BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #144240 przez anakol
Vestusia, superowe zdjęcia! :) fajnie masz że nad wodę tak blisko, u nas to co najwyżej nad potok można iść i nogi zamoczyć ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #144242 przez Dorciaition
Anakol to ładnie, że już lepiej. A niestety czasami takie dni nachodzą każdego z nas. :( W weekend odeśpisz :) A Twój maż za granicą pracuje?
No i zazdroszczę czereśni. tutaj są tragiczne. :( Nadrobię w Polsce czereśnie i truskawki :lol:
A skąd jesteś? Nie widać u Ciebie.

Co do łózeczek to nie mam pojęcia. Moja dzidzia ma drewniane i mam jeszcze taką kołyskę, która będzie w innym pokoju, choć nie wiedziałam, że psychologicznie tak lepiej :silly:

Vestusia urodzinki spędź z nami, choć ja pewnie mało przy kompie będę juterko :(

Batmanik już nie długo meżusia zobaczysz to humorek się poprawi :)

Miłego wieczorku.

Reszta kobietek-odezwijcie się

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #144244 przez vestusia
Hy, hy... ja też mam czereśnie :D:D:D Hi, hi, hi :D:D:D Idę kończyć obiada, potem go zjeść a potem farbować kłaki :D
13 lata 6 miesiąc temu #144245 przez Batmanik
a co do tematu rodziny to mojego matka jak sie dowiedziala ze ja chce zebysmy mieszkanie wynajeli to powiedziala: co ona sobie mysli ze on cale zycie bedzie zapiepszal na wszystko!!!

i zawsze mowi ze przeciez to tez jego dziecko on tez ma prawo decydowac!!!

z tym sie zgodze ma prawo decydowac ale nie pod jej dyktando a niestety jest ojcem i wydatki tez on ponosi( i od tego nie ucieka) tylko po co ona tak pierd....
i to jest matka i babcia ktora dla wnukow chce dobrze- szkoda tylko ze wszytsko na pokaz :angry:
ach jeszcze sobie cisnienie podnioslam myslac o niej :angry:
a my mozemy pomazyc ze gdzie kolwiek pojedziemy:( chyba ze na lotnisko i spowrotem;)
13 lata 6 miesiąc temu #144246 przez anakol
Dorcia, jestem z Zakopanego. Mój mąż jest przewodnikiem górskim, pracuje różnie - trochę w Polsce a trochę w Alpach. Teraz właśnie wraca z Austrii.

U nas będzie zwykłe drewniane łóżeczko, bo znajomym akurat synek wyrósł więc dostaniemy. Poza tym może leżaczek? Na razie nie chcę kupować większych rzeczy bo mamy bardzo małe mieszkanie (około 33 m2) - pokój z kuchnią i łazienką. Nawet przedpokój jest "połączony" z kuchnią i strasznie ciasny, więc mam cały czas schizy że się nie pomieścimy we trójkę. Ale mieszkania u nas są bardzo drogie i musimy jakoś wytrzymać przynajmniej do nastepnej wiosny - póki dzidzia będzie w wersji stacjonarnej :blink:
13 lata 6 miesiąc temu #144252 przez vestusia
"W wersji stacjonarnej" - anakol, niezłe hasło, muszę sobie zapamiętać :D
13 lata 6 miesiąc temu #144264 przez anakol
Przypomniało mi się, że pierwszego dnia jak tam przyjechali to mój mąż dzwonił, że widział w miasteczku fajny pensjonat z placem zabaw i sobie pomyślał że będziemy mogły z Natalką jeździć z nim i zostawać w miasteczku jak on pójdzie w góry z klientami :) taaak mi się miło zrobiło że nie wiem :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #144265 przez anakol
Ej, dziewczyny, kopnijcie mnie w tyłek, bo zamiast pisać tą pracę to grzebię w necie i się roztkliwiam na forum.
Idę, rozłaczam internet i ćwiczę dyscyplinę. Przynajmniej do 20tej spróbuję się sprężyć ;)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #144266 przez anakol
W dodatku piszę sama ze sobą, hehe :P To chyba ta ciąża tak działa. Teraz to już naprawdę idę.
13 lata 6 miesiąc temu #144301 przez Dorciaition
Haha Anakol Ty to udana jesteś ;)
Daj sobie spokój z pracą, w końcu weekend jest :silly:
Fajnie w Zakopanym, ale ciągle tłumy pewnie. No i wierze Ci, ze drogie. Pewnie tak jak u nas,dlatego też mamy małe- 38 m2. Planujemy budowę domu, ale to pewnie potrwa (dopiero działke załatwiamy).
Ciekawą pracę ma Twój mąż, a jaki kochany, że myśli o takich rzeczach :)

Vestusia nie denerwuj mnie ;) :silly: Dawaj czereśnie :P

13 lata 6 miesiąc temu #144310 przez vestusia
Kurdę Dorcia, przepraszam. Zjadłam wszystkie he, he :D Ale następnym razem postaram się podzielić :D Tylko to takie ciężkie, kiedy one tu leżą... to tak sobie skubię... zaraz pęknę, mam wielki brzuchol teraz he, he :D Jakbym zrobiła teraz zdjęcie, to co najmniej 6 miesiąc :P

Anakol, potwierdzam to, co pisze Dorcia - ciekawą pracę ma Twój mąż. No ale pewnie też niebezpieczną...

A mieszkania widzę u każdej z nas są drogie... tylko w moim rodzinnym mieście tak tanio... ale mój Piotrek nie chce słyszeć o tym, że moglibyśmy tam mieszkać :D No cóż... zobaczymy, co życie przyniesie... bo może się okazać, że nie dostaniemy kredytu na to mieszkanie i chcąc, nie chcąc - będziemy musieli wrócić do mnie :P

A ja znowu Wam muszę pomarudzić. Piotrek wrócił z pracy i oczywiście musiał odpocząć... jak się położył chwilę po 19, to śpi do teraz... i nie żebym się czepiała... ech... już nie mam siły do niego krzyczeć, co chwilę go budzić i słyszeć: "jeszcze 10 minutek, ja tylko odpoczywam". Kuźdę... normalnie mam nerwy, ale tłumię to w sobie. Jutro pewnie będzie to samo. Dobrze, że już w niedzielę jadę. Mam go ostatnio dość... przez tę cholerną monotonię... brak spędzania wspólnie czasu... ciągle sama. Niby codziennie wraca z pracy, ale jest obok.... Ech... przepraszam za to marudzenie... już bym wolała, aby z pracy wracał o 22 niż jak wraca około 18-19 i i tak idzie po prostu spać... :(
13 lata 6 miesiąc temu #144333 przez Dorciaition
Trzymam Cię za słowo z tymi czereśniami ;) Choć pewnie we wtorek już sobie zakupię ;P

Rozumiem Cię z tą sytuacją z Piotrkiem, bo mój podobnie robi. Przychodzi wieczorem, zje obiad i przed komputer albo tv. 2 zdania wymienimy i koniec.
Moze mu powiedz tak na spokojnie, że jest ci smutno, że tak się dzieje. Albo poczekaj do powrotu, bo jak zatęskni to może trochę zmieni swoje zachowanie. Ja sama jestem ciekawa jaki moj Krzysiek teraz będzie.

Vestusia, ale Ty chyba w czasie tego wyjazdu nas nie opuścisz co?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #144401 przez madziaska
Vestusia zdjecia super, Funia jaka duza i slodka ;)
Dorcia ja jeszcze nie wiem kiedy pojedziemy nad morze... Moj ma swoja firme, wiec w kazdej chwili w sumie mozemy, musze sie w koncu zabrac i czegos poszukac...
Dorcia Vestusia no to jutro WASZE swieto :)
Ja godzinke temu wrocilam z imprezki, mielismy zakonczenie roku szkolnego w pracy, pojadlam, popatrzylam jak tancuja i wrocilam :)
Dziewczyny rozumeim WAS ze sie denerwujecie na swoich facetow, ze same siedzicie w domu... Ja mam podobna sytuacje, tak to jest jak sie ma wlasna firme. Tylko, ze ja mieszkam u mamy naraze na wsi wiec jeszcze nie zdazylam sie nudzic... a jak wieczorem przyjezdza SZ to mi go strasznie szkoda, taki zmeczony... Zwykle poprostu razem lezymy, ale ja to lubie :) Moze gdybym siedziala caly dzien sama w czterech scianach tez byloby mi zle... Ale tak wiem, ze on to robi dla nas. Mowi, ze jak dzidzia sie urodzi to koniecznie musi zmienic czas pracy zeby byc z nami...
Anakol ja wstyd sie przznac, ale w ZAkopanem bylam raz w Sylwestra. Pieknie tam, ale wspomnienia nie mamy za fajne. kilka godzin przed polnoca zlapala nas jelitowka, a moze jakies zatrucie. Caly pensjonat chorowal, wrocilismy do domu o dzien wczesniej. Zla bylam, bo wlasnie wtedy mialam owukle, a to byl czas kiedy zaczelismy sie starac o dzidziulka i d... ;) Chyba maluszek nie chcial byc poczety az w tak wysokich gorach ;)
13 lata 6 miesiąc temu #144506 przez madziaska
Co tu taka cisza ???????
Wstawac babenki :)
Milego dnia :)
13 lata 6 miesiąc temu #144508 przez vestusia
Hello :)

Ja jem drugie śniadanko :) Dostałam kfiotki, buzi i mam nową fryzurę. Ale muszę się i tak wykąpać i ułożyć po swojemu :) A jak Wam mija sobota? :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia