BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu #209319 przez madziaska
Czopkow nie zamawialam, bo je mozna chyba w pozniejszym okresie stosowac...
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #209324 przez luska
hejka

Ale się rozpisałyście o tej lewatywie hehehe:)u mnie problem z głowy......nie potrzebna mi będzie ;)

Anyanka dobrze , że wyjaśniłaś sobie wszytko z twoja lekarka i inna również oceniła badanie usg.Teraz chociaż wiesz co i jak:)A rodzinka się nie przejmuj ty jesteś mamą i ty decydujesz :)

Widze , ze większość na hippa się zdecydowała , no ja nie mam jeszcze nic , ale z tym mi sie nie spieszy.Na pewno w domu coś na gorączkę się przyda , ja akurat jestem przeciwniczka czopków, tylko i wyłącznie w ostateczność, no ale zapas zawsze w domu jakiś jest.Teraz mi się nurofen skończył, muszę dokupić bo paracetamol mam.No a na bole brzuszka u nas się sprawdził infancol(mogłam coś pokręcić).Ale wiem , ze jest coś jeszcze bardzo dobrego.Chodzi mi ta nazwa po jerzyku, ale teraz wam nie napisze. Sabsimplex bodajże najlepiej zamawiany z Niemiec, muszę na necie jeszcze sprawdzić czy głupot nie pisze bo już nie pamiętam.
13 lata 3 miesiąc temu #209325 przez madziaska
vestusia napisał:

A czopki glicerynowe zamawiałaś?

O, dziękuję za ten link z tymi większymi opakowaniami. To też zamówię 2 sztuki (czyli łącznie 10). Mam nadzieję, że będę potrafiła to obsłużyć ha, ha, ha :D

Vestusia pewnie jest instrukcja obslugi ;)
13 lata 3 miesiąc temu #209326 przez vestusia
Nio właśnie tak czytam i jest, że po konsultacji z lekarzem. Więc na własną rękę niczego nie będę stosować, więc i nie kupuję, żeby były w apteczce domowej. Jak będą potrzebne, to wtedy się kupi (po konsultacji z lekarzem). No to chyba wsio już mam. Sama nie wiem, lepiej przejrzę jeszcze te produkty bo zaraz się okaże, że znowu o czymś zapomniałam i pani w aptece będzie się ze mnie śmiała :D
13 lata 3 miesiąc temu #209327 przez madziaska
Mi sie pewnie jeszcze z piec razyt cos przypomni, jeszcze jednej przesylki z apteki nie dostalam, a druga dzisiaj zamowilam ;)
13 lata 3 miesiąc temu #209328 przez Batmanik
anayka super ze jako tako sprawa sie troche wyjasnila ale sytuacjie masz nie do pozazdroszczenia...
a u gina wszystko oki nie ma czynnosci skurczowych jeszcze i za tydz wizyta i ktg no i sciagnie mi ten krazek:)
a bylo dzis opoznienie hehe bo tlum kobiet w ciazy stal pod jego domem razem z polozna hehe i zadna nie zadzwonila zeby zona dom otworzyla a lekarza nnie bylo jeszcze z dyzuru i przez to cale to zmaieszanie
na dodatek moj gamon 9 bo inaczej tego nazwac nie mozna) napisal ze bedzie w przyszlym tyg ale nie powie mi kiedy bo bede chciala wyjechac a mi nie wolno :angry: z jednej str dobrze ze sie martwi a z drugiej no same wiecie....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

moj smyk wlasnie jest w raju dorwal sie do torby z ciuszkami malej i wywyala mi wszystko :angry: zaklada na glowe i sie cieszy czort maly
co do kosmetykow nam ppo przejsciach z innymi oliwkami podeszla oliwka z hippa a do buzki mamy bambino choc tez uzywalismy hippa i nawet mam gdzies jeszcze nowe nie uzywane - bo mialam kupon rabatowy to kupilam i tak lezy
a co do lekow to ja przy igorze nie kupowalam przed porodem - dopiero po kupilam czopki wiburkol i herbatke plantex a kropelki mialam sab simplex i to tak zaczelam stosowac gdzies od 2 tyg zycia- a od tyg herbatke z kopru wloskiego z hippa
13 lata 3 miesiąc temu #209331 przez vestusia
Madziaska, czytałam że wystarczy wyjąć i rozłożyć a potem spłukać. Mam nadzieję, że sobie poradzę ha, ha, ha :D
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209333 przez madziaska
Vestusia treezba bedzie jedna w domu wyprobowac ;)
Batmanik wlasnie tez chcialam kupic ta herbatke z hippa z kopru wloskiego ale w tej aptece akurat nie ma. Stozowalas ja profilaktycznie juz od 1 tyg?
Ja zamoiwlma sobie dla sibie herbate 4 ziola z harbapolu chyba, tam jest koper wloski i chcialam ja juz pic po porodzie. To wystarczy, czy Hania tez musi????
13 lata 3 miesiąc temu #209335 przez luska
Madzia masz może gdzieś tm linka do tej piżamki do karmienia , w końcu trzeba jakiś postęp zrobić B)
13 lata 3 miesiąc temu #209336 przez madziaska
13 lata 3 miesiąc temu #209338 przez Batmanik
no ja stosowalam od pierwszego tyg - teraz kupilam w rossmanie jest i z kopru i rumiankowa tez jest...
a czopki glicerynowe stosowalam jak maly mial ze 3 mies i to dawalam pol albo i nawet cwierc...
ja sab simplex tez mialam z niemiec ale w czechach mozna go spokojnie kupic...
nam pomogl tez devikol a teraz pozostalam przy bobotik
a mnie przy tych nakladkach denerwowalo to przykladanie hehe i ten srodek trzeba oderwac;) a ja nie mam cierpliwosci do tego
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209342 przez madziaska
malemu cos sie z brzuszkiem dzialo juz od pierwszego tyg, czy tak profilaktycznie dawalas ta herbatke?
Narazie mam ten espumisan, choc mam nadzieje, ze go nie uzyje ;)
Mieszkam przy czeskiej granicy, wiec jak cos to ktos skoczy po to oczym piszsz batmanik ;)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209345 przez Dorciaition
Luska to już jakiś postęp ;)
allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-d...s-m-i1844006398.html

Aa, Luśka i piżamkę Tobie chodziło. Tak ja czytam :blink:

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #209351 przez luska
A widzisz Batmanik to nie poplątałam , u nas niestety mały miał problemy.Miał nie tolerancje laktozy ale z nasz służba zdrowa to ja doszłam do tego jak już nie karmiłam piersią i natknęłam się na artykuł , później mój obecny pan doktor to potwierdził.Skończył młody miesiąc i się zaczęło. Esputicon wogole nie pomagał a w końcu wylądowaliśmy na debridad(na receptę jest)

Dziekuje kochane , muzę coś dziś zdziałam :)
13 lata 3 miesiąc temu #209355 przez Batmanik
tak mial problemy z kupka niestety:( i nie raz musialam uzyc do tego celu termometru:(
przez dluzszy czas mielismy prblemy w sumie dopoki igor byl tylko na maleku ale od 3 mies zaczelam mu zupki dawac- mial juz zroznicowana diete i od tego czasu wszystko oki :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia