BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #146737 przez Aleksandra
Ilu mililitrowe butelki kupujecie? Właśnie siedzę na allegro i nie wiem jakie wybrac....
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #146745 przez vestusia
Ilu milimetrowe? Yyyyy.... ale o co chodzi? he, he :D

Zapomniałam Ola Ci pogratulować, że rodzinka się powiększy ha, ha :D No to psinka zrobiła Wam niezłą niespodziankę :D Właśnie, kiedy suczka dostanie pierwszą cieczkę? Jak będzie miała mniej więcej 6 miesięcy czy więcej? He, he :D Muszę pilnować tego mojego małego łobuza :D

No a promotor pewnie czyta i może wymyśla, do czego może się przyczepić :D Oby szybko napisał i obyś miała wszystko dobrze! Trzymam kciuki :D
13 lata 6 miesiąc temu #146747 przez jo_anna20
Dzień dobry:)

Ja co prawda mam zdjęcia, ale nie są dobrej jakości :( i po zeskanowaniu niewiele widać...
Dorcia, zmieć mi proszę datę porodu na 16tego... :) Mówiłam, że niedługo chyba spadnę na grudzień - będę w ciąży jak słoń - 36 miesięcy:) No i imię chyba Filip - choć walki nadal trwają:)
A następną wizytę mam 25.07.

Wczoraj wieczorem licytowałam ten łaciaty kombinezonik, co któraś z Was dała mi linka i wyobraźcie sobie, że przegrałam o 1 GROSZA!!!!:( Ale za to na pociechę wygrałam chyba 4 inne aukcje śpiochów (od 6 do 14 zł) więc i tak jestem z siebie dumna:)

Na zgagę ja tez biorę Rennie - na szczęście rzadko mi się to zdarza, ale jak już to uczucie zgagi jest nie do opisania. Też nigdy wcześniej tego nie znałam...

Vestusia, poczytaj w necie trochę o niegrzecznych stworach i jak je "tresować" może coś podziała na Twojego diabła. Pamiętam jak mój tata tresować naszego sznaucera - dłuuugo i namiętnie, i trzeba mieć mnóstwo cierpliwości, ale były efekty. Co prawda tylko jego słuchał, ale nic to! :)
13 lata 6 miesiąc temu #146751 przez Aleksandra
Vestusia chodzi mi o ml :) Bo są różne, 150ml i większe :) Kupię po prostu każdej po jednej i tyle :)
13 lata 6 miesiąc temu #146756 przez vestusia
Ha, ha, bo ja źle przeczytałam, zamiast ilu "mililitrowe" to ja ilu "milimetrowe" ha, ha :D Ja kupiłam 1 butelkę 150ml i 3 butelki 250 ml :) W sumie mam 4 butelki :D

Jo_anna20, muszę właśnie się wziąć za czytanie o tresurze psa. Zdecydowanie. Muszę się doprowadzić do porządku, ogolić przed wizytą :P i jechać do tego sklepu zoologicznego :) A potem czekam nadal na listonosza, dziś powinnam już dostać wszystko, na co czekam - półśpiochy i ostatnie bodziaki :)
13 lata 6 miesiąc temu #146761 przez Aleksandra
Ja czekam tylko na tą zapomogę którą nazywają pensją i też kupię parę rzeczy. Jak na złość muszę czeka do jutra :( Moja siostra po każdej wizycie u ginekologa dostawała różne drobiazgi. Ma z 6 butelek do karmienia, ze 4 do przechowywanie pokarmu i 3 smoczki.
13 lata 6 miesiąc temu #146822 przez Dorciaition
Dzień Dobry.

Dziękuję, pocieszyłyście mnie trochę z tym "rozrywaniem". Myślałam, że tylko ja tak mam.

Vestusia zgagę też mam czasami.

Anakol główka do góry :kiss:

Ola, ja w poprzedniej ciąży też dostawałam dużo od gina- butelki, różne kosmetyki i gazetki. Teraz już niestety nie :(
Trzymam kciuki z Twoją pracę ;)

Czujecie ruchy codziennie? Bo ja dzisiaj nie czułam dzidka :(

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #146843 przez Aleksandra
Ja czuję codziennie. Raz mocniej raz słabiej ale przynajmniej 2 razy dziennie rusza się na tyle intensywnie, że czuję. Dorcia, może twoja dzidzi jeszcze śpi :)
13 lata 6 miesiąc temu #146884 przez Dorciaition
Mam nadzieję, że jeszcze śpi bo już się denerwuję.

Tabelka poprawiona

13 lata 6 miesiąc temu #146887 przez vestusia
Dorcia, na pewno sobie śpi :) Najważniejsze, że już czujemy dzidziulki i to się dla nas liczy :D

Ja właśnie zajadam obiadek, kupiłam mojego diabełkowi nowy kaganiec i przyszły mi bodziaki i półśpioszki :D Są cudne, no i uniwersalne - ecri, białe, żółte... jakoś tak :D Przesłodkie :D

Przed wizytą muszę się jeszcze zdrzemnąć. U mnie dziś upał, to nie na mój stan... czuję się wtedy koszmarnie. Dorcia, a Krzysiek stęskniony? W końcu długo Cię nie było. No i jak Daisy?
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #146960 przez Dorciaition
Dziś nie czułam. Może dlatwgo, że na zakupach byłam, potem sporzątnie. Teraz podjadam czekoladkę i pójdę się położyć, może maluszek się obudzi.

A Krzysiek czy stęskniony? Sama nie wiem ;) Zaprosił mnie wczoraj na obiad, a po południu poszedł spać. Powiedział, że tyle gadam, że się zmęczył ;)
Dziś wybieramy się na spacerek po Starym Mieście, więc ok na razie ;)
A Daisy szczeka ciągle na mnie i merda ogonem. :) Przed moim wyjazdem ważyła 3 kg a teraz 2400. Chyba ją tu głodził :blink:

Vestusia daj nam koniecznie znać jak po wizycie. Ciekawe na jaki kolor pojawi się przy Tobie na tabelce :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #146963 przez vestusia
He, he, biedna Daisy :D Ale na szczęście wróciłaś i szybko wrócą jej kilogramy :D

Ja tam myślę, że dzisiaj się nic nie dowiem, pewnie dzidziol znowu będzie machał nogami, chyba że lekarz bardziej się przyłoży do badania i więcej czasu poświęci na oglądanie dolnych części ciała :) Jak wyjdzie, że to chłopak, to od razu proszę pisać, która chce te różowe ubranka :P
13 lata 6 miesiąc temu #146968 przez vestusia
I wiecie, mam głupie pytanie. Znowu :) Bo Iva wkleiła zdjęcia ciuszków, które kupiła Oliwce i tak się zastanawiam nad jedną kwestią. Mianowicie ja szukam głównie body, śpioszki, półśpioszki. Bo mnie się wydaje, że w taką jesienną pogodę, gdzie dzidzia zapewne będzie opatulona w jakieś kombinezony, nie ma sensu kupować np. spodni, bo będzie dzidzi zwyczajnie niewygodnie. Ale sama już nie wiem, w sumie mam na razie 2 pary gaci, ale może powinnam coś dokupić. Tak po prostu mnie się wydawało, że jak będzie zimno, to i tak będę z dzidziulką siedziała w większości w domu, a wychodząc na dwór opatulę ją cieplutko i nie będzie i tak widać tego, czy ma spodnie, czy nie... albo np. jakiś gruby sweterek, i wydało mi się, że np. półśpioszki, albo takie rampersy byłyby najodpowiedniejsze. Ech, tak to jest, jak dziecko się trafia po raz pierwszy i tak naprawdę nie wiem, co powinnam w większości kupować. No nie wiem już sama, a na co Wy w większości zwracacie uwagę przy zakupie ubranek? Co będzie najbardziej praktyczne i przede wszystkim wygodne zarówno dla mnie do ubierania, jak i dla dzidzi (żeby nic nie gniotło itd.)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #146969 przez Dorciaition
Już jej kupiłam kilka smakołyków.
Dziś miała kleszcza we włosach. Ale pewnie dlatego, że ma ich dużo nie dostał sie do skóry. I dobrze, bo nie wiem jak bym go wyciągneła :/

Dziś pewnie już się dowiesz czy Zuzia czy Antoś. Ale lepiej się nie nastawiaj. Lepiej miło sie zaskoczyć ;)
O której masz wizytę? Kurka, chcę już wiedzieć :)

U mnie jeśli okaże się, że dziewuszka oddam trochę chłopięcych ciuszków :)

Kochana ja tez mam najwięcej właśnie bodym śpiochów itp. bo to najwygodniejsze. Takie kompleciki są cudne, ale myślę, że na jakieś wyjścia, albo jak goście przyjadą ;)

Luśka gdzie jesteś???

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #146973 przez vestusia
Właśnie Dorcia, jestem teraz wyjątkowo spokojna i w ogóle nie nastawiam się na poznanie płci. Zupełnie inaczej niż ostatnio. Jak się dowiem, to będę miała niespodziankę, a jak się nie dowiem, to mnie to przynajmniej znowu nie rozczaruje... :) Zbieram się tak o 16, podjadę do bankomatu, ale która będę w kolejce u lekarza, tego nie wiem. No i później raczej od razu widzę się z koleżankami, więc będę w domku wieczorem, pewnie około 21-22, więc spokojnie nie martwcie się, że mnie gdzieś wcięło :)

No właśnie Luśka gdzieś zaginęła. Nie pamiętam, na ile ona nad to morze jechała? Ale tak czy inaczej sporo czasu już minęło, a jej nie ma. No i będzie miała sporo do czytania, jak wróci he, he :D Może dzień jej starczy na nadrobienie zaległości :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia