BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #152021 przez anakol
Moja dzidzia tez leży poprzecznie, główkę ma z prawej a nóżki z lewej strony. Mojej siostry synek też tak leżał, odwrócił się główką do dołu w szpitalu, tuż przed porodem - a wszyscy na cesarkę się szykowali :) co prawda i tak się skończyło cesarką, ale po 14 godzinach rodzenia :huh: więc już lepiej chyba by było jakby chłopak został, jak leżał ;)

Vestusiu, ja nie mam jakiegoś entuzjastycznego podejścia do porodu naturalnego, boję się okropnie i myślę, że jakby w moim szpitalu była opcja cesarki na życzenie, to bym to rozważała. No ale nie ma, więc problem z głowy :silly:

Ola, dobrze że już po operacji i jest OK, ale jakieś to jest przejmujące że taki malusdzek tyle czasu będzie w śpiączce farmakologicznej. Twoja kuzynka musi mieć bardzo ciężki czas... Mam nadzieję, że niedługo będą się sobą cieszyć, no i zapominać o tym trudnym początku.

Dorcia, quady są super! :lol: jeszcze Ty też będziesz miała z tego frajdę :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #152023 przez anakol
Aha, jeszcze Wam chciałam powiedzieć, że idę robić taką tabelkę jak Vestusia :)
13 lata 6 miesiąc temu #152027 przez Aleksandra
Moja córeczka leży w poprzek. Z lewej strony ma główkę a z prawej nóżki i też leży bardziej na dole :) (przynajmniej tak było na usg). Lubi leżeć na pęcherzu przez co latam do wc co pól godziny :dry:

Śmigam spać bo ten deszcz mnie usypia i ledwo na oczy patrzę. Nawet Chirurgów chyba nie obejrzę do końca (mimo, że już widziałem te odcinki jeszcze mi się nie znudziły :silly: )

Dobranoc kochane mamusie :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu #152033 przez luska
Ale miałam do czytania...... :laugh:
Olu dobrze , ze okazało sie , ze to nic poważnego i po wszystkim, chociaż mnie to przeraza ta śpiączka.Najważniejsze , ze będzie dobrze.Madzia ale zaszalalas hehe ale musze tez te wkłady do fridy zamówić bo mi chyba 3 zostały
Dzia za przepisy na cykinie ja miałam dzis smazyc ale poszłam do tesciów i były na stole wiec zjadłam a co i teraz nie wiem co z ta moja cukinia zrobic w sumie nie wiedziałam teraz juz wiem:)
Docia twój cie chociaż uprzedził bo moj to mnie stawia przed faktem dokonanym.Teraz mi sie o uszy obił jakiś merc B) a z dwa miechy temu jeździł już audi na probe ale na szczęście nie wypalilo kupno, bo ja bym nie miała czym jezdzic ;)
Uciekam bo mamy grila i sie goscie obraza B)
13 lata 6 miesiąc temu #152045 przez vestusia
Hi, hi, widzę, że nawet tabelka niektórym z Was się spodobała :D Nie jest jakaś profesjonalna, ale faktycznie daje mi obraz tego, co mam (bo nie pamiętam, co mam he, he) Już zamówiłam te żyrafki, w rozmiarze 62, beżowe. A co mi tam. Znając moje szczęście za miesiąc znowu się nie dowiem płci. Nie chcę Was denerwować dziewczynki, zwłaszcza Ciebie Dorcia, ale moja dzidzia była identycznie ułożona i skrzyżowała nogi i nie chciała nic pokazać he, he :P Ale Tobie życzę, abyś poznała płeć, bo mnie samą to bardzo męczy, że nie wiem :)

Piotrek myje okna, ja dziś mam Dzień Dziecka. Od rana wezmę się za porządki. No i musiał zlikwidować mieszkanie naszych nowych lokatorów - kukułek. Zostało mu okno w kuchni, a w sypialni i dużym pokoju umyje jutro. Ja w nagrodę za te okna posprzątam całą resztę, więc jutro nie planuję niestety długo spać :)

Madziaska, faktycznie zaszalałaś. Ja w przyszłym miesiącu też podobne zakupy zrobię. Ten kocyk też mi się bardzo podoba i te pieluszki :D Fajniuśne :)

Ja jakoś nie robiłam nigdy takich rzeczy z cukinii. Najprostsze, co przychodzi mi na myśl, to pokroić, w panierkę i na patelnię :D
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152069 przez madziaska
Vestusia Twoja tabelka super... Ja zrobilam robocza na kartce ;) Ale jesli pozwolisz to skopiuje sobie Twoja :)
Moja kolezanka polecila mi ksiazke "jezyk niemowlat" podobno super i bardzo przydatna...
13 lata 6 miesiąc temu #152113 przez anakol
Śpicie już?

Do tej pory wypełniałam tabelkę pomysłu Vestusi (czyli liczyłam ubranka :huh: ). Ha, niestety, nic mi ona nie pomogła. Jest bardzo nieczytelna, mimo że wpisywałam tylko ile mam sztuk czego. Jedyne, co jasno na niej widać, to to, że nie powinnam już nic kupować :silly: Wkleiłabym wam tu, ale nie umiem.

Mogę Wam za to wkleić fotkę koszulki, którą wylicytowałam dzisiaj :P To było oczywiście, zanim wypełniłam tabelkę i przysięgłam sobie nic już nie kupować ;)

Ta koszulka ogromnie mi się spodobała i chyba i tak bym jej sobie nie odmówiła ;)
Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #152115 przez vestusia
Madzia, jeśli chcesz, to mogę Ci podesłać swoją na maila, uzupełnisz tylko po swojemu he, he :D

A książka fajny ma tytuł i podejrzewam, że równie ciekawa jest jej treść. Zaraz obczaję ją w internecie :D
13 lata 6 miesiąc temu #152117 przez vestusia
Anakol Łobuziaro :)

W tej tabelce też początkowo wpisywałam jedynie ilość, ale też niewiele mi to mówiło, więc rozszerzyłam o jakiś ludzki opis, żebym mogła coś skojarzyć. No i widać ja nie mam wcale tak dużo ciuszków, skoro u Ciebie Anakol wypadałoby przystopować z zakupami :) Widzę, że szalejesz z większymi rozmiarami, ale fajnie, bo przynajmniej będziesz miała na zapas i później nie będziesz już traciła tyle czasu na szukanie ciuszków lub ich kupowanie :)

Ja idę powoli spać. Życzę Wam kolorowych snów i do napisania jutro! Buziole :*
13 lata 6 miesiąc temu #152150 przez Aleksandra
Cześć dziewczynki

Macie dobry pomysł z tą tabelką. Ja na rzaie kupiłam pieluszki i jedną butelkę, ale też mam zamiar to wszystko spisywać, żeby później mieć orientację.

Pogoda jest taka, że oczy mam otwarte siłą woli. Piję zieloną herbatkę a mała śpi :)
13 lata 6 miesiąc temu #152185 przez Suari
Witajcie :)

Listę ubranek też sobie zrobiłam, ale taką roboczą i chyba "pożyczę" pomysł vestusi ;)

A polecacie jakieś inne ciekawe książki ? dotyczące dzidek oczywiście :)

Co do kopania- to kopie mnie z prawej i z lewej i w dole, jak mu się podoba :laugh:

To ja za chwilę też pochwalę się zakupami, a co ;)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152192 przez Suari
13 lata 6 miesiąc temu #152195 przez Suari
A gdzie podziała się Iva ???
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152231 przez anakol
Cześć dziewczyny :)

U nas od półtora tygodnia bez przerwy lało, no i wygląda na to, że dzisiaj monsun się skończył :silly: od rana słoneczko :lol:

Iva rzeczywiście gdzieś zniknęła. Może szaleje nowym autkiem i nie ma czasu na forum ;)

Suari, śliczne te ubranka :) Widzę, że obstawiasz zwierzątka. Zwłaszcza te ostatnie żyrafki bardzo mi się podobają.

Co do mojej tabelki, to u mnie nie ma szans rozpisywać co jest jakie, bo chyba by mi to tydzień zajęło :huh: dla ilustracji powiem Wam, że na ten pierwszy rok mam (już bez rozbicia na rozmiary, bo to się i tak mniej więcej równo rozkłada) 30 pajacyków i rampersów, 32 body z krótkim rękawem, 19 body z długim rękawem, 36 kaftaników/koszulek z długim rękawem, 15 koszulek z krótkim rękawem, 8 sweterków/bluz, 7 par śpiochów, 7 par półśpiochów, 27 par spodni, 7 par ogrodniczek, 5 sukienek, 1 spódniczkę, 2 koszulki nocne, 1 piżamkę, 5 par rajstopek, 20 cienkich czapeczek, 5 grubych czapek, 34 pary skarpetek, 4 pary krótkich spodni, 4 ciepłe jednoczęściowe kombinezony, 1 ciepły dwuczęściowy kombinezon, 3 cieńsze kombinezony, kurtkę ocieplaną, kurtkę cienką wiosenną, 4 śpiworki (ale dość cienkie), becik, otulacz, 2 pary niedrapek, majteczki na basen, kostium kąpielowy, 6 par szmacianych kapciuszków, 2 pary sandałków na pierwsze lato, 1 tenisówki. :huh:
Nie wiem czy którejkolwiek z Was będzie się to chciało przeczytać ;) te rzeczy w większości są używane i na niektórych już dosyć to widać, może połowa albo mniej nawet jest w bardzo dobrym stanie, no ale w domu mogę ubierać malutką w sprane bodziaki, bo nie ma chyba sensu kupować nowych.
Tak mnie rodzinka urządziła ;)
13 lata 6 miesiąc temu #152259 przez Aleksandra
Ja na razie nie mam rzadnych ciuszków od rodziny ale jak się wyprowadzimy to pewnie coś dostanę. Na razie sama coś kupuję. I też jestem zdania, że po domu maleńswto może być ubrane z ciuszki używane.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia