BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209100 przez Dorciaition
Anyanka skomplikowane to. Ale najważniejsze, że lekarka stwierdziła, że z przepływami wszystko jednak ok. Na Twoim miejscu nie rodziłabym w Pruszkowie, jak nie masz zaufania do tych lekarzy.

Madziaska jakie masz kosmetyki dla Hanki? Właśnie chce zamówić w aptece ale nie moge się zdecydować na firmę (Hipp lub Nivea) ani jakie konkretnie. B)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #209112 przez anyanka
No właśnie wczoraj już na gorąco stwierdziłam ze nie rodzę w pruszkowie :) Chcę żeby moje dziecko było bezpieczne a ja spokojna że mi np by po porodzie gdzieś do innego szpitala dziecko wywieźli tylko dlatego ze wg nich coś jest nie tak.

Dorcia jeśli mogę doradzic to lepsze z tych 2 firm które wymieniłaś lepszy jest Hipp. Nawet już po jakimś czasie zauważyłam że jest krem na złą pogodę ten który kupiła chyba Vestusia, jeśli się nie mylę. Choć nie w każdym sklepie on jest.
13 lata 3 miesiąc temu #209159 przez Dorciaition
Dzięki Anyanka. Muszę sie w końcu zdecydować :)
Vestuśka to wiem, że ma Hippa i to sporo tego

13 lata 3 miesiąc temu #209173 przez vestusia
A ja poszłam się położyć i zasnęłam :) Chyba ta pogoda na mnie tak działa.

Właśnie Aniaa_, Ty tu o słonku piszesz, a u mnie pochmurno i tylko czekać kiedy znowu spadnie deszcz. Zjadłam dwie kanapki i muszę zebrać się do sklepu po te tabletki. Najwyżej jak będą dostępne moje Femibion to potem dokupię je, a na razie odbiorę te swoje. Zapisałam też cenę tych podkładów na toaletę i maści, jak w aptece będzie niewielka różnica, to chyba wezmę, a jak kilka złotych to wrócę, złożę zamówienie i potem odbiorę. Do tego dobiorę chyba te czopki glicerynowe i jakieś na zbicie temperatury, chyba wolę to jednak mieć w domowej apteczce. Ja to panikara jestem po prostu.

Ta lewatywa mnie krępuje, ale też dam ją sobie zrobić. Gorzej bym się czuła, jakbym nie chciała, a potem byłaby niespodzianka przy porodzie. Tak, jak Aniaa_ piszesz - dzieciątko rodzi się buzią do naszego odbytu i raz, że ze względu na dziecię bym się zdecydowała, a dwa - dla własnego komfortu psychicznego. Chyba umarłabym ze wstydu, jakbym zamiast dziecka wypchała najpierw kupkę :P

Anyanka, Ty to masz kobieto wrażeń w niezliczonej ilości. Jejor. Ale dobrze, że rodzisz tam, gdzie Ty będziesz się czuła najlepiej (mam nadzieję, że to nie będzie na tyle daleko, żeby nie zdążyć tam pojechać??). Na rodzinę nie patrz, z tego, co piszesz, to oni w ogóle mają inne teorie na temat wszystkiego, co robisz/myślisz, więc olej to. Rób tak, jak Tobie jest dobrze i co uważasz, że jest najlepsze dla Ciebie i dziecka. Dobrze, że troszeczkę lekarze Cię uspokoili z tymi przepływami. Może rzeczywiście nie będzie tak źle, jak to się na początku wydawało.

No nic, zbieram się do apteki i do sklepu po coś słodkiego jak kumpela przyjedzie.

Ja na obiad muszę dzisiaj zrobić kluski, bo Piotrek wczoraj zrobił mięsko z sosikiem (ale go wzięło i się zaangażował na wieczór), mnie pozostały do ulepienia kluchy i mizeria. A co tam, niech się chłop cieszy.

A tego nagrania mnie nie wybaczę mu. Miał ubaw na całego i nie umiał z tego śmiechu zasnąć. Bezczelność :angry:
I jeszcze dałam mu się wczoraj wykorzystać :angry: :P :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209178 przez vestusia
Nio ja mam wszystko z Hippa :D Ten krem na niepogodę mam bez wody, któraś pisała, że chyba tutaj bez wody jeszcze nie ma? Ja jak widziałam ten na niepogodę tutaj to też widziałam z wodą, ale szczególnie za kosmetykami się nie rozglądam, bo wszystkie mam....

Dorcia, a po co ten podgrzewacz chusteczek?? Jestem w szoku he, he, he :D
13 lata 3 miesiąc temu #209198 przez Suari
Dorcia- ja też w końcu kupiłam kosmetyki z hipp'a:)
13 lata 3 miesiąc temu #209222 przez madziaska
Dorcia ja sie zdecydowalam na Hippa, zamowilam tez zel do ciala i glowki, balsam, krem na odparzenia, krem na kazda pogode mam z nivea, no i sudocrem.
Vestusia tych podkladek na wc zamówilam 2x5 szt, paczka po 99 groszy, czyli w sumie 1,98 zł. Pieniadze zadne, a moze zdadza egz. Zanim papier rozloze zeby mi sie nie zsunal po tej lewatywie to zdaze sie zesrac ;)
13 lata 3 miesiąc temu #209250 przez Dorciaition
W takim razie też zakupię z Hippa :) :kiss:

Madzia ha ha :laugh:

Ten podgrzewacz to pokazywali w dzisiejszym DDTvn. Podobno podgrzewa chusteczki, ale ich nie wysusza. Masakra jakaś. :blink:

A to łobuz z Twojego Piotrka. Po wykorzystaniu takie rzeczy :laugh: :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #209267 przez madziaska
Vestusia zamowilam jeszcze Paracetamol w czopkach i Espumisan ;) Ja tez biore jeszcze Femibion 2, zostalo mi 1,5 opakowanie, wiec akurat do konca ciazy. Potem przerzucam sie na Femibion Natal Classic (60szt).
Ja slyszalam , ze zanim wytrze sie dziecku pupe chusteczka, to trzeba ja w rece ogrzac, bo one naprawde sa zimne i dziecko czesto placze niewiedzac co sie dzieje ;) Ale podgrzewacz to lekka przesada ;)
13 lata 3 miesiąc temu #209301 przez vestusia
No ja jestem już.

W aptece te podkłady kosztują 0,99zł za jedną sztukę, a przez internet 0,49zł :) Wróciłam i zamówię przez internet. Też pytałam panią o czopki, poleciła te Paracetamol Farmina 50mg, więc je domówię. A ten Espumisan Madziaska, to który?? Bo zgłupiałam już....
13 lata 3 miesiąc temu #209302 przez iva 20
Anyanka super ze odetchnelas z ulga :woohoo: ciesze sie razem z toba ija na twoim miejscu nie rodzilabym tam co takie glupoty gadali bo tylko bym sie stresowala...
co do obiadku ktoras pisala zeby sie pochwalic to ja bede miec ziemniaczki jajko sadzone i fasolke szparagowa :lol: :lol:
u mnie tez ta pogoda dobijajaca zimno i pochmurno :ohmy:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209307 przez madziaska
Vestusia te podkladki oplaca sie kupowac w tych opakowaniach po 5szt, za 5 szt wychodzi 99 groszy. A Espumisan na wzdecia dla malucha. O ten:
www.doz.pl/apteka/p9050-Espumisan_krople...lsja_40_mg__ml_30_ml
A paracetamol ten zamowilam:
www.doz.pl/apteka/p1268-Paracetamol_czop...emowlat_50_mg_10_szt
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209309 przez vestusia
Właśnie Madziaska patrzę na te krople, akurat je oglądałam zanim wkleiłaś mi link :D a tych nakładek poszukam w większym opakowaniu, bo myślałam żeby wziąć te, które wcześniej wklejałaś

Paracetamol dokładnie ten sam. Pani w aptece mi go też doradziła, żeby ten zamówić.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209314 przez madziaska
Vestuska te co wczsniej wklejalam wlasnie sa tez pakowane po 5 szt.
www.doz.pl/apteka/p48736-Podkladki_higie...etowe_Toiletka_5_szt

Paracetamol zamowilam tak na czuja ;)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209315 przez vestusia
A czopki glicerynowe zamawiałaś?

O, dziękuję za ten link z tymi większymi opakowaniami. To też zamówię 2 sztuki (czyli łącznie 10). Mam nadzieję, że będę potrafiła to obsłużyć ha, ha, ha :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia