- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151945 przez Aleksandra
Też bym chciała rodzic naturalnie a cc to ostateczność. Chociaż boję się, że moja wada kręgosłupa może byc predyspozycją do cesarki. Mam krzywy kręgosłup w 3 miejscach a najbardziej jest wykrzywiony na odcinku szyjnym (mam nawet takie małe wypuklenie) i na odcinku krzyżowym (jest wygięty w literę C) co teraz czasami mi nieźle dokucza. Moje schorzenie nazywa się chorobą Scheuermanna i na razie przebiega w sposób łagodny. Przed ciąża ćwiczyłam mięśnie kręgosłupa ale nie wystarczająco długo aby były dobrze wyrobione. Teraz nie mogę ich cwiczyc (chyba że w inny sposób bo używałam do tego ciężarków)Na następnej wizycie powiem o tym lekarzowi.
Ja dziś jadłam ziemniaczki z gołąbkami bo szwagierka zrobiła a dla męża czeka jeszcze fasolka szparagowa i jak będzie chciał to do tego jajo sadzone.
Ja dziś jadłam ziemniaczki z gołąbkami bo szwagierka zrobiła a dla męża czeka jeszcze fasolka szparagowa i jak będzie chciał to do tego jajo sadzone.
Temat został zablokowany.
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Bianka jest już z nami :)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151949 przez TyszAnka
Vestusia- mniam jagodzianki....pycha....
Tabelka też super- spis rzeczy juz zakupionych, to Ci powiem że poszalałaś na allegro z tymi zakupami
Ja obserwuję konczace się aukcje- można rampersy fajne kupić po 3 zł- licytacja oczywiście ale bede polować na finish
Aniaa, a jak smażysz tą cukinię?
Mi zrobiłaś smaka , ale ja smażę bakłazana- kroje w plasterki grubości ok 1cm , obtaczam w jajku i bułce i na patelnie, na masełku, po usmażeniu posypuję cukrem- pycha.nie wiem po ile teraz są bakłażany- nie orientuję się....
Aleksandra, a jakie pieluszki zamawiałaś? Tetrowe? Pochwal się
Są fajne tetrowe z nadrukiem na allegro po 2,19 zł za sztukę, lokalizacja bielsko-biała, ja mam ok 40km, i po 10-tym się tam wybieram zakupię ok 10 szt pieluch, i mają na aukcjach inne potrzebne rzeczy do noworodków- gruszki do noska, nożyczki do paznokci, smoczki uspokajające, butelki i wiele innych.
oto link do strony : allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-ko...hit-i1681676766.html aukcja już się zakończyła, ale co chwilkę wstawiaja
Tabelka też super- spis rzeczy juz zakupionych, to Ci powiem że poszalałaś na allegro z tymi zakupami
Ja obserwuję konczace się aukcje- można rampersy fajne kupić po 3 zł- licytacja oczywiście ale bede polować na finish
Aniaa, a jak smażysz tą cukinię?
Mi zrobiłaś smaka , ale ja smażę bakłazana- kroje w plasterki grubości ok 1cm , obtaczam w jajku i bułce i na patelnie, na masełku, po usmażeniu posypuję cukrem- pycha.nie wiem po ile teraz są bakłażany- nie orientuję się....
Aleksandra, a jakie pieluszki zamawiałaś? Tetrowe? Pochwal się
Są fajne tetrowe z nadrukiem na allegro po 2,19 zł za sztukę, lokalizacja bielsko-biała, ja mam ok 40km, i po 10-tym się tam wybieram zakupię ok 10 szt pieluch, i mają na aukcjach inne potrzebne rzeczy do noworodków- gruszki do noska, nożyczki do paznokci, smoczki uspokajające, butelki i wiele innych.
oto link do strony : allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-ko...hit-i1681676766.html aukcja już się zakończyła, ale co chwilkę wstawiaja
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151953 przez Aleksandra
allegro.pl/pieluchy-tetrowe-kolorowe-ate...ory-i1673301748.html
kupiłam numery 3,10,14 i 25
Na domowym koputerze bez problemu moogę wklejać linki. Ten w pracy jest przedpotopowy - pamięta jeszcze dyskietki
Na domowym koputerze bez problemu moogę wklejać linki. Ten w pracy jest przedpotopowy - pamięta jeszcze dyskietki
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151960 przez TyszAnka
no większy wybór pieluszek- wzorów.Ale cena tez większa
Jutro idę do lekarza więc zahaczę o sklep z używaną odzieżą.Tam mają body po 1 zł, fajne nie zniszczone, poszperam mam mało skarpetusiów, i luknę czy maja pościel do łóżeczka- chodzi mi o poszewki.
Co do kręgosłupa, to się nie orientuję, ale z biegiem czasu pod koniec ciąży bedzie cię pewnie bardziej bolał niż te cięzarne co mają w miarę zdrowy kregosłup.I nie wiadomo jak z porodem...a pytałaś lekarza?
Jutro idę do lekarza więc zahaczę o sklep z używaną odzieżą.Tam mają body po 1 zł, fajne nie zniszczone, poszperam mam mało skarpetusiów, i luknę czy maja pościel do łóżeczka- chodzi mi o poszewki.
Co do kręgosłupa, to się nie orientuję, ale z biegiem czasu pod koniec ciąży bedzie cię pewnie bardziej bolał niż te cięzarne co mają w miarę zdrowy kregosłup.I nie wiadomo jak z porodem...a pytałaś lekarza?
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 6 miesiąc temu #151965 przez madziaska
Dorcia super te drewniane literki:)
Moja mam jutro jedzie na jagodki,wiec ja tez robie pierogi
Ja z cukini robie placki, robie tak jak ziemniaczane, pycha
Ola super, ze z Mikolajkiem dobrze
A ja znowu zaszalalam na allegro, wiem nawiedzona jestem... Ciuszki na 56 i na 62 juz nie kupuje, juz skompletowalam...
allegro.pl/ocieplany-kombinezon-z-welurk...-68-i1697200001.html
allegro.pl/filtry-do-aspiratora-nosefrid...szt-i1696488681.html
allegro.pl/aspirator-do-nosa-nosefrida-4...d-0-i1696488678.html
allegro.pl/pluszowy-kocyk-akrylowy-tlocz...110-i1695717238.html
allegro.pl/termoopakowanie-do-wszystkich...lek-i1691574092.html
allegro.pl/zaokraglone-nozyczki-dla-niem...pol-i1690605052.html
allegro.pl/yo-rajstopki-niemowlece-wzor-...-74-i1690603746.html
allegro.pl/czapeczka-smerfetka-dla-nowor...m-0-i1690603035.html
allegro.pl/szczotka-grzebien-dla-dzieci-...pol-i1690605699.html
allegro.pl/avent-butelka-z-systemem-anty...-ml-i1691574098.html
Moja mam jutro jedzie na jagodki,wiec ja tez robie pierogi
Ja z cukini robie placki, robie tak jak ziemniaczane, pycha
Ola super, ze z Mikolajkiem dobrze
A ja znowu zaszalalam na allegro, wiem nawiedzona jestem... Ciuszki na 56 i na 62 juz nie kupuje, juz skompletowalam...
allegro.pl/ocieplany-kombinezon-z-welurk...-68-i1697200001.html
allegro.pl/filtry-do-aspiratora-nosefrid...szt-i1696488681.html
allegro.pl/aspirator-do-nosa-nosefrida-4...d-0-i1696488678.html
allegro.pl/pluszowy-kocyk-akrylowy-tlocz...110-i1695717238.html
allegro.pl/termoopakowanie-do-wszystkich...lek-i1691574092.html
allegro.pl/zaokraglone-nozyczki-dla-niem...pol-i1690605052.html
allegro.pl/yo-rajstopki-niemowlece-wzor-...-74-i1690603746.html
allegro.pl/czapeczka-smerfetka-dla-nowor...m-0-i1690603035.html
allegro.pl/szczotka-grzebien-dla-dzieci-...pol-i1690605699.html
allegro.pl/avent-butelka-z-systemem-anty...-ml-i1691574098.html
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151969 przez aniaa_
Ja Wam powiem szczerze, że jeszcze w ogóle nie myślę o porodzie, wydaje mi sie to takie odległe, a czas goni ale sie nie boje w sumie to nie moge sie doczekac aż bedzie po wszystkim i powiedziałam sobie że dla mojej kochanej dzidzi wszytko zniosę, żeby tylko z nią było wszystko dobrze
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151978 przez TyszAnka
Ania, cukinia też podczas smażenia tak mięknie jak bakłażan, pewnie będzie pyszna.U nas na targu jest po 2,80 za kg cukinia.
Ostatnio zrobiłam taką potrawkę. Pyszna, wyszło mi prawie cały gar 5 litrowy.
Składniki:
3 nawet duże cukinie, duży filet podwójny z kurczaka, ok 70-80 dkg pieczarek, papryka czerwona, żółta i zielona, 5 cebul (ja lubię dużżżżżżżżżżżżżżżżzo cebuli )miałam akurat fasolkę szparagową żółtą- pokroiłam na 2cm kawałki .W głebokim garnku podsmazyc pokrojony w kostke filet, i stopniowo dodawac wszystkie warzywa, zaczynajac od fasolk, bo najdłuzej trzeba czekac az zmieknie, pieczarki w platry, cebula na ćwiartki, papryki w paski, cukinia wzdłuż na 4 częśći przekroić i dopiero na plasterki (półksiężyce)
Dusić wszystko do miękkosci, doprawić według uznania, vegeta, pieprz, czosnek granulowany, można jakies zioła...na koniec zalać troszkę wodą, jak się zagotuje, zaczepić mąką, by było gęste.Można jest z pieczywam, lub polane na ziemniaki :
Smacznego.
Ostatnio zrobiłam taką potrawkę. Pyszna, wyszło mi prawie cały gar 5 litrowy.
Składniki:
3 nawet duże cukinie, duży filet podwójny z kurczaka, ok 70-80 dkg pieczarek, papryka czerwona, żółta i zielona, 5 cebul (ja lubię dużżżżżżżżżżżżżżżżzo cebuli )miałam akurat fasolkę szparagową żółtą- pokroiłam na 2cm kawałki .W głebokim garnku podsmazyc pokrojony w kostke filet, i stopniowo dodawac wszystkie warzywa, zaczynajac od fasolk, bo najdłuzej trzeba czekac az zmieknie, pieczarki w platry, cebula na ćwiartki, papryki w paski, cukinia wzdłuż na 4 częśći przekroić i dopiero na plasterki (półksiężyce)
Dusić wszystko do miękkosci, doprawić według uznania, vegeta, pieprz, czosnek granulowany, można jakies zioła...na koniec zalać troszkę wodą, jak się zagotuje, zaczepić mąką, by było gęste.Można jest z pieczywam, lub polane na ziemniaki :
Smacznego.
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151979 przez Aleksandra
TyszAnka jeszcze z nim nie rozmawiałam, ale na pewno to zrobię przy następnej wizycie. Jeści uzna że mogę rodzic naturalnie to ok jeśli nie nie będę się opierać (w końcu tu też chodzi o moje zdrowie). Moja mama też na to cierpi a po porodzie wada jej się nasiliła.
Madziaska faktycznie szalejesz Ale dobrze, lepiej teraz nakupować tych różnych drobiazgów niż później się martwic i latać po sklepach.
Madziaska faktycznie szalejesz Ale dobrze, lepiej teraz nakupować tych różnych drobiazgów niż później się martwic i latać po sklepach.
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #151983 przez TyszAnka
Madzia czyli cukinię trzesz tak jak na placki? i przyprawiasz tak samo?- nie rozlewaja sie?
a odcedzasz nadmiar wody przez gaze? bo ja z plackow tak robie, odcedzam.W sobote smazyłam placki, miałam cukinie w lodówce, obrałam potarłam na grubych oczkach i do połowy ciastałam cukinie- z moim sie o mało nie bilismy o te placki z dodatkiem cukinii- były pych- coś innego, tylko jak cukinię tarłam to puściła sok i były te placuszki takie maźglate hi hi ale z cukrem pycha
a odcedzasz nadmiar wody przez gaze? bo ja z plackow tak robie, odcedzam.W sobote smazyłam placki, miałam cukinie w lodówce, obrałam potarłam na grubych oczkach i do połowy ciastałam cukinie- z moim sie o mało nie bilismy o te placki z dodatkiem cukinii- były pych- coś innego, tylko jak cukinię tarłam to puściła sok i były te placuszki takie maźglate hi hi ale z cukrem pycha
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151990 przez madziaska
Aniu ja tre cukinie na grubych oczkach, nie odcedzam, reszte robie jak placki ziemniaczane... A ta Twoja potrawa leczo mi przypomina...
Wiem, ze moze za szybko kupuje, ale i tak te wszystkie rzeczy trzeba bedzie miec... Narazie korzystam, ze do dnia porodu mam dwie wyplaty i poki co mieszkamy u rodzicow i zycie nas nie kosztuje... We wrzesniu jak nie sprzedamy mieszkania wprowadzamy sie do tego co mamy, trzeba edzie remont zrobic, a to juz wiekszy wydatek...
Wiem, ze moze za szybko kupuje, ale i tak te wszystkie rzeczy trzeba bedzie miec... Narazie korzystam, ze do dnia porodu mam dwie wyplaty i poki co mieszkamy u rodzicow i zycie nas nie kosztuje... We wrzesniu jak nie sprzedamy mieszkania wprowadzamy sie do tego co mamy, trzeba edzie remont zrobic, a to juz wiekszy wydatek...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez madziaska.
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151999 przez Dorciaition
Z moim menem jest na tyle dobrze, że jak sobie coś kupi to potem ma chyba takie wyrzuty sumienia i chce mi też kupić to, co bym chciała, wiec mogę go teraz wykorzystać troszkę
Moja dzidzia też ma nóżki na dole. Mam nadzieję, że się obróci. Ginka mówiła, że powinna. Anka i Vestusia trzymam kciuki żeby u Was, no i u mnie też się obróciła
TyszAnka ale Twoja rodzinka ma dobrze. Takie pyszności im szykujesz. A za przepis dzięki. Może też skorzystam, bo brzmi pysznie
Vestusia tabelka rewelacyjna, opisy też Bardzo przydatna, bo już na pierwszy rzut oka widzisz co masz Jak przywioze ciuszki ściągne pomysł od Ciebie
A do wizyty szybko zleci i już nie dlugo będziesz wiedziała kto mieszka w Twoim brzuszku Choć się nie dziwię, że chcesz już wiedzieć. Ja mam to samo. Jak jutro się nie dowiem to oszaleję
Madziaska jednak się zdecydowałaś. No i fajno. Super zakupy. Pierwszy raz widzę te filtry do aspiratora
Ola bardzo się cieszę, że operacja Mikołajka się udała.
Idę filma na tvn-ie oglądać.
Buziaki kochane
Moja dzidzia też ma nóżki na dole. Mam nadzieję, że się obróci. Ginka mówiła, że powinna. Anka i Vestusia trzymam kciuki żeby u Was, no i u mnie też się obróciła
TyszAnka ale Twoja rodzinka ma dobrze. Takie pyszności im szykujesz. A za przepis dzięki. Może też skorzystam, bo brzmi pysznie
Vestusia tabelka rewelacyjna, opisy też Bardzo przydatna, bo już na pierwszy rzut oka widzisz co masz Jak przywioze ciuszki ściągne pomysł od Ciebie
A do wizyty szybko zleci i już nie dlugo będziesz wiedziała kto mieszka w Twoim brzuszku Choć się nie dziwię, że chcesz już wiedzieć. Ja mam to samo. Jak jutro się nie dowiem to oszaleję
Madziaska jednak się zdecydowałaś. No i fajno. Super zakupy. Pierwszy raz widzę te filtry do aspiratora
Ola bardzo się cieszę, że operacja Mikołajka się udała.
Idę filma na tvn-ie oglądać.
Buziaki kochane
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Dorciaition.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152003 przez madziaska
Dorcia moj Sz to zagozaly motocyklista, wiec wiem o czym piszesz ostatnio jednak sprzedal dwa motocykle i juz nie ma. Mowi, ze najwczesniej za rok dwa sobie kupi, bo teraz inne wydatki, ale szczerze mowiac to mi go szkoda, widze jak patrzy na motocyklistow i wiem jaka to dla niego przyjemnosc, zwlaszcza ze tak dlugo ostatnio pracuje... Ojjj gdybym miala duzo kasy to sama kupilabym mu
A to do noska to aspirator, siostra miala i nadal ma, bardzo poleca... Przykladasz koncowke do noska a druga wciagasz i gilki pieknie wychodza. Oczywiscie jest filtr i pojemniczek na gilki. Siostra z synkiem nazywaja to gilownik
A moja mala kopie z obu stron i po srodku tez sie zdaza. chyba jest ulozona w poprzek. Lubi siedziec tez bardzo na dole, bo czuje jak sie wierci po moim pecherzu... czesto, zwlascza rano jak sie budze siedzi po prawek stronie, bo wlasnie tam mam wielka kule
A to do noska to aspirator, siostra miala i nadal ma, bardzo poleca... Przykladasz koncowke do noska a druga wciagasz i gilki pieknie wychodza. Oczywiscie jest filtr i pojemniczek na gilki. Siostra z synkiem nazywaja to gilownik
A moja mala kopie z obu stron i po srodku tez sie zdaza. chyba jest ulozona w poprzek. Lubi siedziec tez bardzo na dole, bo czuje jak sie wierci po moim pecherzu... czesto, zwlascza rano jak sie budze siedzi po prawek stronie, bo wlasnie tam mam wielka kule
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez madziaska.
Moderatorzy: ilona