BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208652 przez madziaska
Dorcia mnie do chodzika nawet sila nikt nie przekona ;) Tego akurat jestem w 100% pewna, daje sobie reke uciac ;)
Batmanik fajnie, ze Twoj D juz niedlugo bedzie z Wami :)
Vestusia dzisiaj zjadlam paczke Chipsow, ale szybko zrobilam sobie sok z grejfruta, wiec mam chyba wybaczone ;) hehehe
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208657 przez vestusia
O, chodziki to też myślę, że lipa totalna. Nie dam się na to namówić w żadnym wypadku...

Madziaska :P Ale nie pochłaniałaś np. takiej ilości snikersów albo mleczka w tubce albo w puszce he, he, he :D
13 lata 3 miesiąc temu #208668 przez Batmanik
ja to jeszcze zapakowalam wode niegazowana- no i zapakowalam do swojej torby dla malej pampersy i chusteczki nawilzajace kocyk i czapeczke na wyjscie - a reszte w dwoch rozmiarach naszykuje w lozeczku to mi przywioza lacznie z moimi ciuchami na wyjscie- ach no i oprocz tego wzielam reczniki papierowe, papier toaletowy bo z tym to roznie bywa no i chusteczki nawilzajace dla siebie
kubeczek sztucce i talerzyk lacznie ze sciereczka tez sie znalazly:)
13 lata 3 miesiąc temu #208676 przez vestusia
Batmanik, ja też właśnie mam papier toaletowy, co prawda ręcznika papierowego nie brałam, ale mam tak mięciutki papier toaletowy i duża rolkę he, he, he, że mam nadzieję, że w razie czego się przyda :D No dla małej wzięłam sudocrem i ten krem z hippa na niepogodę i wiatr + ten na odparzenia (chociaż wiem, że preparaty na odparzenia będą w szpitalu), pieluchy tetrowe - 4 sztuki, podkład do przewijania, no i dwa komplety ciuszków na wyjście w rozm. 56 i 62 + kombinezon + czapeczki bawełniane i ciepłe z rękawiczkami + łapki niedrapki. No i butelkę małą wysterylizowaną. Ale to, co dla Zuzola będzie w osobnej torbie. No i of course pampersy i chusteczki nawilżające :)

Dla siebie wodę kupię po drodze gdzieś, albo jak będę w sklepie i będę pamiętać, to kupię :D

O, talerzyk też by mi się przydał, chyba zapakuję :D
13 lata 3 miesiąc temu #208678 przez Batmanik
co do chodzikow to moj Igora smigal bo ani nie raczkowal ani jeszce nie chodzil- dopiero zaczal raczkowac jak juz stawal na nogi- i raczkowal bardzo krotko - wiec chodzik jak dla nas byl dobrym rozwiazaniem-
a szalal w nim kaskader maly:) choc z poczatku nie umial chodzic w nim ale przyjechal siostrzeniec 9 mies staarszy od Igora i go prowadzal w tym chodziki i szkrab moj zalapal a bylo smiechu:))
13 lata 3 miesiąc temu #208682 przez Batmanik
no krem na odparzenia tez mam no i krem do pysialka na wyjscie
heh Vestusia jak bedziesz juz jechala z akcja porodowa to watpie ze bedziesz miala w glowie wode- ja to sie boje zebym dokumenty pobrala :side:
13 lata 3 miesiąc temu #208683 przez vestusia
Batmanik, przypomniały mi się te moje nieszczęsne Huggiesy. Ja to mam po prostu pecha he, he, he :D
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208686 przez madziaska
Ja to na pewno wezme nakladki na toalete, za nic na stojaka sie nie zalatwie, a po porodzie tym bardziej. U nas podobno nie wypuszcza do domu, jesli sie kupy nie zrobi ;)
jejku juz sobie wyobrazam moja torbe, jak na dwutyg. wczasy ;)
13 lata 3 miesiąc temu #208687 przez Batmanik
ach i ladowarka do telefonu zapakowana i aparat musze wlozyc bo jak mnie porod zlapie w domu( na co licze) to znajac mnie zapomne o bozym swiecie :side:
13 lata 3 miesiąc temu #208688 przez madziaska
Kurcze musze sobie chyba kolejna liste zrobic "torba do szpitala", zeby nie zapomniec o czyms ;)
13 lata 3 miesiąc temu #208690 przez vestusia
Madziaska, ja tam mam dużą rolkę papieru toaletowego, więc położę papier i jakoś się załatwię :) Nie mam wyobrażenia o jaką nakładkę Ci chodzi he, he, he :D

Batmanik, u mnie aparat stoi na wierzchu, ale faktycznie schowam go lepiej, ładowarkę do telefonu w sumie mam też schowaną, więc i aparat mogę schować (z ładowarką w razie jakby się rozładował). Tę wodę, to masz rację - jutro kupię, bo potem mogę nie mieć do tego głowy.

A, a macie jakąś tam maść na brodawki? No i mam głupie pytanie - bo po karmieniu trzeba sutka umyć/przemyć. Wodą czy jakimś preparatem? Jeżeli preparatem, to jakim??? Ja chyba jakaś zacofana jestem.
13 lata 3 miesiąc temu #208691 przez Batmanik
Hugissy hehe jak pakowalam dzis je do torby to tez o nich myslalam :side:
a nakladek nie biore- bede sikac na malysza hehe :S
a co do kupy to pierwsze slysze ale po porodzie (juz chyba z 12 godz po)przyszla do mnie polozna i pytala czy bylam siku- a za ja nie bylam ze strrachu to kazala mi z miejsca smigac bo inaczej zacewnikowaliby mnie
13 lata 3 miesiąc temu #208693 przez Batmanik
ja nakladki testowalam u mojego gin i tez wole rozlozyc papier- jakos mi nie szlo z taka nakladka
ja przemywalam woda tyle wystarczy a raczej u mnie wystarczylo- a do szpitala chyba nie bralam nic na brodawki i teraz tez nie biore- wtedy mialam naszykowane w domu a teraz kupie jak bedzie potrzeba bo ostatnio prawie cale opakowanie wywalilam...
13 lata 3 miesiąc temu #208695 przez madziaska
Vestusia to takie podkladki ;)
www.doz.pl/apteka/p12646-Podkladki_higie...etowe_Toiletka_1_szt
Ja zamowilam masc na brodawki PURELAN... po niej nie trzeba myc brodawek. Podobno dobra .
13 lata 3 miesiąc temu #208696 przez aniaa_
Ja na liście do szpitala mam dla siebie jeszcze ręczniki 2 duży i mały, tantum rosa weźcie sobie do podmywania, gumka do wlosów, no i wiadomo kosmetyki.
Dla dzidziusuia na liście mam tak : 3Xkoszulka bawełniana, 3Xkaftanik, 3Xspioszki, czapeczka bawełniana, skarpetki, rożek, oliwka, szczoteczka do włosów, 3X pielucha tetrowa, niedrapki, pampersy, chysteczki oscenisept, i na wyjscie kombinezon i jakis kocyk jeszcze planuje wziąść.
A z dokumentów to trzeba mieć tak :
karta ciąży, dowód os., grupa krwi i czynnik Rh (nie wystarczy sam wpis na karcie ciąży), książeczka ubezpieczeniowa, inne wyniki i wypisy ze szpitala.

A gdzie Suari z historyjką dla nas ??? :laugh: :laugh: :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka