BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #152271 przez vestusia
Dżem dobry :)

Suari, ciuszki fajniuśne, te żyrafki są po prostu mega - to mój jeden z dwóch ulubionych motywów dziecięcych, więc bardzo mi się podobają. A to gdzieś na allegro kupiłaś? Podaj link :D

Anakol, ojejor, to sporo tego masz. Ale fajnie, bo część dostałaś, więc masz z głowy i możesz skupić się na innych rzeczach. Ja musiałabym dokupić samych śpiochów troszkę par na rozmiar 62 i 68, półśpioszków, zresztą... wiele tego by się przydało. W tym miesiącu szaleć już nie mogę, ale po wizycie, mam nadzieję, że dowiem się płci, wtedy zakupię już konkretne rzeczy. Bardzo podoba mi się ten kocyk, który zakupiła Madziaska. Jest superaśny. Tak bym chciała móc kupić różowy ;D No i mam jeszcze upatrzone inne żyrafki, więc też trzeba będzie kupić. Ale nie chcę już żółtych kupować, ech. Już bym chciała wiedzieć, to bym chociaż urozmaiciła szafę o niebieskie i więcej zielonych rzeczy :)

Ja dziś pospałam, Funia o dziwo dalej śpi więc zdążyłam się pomalować i zjeść lekkie śniadanie (tj. płatki cini minis cynamonowe z mlekiem - moje ulubione i codziennie na śniadanko staram się je jeść). Jak wstanie idę z nią na dwór, po drodze zahaczę o sklep i kupię nowe wydanie "M jak Mama". Czytam tę gazetę, a także "Dobra Mama" jakoś od czerwca zeszłego roku, mam stos tych gazet.

Ja generalnie mam książkę pożyczoną od kumpeli "Pierwszy rok życia dziecka" i swoją "Psychologia dziecka". No i mam serię książeczek "Było sobie życie" więc będę dzidzię męczyła a sama zrobię sobie powtórkę :P

Wczoraj leżeliśmy z Piotrkiem na narożniczku, czułam, że dzidziol się rusza i Piotrek położył rękę. Też to czuł, mówił, że dziwne uczucie, ale fajnie, że już to tak pod ręką czuć :)

No właśnie, gdzie Iva?

Dziewczyny dzisiaj mają wizytę, aż sama jestem ciekawa, co tam u Dorci w brzuszku siedzi :D
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #152297 przez Dorciaition
Hello! :)

Suari świetne ciuszki :)

Anakol ale masz dobrze z Twoją rodzinką. Jak by miała bliźniaki to by tez wystarczyło ;)

Vestusia wiem wiem. Jakoś nie nastawiam się na to, że poznam płeć, choć bardzo bardzo bym chciała :)

Polecam jeszcze gazetkę "Bedę mamą" i "Moje 9 miesięcy" :) Też mam tyle tych gazet, że nie wiem co z nimi zrobię :)

Zakupiłam już jagody do pierogów. Pani mi trochę podpowiedziała i też mówiła, że jak dodam jajko to będą twarde. Z dwiema kobietkami rozmawiałam. Twierdziły, że ambitne zadanie mam na dziś ;)

Pogoda nie ciekawa :/

Buziaki kochane :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #152321 przez vestusia
Jej, to podziwiam Dorcia za tę dzisiejszą pracę. Ja jak robiłam ruskie to momentami mi się "nie kleiły" i klęłam pod nosem, a co dopiero lepić pierogi z jagodami :D To jakoś ponad moją wyobraźnię.

Funia jeszcze śpi, ale idę ją obudzić, bo na listonoszkę czekam i nie mogę wyjść z domu zbyt późno, żeby się z nią nie minąć... :)
13 lata 6 miesiąc temu #152351 przez Suari
Dzieczynki dzięki za tytuły książek i gazetek, trzeba będzie coś poczytać :)

vestusia- jeśli chodzi o moje zakupy to w smyku, ostatnio też byłam w 5-10-15 i też jest sporo przecen, więc warto podejść, kupiłam np półśpiochy po 10 zł.

Ja troszkę kupuję, bo nie będę miała po kim "odziedziczyć", ale na razie tak spokojnie z zakupami :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152372 przez madziaska
Witam babenki :)
sauri supre ubranka, ja tez pokupowalam w 5 10 15, chociaz np w h&m sa super przeceny, jesli kupoisz 3 przecenione rzeczy, to najtansza jest gratis, wiec naprawde sie oplaca... w reeserved sa tez super przeceny...
Dorcia, Tyszania trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...
Vestusia bede bardzo wdzieczna za maila z tabelka. ja jeszcze w swoijej mam podzielone na nowe zakupione przeze mnie ubranka i te od siostry... Po siostrencu mam ubranek caly karton po telewizorze, 48 cali ;) maila podam CI na priv... Te na starszedziecko juz sa bardziej chlopiece, ale te male w polowie uniwersalne... A jasniutki niebieski tez moze byc ;)
Anakol widze, ze TY tez mnostwo ciuszkow juz masz, ale i tak chce sie kupowac nowe, prawda ??? ;)
Mi sie juz zupka kalafiorowa gotuje, czekam az mama wroci z lasu i przyniesie jagody, zabieram sie za pierogi :)
No wlasnie, gdzie IVA????
13 lata 6 miesiąc temu #152382 przez vestusia
Kurdę, ja tutaj nie mam 5 10 15 :( Najbliższy chyba we Wro, ale ja tam sama nie pojadę, zresztą auta teraz nawet nie mam i jestem skazana na (nie)łaskę Piotrka :) A on i tak pracuje... no cóż... może się uda coś jeszcze fajnego kupić za miesiąc.

Ja właśnie czytam gazetkę. U mnie pogoda okropna - duchota, gorąco... byłam w sklepie i już mam dość. Funia też. Idę dalej czytać, zajrzę tutaj później :)
13 lata 6 miesiąc temu #152386 przez madziaska
Vestusia 5 10 15 ma tez sklep internetowy :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152409 przez Dorciaition
Moje pierożki. Jestem dumna z siebie :lol:

Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #152420 przez Batmanik
Witam!!!
wkoncu Was nadrobilam okropne jestescie:P
co do facetow to moj swiety nie jest ale jak lezalam w szpitalu kazalam mu posprzatac to mowil ze po co i ja sie wkurzalam ale jak wrocilam szczeka z wrazenia mi opadla jak bylo czysciutko :lol: a co do obowiazkow to domowe sa moje reszta jego zreszta on i tak ciezko na nas zarabia bo moja wyplata to moje kieszonkowe a i powiedzial ze jak mam za 2 tys czy 1 tys robic to lepiej zebym w domu siedziala....
ach tego posta pisze juz 2 godz masakra i zdazylm juz zapomniec co mialam jeszcze napisac:(
ciuszki fajne dziewczyny!!!
ja narazie nia mam glowy do tego
Olu Bedzie dobrze z Mikolajem trzymamy łapki!!!!
aa u nas goraco...
a iva to chyba sie autkiem najezdzic nie moze:)
ja z igorem jak bylam w ciazy nie robilam tabelki tylko katrke na gorze rozmiar 56 a pod spodem w kolumnie bluzeczka- ilosc szt, body- ilosc, dresiki - ilosc itp i tak kartka nie pomogla bo mam mnostwo ciuszkow :side:
13 lata 6 miesiąc temu #152427 przez Aleksandra
Dorcia na prawdę nie musiałaś wklejać tych zdjęć... :P głodna się przez ciebie zrobiłam. Bigosu mi się chce ! Ale pierożki piękne :) I na pewno smaczne :)
13 lata 6 miesiąc temu #152444 przez madziaska
Dorcia jestem z Ciebie dumna, ja zaraz zaczynam lepic ;)
Sauri... jesli chodzi o ta apteke internetowa dbam o zdrowie, to widze ze mozna tam zbierac punkty... do tego jest jakas karta??? nabija sie je w aptece, czy juz w necie moge sprawdzic ile mam??? Juz sie pogubilam, a nie moge tego znalezc na str.
13 lata 6 miesiąc temu #152461 przez Dorciaition
Ha ha dzięki. Też jestem dumna. Smakowałam na razie jednego i skromnie powiem, że był pyszny. Resztę zjemy jak mężuś wróci z pracy i pewnie po lekarzu.
Polewę zrobiłam z pomiksowanych jagód i śmietany.

Madzia a jak będę chciała je podgrzać to na patelni czy jak?

Ola, to zapraszam. Trochę ich mam :P

Ciekawe jak TyszAnka po wizycie

13 lata 6 miesiąc temu #152465 przez vestusia
Jej Dorcia, to żeś mi smaka zrobiła. Masakrycznie, ale muszę się niestety nacieszyć tylko tym obrazkiem :D Ale widzę, że korzystasz z maszynki :P Poszłaś na łatwiznę, he, he :D Ja niestety nie mam takiego sprzętu i jestem zdana na swoje niezgrabne paluchy :D Dlatego każdy pieróg troszkę inny zawsze jest :P

Madziaska, mówisz, że mają sklep internetowy? Zaraz muszę zobaczyć he, he :D

Batmanik :P Nie wiem jakie warunki płacowe w Twoim mieście, ale u mnie wynagrodzenie mieści się w granicach 2.000 zł netto, ale często jest to dużo mniej :P I nie wiem jak mogłabym nie iść do pracy za taką kasę :P Zresztą, ja bym nie mogła nie pracować... tak już mam. Być zależną od faceta itd. od razu mam czarny scenariusz na życie - że jak nam nie wyjdzie, to od niego nie odejdę, bo będę niezaradna finansowo i życiowo.
13 lata 6 miesiąc temu #152469 przez Suari
www.doz.pl/program/p1-program_lojalnosciowy - tutaj można się zarejestrować i dostaje się tą kartę, przy każdych zakupach trzeba pokazać kartę, nie pamiętam ile zł przypada na 1 punkt. Po zalogowaniu sięna stronie apteki w zakładce po lewej stronie "twoje programy" można sprawdzić ilość punktów i jest katalog nagród.

dorcia- smaka narobiłaś tymi pierożkami :) chyba też się skuszę, ale w planach mam jagodzianki, tyle, że najpierw muszę się nastawić psychicznie do ich robienia :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #152470 przez Suari
Dorciaition napisał:

Ha ha dzięki. Też jestem dumna. Smakowałam na razie jednego i skromnie powiem, że był pyszny. Resztę zjemy jak mężuś wróci z pracy i pewnie po lekarzu.
Polewę zrobiłam z pomiksowanych jagód i śmietany.

Madzia a jak będę chciała je podgrzać to na patelni czy jak?

Ola, to zapraszam. Trochę ich mam :P

Ciekawe jak TyszAnka po wizycie

Dorcia- możesz je podgrzać na parze, będą jak "nowe" :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia