BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #153268 przez madziaska
Dorcia dzieki z tym kurierem i zapychaniem skrzynki :)
Tyszaania ja jestem z Dolnego Sl,bede rodzila w Kowarach, tam jest znieczulenie, trzeba sie wczesniej okreslic... Nie wiem ile kosztuje, bo ja nie chce.... Pierwszy porod, boje sie ze nie bede czula skurczu i nie bede parla wtedy kiedy trzeba... Wiem, ze oni mowia, bo jestes podlaczona do ktg, ale to tylko urzadzenie... nastawiam sie, ze ide rodze i wychodze.... Wiem, ze bol masakra, ale nastawiam sie poztywnie, poprstu trzeba urodzic i tyle. :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #153284 przez Dorciaition
Madziaska mam dokładnie takie podejście jak Ty. Będzie bolało, ale dla naszych maluszków wszystko :)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #153297 przez vestusia
Dorcia, przy okazji i ja się dowiedziałam jak to jest z kurierem i odznaczyłam te subskrypcje :)

TyszAnia, teraz rozumiem chociaż swoją drogą to bez sensu, że nie robią badań usg na każdej wizycie. No ale... Ja generalnie myślałam ostatnio, żeby się przepisać na NFZ, ale jakoś mam wiele obaw. Po pierwsze co do lekarza, który nie wiem, jaki będzie i jak będzie prowadził moją ciążę, po drugie właśnie ze względu na ten niezbyt częsty podgląd dzidzi na usg. Będę i tak musiała zmienić lekarza, ale to raczej na pewno na innego, prywatnego tutaj w Oleśnicy. Myślę, że jeszcze na pewno raz, może 2-3 pójdę do swojego gina, ale pod koniec ciąży zapewne będę musiała poszukać tutaj kogoś na miejscu, bo nie wiem jak będę potem dojeżdżać tak daleko na wizyty. No i druga sprawa to faktycznie koszt - wizyta + paliwo + badania.

Poród mam tak, jak Wy Laseczki :) Pójdę i zrobię, co mam zrobić i chcę wyjść. Też nie chcę znieczulenia. Jest mi o tyle łatwiej, że nie rodziłam wcześniej, więc nie wiem co mnie czeka. Jeśli nawet przeżyję traumę, to mówi się trudno, i tak nie wiem co mnie czeka :) Może przy drugim porodzie będę się bardziej zastanawiać :D

W takim razie jak Wy zrobiłyście pierogi z jagodami, to ja się psychicznie nastawię na jutro na ruskie :D He, he :D Ale co z tego dnia wyniknie - zobaczymy :)
13 lata 6 miesiąc temu #153370 przez anakol
Madziaska, niektóre firmy kurierskie jeżdżą w soboty, a niektóre nie. Z tego co kojarzę, to np. UPS nie jeździ.
13 lata 6 miesiąc temu #153378 przez anakol
A, teraz przeczytałam to, co Dorcia napisała - może to zależy od sprzedającego, jaką usłyugę wykupił.

Kurier dzwoni, a jak się nie dodzwoni to zostawia takie jakby awizo z numerem tel. do siebie. Do mnie kiedyś kurier zadzwonił że ma paczkę kiedy byłam w pracy, powiedziałam mu gdzie to jest i tam mi podrzucił. I jakiś czas później znowu coś zamawiałam i dzwonią do mnie z pracy, że kurier tam przywiózł paczkę bo mnie nie było w domu a nie mógł się dodzwonić. Widać to był ten sam kurier i sobie skojarzył gdzie pracuję :)

U mnie w szpitalu nie ma możliwości ani cc na życzenie, ani znieczulenia zewnątrzoponowego, więc siłą rzeczy trzeba przyjść, urodzić i wyjść ;)
13 lata 6 miesiąc temu #153379 przez Batmanik
dzieki teraz to i ja wiem co zrobic hehe z ta ciagle zawalona skrzynka :side:
a co do lekarza ja chodze na nfz ale nie w przychodni tylko prywatnie do domu i mam na kazdej wizycie usg...a co znieczulenia to jak rodzilam igora to akurat weszla ustawa (moze tylko w tym szpitalu c rodzilam) ze mozna ale trzeba sobiewynajac prywatnie anestezjologa a wiadomo ile to kosztuje :side:
13 lata 6 miesiąc temu #153388 przez vestusia
Te subskrypcje chyba nie działają. Usunęłam je i jak znowu pisałam na jakimś forum (np. u dziewczyn z października), to znowu na pocztę dostaję maile. Trzeba to za każdym razem usuwać na bieżąco? Bez sensu i nic z tego nie kumam :)
13 lata 6 miesiąc temu #153394 przez anakol
Vestusiu, to dziwne bo u mnie chyba zadziałało, tzn. nie dostałam już powiadomienia o Twoim poście. Chyba że przyjdzie z opóźnieniem ale na razie nie ma.
A z dziewczynami z października też się tak znasz jak z nami? <zazdrosna> :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #153406 przez vestusia
Anakol Kochana :) Do nich zaglądam sobie i piszę, głównie dlatego, że dołączyła tam moja koleżanka - Aneta27. A historia naszej znajomości jest dość ciekawa. Mieszkamy obie w Kędzierzynie-Koźlu (no ja już obecnie w sumie nie), nasze mamy są w tym samym wieku, razem były w ciąży z nami (jej mama też urodziła Anetę o miesiąc szybciej niż moja mnie), a teraz też obie z Anetą jesteśmy w ciąży i też jest miesiąc różnicy (ona jest też szybciej, jak kiedyś jej mama względem mojej) :) I tak zaglądam, co u nich słychać, sama też staram się coś pisać, żeby nie było, że tylko podglądam :P
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #153407 przez vestusia
No, i znowu dostałam maila, że napisałaś coś Anakol :P Więc nie wiem o co tu chodzi.

Subskrypcja znowu się pojawiła, więc znowu ją zaznaczyłam i usunęłam. Tak będzie cały czas? Ech, nie rozumiem nic z tego. :(
13 lata 6 miesiąc temu #153425 przez Aleksandra
Dzwoniłam do siostry. Z mikołajkiem jest wszystko w porządku. Mały miał ubytek między przełykiem a żołądkiem. Sonda weszła tylko na 10 cm i się cofnęła. Lekarze są dobrej myśli bo minęła już trzecia doba i jest wszystko dobrze :) Madzia też zaczyna odsysac mleko. Odessała dopiero pól butelki ale to i tak dobrze :)

A ja kupiłam takie rzeczy:
allegro.pl/3-pak-body-dla-dziewczynki-56cm-i1696738699.html
allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125...nio-i1681258240.html
allegro.pl/termoopakowanie-do-avent-ono-...kne-i1689408028.html (nr 3)
allegro.pl/body-jak-nowe-56cm-zobacz-w-misie-i1706139466.html
allegro.pl/body-ufo-rozmiar62-jak-nowe-d...kaw-i1700543392.html
allegro.pl/carter-s-polarkowy-pajacyk-sp...849-i1684531491.html
allegro.pl/zestaw-4-par-body-w-rozm-56-62-i1691685387.html
allegro.pl/polspiochy-bezuciskowe-rozm-5...owe-i1690822025.html
allegro.pl/welurowy-pajac-z-misiem-i1696557656.html

Troszkę zaszalałam :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #153432 przez Batmanik
Anakol sorry ze wracam do tego ale chyba slyszalam dzis o twoim znajomym co zginal w radiu...
ja usunelam subskrypcjie zobaczymy czy zadziala :unsure:
moj krolewicz spi...smigam zaraz kolo niego poleniuchowac...
super ze z Mikolajem wszystko oki!!!bardzo sie cieszymy :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #153433 przez Batmanik
zobaczymy co z ta subskrypcja bo jak wyslalam posta to wyswietlila sie wiadomosc ze subskrypcjia tematu zostala usunieta :angry:
13 lata 6 miesiąc temu #153435 przez Suari
Hej dziewuszki,
Ja pierwszę co robię jak chcę odpisać to odznaczam ptaszka, który zawsze jest zaznaczony pod okienkiem- poniżej pola gdzie dołącza się np fotki, "subskrybuj ten temat" i nie dostaję żadnych maili.
13 lata 6 miesiąc temu #153436 przez Suari
Aleksandra - super rzeczy i też się zastanawiałam nad tym pajacem w kaczuszki :) i ssuper, że z dzidkiem wsyzstko dobrze.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia