :laugh:
12 lata 9 miesiąc temu #336944 przez emkapl84
Hejka mamusie!!!!!
Sarna trzymamy kciuki, zeby z Darusiem nic powaznego sie nie działo!!!!!!
Malina pewnie , ze kolorek ładny!!!!ja po farbowaniu wlosow co kilka dni chyba bym wylysiała :lol: :lol: :lol: :lol: przepis na kurczaka super...chyba kiedys robiłam cos podobnego i faktycznie pycha :)
Mia faktycznie za szybko sie twoj maluszek regeneruje!!!ja miałam tak z Natalka, że płakała ze zmeczenia, tarła oczka usypiała w wielkim płaczu na 5 min i po nich wstawała jak nowo narodzona jakby conajmniej dobe spała :lol: :lol:
A moje dzieciaki (duzy i mały) jeszcze spia...<M jedzie dzis na szkolenie BHP z nowej pracy ...ale wiecie co sie okazalo, ze akurat cale swieta pracuje!!!!!!!a ja jestem tu zupełnie sama...no z Natalką ale wiecie o co chodzi ...wiec w tym roku chyba u mnie swiat nie bedzie :( chociaz w sobote chyba pracuje na noc wiec ze swieconka moze uda nam sie razem pojsc no i w niedziele tez nocke robi...eh powiem wam masakra!!!!! no ale coz zycie....M jest wsumie zadowolony bo w ostatniej pracy mial tylko niedziele wolna jak nadgodziny robil a teraz bedzie mniel conajmniej 3 dni wolnego i tak samo z kaska wyjdziemy...dopoki nie chodze do pracy to mi obojetne kiedy on ma wolne...a moze od lipca juz cos nowego znajdzie..
lece zrobic sobie sniadanko i czekaja mnie dzis zakupy bo jak to zazwyczaj bywa u mnie pod koniec miesiaca wszytsko konczy sie w tym samym momencie :)
12 lata 9 miesiąc temu #336959 przez Róża
Sarenko jesteśmy z Wami :* biedactwo z tego Darusia, cały czas coś się plącze :( :( :(

Emka, dobrze, że chociaż kawałek świąt będziecie w komplecie, nadrobicie sobie później :* a koniec m-ca mam zawsze podobny, czekam na czwartek, czyli na jutro z utęsknieniem, trzeba napełnić lodówkę i uzupełnić wszystkie inne braki :)

Mia, życzę wytrwałości, wiem jak się czujesz, bo przerabiałam to przez długi czas, buziaki :*

Malinka, sąsiadka do ubicia! Mam nadzieję, że Misi Ci nie obudziła!

Lecę ogarniać chałupkę,, wczoraj tak wiało, że siedziałam w domu, ale dziś chyba się zwlokę na spacer ;) Mój mąż chory od tyg ponad, kaszle tak, ze się prawie dusi, szczególnie wieczorami i rano, bierze leki, ale jakoś nie widzę reakcji ... boję się strasznie o Szymka :(
12 lata 9 miesiąc temu #337058 przez Dorciaition
Cześć Mamusie.

Nasza nocka idealna ;)

Dziękuję Wam za przepisy. Już sobie zapisałam i będę próbować. Dzisiaj robię taki placek po cygańsku wg mojego przepisu ;)

Sarna duuuużo zdrówka dla Darusia. Biedactwo. Trzymajcie się :kiss:

Mia na to Kacperek urządził Tobie "ciekawą" nockę :blink: Mam nadzieję, że dzisiaj się poprawi i da mamusi pospać ;)

Emka mam nadzieję, że jednak święta będą udane i spędzicie ze sobą chociaż troszeczkę czasu.

Róża zdrówka dla męża.

Alanek[*] :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka