BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #146974 przez Dorciaition
O kurka, nie wiem czy wytrzymam ;)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #146977 przez Batmanik
Witam!!!
ja tak na chwile...
u nas oki wszystko tylko sporo zamieszania i wszytsko w biegu bo w poniedzialek takie tam zalatwiania wczoraj przywiezili drzewo to D...jeszcze dzis tnie a jutro wybieramy sie po meble bo on juz w sobote wraca:(
co do zgagi to ja mam nie raz nawet po chlebie dlatego przezucilam sie na pszenny a jak juz mnie zgaga dopada do lod najlepiej smietankowy i jest znow git...
uciekam maly wstanie nakarmie go i snigam po zlewozmywak zamiast go rano wziasc przeciez koles by mi go wlozyl do bagaznika :side: a tak dwa razy jezdzic :S
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147048 przez madziaska
Witam :)
Ja po wizycie u pani nefrolog... obejrzala moje wyniki moczu i sa zle... Niestety mam antybiotyk duomox, podobno bezpieczny w ciazy, do tego furagin, oslona i zurawina... Naszczescie zapalenie nie objelo nerek wiec dzidzia jest bezpieczna... Zla jestem, bo ginekolodzy bagatelizuja sprawy z moczem... Ja mam liczne bakterie, ale najgorsze jest w bialko w moczu, podwyzszone leukocyty i krwinki czerwone... Zrobila mi usg nerek i pecherza... Bardzo profesjonalna wizyta, mam tylko nadzieje, ze mi po tym przejdzie, bo martwie sie o moja kruszynke... Ona ma sie dobrze, fika dzisiaj co jakis czas ;)
Vestusia pytalam oczywiscie siostre o te ubranka, dla niej najwygodniejsze byly pajacyki, zawsze wszytsko zakryte... Miala tez body kaftaniki spiochy i polspiochy, ale poleca jednak pajacyki... Ja wczorja kupilam juz pare rzeczy, staram sie zeby nie byly az za bardzo rozowe, jakos nie lubie tak ;) Sprobuje zaraz wkleic zdjecia ;)
Vestusia czekam niecierpliwie na powrot z wizyty... sauri tez dzisiaj ma...
13 lata 6 miesiąc temu #147063 przez Suari
Ja to miałam w poniedziałek, dzisiaj ma jeszcze anaconda :)
13 lata 6 miesiąc temu #147064 przez madziaska
Przepraszam, pokielbasilo mi sie ;)
13 lata 6 miesiąc temu #147075 przez Aleksandra
Jestem już z powrotem :) Promotor zaliczył mi pracę na 4 !!!!!!!!!!!!!! Jeszcze tylko jutro zdjęcia do dyplomu i oddaję pracę wraz z płytką do dziekanatu :lol: Ciekawe, kiedy wyznaczą mi obronę....

Ja nie mogę się doczekac poniedziałku....
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147109 przez Dorciaition
Madzia najważniejsze, że dzidzia nic nie zagraża. No i fika, bo moja dziś nie bardzo :/
A ciuszki cudaśne :)

Vestusia where are You? Anaconda też koniecznie daj znać jak dzidziulek :)

Ola, to cudownie! :) Teraz pójdzie już z górki :)

Suari wybrałaś już imię dla Synka?

13 lata 6 miesiąc temu #147129 przez Dorciaition
Vestusia czekam tu na Ciebie :)

Aa, no i dzidzia się odezwała :) Leniuch jeden ;) Ale jak ulga :) :)

13 lata 6 miesiąc temu #147138 przez Aleksandra
Dorcia widocznie twój maluszek lubi nocne życie :) Moje maleństwo na razie się uspokoiło. Długo Vestusia się nie odzywa....
13 lata 6 miesiąc temu #147149 przez Dorciaition
Teraz znowu jest cichutko. Mam nadzieje, że nie długo się rozbryka.
Ola ciekawe co u Ciebie w brzuszku buszuje ;)

Idę jakiś film oglądać.

Miłego wieczorku dziewczęta :)

13 lata 6 miesiąc temu #147182 przez Aleksandra
Vestusia czekamy z niecierpliwością na wieści :)

Miłej nocki mamusie :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147188 przez vestusia
Witam Kochane :)

Spokojnie, mówiłam, że będę około 21-22, więc bez obaw :)

Jeżeli chodzi o wizytę, no to znowu się naczekałam, ale tym razem tylko 2 godziny :)
Dzidziulka rośnie zdrowo, jest duża i lekarz mi powiedział, żebym się nastawiła na to, że będzie duża. Waży 391g, ale nie wiadomo ile mierzy, bo ma nogi ugięte, więc lekarz mi powiedział, że teraz się nie da zmierzyć. Jeżeli chodzi o płeć, to tak, jak przypuszczałam - nie dowiedziałam się niczego :) Dzidziulka jest ułożona miednicowo, nogi miała skrzyżowane, jest odwrócona tyłkiem i za nic nie chciała pokazać, co tam mam. Lekarz się główkował, jeździł, z każdej strony, ale nie dało się zobaczyć tak na 100%, więc nie jest pewien czy to dziewczynka. Może za miesiąc będzie wiadomo. He, he, czyli dalej żyję w niepewności, jak od 20 tygodni :P Ale nie przeszkadza mi to, w sumie będę jednak kupowała kolory uniwersalne, więc luzik :) Następną wizytę mam 1 sierpnia, więc cały miesiąc czekania. No i z tą glukozą powiedział, że wynik jest dobry, że może być nawet do 160, więc nie mam się co martwić. Tyle dobrze. Następne badanie będzie też na toksoplazmozę...

Spotkałam się z koleżankami, pies w domu niczego nie nabroił, bo miała założony kaganiec. Teraz nadrabia i się bawi zabawkami :) A ja zaraz idę zwyczajnie spać, bo ledwo dycham.

Madziaska, kurczę widzisz, jednak coś z tym pęcherzem jednak masz. Teraz ważne, aby to szybko wyleczyć, żeby nie było czegoś gorszego...

No i zapomniałam dodać, że ciuszki Madziaska fajniuśne :)
13 lata 6 miesiąc temu #147234 przez madziaska
Vestusia cudnie, ze wszystko ok :) dzidzia naprawde duza :) Super :)No i maly uparciuszek plec ukrywa :)
No mam z tym pecherzem, dobrze ze nie czekalam tylko dostalam sie do tej pani nefrolog...Dobrze miec znajomych lekarzy ;) Moj SZ tak sie prztraszyl, ze wieczorem prosil o otwarcie apteki i byl u mnie chyba w 10 min z pracy, a to ponad 10 km ;) Teraz juz nie boli...
13 lata 6 miesiąc temu #147292 przez iva 20
hejka dziewczyny :)

juz was nadgonilam i poczytalam troszke :)

Madziaska ciuszki super dla dzidzi takie slodziutkie :lol:
Vestusia ja narazie takie kupywalam ubranka bo mi sie tak spodobaly ze musialam je miec ale mam do kupienia wlasnie spiochy i takie tam zeby bylo dzidzi wygodnie w domku :) ja tez poraz pierwszy dzidzie bede miec i co mi sie podoba to kupuje i sie nie przejmuje niczym :silly: wiec tez sie nie przejmuj i co ci sie spodoba to kup dzidzi :lol:

a no i super ze dzidzius sie dobrze rozwija :D no i maluch sie schowal moze nastepnym razem sie uda :blink:

ja juz wstalam bo moja mala juz buszuje od rana i obudzila mame :lol: :lol: :lol:
zaraz idziemy jesc sniadanko nasze plateczki z mlekiem :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #147332 przez anaconda_she
Hej dziewczyny,

Nareszcie moge napisac co po wizycie. I wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Mialam polowkowe i tez wszystko ok.Malenstwo rozwija sie zdrowo wazy 380g i na usg raczke do ucha przykladalo. Nawet chwilke na 3d mi pokazal ale buziulki nie bylo widac.Potwierdzil tez plec. Dziewczynka i juz. Tak sie ladnie ukladala ze nie mial watpliwosci.
Poza tym nastepna wizyte mam 3.08 bo w lipcu maja urlopy i do tej pory musze zrobic badania z glukoza. Nie wiem, ale jakos mnie przeraza to picie glukozy. Pielegniarka podpowiedziala mi zebym sobie cytyne wziela i do glukozy wcisnela jak nie bede mogla samej pic.

Poza tym juz sie nie moge doczekac, bo wynajmuje pokoje w mieszkaniu w ktorym mieszkam.I dzisiaj wyprowadzaja sie moi lokatorzy.I to z pokoju ktory chce przerobic na sypialnie z lozeczkiem dla malenstwa. Zatem od weekendu bede mogla dzialac. Juz nie moglam sie doczekac. Chce pomalowac i wstawiac meble, kupowac zaslonki firanki, lozeczko :) takze moze to humor mi dzisiaj poprawi bo cos od wczoraj mimo ze wszystko w porzadku jedna sprawa mnie meczy i nie potrafie sie usmiechnac.

Trzymajcie sie kochane i milego dnia.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka