BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 8 miesiąc temu #159152 przez Dorciaition
Dzidzia słabiutko się rusza, ale troszkę ją czułam, wiec to najważniejsze, no i brzuch mnie dzisiaj mocno swędzi, wiec chyba faktycznie rośnie :) Madzia wczoraj twardniał trochę, zaaplikowałam sobie Luteinę, położyłam się i było lepiej. No i właśnie po prawej stronie było takie wybrzuszenie.
Dziwne rzeczy się z nami dzieją ;)

Aniaa ha ha, niezłe sny ma Twój mąż

Mój snów nie ma, ale ciągle mówi do mojego brzucha Julka. Julka to, Julka tamto. Uparł się na to imię ;)

A z tymi tragediami przez pogodę to prawda. Ciągle coś :(

U nas teraz leje mocno, a muszę iść na pocztę :/

Ciągle patrzę na te ciuszki moje i jakoś nie mogę się zabrać za nie, jakoś tak boję się :/

Batmanik czekamy na wieści z wizyty.

Matko, Frank znowu szaleje :/

Ale marudzę :silly:

Alanek[*] :(
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #159155 przez vestusia
Witam po raz drugi :)

Ale się wyspałam :)

Anakol i Aniaa_ - ja mam identycznie jak Wy. Od strony małego pokoju - centralnie przed nami budują nowy blok więc codziennie o 7 zaczyna się hałas ;) No ale dziś jak pożegnałam teściową to wróciłam do sypialni. A z kolei od strony sypialni te imprezy ludzi. One są okropne, czasami młodzież potrafi normalnie do 6-7 rano siedzieć na ławkach, chlać, wrzeszczeć i nie idą do domu. Jedne okna właśnie mamy na te imprezy, a z drugiej strony mieszkania na tę budowę :) Jak się cieszę, że za niedługo się stąd wyprowadzę :D :angry:

Ola, to cudowne wieści nam przekazujesz :) Mikołajek wraca do zdrowia, jeszcze troszkę i będzie z rodzicami w domku :) Wszystko się dobrze zakończyło :) I wiecie, ja się cieszę, że żyjemy w takich czasach, a nie innych, bo jednak medycyna jest na tyle posunięta, że lekarze szybciutko wyłapują wady rozwojowe, przeprowadzają odpowiednie zabiegi/operacje i dzieci wracają do zdrowia. Jeszcze jakieś 30 lat temu, gdy nasze mamy rodziły nie było tak dobrze i dlatego tak dużo dzieci umierało.

Ale macie ciekawe sny :) Chociaż pewnie teraz będziemy miały coraz więcej dziwnych snów, albo takich strasznych. Ja na początku ciąży miałam jakieś dziwne sny, że np. urodziłam dziecko i ono było jakieś obsmarowane jakimś śluzem, całe w nim było, nie dało się go w ogóle z niego ściągnąć :)

Dorcia, zapodaj nam później fotki tych ubranek, tych dla chłopca też pokaż, to się przekonam, że mogą być słodkie i dla tej płci he, he :D

Madziaska też wklei fotki :)

No to i ja wkleję :D Wygrałam znowu aukcję pajacyków :)

13 lata 8 miesiąc temu #159201 przez Aleksandra
Vestusia cudne ciuszki. Ja dostanę też ciuszki od mojej siostry, bo Mikołajek przybrał na wadze i urósł dlatego część ciuszków będzie dla mojej córci :) Ja na razie nic nie kupuję bo mam mało kasy a w sierpniu wyjeżdżamy, więc muszę coś odłożyć. Jak wrócę to zaszaleję :)
13 lata 8 miesiąc temu #159209 przez Batmanik
no dziewczyny ja na chwile ale wszytsko oki wazy juz 705 gram:) ale ladnie ziewaa pozniej cos przezuwala a na koniec lekarz smial sie ze nas podglada bo prosto patrzyla ze na ekranie bylo widac ze to na nas patrzy ach....cudne z igorem mi sie tak nie przytrafilo:)
pieknie bulo widac ze to dziewczynka:))szkoda ze nie poprosilam zeby zdjecia w 4d nie zrobil a dupa ze mnie ale trudno:)
13 lata 8 miesiąc temu #159212 przez vestusia
Batmanik :) Szkoda, że fotki nie masz, bo byśmy chętnie zobaczyły Twojego Skarba, ale i tak najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :) No i jest całkiem duża :) Pewnie czuła się podglądana he, he :D To jest fajne tak obserwować dzidziusia jak jest jeszcze w brzuszku :)

Ale mam dziś lenia, to chyba ta pogoda. Chociaż powiem, że wymówki mam niezłe, bo u mnie to jak jest gorąco, to twierdzę, że umieram w taką pogodę, a pogoda pochmurna goni mnie do spania. I chyba też zauważam dziwną zależność, że jak jest pochmurno, to dzidzia się mniej rusza. Dziś ją wyczuwałam, ale jest jakaś ospała :)

Batmanik, kiedy następna wizyta?
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #159213 przez Dorciaition
Batmanik cudownie, że z dzidzią wszystko dobrze. NO i faktycznie duża panna już z niej :)

Vestusia mam tak samo jak Ty ;)

Właśnie ogarnęłam wszystkie ciuszki. Sporo tego :)

Pokażę Wam tylko kilka takich bardziej chłopięcych, ale postanowiłam, że niektóre z nich będę i tak zakładać małej. Szczególnie śpiochy, bo w nocy wiadomo- nikt nie widzi ;)

A to kombinezonik, taki gruby i cudowny w dotyku. Uwielbiam go. ;) Na metce jest 0-3 mies. więc akurat :)

Zrobiłam sobie tą listę, co Vestusia i patrząc na nią na rozmiar 56, 62, 68 nic już nie musze kupować, ale i tak na pewno nie wytrzymam ;)

13 lata 8 miesiąc temu #159220 przez vestusia
Jej Dorcia, jakie słodziaki. Te skarpeteczki z pieskiem są genialne :D Normalnie się rozczuliłam. Dla mnie cudny widok to właśnie dziecięcych stópek :) Takie malusie :D Muszę też skarpeteczki zakupić. Takie słodziutkie, bo aż mnie serduszko ścisnęło :) A ten komplet Tom & Jerry to taki większy? Bo wygląda superowo. A ten kombinezon to mam podobny, ale zapewne dużo cieńszy niż ten Twój. Ale też mi się podoba i wydaje mi się, że akurat do chrztu będzie oki :)

Ja to ostatnio stwierdziłam, że zła matka chyba ze mnie, bo muszę zmienić to, co kupiłam dziecku. Tzn. kupiłam troszkę rzeczy, ale to głównie "bielizna", bo faktycznie na wyjście z dzieckiem nie założę mu jednak pajacyka. Mam już chyba 5 par spodenek, jak będę wiedziała jaka płeć, to dokupię sweterki albo jakieś koszulki z długim rękawkiem, żeby dziecko się jakoś prezentowało :D He, he :D Jak przyjdzie lato, to będzie już lepiej z doborem ciuszków, bo jednak na zimę to dzidzia musi być opatulona :D
13 lata 8 miesiąc temu #159221 przez luska
hej laseczki.
Olu super , ze Mikołajek wraca do zdrowia,oby jak na szybciej wrócił do domu :)
Dziewuszki ciuszki super :laugh: Docia niektóre butki mam takie same :P
Batmanik to duza ju ta twoja dziewczynka.Najważniejsze , ze zdrowa :)
Ale macie kobietki przechlapane u nas zero cisa jak makiem zasiał pod oknami.Uroki wsi.
a ja dzis byłam w przedszkolu i mam zonk bo jednak nie utworzą grupy od roku do 2,5laat i nie wiem teraz czy posyłać małego czy nie.....Bedzie wtedy w normalnej grupie :unsure: No a dwa , ze mam tam okło 10 km a pod domem mi utworzyli przedszkole tyle ze o 2,5lat wiec młodego tak czy siak bym przenosiła za rok.Nie wiem już co robić :unsure:
U na pogoda dziś do dupy .Zaraz chyba się położę bo głowa to mi pęknie :dry:
13 lata 8 miesiąc temu #159223 przez luska
Vestusia takiemu maluszkowi do tych 5 miesięcy to tylko właśnie jakieś śpioszki itd.Bo w dziny takiego malucha :huh:
W każdym badz razie mnie to aż ciśnie jak widzę takie szkraby ale dżiny sweter i kurtka skórzana .Ciekawe czy jak stary by się w czymś takim położył i leżał z 3 h to wygodnie mu było :huh:
13 lata 8 miesiąc temu #159224 przez Suari
Cześć Dziewczynki :)

super ciuszki :)

batmanik- dobrze, że z didzią wsyztsko dobrze

a tutaj adres jakby, która chciała coś jescze kupić :laugh: sklep.coccodrillo.pl/index.php/category/909/BODY.html
13 lata 8 miesiąc temu #159226 przez luska
Ale moja młodzież wariuje :laugh: Nie wiem co on w tym brzuchy wyprawia ale na moje oko jakas impreza :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #159228 przez Dorciaition
Vestusia jak będziesz miała chłopca to sprezentuję Tobie te skarpeteczki :)
Te ciuszki Tom and Jerry spodnie rozmiar 68, a body 62. Nie wiem czy kombinezon przyda mi się do chrztu bo będę go robić ok marca albo nawet i kwietnia. Muszę się trochę dostosować do mojej familii w Anglii. Tam jest babcia i tatuś chrzestny :) Chcą przyjechac w listopadzie na mój poród więc na chrzciny pewnie trochę później.

Kochana, jaka zła matka. Ja patrzę, że też kupowałam same body i śpiochy ;) Mało takich bluzeczek ze spodenkami. Teraz to nadrobię, bo przecież jak gdzieś pojedziemy to nie ubiorę mojej malutkiej w śpiochy ;) Choć faktycznie zimą nie ma co przesadzać, więc dużo kupić tego nie trzeba. No i zgadzam się z Luśką. Nie lubię jak takie maleństwa długo kisza się w tych "twardych" ubrankach.

Tak sobie ostatnio myślałam, że fajnie, że rodzimy w zimie. Bo w tym czasie częściej siedzi się w domu. dojdziemy do formy, no i już z trochę większą dzidzią będziemy mogły wybrać się np nad jeziorko :lol:

Suari dzięki za stronkę :) Co u Ciebie?

Fajne są takie rozpinane body sklep.coccodrillo.pl/images/auto/Z/1/0/Z...3FLA-000-056_600.png Jak musiałabym zostawić małą z mężem to uważam, że one są super. Ładniej facetowi ubrać malucha ;)

13 lata 8 miesiąc temu #159234 przez Suari
Dorcia- u mnie wszystko dobrze, tylko, że często lenia łapię i nic mi się nie chce :laugh:
Jeszcze w piżamce latam :)
A jeśli chodzi o ciuszki to też w większości mam body, pajace. Chyba w zimie i tak nie za często wychodzi się z dzidkiem na pole, więc o innych rzeczach- spodenki, sweterki itp można pomyśleć jak będzie troszeczkę większe.
Ostatnio kupiłam takie już troszkę większe, bo stwierdziłam, że się opłaca :)
allegro.pl/markowe-spodnie-dla-chlopczyk...par-i1694951411.html
13 lata 8 miesiąc temu #159237 przez vestusia
Hmmmm chyba macie rację. Mnie też się początkowo wydawało, że dzidzi będzie najwygodniej w takich właśnie śpioszkach, pajacykach i tym podobnych. Ale później jakoś tak pomyślałam, że może będzie mu za zimno? Bo np. jak ubiorę body z długim rękawkiem i półśpioszki, no to wypadałoby jeszcze coś grubszego na górę założyć, albo np. jeszcze rajtuzki? Wiem, że na górę jeszcze jakiś kombinezonik, ale martwię się czy nie będzie dzidziulce za zimno.

No i Dorcia jak pokazałaś fotki tych rzeczy to widzę, że i dla chłopców można słodkie rzeczy znaleźć he, he :D

Suari, ten link z coccodrillo jest fajny, tylko kurczę już chcę znać płeć :(

Idę z psem, bo zaraz się zleje :)
13 lata 8 miesiąc temu #159238 przez madziaska
Dziewczyny ubranka super :)
Dorcia ja tez mam ubranka po chlopcu, alebede je zakladac w domu, zwlaszcza ze sa wygodne... A jasny niebieski w niczym nie przeszkadza, jak pojdziemy "w gosci" to ja wystroje.... Zrobilam wczorja porzadek z ubrankami, posegregowalam do rozmiaru 74cm... Sporo tego jest, tak myle ze juz na 56 i 62 nie bede kupowala... Tylko tak sie zastanawiam, bo na 56 mam 8 pajacykow, kilka par body z krotkim rekawem, kilka kaftanikow, 2 pary rajtuzek, no a reszte na 62, nie za malo???

Odebralam moj posiew, jest ujemny :)

Dorcia kluciami sie nie martw skoro wiekszosc z nas je ma ;) A ta luteine moze nie bierz tak od razu, mnie lekarz powiedzial,l ze w tym okresie macica moze stwardniec do 10 razy na dobe...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia